iPhone X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone X

18.12.2017 | 11:38
Pa imaš TV koji nema ugrađen player koji zna čitati m4v wrapper, wtf...
  • Air
  • Korisnik
  • 72
18.12.2017 | 11:40
možda je odgovor ovdje
support.apple.com/en-us/HT207022
18.12.2017 | 13:16
cariblanco kaže:
Evo otkrio sam da mi ipak NAS to radi. Sad sam stavio taj konvertirani fajl mp4 na hd i upiknuo u tv i slika normalno ide. Sad je pitanje kako podesiti NAS da ne radi rekodiranje u letu? S druge strane mi je čudno da tv uopće ne vidi originalni fajl od iPhone X koji je u .m4v formatu.

Kako si otkrio? Koristiš neko software na tom synotu ili obični media server servis (dlna)? Kada kažeš da si ga stavio na HD što to znači? 1080p ili na neki vanjski disk nisam siguran da sam razumio.
18.12.2017 | 15:29
Stavio sam na vanjski hd i upiknuo u tv, znači da ide bez NAS_a. Film je 4K prekodiran iz .m4v u .mp4 i tv ga najnormalnije vrti. Kad taj isti prekodirani fajl stavim na NAS, opet mi zapinje na tv svakih par sekundi. Znači da taj fajl koji ide preko dlna vrti sy 716+ a ne sam televizor.
18.12.2017 | 15:49
Dakle promijenio si container, možda si i pritom promijenio codec, ali to je pitanje. Kada ga reproduciraš sa TVa da li u obje situacije koristiš isti princip (neovisno da li je na HDDu ili preko NASa)? Jer ako je aplikacija ista onda mu izvor ne bi trebao biti problem. Da li kada ide sa NASa se CPU zabije na 100%?

To će reći da onda što god na TVu hendla taj file stvarno ne može to odraditi, no ako je to isti app koji koristiš i prilikom reprodukcije sa NASa onda tu nešto drugo zajebava jer čisti DLNA bi trebao uredno samo propustit taj file i neka se TV bavi sa svim ostalim zadacima.

716+ spada u 4K group1 po Synology tablici i ako po DLNA mora napraviti transcode ići će max do 1080p, što će reći da ako ti se CPU stvarno zabija onda se to stvarno i događa, ali to će onda reći da TV ne radi preko DLNA sa mrežnim uređajem i lokalnim uređajem na isti način. Zašto, nemam pojma, ali to bi se dalo testirati.

Preporučio bi ti da isto to staviš na Plex okružje. Naime DSVideo ima popriličnih problema sa 4K, a Plex cca 50/50 (sve ovisi kako su pakirani i kodirani). No u svakom slučaju možeš probati jer bi ti plex trebao pustit 4K directplay (dakle bez transcodea) uredno na TV koji ima Plex aplikaciju (ako je to Samsung TV to bi trebalo raditi bez problema, meni radi).

No međutim kod Plexa sa 4K directplayom moraš imati ove uvjete zadovoljene:

4K (UHD) Direct Play Video Support
Some 4K (ultra high definition) devices are recognized by the Plex app. We're working to bring 4K playback support to other devices, too. 4K/UHD content matching the following will Direct Play on supported devices:
Container: MP4
Resolution: 3840x2160 or smaller
Video Encoding: HEVC (H.265)
Video Frame Rate: 30fps
Video Bit Depth: 8

Sve osim toga će forsirati opet transcode, što mislim da se događa i trenutno kod tebe. Iz nekog razloga TV transcoda (vrlo vjerojatno), a to ćeš ili riješiti sa podržanim app-om koji će ti raditi stream kako treba ili ćeš morati file ipak modificirati dok ti ne bude kompatibilan kako spada.
18.12.2017 | 17:52
Probat ću nešto dok dođem s joba. Uglavnom player od tv to vrti bez zapinjanja, znači kad ubodem stick direktno u tv, to ide glatko kad nije NAS u igri.
18.12.2017 | 22:55
Sad me možete popljuvati svi, ali nisam ja kriv nego ebeni VIP. Sad sam pogledao na tv i vidim da mi je uključena bežična veza, promjenio sam na žičanu i sve ide kako treba, čak i original film od iPhone X u .m4v formatu, tako da netrebam niti prekodirati video.
Mislim da sam pisao već za probleme od kad me je vip preuzeo s dns serverom, pa mi kako kad pukne veza na nekom od uređaja, ps4, tv ili NAS, kompu itd. Onda moram upisati google dns 8.8.8.8 da mi net proradi. Tako je bilo i s tv i kako je smayoo napisao, da ti možda neprobavaš to tjerati bežično
U svakom zlu nešto dobro, pa sam saznao da moj NAS može tjerati taj fajl .m4v bez trzanja. Kako znam da to tjera NAS, vrlo jednostavno, jer tv niti nemože vidjeti taj format .m4v
19.12.2017 | 15:15
Dakle točno što ti je smayoo preporučio. Odlično!
  • Daddo
  • Posjetitelj
19.12.2017 | 20:41
cariblanco kaže:
Sad me možete popljuvati svi, ali nisam ja kriv nego ebeni VIP. Sad sam pogledao na tv i vidim da mi je uključena bežična veza, promjenio sam na žičanu i sve ide kako treba, čak i original film od iPhone X u .m4v formatu, tako da netrebam niti prekodirati video.
Mislim da sam pisao već za probleme od kad me je vip preuzeo s dns serverom, pa mi kako kad pukne veza na nekom od uređaja, ps4, tv ili NAS, kompu itd. Onda moram upisati google dns 8.8.8.8 da mi net proradi. Tako je bilo i s tv i kako je smayoo napisao, da ti možda neprobavaš to tjerati bežično
U svakom zlu nešto dobro, pa sam saznao da moj NAS može tjerati taj fajl .m4v bez trzanja. Kako znam da to tjera NAS, vrlo jednostavno, jer tv niti nemože vidjeti taj format .m4v

Kakve ovo podebljano ima veze sa dijeljenjem sadržaja u lokalnoj mreži i istom subnetu?

Ako sam dobro iz dosadašnjih tvojih upisa polovio imaš Synology NAS 7xx model, što te točno tjera da DHCP server goniš na VIP-ovom ruteru? Isključi DHCP server na routeru, konfiguriraj DHCP server na NAS-u i u njega upiši da upite koje ne poznaje proslijedi bilo google DNS serveru (8.8.8.8) ili OpenDNS servere. Na tom svom NAS-u možeš čuda, šteta je da te router operatera koči.
19.12.2017 | 21:31
Nisi dobro skužio daddo. Normalno da mi dns netreba u lokalnoj mreži, ali ponekad s tv odem i na net da pogledam neki yt. Kako mi kablom spojen net nije radio zbog dns, nije mi se dalo sve to mjenjati i tipkati preko daljinskog od tv, pa sam tv prebacio na wi fi i do jučer je tamo bio. Pa nisam lud da tjeram tv s wi fi, kad imam mogućnost za kabel.
Sve mi je kablom spojeno i na gigabitnom sviču je. Ali fakat vip sere s tim dns, tako mi nije bilo neta niti na ps4 konzoli, pa ti tipkaj preko volana 8.8.8.8. ono baš je gušt
19.12.2017 | 22:18
Meni VIP (ZG) radi uredno. Ja imam problema jer tulipani rade a ne znaju svoj posao.
02.01.2018 | 20:15
Probao sam snimati po noći i ponovo sam oduševljen snimkom. Snimao sam u ponoć vatromet u zg. I stvarno je snimka mrak. Imam GoPro hero 5 sportsku kameru, koja također snima u 4K formatu. Usporedio sam noćne snimke između te sportske kamere i iPhone X. Pobjednik je iPhone i to uvjerljivo, a ta GoPro kamera nije baš jeftina.
Kad ulovim vremena isprobat ću dnevne snimke između kamere i iPhone.
02.01.2018 | 20:24
...za razliku od iPhone X-a koji je jeftin.
Razlika između iP8 i iP X je skoro pa GoPro Hero 5 u novcima.
03.01.2018 | 06:53
snimao sam i ja sa iP8+ pa se nije dao tako lako isfokusirati
23.01.2018 | 17:56
Šta to ima u iPhone X, kad ga primim za donji rub i cijela težina mi ostane na dva prsta i ponekad imam osjećaj da se u njemu nešto mućka. Znači nije nekakva vibracija, nego baš nešto što se promućka unutra. To sam do sad primjetio bar desetak puta, nisam istraživao gdje ga trebam primiti da to osjetim. Šta to može biti, nekakav žiroskop ili ?
23.01.2018 | 18:12
cariblanco kaže:
Šta to ima u iPhone X, kad ga primim za donji rub i cijela težina mi ostane na dva prsta i ponekad imam osjećaj da se u njemu nešto mućka. Znači nije nekakva vibracija, nego baš nešto što se promućka unutra. To sam do sad primjetio bar desetak puta, nisam istraživao gdje ga trebam primiti da to osjetim. Šta to može biti, nekakav žiroskop ili ?

moguce da je taptic engine
23.01.2018 | 18:20
Možda i je, još kad bi znao čemu to služi...može malo uputa za sponzorušu
23.01.2018 | 22:27
cariblanco kaže:
Možda i je, još kad bi znao čemu to služi...može malo uputa za sponzorušu

Vibracijski motor u iphoneu.
24.01.2018 | 16:49
cariblanco kaže:

A da nisu tekući kristali iz LCD-a?
24.01.2018 | 20:09
cariblanco kaže:

Da nije sakriveni 3.5 mm headphone jack?
24.01.2018 | 21:31
Nije greda jesu li tekući kristali ili skriveni utor za slušalice, ali ovaj mi je ajfon daleko najbolji od svih koji sam imao. Samo mi je žao, što nisu napravili samo jedan primjerak i da je on kod mene
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 12 minuta
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, MacSlavko, Riba, tino1, vikt0r, Anonimci (835)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO