08.02.2013 | 12:41
Ljudi, koja su vaša iskustva, meni baterija na iP5 nakon upgradea na 6.1 GINE na očigled!!! U sat i pol vremena 5% gubitka NA STANDBYju!! Pa čak i više...
- Napravio full Restore preko iTunesa - nije pomoglo,
- resetirao mrežne postavke, nije pomoglo,
- rebootao telefon, nije pomoglo, ali se ponovnim uključenjem telefona sa 95% vratilo na 99% (bez približavanja punjaču) - smiješno...
- napravio soft reset (on/off tipka + home tipka cca 8 sec) - nije pomoglo.
Pa nije valjda da je to sve zbog 3G-a?!? Mreža je VIP... Telefon nije JB, a lockan je na Vip (vjerojatno nebitno?)
Kako su majm..i iz Applea mogli baš svima onemogućiti isključivanje 3G-a, nama kojima je LTE još takav jadan... pa kao takav i nepotreban?!? Loše. Jako loše.
Na 6.0.2 je baterija bila manje-više OK (uredno 18-19 sati s "jakom" upotrebom) - ali 3G je bio uključen samo kad mi je trebalo, ali na standbyju je uredno bio na 2G.
Što je najsmješnije, Upotreba i Pripravno stanje su, kao identični?!? A moja upotreba od 'iščupavanja' punjača je najviše cca 20 min..., ostalo je standby.
Ne razumijem.
u Centru za Obavijesti isključena većina aplikacija, dobro pazim na to.
Bluetooth isključen. Način traženja (Izbor mreže) - automatski (a i na Ručno - ista stvar...)
Lokacijske usluge upalim isključivo i samo kad mi baš trebaju (navigacija i sl.)Također, u Task Manageru radi minimalno aplikacija, tu su mi eventualno Telefon, poruke, postavke, to je to, trudim se 'killnuti' aplikacije koje ne koristim u tom trenutku...
ali kao da u pozadini radi nešto što crpi bateriju pristojno, a nemam pojma što bi to bilo...
Aplikacija Process Pro pokazuje masu procesa, ako će nekom koristiti, mogu prepisati cijeli niz 'unknown process'-a, možda netko prepozna 'uljeza'...
Pa zar je to to? Na starom iP4 sam se dičio baterijom, Androide izbjegavao dobrim dijelom i zbog kratkog trajanja baterije (između ostalog)... A ovo... Hebeš smartphone kad većinu 'smart featuresa' moraš štedljivo koristiti, štedljivo 'do j.ja?!!
Please, ako netko ima kakav konstruktivan prijedlog, mišljenje, iskustvo, svakako dobrodošla/a.
Isto tako, ako sam offtopic, molim admina da me uputi.
Thanx.
Nadopuna:
Previdio sam i sad pročitao: Kinsif piše o istom. Onda je vjerojatno to - to. Zadovoljimo se i naviknimo živjeti uz uključivanje na punjač gdje god i kad god? Tužno.