LTE & iPhone 5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

LTE & iPhone 5

07.02.2013 | 09:29
Moze moze. Nek se nade
07.02.2013 | 10:46
LTE u Zagrebu, na trgu, doslovno banu pod repom... Mislim, stvarno... Pod hitno to isključujem.
IMG_2457.PNG
  • mileni
  • Posjetitelj
07.02.2013 | 14:47
Nisam htio upgrade na 6.1 raditi bas radi te apple gluparije sa 3g-om. Mislim stvarno, kako im je samo to palo na pamet iskljucivati?
07.02.2013 | 16:57
Poz,

u cemu je problem sa 6.1 i 3G/LTE?
07.02.2013 | 17:04
Na iP5 i iOS6.1 imaš opciju za isključiti LTE, ali više nemaš opciju za isključiti 3G.
07.02.2013 | 17:19
OK ali .... stavim Cellular Data na OFF i nema vise konekcija, ja na zalost i dalje ne kuzim u cemu bi bio problem, jer sam i tako iskljucivao/ukljucivao oboje (3G i CellData) zajedno.

Poz, r
07.02.2013 | 18:32
Ima ljudi koji tako štede bateriju, da isključe 3G pa onda imaju spoj na internet preko EDGE (2G), što je sporije, ali dovoljno dobro za mailove i sl.
07.02.2013 | 18:34
Drugi je razlog npr. situacija koju ja imam kad sam u uredu - u nekakvoj sam zoni marginalnog prijema za 3G i vrlo stabilnog za 2G. Mreža preferencijalno sve 3G korisnike gura na 3G nosioce čim procijeni da može. I onda mi se mobitel stalno prebacuje 3G-2G-3G-2G... radi čega mi pucaju telefonski razgovori. I onda isključiš 3G i razgovaraš normalno.
07.02.2013 | 23:19
Evo našao sam bolju stvari osim onog modificiranja datoteka u sistemu, možete samo instalirati program BatteryDoctor Pro iz Cydije i to je to. Njegov toggle za 3G radi i uredno ga isključi.
08.02.2013 | 00:01
na zalost za sve to treba JB koji izbjegavam raditi.
od kada su eliminirali 3G switch, na knap mi baterija izdrzi dan. na poslu mi se ne da drzati ga na punjacu jer em ga svako malo prckam po njemu, em mi pase da je u dzepu na vibri.
mah, potez od k definitivno! valjda misle da svi korisnici iphonea zive na manhattanu!
08.02.2013 | 09:25
kinsif kaže:
mah, potez od k definitivno! valjda misle da svi korisnici iphonea zive na manhattanu!

Ako ovako nastave to će se i dogodit. Ali nisam baš siguran da će bit sretni zbog toga.
08.02.2013 | 12:41
Ljudi, koja su vaša iskustva, meni baterija na iP5 nakon upgradea na 6.1 GINE na očigled!!! U sat i pol vremena 5% gubitka NA STANDBYju!! Pa čak i više...

- Napravio full Restore preko iTunesa - nije pomoglo,
- resetirao mrežne postavke, nije pomoglo,
- rebootao telefon, nije pomoglo, ali se ponovnim uključenjem telefona sa 95% vratilo na 99% (bez približavanja punjaču) - smiješno...

- napravio soft reset (on/off tipka + home tipka cca 8 sec) - nije pomoglo.

Pa nije valjda da je to sve zbog 3G-a?!? Mreža je VIP... Telefon nije JB, a lockan je na Vip (vjerojatno nebitno?)

Kako su majm..i iz Applea mogli baš svima onemogućiti isključivanje 3G-a, nama kojima je LTE još takav jadan... pa kao takav i nepotreban?!? Loše. Jako loše.

Na 6.0.2 je baterija bila manje-više OK (uredno 18-19 sati s "jakom" upotrebom) - ali 3G je bio uključen samo kad mi je trebalo, ali na standbyju je uredno bio na 2G.

Što je najsmješnije, Upotreba i Pripravno stanje su, kao identični?!? A moja upotreba od 'iščupavanja' punjača je najviše cca 20 min..., ostalo je standby.
fotografija-90fe5f41176b769f0f6b0271cf72a431.PNG

Ne razumijem.

u Centru za Obavijesti isključena većina aplikacija, dobro pazim na to.
Bluetooth isključen. Način traženja (Izbor mreže) - automatski (a i na Ručno - ista stvar...)

Lokacijske usluge upalim isključivo i samo kad mi baš trebaju (navigacija i sl.)Također, u Task Manageru radi minimalno aplikacija, tu su mi eventualno Telefon, poruke, postavke, to je to, trudim se 'killnuti' aplikacije koje ne koristim u tom trenutku...
ali kao da u pozadini radi nešto što crpi bateriju pristojno, a nemam pojma što bi to bilo...
Aplikacija Process Pro pokazuje masu procesa, ako će nekom koristiti, mogu prepisati cijeli niz 'unknown process'-a, možda netko prepozna 'uljeza'...

Pa zar je to to? Na starom iP4 sam se dičio baterijom, Androide izbjegavao dobrim dijelom i zbog kratkog trajanja baterije (između ostalog)... A ovo... Hebeš smartphone kad većinu 'smart featuresa' moraš štedljivo koristiti, štedljivo 'do j.ja?!!

Please, ako netko ima kakav konstruktivan prijedlog, mišljenje, iskustvo, svakako dobrodošla/a.
Isto tako, ako sam offtopic, molim admina da me uputi.
Thanx.

Nadopuna:

Previdio sam i sad pročitao: Kinsif piše o istom. Onda je vjerojatno to - to. Zadovoljimo se i naviknimo živjeti uz uključivanje na punjač gdje god i kad god? Tužno.
08.02.2013 | 14:39
Baterija se jače troši kad si u zoni gdje je 3G marginalan ili loš. Zato što onda stalno gubi vezu, pa je traži, pa se prebacuje na 2G, pa natrag na 3G, itd. Dakle, iako je na standby, baterije troši više, nego kad razgovaraš jer je i radio primopredajnik aktivniji.
08.02.2013 | 16:15
Kažem vam još jednom, najbolje imati JB, instalirat free aplikaciju BatteryDoctor Pro iz Cydije. Sam jailbreak po sebi netroši više bateriju,nego procesi koji se vrtu u pozadini,to znaći ako vi instalirate puno tweakova i appova koji doneose po sebi nove procese možete očekivati višu potrošnju. No iz mog iskustva baterija i kad se mobitel prekrca tweakovima slično radi, možda par postotaka je tu razlika, ali isto tako uz umjerenost u instalirvanju tweakova i isključivanje nepotrebnih procesa možete poboljšati bateriju i sa JB. Evo primjer ovog programa koji vam po sebi nudi widget u kojem fino gasite 3G i sve ostalo,doduše ja sam si to stavio na lockscreen jer mi je tako još praktičnije.

Photo_8.png
08.02.2013 | 20:49
Ima i aplikacija Auto 3G koja automatski gasi 3 g cim zavrsi poziv ili surfanje. Navodno da jako puno ustedi bateriju. Ja nisam probao, ako ima netko iskustva neka napise koju rijec.
09.02.2013 | 10:45
LTE jučer na Zagrebačkoj
IMG_1275.PNG
09.02.2013 | 12:23
"Što je najsmješnije, Upotreba i Pripravno stanje su, kao identični?!? A moja upotreba od 'iščupavanja' punjača je najviše cca 20 min..., ostalo je standby."

Ima itko slično iskustvo? Ili je i to 'normalno'? Evo, nađoh, greška u softwareu.

forums.macrumors.com/showthread.php?t=1303887

Hmmmmm, malo atipično za Apple toliko grešaka... Ili baš postaje tipično?!?

@Ninjago, Auto 3G niti sličnu ne uspijevam naći. U Cydiji, možda jedino?

@vrda08, sve sam bliži Jailbreakanju, i to po prvi put nakon 2 godine, najviše zbog mogućnosti isključivanja 3G-a na petici s iOS6.1, ali, iskreno, ne da mi mira dilema i nesigurnost o tome što dobivam a što gubim jailbreakom (garanciju valjda ne gubim jer se sve može vratiti na tvorničke postavke restoreom iz BackUpa preko iTunesa, pretpostavljam?)
Googlanje je jedno (dvojaka su iskustva i informacije), a tvoje osobno iskustvo nešto drugo, pa ako nadjes vremena i zivaca, samo par rijeci molim te napisi..konkretno za JB na petici sa iOS6.1 : je li evasi0n tethered ili untethered?? Je li bugovit ili stabilan?... i ostale stvari, please napiši...puno hvala.
09.02.2013 | 15:49
Bexx kaže:
"Što je najsmješnije, Upotreba i Pripravno stanje su, kao identični?!? A moja upotreba od 'iščupavanja' punjača je najviše cca 20 min..., ostalo je standby."

Ima itko slično iskustvo? Ili je i to 'normalno'? Evo, nađoh, greška u softwareu.

forums.macrumors.com/showthread.php?t=1303887

Hmmmmm, malo atipično za Apple toliko grešaka... Ili baš postaje tipično?!?

@Ninjago, Auto 3G niti sličnu ne uspijevam naći. U Cydiji, možda jedino?

@vrda08, sve sam bliži Jailbreakanju, i to po prvi put nakon 2 godine, najviše zbog mogućnosti isključivanja 3G-a na petici s iOS6.1, ali, iskreno, ne da mi mira dilema i nesigurnost o tome što dobivam a što gubim jailbreakom (garanciju valjda ne gubim jer se sve može vratiti na tvorničke postavke restoreom iz BackUpa preko iTunesa, pretpostavljam?)
Googlanje je jedno (dvojaka su iskustva i informacije), a tvoje osobno iskustvo nešto drugo, pa ako nadjes vremena i zivaca, samo par rijeci molim te napisi..konkretno za JB na petici sa iOS6.1 : je li evasi0n tethered ili untethered?? Je li bugovit ili stabilan?... i ostale stvari, please napiši...puno hvala.

Da, u Cydiji je, dosta pozitivno o tome pricaju. Ako imas jailbreak probaj instalirati pa napravi usporedbu.
10.02.2013 | 02:37
Ja sam zadovoljan dostupnoscu i brzinom LTE mreze na mjestima po kojima se svakodnevno krecem po ZG. Usao sam u probu do 28/02 kod T-Mobile (do tada free of charge), razmisljam da aktiviram i poslije tog dana. Ono sto je netko spomenuo, smeta i mene, to je da ne nude tu uslugu za ipad u postojecoj tarifi vec mi nude "Extreme" tarife koje u startu kostaju duplo vise.
10.02.2013 | 18:31
Ne znam, po mom iskustvu, nakon 6.1 meni i par ljudi kao da mrvicu brže odlazi baterija.

S druge strane, par ljudi mi reklo kako im traje duže.

iPhoneova svih vrsta i dobi... pa ti budi pametan.

Ovo sa 3G isključivanjem je debilana... Trebali su ostaviti opciju, a LTE dodati ispod. Pišite na bug mailove Appleu, nema druge.
10.02.2013 | 21:53
Sa ukljućenim LTE na oba moja i5 bitno brze cucla bateriju nego ranije. Doduse, ranije sam na jednom uredjau imao iskljucen i 3G i tada je baterija dugo trajala uz uobicajenu upotrebu, drugi uredjaj koji je imao 3G ukljucen trosio je brze bateriju, no mislim da je to rezultat switch-anja izmedju edge i 3G veze (sto je netko naveo), a sto se kod mene doma redovito dogadja pa imam problema i sa prekidanjem poziva.
Pitam se da li se uopce moze (pod uvijetom da je ostao 3G toggle koji bi drzao ugasen) prebaciti sa LTE direktno na edge?
10.02.2013 | 22:06
Nema razloga da se ne može. Nema tu nikakve gradacije. To su tri potpuno različita standarda. Sve je drugačije kod svakog od njih - i frekvencija, i modulacija, i paketi... Sasvim je svejedno s čega na što se prebacuje.
10.02.2013 | 22:13
Onda se nadam da ce ga opet vratiti natrag u slijedecem apdejtu iOS-a. Ne znam zasto ih toliko onda muci taj 3G?
  • mileni
  • Posjetitelj
10.02.2013 | 22:23
Ako se dobro sjecam i kad su izbacili iOS6 nisi mogao izgasiti 3G. Debilizam koji su ubrzo popravili. No jbg, ocito im se opet 'omaklo'
10.02.2013 | 22:27
Mislim da je to bilo ranije, kod 5.0 update-a da bi se na 5.1. opet pojavio 3g toggle, nisam siguran.
11.02.2013 | 01:12
na 5.0 su onemogucili iskljucivanje 3G-a kako bi siri mogla brze komunicirati sa njihovim serverima. kasnije su reagirali na opravdano more prigovora i vratili 3G nazad. i sada opet... sumnjam da ce se vratiti na staro!
nisam JB na telefonu radio dvije godine valjda, i sada me prisiljavaju da se opet maltretiram sa tim glupostima!

dobro i ja mozda malo pretjerujem, izdrzi baterije tih 14, 15 sati, ali ZASTO prckati po necemu sto je ok i sto RADI sasvim pristojno?!?!
  • mileni
  • Posjetitelj
11.02.2013 | 02:58
Evo ja JB-a mobitel. Kupio iControl tweak, podesio isti za 2sec. Baterija nakon 2 dana intenzivnog rada na 38%
iControl = automatski koristi edge, osim u situacijama kad mu kazes da zelis 3g. Nemam problema sa signalnom, niti mi ometa mrezu, niti ista slicno. Milina.

JB napravis za manje od 2min (download evasi0na + spajanje iPhonea ukljuceno). iControl instaliras i podesis sa 1-2min. I miran si. A Apple sa debilnim odlukama neka nekog drugog hebe
11.02.2013 | 09:48
Ne radim JB jos od 3.00 verzije. Treba mi prije svega stabilan uredjaj bez smeca iz Cydije koje ruju po sistemu i nerijetko krse iOS.
Nekada je JB imao puno vise smisla dok iphone nije imao niti pola funkcionalnosti koje ima danas (MMS, Video recording, customize springboard, multitasking itd.). Osim toga neda mi se cekati JB svaki put kada se pojavi update iOSa-a.
Sto se tice 3G toggla, primjecujem da u zadnje vrijeme nemam problema sa pozivima kod kuce iako je LTE stalno ukljucen, moguce su to pokrpali u zadnjoj nadogradnji. Ostaje pojacano cuclanje baterije zbog nemogucnosti gasenja 3G, ali doma mogu prebaciti cellular off jer ionako je uredjaj na wifi-ju.
Tako zapravo, kada bolje razmislim i nema nekog velikog problema. Korisnost 6.1. (LTE) daleko je visa od "stete".
11.02.2013 | 10:20
korisnost LTE-a bi bila osjetna kada bi isti bio i pristojno dostupan. nemam ga ni u stanu ni na poslu, a zivim u strogom centru.
no dobro, vec sam dosadan sa time!

JB mi se ne da raditi upravo radi te potrebe pracenja situacije oko verzija, sejvaje SHSH, pa nakon svakog JB neki bugovi... i na kraju, naviknes se na tih par stvari (SbSettings recimo), i onda kada ostanes bez toga frustriran si! ovako u startu odustanes i prisilis se naviknuti na to sta imas.
e pa tako cu se sada naviknuti da ne mogu iskljuciti 3G, ali ostavljam si za pravo srat im koliko god mogu!
11.02.2013 | 10:23
SB settings je zapravo jedino sto mi fali na uredjaju koji nije jailbreak-an i ne znam zasto Apple ne smisli svoju inacicu jer mnogi rade JB jos samo radi toga.
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 18 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, jura22, MacSlavko, Riba, smayoo, Anonimci (256)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO