19.10.2014 | 21:00
Handsoff ne radi bez Bluetootha! Iako za sada nakon što sam tu mogućnost testirao ne radi baš najbolje ni sa Bluetoothom
Daklem, uključih BT na iPadu i na iPhoneu i onda su mi se pojavili na BT listi na MBA. Prvo sam kliknuo na iPhone i javilo mi nekakvu brojčanu šifru na MBA i onda to isto na iPhone, ali samo da potvrdim. Napisalo da je iPhone spojen i upozorilo da nije u mreži (networku) te se opet odspojio, tj. pisalo je da je odspojen. No, probao sam na MBA Safari, Mail, Pages i Numbers i pojavljivala mi se ikonica na iPhoneu, dakle, handsoff je proradio.
Mail ako počnem pisati na MBA i onda preuzmem na iPhone, na MBA nestane prozor za novi mail i pojavi se na iPhoneu. Ako pak kliknem na MBA na dodatnom docku ikonu maila, dakle preuzmem s iPhonea pisanje maila na MBA, onda se opet otvori na MBA prozor, a na iPhoneu nestane. Dakle, sve u svemu funkcionira.
iPad sam pak istom procedurom kao i iPhone spojio na MBA, ali nije javilo baš ništa i čak piše stalno da je spojen no handsoff ne radi i nikako ga natjerati da proradi s MBA. iPad handsoff radi zato sa iPhoneom u oba smjera iako piše da nisu kao spojeni. Možda će to iOS 8.1 srediti, tko će ga znati.
No, fora je s iPada Mini zvati normalni telefonski broj i čavrljati s nekim dok ga držim na glavi!!!
:D
Što se FaceTimea i iMessagea tiče ja sam na svim iĐiđama i Macovima prijavio moj mob. broj kao primarni i još hrpu drugih e-mail adresa i to mi šljaka ok. Ako me netko zove na iPhone, sada sve zvoni i trubi pa na što se prvo javim
, a isto vrijedi i za faceTime poziv. Tako mi uostalom radi i Viber, poručice dolaze na sve i poziv zvoni na iPhoneu i svim Macovima pa što mi je najbliže.
Ono što mi je smiješno kod Applea je da uvijek nešto naprave tako da poslije imaju što poboljšavati
. Tako recimo kad sam u FaceTimeu na Macu i odaberem Audio svejedno mi ne pokaže sve kontakte nego samo listu poziva? Tek kad se klikne na + u polju za pretraživanje onda se pojavi adresar tj Kontakti Ili je pak dovoljno početi upisivati ime. No, ponekad se pokaže slušalica pored odabranog kontakta, a ponekad ne pored istog tog kontakta što je očito bug.
Što se izgleda tiče navikao sam se brzo na ove promjene, premda iskreno ja sam više preferirao onaj stari izgled sa trećom dimenzijom, ima i neki naziv al' ga se sada ne mogu sjetiti? Srećom ova transparencija se može isključiti u System Preferences -> Accessibility pa koga smeta...