20.08.2011 | 01:15
MoschuS kaže:
Kakvi su vam dojmovi sad kad je vec prosla pocetna euforija i kad je prvi patch pokrpao neke djecije bolesti? Ja nikako da se odlucim na upgrade
Sjecam se da sam Leoparda jedva docekao ali Lion mi je nekako meh, jednostavno mi nista od onih featurea nije "must have" i bojim se da ce mi sve kilavo raditi na mom iMacu
Ja sam ponovio instalaciju (clean install) kada je izašao ovaj patch, no baš se ništa nije promijenilo. Sve mi radi nekako trzavo (Mission control, switch između virtualnih desktopa,, surfanje u svim browserima, a naročito u Safariju, pa čak i najobičniji drag prozora po desktopu ne ide glatko). Isprobao sam browsere (Chrome, Firefox, iCab i Safari) sa ekstenzijama adblock i flashblock i bez ijedne ekstenzije (nema razlike, trza u oba slučaja).
Na SL sve radi fluidno i bez ijednog problema (pa sam se vratio na SL - ima se vremena, GO!). Ne znam u čemu je problem, Activity monitor ne pokazuje nikakvo divljanje CPUa ili zauzeće memorije, iStatPro pokazuje uredne temperature. Maknuo sam i Versions (netko je to ovdje na forumu preporučio) nadajući se da će to riješiti probleme, ali se ništa nije promijenilo. Imam alu iMac 2009. sa 4 Gb rama.
Možda je trzanje vezano za grafičku (ovo je samo nagađanje), nemam pojma. Ne znam što bi mogao biti uzrok.
BTW primijetio sam još jedan problem koji nema veze sa hardverom, a o kome nisam razmišljao prije upgradea. Naime, imam dosta kupljenog softvera kojem je u međuvremenu izašao veći upgrade. Kako nisam čuvao dmgove morao sam se pomučiti naći stare inačice dmgova za koje imam licencu (npr. ne želim nadograđivati softver na novu inačicu jer mi stari zadovoljava potrebe).
Neke sam stare dmgove našao, neke ne (npr. Unison 1.x nisam nigdje pronašao kao ni Papers 1.x), neke sam našao, ali ne zadnje inačice prije upgradea (dakle, koje sam uredno platio, npr. uspio sam naći Mellel 2.7, a imao sam uredno licencirani 2.8 kojeg više nema). Naravno, ovaj se problem riješio sam od sebe povratkom na SL (Time machine).