iPhone X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone X

09.11.2017 | 23:04
snipsarajevo kaže:
Pozdrav svima, ja sam novi na ovom forumu - nadam se da ce biti ugodno druziti se sa rajom s foruma!

Imam jedno pitanje (nadam se da vec neko nije postavio, ako jeste izvinjavam se), naime neko od rodbine dolazi iz USA 19.12 i ja zelim da narucim iPhoneX medjutim na web sajtu Apple-a ti daje opcije od 4 najveca operatera u Americi bez "Without SIM" opcije.

Ja sam citao da T-Mobile verzija kupljena full price i unlocked moze raditi u evropi, takodje prijatelj koji radi u Apple mi je isto rekao. Da li neko zna 100% iz isukstva da je moguce tako i da li ga neko tamo u USA mora upaliti prvo da se spoji na mrezu prvi put ili sta vec?

Hvala puno !

Pozdrav i dobrodošao!
Ja osobno ne znam odgovor, samo sam ti htio skrenuti pažnju da bi ti pitanje bilo uočljivije da si otvorio novu temu...
  • zk1
  • Korisnik
  • 1
10.11.2017 | 11:45
t-mobile i at&t su gsm modeli i rade isto kao da su kupljeni kod nas,a verizon i sprint su cdma modeli rade isto sa sim karticom iako im je primarno bez nje, (cdma ne zahtjeva sim) najvažnije da su factory unlock
10.11.2017 | 13:09
Dali ovi cdma modeli imaju utor za sim, bez obzira što nije potreban za korištenje?
10.11.2017 | 15:02
Evo jedan lijepi članak tj recenzija "in-depth" (ruski ali preveden na eng) translate.google.com/translate?sl=ru&...it-text=&act=url
11.11.2017 | 23:36
saint kaže:

"it doesn’t register my finger..." WTF.... iPhone X nema Touch ID vec Face ID.... EDIT: Vjerojatno covjek misli na upravljanje mobitela, ne otkljucavanje... mozda sam malo krivo procitao

Sto se drugog linka tice.... nemam ta iskustva
12.11.2017 | 18:11
zk1 kaže:
t-mobile i at&t su gsm modeli i rade isto kao da su kupljeni kod nas,a verizon i sprint su cdma modeli rade isto sa sim karticom iako im je primarno bez nje, (cdma ne zahtjeva sim) najvažnije da su factory unlock

Mene je zbunilo to sto kada sam zvao US tmobile rekli su da moze bilo koja GSM kartica na svijetu a kada sam zvao apple USA rekla mi je neka njihova radnica da ne moze pa sam joj ja poslao mail da mi potvrdi i evo sta je napisala:

Hi Melissa,

So basically if I buy the full price, unlocked T-Mobile iPhoneX in the US I won’t be able to pull out the SIM card out of the phone and insert a different GSM carrier?

Best,
Adnan

------------------------------------

Melissa Fret
Nov 9 (3 days ago)

to me
That is correct.
I suggest the 8+ iPhone for you so that you can swap out the sim card. It is available in the unlocked and sim free option.
13.11.2017 | 00:05
Aka vec kupujes full price unlocked zasto onda ides preko T-Mobile, zar nije jednostavnije kupiti kod Apple direktno?
13.11.2017 | 13:40
Zato što , ukoliko ideš kupovati preko Appleove stranice, nudi ti (nakon što izbereš telefon) da izabereš jednog odčetiri njihova carrier-a - među kojima je i T-Mobile. Odi na Appleovu američku stranicu pa vidi sam, nije čovjek to sam izabrao jer mu se htjeo, već zato što mu se tako jedino i nudi.
ScreenShot2017-11-13at13.41.17.png
13.11.2017 | 15:02
Kloba kaže:
Zato što , ukoliko ideš kupovati preko Appleove stranice, nudi ti (nakon što izbereš telefon) da izabereš jednog odčetiri njihova carrier-a - među kojima je i T-Mobile. Odi na Appleovu američku stranicu pa vidi sam, nije čovjek to sam izabrao jer mu se htjeo, već zato što mu se tako jedino i nudi.
ScreenShot2017-11-13at13.41.17.png

Ma nije istina Kloba, to mu predloženo nudi. Klikni na bilo kojeg provajdera i ideš dalje s koracima do naruđbe...evo slika.

13.11.2017 | 15:09
Izgleda da sam nešto krivo zabrijao, mislio sam da mu se ne nudi T-Mobile. Uglavnom možeš kupiti za 999$ mobitel koji je otključan na T-Mobile sim, ili na nekog drugog provajdera koje od ta 4 izabereš. Na ovom zadnjem koraku imaš mogućnost da pogledaš koji su provajderi kompatibilni s takvim otključanim mobitelom...to nisam istraživao.

16.11.2017 | 07:50
Sorry, cairblanco - nisam prije stigao odgovoriti. No, kako si i sam zaključio u drugom postu - to je to što sam i sam napisao.
Na američkoj Apple stranici pod iPhone X moraš izabrati jednog od četiri ponuđača mobilnih usluga koje nude, pa onda krenuti dalje s kupnjom uređaja.
Samo ne znam jesu li to jedini mobilni operateri u USA, ili samo s njima  ima suradnju.
EDIT:
Evo, na provjerio sam na Wikipediji: osim ova četiri postoji još i US Cellular, ali po broju pretplatnika oni su tamo kikići. Dok Verizon ima 149, AT&T Mobility 138.8, T-Mobile US 70.7 i Sprint Co. 54, US Cellular ima samo pet milijuna pretplatnika. Oni su valjda za  premaleni...
  • zk1
  • Korisnik
  • 1
16.11.2017 | 18:05
snipsarajevo kaže:
zk1 kaže:

Mene je zbunilo to sto kada sam zvao US tmobile rekli su da moze bilo koja GSM kartica na svijetu a kada sam zvao apple USA rekla mi je neka njihova radnica da ne moze pa sam joj ja poslao mail da mi potvrdi i evo sta je napisala:

Hi Melissa,

So basically if I buy the full price, unlocked T-Mobile iPhoneX in the US I won’t be able to pull out the SIM card out of the phone and insert a different GSM carrier?

Best,
Adnan

------------------------------------

Melissa Fret
Nov 9 (3 days ago)

to me
That is correct.
I suggest the 8+ iPhone for you so that you can swap out the sim card. It is available in the unlocked and sim free option.

nemoguće da ne možeš izvaditi sim, Melissa je malo zbunjena
16.11.2017 | 19:01
Kakva je razlika između unlocked i sim free opcije?
16.11.2017 | 22:10
zabac kaže:

SIM free telefoni, a takve iPhone mobitele prodaje najpopularnija američka mobilna mreža Verizon, nemaju klasični ulaz za SIM karticu. Broj ti dodijele kompjutorski, slično kao sa AppleWatch-em i eSIM-om; ako ne i potpuno isto.
To ti je to ukratko.
  • zk1
  • Korisnik
  • 1
19.11.2017 | 23:27
zabac kaže:

i gsm i wcdma iphone imaju utor za sim, kod wcdma sim nije potreban ako koristi tu vrstu mreže, a gsm modeli budu sim free ili sa sim karticom(t-mobile lil at&t) a oba su ako su plaćeni po punoj cijeni factory unlock. za sada nije iphone x gsm verzija dostupan u sim free verziji, ali u principu nikakve razlike nema, sim karticu koju dobiješ sa telefonom i tako nećeš koristiti ako nisi u Americi.
24.11.2017 | 01:00
Otac je kupio X, koji mu je nakon 2 tjedna pao sa 20,30 centimetara na pod. Puklo je straznje staklo. Ocito su puno krhkiji od sedmice.
24.11.2017 | 02:05
FilipZg kaže:
Otac je kupio X, koji mu je nakon 2 tjedna pao sa 20,30 centimetara na pod. Puklo je straznje staklo. Ocito su puno krhkiji od sedmice.

Sedmica nema straznje staklo.
24.11.2017 | 03:15
Dečko veli da je X-u puklo staklo pa uspoređuje krhkost telefona sa sedmicom. Reci tati da pripremi nekih 549$, što ti je po današnjem srednjem tečaju oko 3518,93 kn - ako hoće da se staklo popravi u ovlaštenom servisu. Mislim da neće imati izbora, jer neovlašteni se oko ovako novog telefona neće usuditi, barem mislim. Zamjena stražnjeg stakla skuplja je od zamjene prednjeg (279$ - 1779.96 kn) jer ti u biti mijenja cijeli vanjski dio i podlogu telefona, gdje je qi punjač i to. I ove su ti cijene američke, dodaj na njih 25% i imat ćeš neku okruglu HR cijenu popravka u ovlaštenim servisima.
24.11.2017 | 03:54
Ja mu kazem normalno da je x krhkiji od sedmice kad ima staklo na straznjoj strani.
  • Dijete
  • Posjetitelj
24.11.2017 | 05:47
skužajte, al igra asocijacije se igra sa mnom.. NE Krhko...

24.11.2017 | 14:06
Tu se sjećam da sam gledao sa sestrom k'o klinac i umirali bi od smjeha. Uvijek bi čekali Đurine kućne čarolije, kada bi mješao jaja sa razboja za gimnastiku "da se ruke ne umore" - ili kraj svake epizode kada bi igrali damu (ne sjećam se više) svako obučen kao jedan od pripadnika nacija bivše države.
17.12.2017 | 14:11
Jučer posle posla, otišao na tekmu Dinama...ono nisam bio dugo tamo, kompa dobio neke besplatne ulaznice, pa rekoh ajmo. Tamo sam snimio neki filnić na iPhone X od minutu i nešto sitno, fajl je 365 mb, a nemogu ga normalno pogledati na 4K tv iz 2016 godine. Nije baš najjeftini tv, ali nije niti flagship, ali koji će mi vrag taj mobitel s takvom kamerom ako ja to nemogu pogledati na tv ??
Imam dva tv, jedan flagship samsung F 8000 gdje dobijem poruku, da format videa od 3840*1920 nije podržan i 4K samsung tv, ono best buy cca 7 k kn, koji taj filmić vrti 2-3 sec, pa se 2-3 sec. baferi, pa stalno tako na videu od 75 sekundi. Fajl je u m4.v formatu, mogu li taj fajl nekako konvertirati da to na miru mogu pogledati na tv.
Na kompu mogu normalno gledati, ali mi je monitor full HD i ide bez trzanja, ali na tv gdje je nativni 4K format nejde. Stvarno je 4K super rezolucija, kad gledam na yt neke filmove u tom formatu i to ide bez zastoja, zašto taj video od iPhone X mi trza stalno.
17.12.2017 | 16:31
Nije stvar samo rezolucije, nego, u prvom redu, bitratea. Otvori na kompu film u VLCu, pa mcd+i i pod video pogledaj što kaže za stream 1.
File sigurno možeš konvertirati, pitanje je koji sw da upotrijebiš.
Možeš probati samim VLCom, malo je spartanski, ali isto nekad bude OK.
Ja sam sebi nakupio par tih softvera koji se plaćaju, kad bi bili na raznim akcijama, besplatni ili jako jeftini. Neki valjaju za jedan format, neki za drugi...
4 Video Converter Pro
Any Video Converter Lite
MacX Video Converter Pro
Naravno, ima i dobri stari Handbrake, ali ne znam kako se on nosi s 4k formatima.
Zapravo nisam nikad još probao ništa 4k videom.
17.12.2017 | 16:37
HandBrake ne valja?
Vidim kako ne podržava.
Trebati neku transkoder koji u stvari ne prekodirava film.
17.12.2017 | 16:53
Gle, ako mu TV stalno zapinje u bufferingu, onda ili (a) brzina čitanja datoteke s jedinice masovne memorije nije dovoljno brza (možda je u tome problem, ako je stick s kojeg TV to vuče neispravan ili ima raskliman konektor - Cariblanco, nije valjda da ti to pokušavaš reproducirati preko wifi?), ili (b) dekoder u TV-u nije dovoljno jak da za toliki bitrate radi dekodiranje on-the-fly.

Ako je, dakle, problem (b), onda se mora prekodirati, da mu se spusti bitrate.
18.12.2017 | 10:39
Taj mcd+i moram zajedno stinsuti, ako da onda nejde jer nemam tako velike prste. Inače je fajl na NAS_u a NAS je spojen na tv kablom preko gigabitnog sviča. Kad stavim taj fajl na usb stik ili vanjski hd, koji kasnije upiknem u tv, tv uopće nemože pronaći taj video. Jedino ga tv vidi kad odem na mrežu i tamo nađem NAS i iz mape video na NAS_u, ga pokrene tv.
Slika na videu je stvarno fantastična, da bi riječ rekao...samo da se da gledati
18.12.2017 | 10:45
A siguran si da ti NAS ne radi rekodiranje on the fly pa da radi toga zapinje?
18.12.2017 | 10:56
Nisam siguran, treba to pitati rusty_ja. Evo sad sam s hanbrake prekodirao video i sad je extenzija .mp4 umjesto .m4v i vidim da je fajl skoro duplo veći, ali zapinje isto kao i kod original videa. Gdje se može vidjeti dal mi NAS ne radi rekondiranje u letu?
18.12.2017 | 11:02
Evo otkrio sam da mi ipak NAS to radi. Sad sam stavio taj konvertirani fajl mp4 na hd i upiknuo u tv i slika normalno ide. Sad je pitanje kako podesiti NAS da ne radi rekodiranje u letu? S druge strane mi je čudno da tv uopće ne vidi originalni fajl od iPhone X koji je u .m4v formatu.
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 20 minuta
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

big_mac, jura22, MacSlavko, Riba, tino1, vikt0r, Anonimci (1339)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO