04.06.2014 | 08:09
drlovric kaže:
smayoo kaže:
Da Philips Hue...
$200?
I onda se meni moji klijenti žale da im je skupo to što im mi radimo (u pametnim kućama)...
Moram složiti neku garnituru linkova za takve, da im pokažem kako mogu potrošiti još više novca za bitno manje funkcionalnosti...
Koju alternativu smart LED zaruljama koje mijenjaju boje bi tvoja trvtka ponudila i po kojoj cijeni?
Što ti zapravo znači "smart" žarulja? Razmisli najprije o tome? Zar je nešto "smart" zato što ti ručno možeš namiještati željenu boju i intenzitet s iPhonea (ili bilo koje druge smartphone/tablet điđe)?
Ako ti je to "smart" i ako ti treba 1-2 komada, well, then go ahead, knock yourself out...
Inače, takvo kinesko govance s istom, identičnom funkcijom, samo ne preko iPhone, nego preko vlastitog daljinca imaš za tih nekih cca 1000 kn sa PDV (dakle vjerojatno upola te cijene ako kupuješ preko interneta na američku adresu).
Normalan sustav pametne kuće podrazumijeva da je kuća pametna ne zato što korisnik može ručno upravljati rasvjetnim krugovima sa svog telefona, nego zato što mnoge stvari ona zna odraditi sama, slijedeći generalne upute i želje korisnika. Na primjer:
- ova soba nema dovoljno sunca ujutro pa želim narančasto svjetlo od ___ lux koje se pojačava postupno kroz 15 min svaki radni dan od 6 ujutro
- ova soba ima maksimalnu insolaciju u popodnevu koju želimo u ljetnim večerima ublažiti i "spustiti ritam" pa ćemo automatski postupno kroz 15 min spuštati sjenila kad lux padnu do ___ i kroz istih 15 min ćemo postupno dizati ljubičasto svjetlo do ___ lux da stvorimo ugođaj večeri
- ovo je radna soba i želimo održati radni ritam poslije ručka pa ćemo od 13 do 17h držati bijelo svjetlo s trunčicom narančaste, na ___ lux
- u multimedia sobi ćemo boju svjetla prilagoditi žanru filma koji se gleda, prema tablici koju je korisnik zadao (ako ga neki filmovi uspavljuju, a ne želi zaspati, stavit će narančastu ili crvenu, ili žutu, a ako ga neki previše uznemiravaju prije spavanja, stavit će ljubičastu ili plavu)
itd.
Plus, naravno, ručno upravljanje koje svi traže, a nitko nikad ne koristi.