10.10 Yosemite
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

10.10 Yosemite

22.10.2014 | 01:26
Ima li šta za ranije od 2011 (npr. Late 2008)?
22.10.2014 | 06:17
jugoslav kaže:
Nakon dva dana korištenja Yosemite na MacAir 13, 4Gb RAM, i5 1,3 Ghz, mogu zaključiti da za sada sve radi uredno.

Kao što su mnogi prijavili na Apple discussion i ja sam u startu imao pad baterije, ali čini mi se da sada već polako dolazi sebi.

Što se tiče memorije primjetio sam veću iskorištenost memorije nego što je bio slučaj sa Mavericks i to ponajviše od strane Safari-ja. Ali za sada ne vidim neki veći problem u tome, osim ako je i to mogući uzrok brže potrošnje baterije?

To je uvjek tako kad se instalira novi OSX. Dok se sve indexira i posloži. Korištenjem će to doći na normalu. Šta kaže naš narod "nadoć će u vožnji”.
22.10.2014 | 06:21
MacSlavko kaže:

Ima sigurno, ali malo ko ima muda otvorit terminal.
22.10.2014 | 07:05
Uspješno sve riješio.

Obrisao SSD, povukao frišku instalaciju 10.10. s neta i potom napravio migraciju s time machine diska. Sve radi kao prije, sve postavke identične, milina jedna

Za svaki slučaj, ostavio sam stari TM sa 10.6.8. na posebnoj particiji, a novi TM backup složio na drugu particiju eksternog.

Nisam još probao koliko traje baterija, sistem radi uredno, sviđa mi se novi sistemski font, više teksta stane u prozore i najviše od svega - prozore mogu resizeati na svakom uglu
22.10.2014 | 08:20
MacSlavko kaže:

Yosemite za sada radi sve - MacBook Pro (15-inch Early 2008), SSD 240 GB KINGSTON, 4GB DDR2
22.10.2014 | 08:24
Jučer stavio iOS 8.1, radi phone i SMS relay uredno. Vrlo zgodna stvar.
  • FI4
  • Korisnik
  • 2
22.10.2014 | 10:46
Čudi me kako nitko nije spomenuo da kod start up-a ima progress bar. Primijetio sam da je MacMini 2012. prije spreman za rad kad se nanovo upali nego kad ga se probudi iz sleep-a. Safari počne štekat kad otvorim desetak tabova
22.10.2014 | 11:47
?
pa koliko ti se brzo pali u sekundama?
meni se iz sleepa budi za nekih 5 sekundi.
22.10.2014 | 11:58
cold boot 7 sekundi, sleep 1 sekunda
22.10.2014 | 13:22
Pozdrav...
Dali netko ima info kako se ponaša 10.10 na late 2009 iMac-u.
  • FI4
  • Korisnik
  • 2
23.10.2014 | 08:39
kinsif kaže:
?
pa koliko ti se brzo pali u sekundama?
meni se iz sleepa budi za nekih 5 sekundi.

Stavio ga u Sleep sinoć i trebalo mu je 26 sekundi da se probudi (da mogu micat miš), dok se iz Shut Down stanja digne za 50 sekundi. Sleep je brži, ali mi se čini duže jer pozadinu prikaze jako brzo pa sam nestrpljiv dok ne mogu micati miš, dok ovo vidim progress bar i znam da još malo i onda će bit spreman. Sad malo googlam i vidim da ljudi imaju sličan problem, moram se poigrat s time.
23.10.2014 | 15:11
Je li netko radio update na Yosemite, odnosno da nije radio clean install? Nemam nikakvih problema s 10.9.5. (riječ je o MB Airu 2014), ali nakon čitanja raznih članaka, zaključujem da puno ljudi preferira clean install...
23.10.2014 | 16:42
Ja sam danas bacio update preko 10.9.5. Sve radi. Ja zadovoljan. Malo mi baca izgled prozora i ikona prema W8, ali s vremenom ću se valjda priviknut.
23.10.2014 | 18:39
Ja mogu zvati samo one koji imaju icloud a sms nemogu poslati posto mi bluetooth ne podrzava
a kad me netko zove i kad se javim na Mac Mini onda me ta osoba čuje sa jako dubokim tonom mog glasa
23.10.2014 | 19:27
Ja sam napravio update na MBA 4,2 Mid 2011, sve je prošlo savršeno, bez ikakvih problema.
23.10.2014 | 21:27
glenn kaže:
Je li netko radio update na Yosemite, odnosno da nije radio clean install? Nemam nikakvih problema s 10.9.5. (riječ je o MB Airu 2014), ali nakon čitanja raznih članaka, zaključujem da puno ljudi preferira clean install...

Ja sam radio update od verzije 10.6 do sada 10.10 bez da sam i jednom napravio clean install. Sve super svaki put
23.10.2014 | 21:41
Upravo obavio poziv preko iMaca (11.3). Zvao sam tcom support jer me interesiralo da li se može koristiti ova funkcija na govornim automatima koji traže biranje po izborniku (putem tipkovnice). Naravno kada se uspostavi poziv nema virtualne tipkovnice, ali u biti kada se prisne broj na fizičkoj tipkovnici to aplikacija prepoznaje i proslijedi dalje (popraćeno sa vizualnim prikazom broja koji se stisnuo).

Sve u svemu radi super. Nisam imao nikakvih problema niti prekida i čuo sam drugu stranu sasvim jasno. Mislim da ću ovo koristiti sada stalno .

Eto toliko
24.10.2014 | 10:04
odgovori mi molim te,kako si birao broj na kompu?
ja mogu zvati jedino one koje imaju icloud

uspio sam skuziti

i jos i to kad nekoga zovem ja onda glas sa druge strane zvuci ko da prica Pajo Patak...
24.10.2014 | 11:13
Zoveš preko FaceTime aplikacije (voice opcija). Meni nitko ne zvuči kao Patak, sve super
24.10.2014 | 11:57
Jedno pitanje. Jučer sam primijetio da nakon update sa 10.9.5 na 10.10 mi je recovery particija ostala na 10.9.5, što kod prethodnih updateova nije bio slučaj. Uvijek je pratilo trenutnu verziju OS-a.
24.10.2014 | 12:16
iMac mid 2011 sve radi kao urica. Jedino ne kužim zašto taj font, jer za bilo koga ko nosi naočale mi se čini kao lošije rješenje.
Veselim se pozivima prek Maca!

EDIT: oduševljena sam! Pozivi prek maca savršeno rade! Ode se u contacts, pa za broj koji je plavi ( imess) ima opcija facetime audio plus broj mobitela, dok za ostale ( koji nisu na icloud) desno od broja se pojavi slusalica i normalno možete zvati.
24.10.2014 | 12:23
Za one kojima Handoff i Continuity nije podrzan

osxdaily.com/2014/10/23/enable-continuit...on-unsupported-macs/

Inace, stavio na MacPro1,1@2,1@GTX 660, radi ko beba
24.10.2014 | 13:11
^SuperUnknown^ kaže:

Ja probao na Mid 2011 Miniju... Nula bodova, neće... U terminalu javi nešto tipa: "Not OK, system is protected against kext changes, reboot to fix this..." Ja rebootao dva puta, i dalje javlja isto...
24.10.2014 | 15:32
ja ne mogu nikako telefonirati i slati SMS-ove na telefone koji nemaju FaceTime? Postavke su uredno postavljene. Iphone i Mac su u istom WLAN nu prijavljeni. U ICloudu sam prijavljen sa @me.com a ne sa @icloud.com. Možda bi bi se trebao prijaviti sa @icloud.com?
24.10.2014 | 15:45
tino1 kaže:
ja ne mogu nikako telefonirati i slati SMS-ove na telefone koji nemaju FaceTime? Postavke su uredno postavljene. Iphone i Mac su u istom WLAN nu prijavljeni. U ICloudu sam prijavljen sa @me.com a ne sa @icloud.com. Možda bi bi se trebao prijaviti sa @icloud.com?

ja sam gmail.com na icloudu, pa mogu i sms i pozive...
A pod you can be reached at su mi i broj mobitela i gmail.com.
Da li si dobio ( pojavi se na macu) kod koji upises u iphone za potvrdu smsa na macu?

A nije bas pregledno na prvu kod ovih koji nemaju icloud barem sto se tice poziva.
Prvo mi se cinilo da ne mogu ni ja zvati ostale, ali pojavi se plava slušalica kada pređeš mišem preko kontakta.

P.S. meni recimo ne radi airdrop...nikako.
24.10.2014 | 15:47
Borostef kaže:
^SuperUnknown^ kaže:

Ja probao na Mid 2011 Miniju... Nula bodova, neće... U terminalu javi nešto tipa: "Not OK, system is protected against kext changes, reboot to fix this..." Ja rebootao dva puta, i dalje javlja isto...

Moras imat admin ovlasti
24.10.2014 | 15:57
^SuperUnknown^ kaže:
Borostef kaže:
^SuperUnknown^ kaže:

Moras imat admin ovlasti

Kako to misliš? Pa to pokušavam napraviti na admin računu... Imam sve ovlasti, tolko ovlasti imam da mogu Mac protjerati iz države ako hoću...
Ako sam nešto previdio reci, čovjek uči dok je živ...
24.10.2014 | 18:09
Otkad sam ga instalira ( MacBook pro mid 2009) nikako mi neradi Wi FI, a piše da je povezan. Zna li iko kako ga napravit.
24.10.2014 | 21:52
A.C.A.B. kaže:
Otkad sam ga instalira ( MacBook pro mid 2009) nikako mi neradi Wi FI, a piše da je povezan. Zna li iko kako ga napravit.

Premalo informacija. Ne radi nigdje ili ne radi na jednom mjestu? Jesi li probao staviti 8.8.8.8 adresu kao DNS?
24.10.2014 | 21:53
Dva incidenta danas. Safari se zaklao sa beach ballom, a sat vremena nakon toga me iznevjerio Spotlight sa istim simptomima. To nisam vidio još od 10.3.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 18 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO