05.11.2017 | 14:13
IgorD - tu ti stavljam odgovor jer je Saint zaključao (s potpunim pravom) "Unboxing" temu.
Koliko znam, Videos i iTunes ne rade niti na jednom telefonu nativno sa hrvatskim Apple ID-em. Napravi si US Apple ID, stavi
none pod plaćanje, pa ga u settingsima prebaci da si skineš koju free song ili i skineš i pogledaš koji free video. Sve da želiš plaćati (probao sam jednom) neda, jer kartica nije napravljena u USA.
Onda se mudro vratiš na HR ID. I skini Google Now, čisto da ga usporediš sa SIRI. Nema ga na HR storeu, a free je.
Što se Videos appa tiče, možeš neki film pretvoriti u iPhone mp4 format (ako je taj), i prebaciti si ga preko iTunesa u tu aplikaciju. A imaš i VLC app, koji će ti pregledavati više video fileova drugih ekstenzija.
On ti se sada "normalizira", i to je proces od sat, dva bio na mom iPhone-u 8, a prelazio sam na 64 sa 16GB. I dodavao nove appove (stare, ali za koje nisam prije imao mjesta istovremeno).
Tebi će sigurno trajati dulje jer imaš četiri puta više prostora, i još kada to završi, dodavat ćeš kojekakva čuda koja ranije nisi mogao, što zbog prostora, što zbog mogućnosti mobitela.
OBAVEZNO SI skini IKEA Place i Night Sky aplikacije. Navodno postoji i treća, isto kao i Night Sky služi za gledanje neba, no ne znam kako se zove - ali mogu ti pogledati ako te stvarno i ta zanima. Ova Night Sky stoji 82 kn, no imaš besplatnih prvih mjesec dana od downloada i registracije, i tu vidiš proširenu stvarnost na djelu.
IKEA Place služi za biranje njihovog namještaja i odmjeravanje kako bi ti taj stolac, kauč, šta već - izgledao u prostoriji koju snimaš, a Night Sky za gledanje zvijezda (isto preko foto aparata) i oblike sazvježđa, pa ti poveže zvijezde u koje si uperio fotoaparat moba, iscrta ti - primjerice strijelca - i kaže ti naziv istog. Super stvar, a ako ti se ne sviđa, imaš metar dana da otkažeš subscribe, a opet si je isprobao. IKEA je besplatna. Ova treća sigurno isto košta, ali kako ne znam niti njeno ime, preskačem je sada.
Za AR igre nisam probavao, imam i previše "običnih" igara koje nikada nisam završio - ali ukucaj - pa vidi šta se nudi. Drago mi je da si se vratio s mišljenjem. I vratio nas na temu.
Još jednom, sretno - i pazi na to čudo!
Stavio sam na Vikalicu, Brillen Pfutzuch za čišćenje. 52 vlažne maramice za čišćenje naočala za 10 kn u dm-u, i sam vidiš da je mob magnet za otiske s koje god strane...