LTE & iPhone 5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

LTE & iPhone 5

30.01.2013 | 18:28
T-mobile karta pokrivenosti pokazuje da je sam centar ZG zapravo loše pokriven. Osim samog Trga, trga pred Katedralom i Gornjeg grada, ostatak pješačke zone - 0 bodova. Teslina - 0 bodova. Ilica do iza Frankopanske - isto 0 bodova. Palmotićeva i Gundulićeva u gornjem dijelu - isto ništa.

Vipnet nije kartu objavio pa možeš pretpostaviti da je isto ili još gore.
30.01.2013 | 18:59
Duplo lošije po kvaliteti streama. Još tamo kad je krenulo eksperimentalno kod nas sam malo čeprkao jer sam svašta snimao na dvd-e s tunera. Uglavnom u recimo njemčkoj,belgiji nizozemskoj, italiji, francuskoj, engleskoj strim je 2-3 puta veći i slika je jednostavno toliko bolja. Recimo kod nas je stream 4 Mbps a u njemačkoj 9,5 Mbps. I slika naoko bolja i to na full hd 23", a kamo li na recimo 46" ili 50".
Dvb-t2 je tuner skuplji al na kraju da i pojeftine za 5 godina dok recimo naši krenu na dvb-t2 ukupno dođeš na isto. A mogli smo od starta imati dvb-t2 koji je bolj. S time da danas dobar dio tv-a u kućanstvima danas ne treba ni taj tuner.
30.01.2013 | 19:17
Sorry, ali evo, jebomepas, nakon 7 godina profesionalnog bavljenja digitalnim videom, ja jednostavno *ne razumijem* kako je to "na oko" mjeri koliko je slika "bolja". Postoje vrlo jasni kriteriji, ali nijedan ne daje mjerilo o "dobroti" slike, a isti tako niti jedan ne postiže dvostruko bolji rezultat uz samo dvostruko veći bandwidth. Obično ti za istu rezoluciju 2x više bandwidtha daje prostora za 20% manju kompresiju npr. I tako dalje. A jedino što ima veze s veličinom prikaza (23" vs 46 ili 50" ) je rezolucija slike. A ona je standardizirana i ista. I sve to skupa 90% gledatelja ne primjećuje. Najmanje 40% nije primjetilo razliku ni pri prijelazu s analogne na digitalnu (ne računajući one koji su nabavili samo DVB-T tuner pa ga SCARTom spojili na staru telku). I sad bi trebalo plaćati ne znam koliko veću cijenu od odašiljača nadalje, za najnoviju tehnologiju samo radi nekolicine tehno-freakova...
30.01.2013 | 19:22
ajde pliz, nemojte sad offtopičiti sa dvbtom.. možda je srodno temi što se tiće frekvenicija i odašiljaša-prijemnika ali generalno je offtopic.

Moje mišljenje je šta se tiće ovog LTEa da je to smišno i prejadno od strane obadva operatora, a pogotovo od VIPNeta, ima još lošiju pokrivneost od HTa i još u startu naplačuje svima 30kn, ne samo da je trebao uvesti koji mjesec free kao HT, nego se to nema šta naplačivati dodatno.. Nemojte bit budale i to aktivirati, em šta NIKAD nemate signala,em šta su paketići premali.
To vam je kao da na ADSLU imate 500MB mjesečno.

To je kao da mi sad naplačuju opciju 3G, ja se bar ne sjećam ali dali ima netko da se sjeća jesu možda i 3G naplačivali kao dodatnu opciju?
30.01.2013 | 19:26
Nisu nikad.
30.01.2013 | 19:55
Jedno praktično razmišljanje. Zašto bi operateru platio za LTE? Da još brže posiše onaj jadni paketić od max. 1 GB? To neide skupa nikako.
30.01.2013 | 19:56
vrda08 kaže:
To je kao da mi sad naplačuju opciju 3G, ja se bar ne sjećam ali dali ima netko da se sjeća jesu možda i 3G naplaćivali kao dodatnu opciju?

Nemojte im davat ideje.
30.01.2013 | 21:32
LTE na jadranskm trgu (rijeka)

30.01.2013 | 21:42
smayoo kaže:
Sorry, ali evo, jebomepas, nakon 7 godina profesionalnog bavljenja digitalnim videom, ja jednostavno *ne razumijem* kako je to "na oko" mjeri koliko je slika "bolja". Postoje vrlo jasni kriteriji, ali nijedan ne daje mjerilo o "dobroti" slike, a isti tako niti jedan ne postiže dvostruko bolji rezultat uz samo dvostruko veći bandwidth. Obično ti za istu rezoluciju 2x više bandwidtha daje prostora za 20% manju kompresiju npr. I tako dalje. A jedino što ima veze s veličinom prikaza (23" vs 46 ili 50" ) je rezolucija slike. A ona je standardizirana i ista. I sve to skupa 90% gledatelja ne primjećuje. Najmanje 40% nije primjetilo razliku ni pri prijelazu s analogne na digitalnu (ne računajući one koji su nabavili samo DVB-T tuner pa ga SCARTom spojili na staru telku). I sad bi trebalo plaćati ne znam koliko veću cijenu od odašiljača nadalje, za najnoviju tehnologiju samo radi nekolicine tehno-freakova...

Tu se slažem 100%. Jedino bi trebalo te postotke malo vidjeti jer su čini mi se odokativno određeni, ali nema veze.
Od kad je digitalije, rade se algoritmi za kompresiju sa ili bez gubitka. Naravno da veći bandwidth daje bolju sliku, ali nije proporconalno. Više mi je za vjerovati da je neka kvadratna funklcija. Ako povećamo stranice slike 2x, slika je veća 4x (4x više informacija).
30.01.2013 | 23:52
Ja sam svojevremeno testirao LTE na USB sticku od VIP-a kad su još bili u fazi testa.
Doma, u novom zagrebu, u zatvorenom prostoru, na stolnom kompu mi je bio Down oko 24 a Up oko 12 Mbps.

A koliko i vidim na VIP-ovoj karti pokrivenosti, kako je i smayoo rekao, centar baš nije najbolje pokriven. Prema jugu je puno bolja situacija na slici.

Karta pokrivenosti

U svakom slučaju mislim da to ne vrijedi 30 kn mjesečno, ne toliko zbog brzine koliko zbog samog ograničenja data paketa u tarifama.
31.01.2013 | 02:50
smayoo kaže:

Od kraja, uopće nisi shvatio kupovali su staru tehnologiju po cijeni najnovije... samo ne radi techno freakova nego izvlačenja love u privatne džepove istih onih koji kupuju. Ako imam istu rezoluciju na sve tri dimenzije onda na kvalitetu osim samoh televizora jedino još utječe kvaliteta streama. A gle ja sam od obicnih usera dobio potvrdu da se na oko vidi da je slika bolja, pa sad jel kompresija ova ona vamo tamo bas me briga, stream je duplo veći i slika na oko bolja! E sad kad ti je na oko bolja onda znaš da razlika nije mala. Ajmo ovako naš dvb-t sa 3Mbps izgleda ko dobar divx a recimo ovaj njemački na 9Mbps kao DVD. E sad ti meni reci na na stotki ti to okom ne vidiš! A inače ja znam ljude koji ne vide razliku između dobrog sd divx-a i dobrog 720p bluray ripa na telkama od 1xx cm! I to čak ni kad gledaju udaljeni samo 3m (inače nisu čoravi).

I da ovo je debeli of topic pa predlažem smayi da nas odmah frkne na zasebnu temu
31.01.2013 | 02:58
Smayoo nije moderator u ovom forumu. Whatever, ne želim se dalje natezati. Ako imaš podatke o poslovima javne nabave vezanim za uvođenje DTV, daj ih ovamo (tj. u drugi topic, pod razno), da analiziramo cijene. Ako ne, o čemu onda uopće diskutiramo?
31.01.2013 | 17:51
LTE kod stadiona u Maksimiru, ZG... U kretanju autom po Maksimirskoj... Baš i nije nešto...
IMG_2443.PNG
31.01.2013 | 19:05
Zanimljivo da nitko nije primjetio da 'LTE' radi jedino s iPhone5..... a što je sa iPadom??!
Jadnici jadni, dok sam živ više me nitko od ovih lihvara neće vezat ugovorom....
01.02.2013 | 21:53
Brijem da sam ja jedini kojem LTE neće raditi Signal mi je dostupan, operator se kune da nije do njih, da je sve aktivirano, a one čarobne riječi LTE nema i nema hahaha trakavica se nastavlja hahaha
02.02.2013 | 12:27
Ekipa, može jedna pomoć, vi koji imate iphone 5 na t-mobile-u sa iOS 6.1 i radi vam lte da mi napišete koji imate modem firmware i model, to nađite u general about, da usporedim sa svojim, brijem da mi je u iphone-u problem :/
02.02.2013 | 14:22
Ako si ga kupio kod njih, onda nije TEBI u iphoneu problem, nego je NJIMA u iphoneu problem. Postavi se tako i neka te ne vozaju.
02.02.2013 | 14:27
therrlu kaže:
Brijem da sam ja jedini kojem LTE neće raditi Signal mi je dostupan, operator se kune da nije do njih, da je sve aktivirano, a one čarobne riječi LTE nema i nema hahaha trakavica se nastavlja hahaha

Prvo uradi reset network settings,pa onda probaj LTE
02.02.2013 | 15:51
@smayoo -ma bez brige, ako je stvarno u iphone-u problem, dobit ću ja novog, to nije upitno
@saint - probao sam network reset, restorao sam ga prije kojih sat, sat i pol i opet ne radi, neki dan sam bio u ZG-u i radio je čak 15minuta, onda se jednostavno ugasio i prebacio na 3G, a znam sigurno da je LTE bio dostupan, sad u Koprivnici, gdi je sigurno da je signal dostupan i da stojim točno ispod repetitora, ne radi, zvao sam već nekoliko puta, kod njih je sve aktivirano kao, dobio sam čak i sms da je aktivirano, ali meni na mobu ne radi, sad mene samo zanima s obzirom da sam gore na mobu imao 6.1 betu, da nije shebao modem firmware, ali koliko vidim, tu nebih trebalo biti problema www.beijingiphonerepair.com/news/ios-6-1...-4s-baseband-3-3-01/
Još jedna stvar je u tome da je moj uređaj tvornički unlockan.
04.02.2013 | 12:37
Eto i ovo smo riješili, glavno da sam se ja dopisivao par dana s njima i par puta dobio potvrdu da je mreža aktivna na području Koprivnice, e pa danas mi se napokon javio čovjek koji je rekao da u službi za korisnike većinom nemaju pojma, i da mrežu planiraju pustiti u pogon tokom ove godine
Znači, ova karta koju oni imaju na svojoj stranici www.hrvatskitelekom.hr/karta-pokrivenosti je upitno koliko je točna
04.02.2013 | 13:41
Stara priča. U jednoj drugoj, podjednako velikoj firmi, odjel prodaje zovu "Promise Department".
06.02.2013 | 17:10
Ovak.
Kratki info o Vip-u. Dakle na zahtijev me ukljuce nakon 4 dana, i nigdje LTE-a. Samo prokleti 3G. Vozim se taksijem preko Zrinjevca i hop LTE!, koji je nakon prolaska dalje, od oko 300-tinjak metara prema Gundulicevoj ispario. Gundulicevom nista, ali na Trgu Bana Jebacica full signal. I samo tamo, nigdje drugdje. Dobio sam od svog savjetnika (referenta) u VIP-u karte meni interesantnog podrucja u centru Zagreba i od cijele karte radi samo trg. Britanac 0 bodova. Jebiga, i ja i 30 kuna koje dajem za pricu o mrezi koje nema. Na linkovima su karte i najbolje mjerenje Trga Bana Jebacica.
Ali bih dodao da sam i ja mislio da mi ne radi LTE jer se nigdje nije ukljucivao. Tek kada sam dosao na jak signal switchalo ga je. Tako, da oni koji imaju problem dali im to radi ili ne radi trk do trga da vide. Bar sto se VIP-a tice.

06.02.2013 | 18:48
Jeo takav LTE. Pa to je q od brzine... Brži ti je 3G.
Za što si onda zapravo platio 30 kn?
06.02.2013 | 21:18
Da bi ti i ostali iste ustedili. Kuzis. Tako im zapravo necemo davati novac bezveze, a ja cu sutra poslati zahtijev za odjeb LTE-a.
06.02.2013 | 22:19
ima tko na iPhoneu 5 zaključan na VIP mreži, a da je iOS 6.0, 6.0.1/0.2 te jailbrejkan??? znaći da NIJE 6.1!
ako ima dali može preko npr. iFunBox-a izvuči iz direktorija
/private/var/mobile/Library/Carrier Bundles/Overlay izvuči datoteku .plist i uploadati je ili poslati meni na mail.
Bio bi jako zahvalan. Ukratko zamjenio bi postavke iz stare verzije mreže, tako da opet imam 3G switch u postavkama umjesto LTE.
Hvala
06.02.2013 | 22:38
Zašto mora biti jailbreakan? Zar se ne može iFunboxom doći do tog fajla i bez jailbreaka?

Beli kaže:
Da bi ti i ostali iste ustedili. Kuzis. Tako im zapravo necemo davati novac bezveze, a ja cu sutra poslati zahtijev za odjeb LTE-a.

Tu svakako imaš pravo. Hvala ti!
06.02.2013 | 22:44
nemože se doći bez jailbreaka..
06.02.2013 | 23:33
vidim da je u rijeci situacija nesto bolja sa LTE mrezom nego u zagrebu, barem sto se brzine tice, ali svejedno sranje.
srecom tih 30 kn se placa proporcionalno pa ih mozete iskljuciti i ukljuciti kroz 3, 4 dana pa je nije neki trosak.
07.02.2013 | 00:20
Evo da javim, uspio sam isključiti LTE i vratiti 3G opciju u postavke na 6.1,bez drugih datoteka,samo sam editirao par stvari u direktorijima. Ako kome treba nek javi.
07.02.2013 | 09:15
Ajde otvori novu temu pa napiši recept, sigurno će biti interesa. Ako bude potrebno, možemo je staviti i sticky
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 21 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, jura22, MacSlavko, Riba, smayoo, Anonimci (369)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO