Lion izlazi danas!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Lion izlazi danas!

20.07.2011 | 12:33
Lion izlazi danas... Obzirom da sam kupio iMac prije par dana ja ću nadograditi SL na Lion čim izađe. A vi? Da li ćete dati 30$ ili ćete ostati na SL? Da li ćete čekati 10.7.1 verziju ili ne pomišljate preći na "šmensi" Lion?
20.07.2011 | 12:54
Mislim da za 30$ ne možeš kupiti ništa bolje
20.07.2011 | 13:10
slazem se da za 30$ nemoz kupit bolje uh kartica vec spremna da ju ispeglam
20.07.2011 | 13:23
Apple store je privremeno zatvoren: store.apple.com/
20.07.2011 | 15:40
Lion se pojavio u App Storeu...
20.07.2011 | 16:08
evo bas ga kupih hehe
20.07.2011 | 16:09
Da li netko zna kako se nadograditi ako je mac kupljen prije neki dan?
20.07.2011 | 16:14
imaju policy da će upgrade biti besplatan ali nisam siguran koliko unazad od službenog izdanja Liona. Dakle od kada je počela prodaja Liona ljudi imaju mjesec dana dokazati da su nedavno (ne znam točno koliko) kupili maca i imati će pravo na besplatni upgrade.

Barem je tako do sada bilo
20.07.2011 | 16:30
I? Jel tko instalirao? Kakvi su dojmovi?
20.07.2011 | 17:19
evo ceka se da se skine ima 3.47 GB za skinut ali ide dosta brzo oko 2 sata treba da se skine
20.07.2011 | 17:32
Budem napisal predvečer riječ-dvije ... Kad dođem s posla ide download i instlacija na iMac i Air
  • Sank
  • Moderator
  • 221
20.07.2011 | 18:07
Eto i ja ga skidam. Pokušao sam u međuvremenu naći kakvo uputstvo kako instalirati, ali nema ništa. Toliko je jednostavno Baš zadnje vrijeme imam problema sa iMacom i Snow Leopardom, ali o tome u drugoj temi.
20.07.2011 | 18:24
Hocu ga moci instalirati na svoje drugo Mac racunalo?
20.07.2011 | 18:28
Ako si ga kupio u App Storeu onda ga možeš instalirati na do 5 kompjutera...
20.07.2011 | 18:34
Još 20tak minuta downloada je preostalo
20.07.2011 | 18:41
Instaliran, za sada sve radi kako treba.
20.07.2011 | 18:46
I koji je onda Build? Onaj koji je procuril na torrente? 11A511?

Kak radi?
20.07.2011 | 18:50
Software Mac OS X Lion 10.7 (11A511)

za sada nemam problema, borim se s launchpadom i njegovom logikom slaganja app u foldere
  • Sank
  • Moderator
  • 221
20.07.2011 | 19:03
Nakon skidanja odmah pitao da li želim instalirati i nakon toga potvrda slaganja sa eulom i to je to. Restartao se i sada piše još 16 min pa da vidim što će dalje biti.
20.07.2011 | 19:19
Kad isprobate, mene zanima tri stvari:

1. koji su bugovi?
2. koji softver je prestao raditi?
3. ima li novih restrikcija (tipa instaliranje aplikacija mimo app storea)?
20.07.2011 | 19:41
Je, a mene zanima hoće li grafika zezat.???
20.07.2011 | 19:56
@Sank, 16 minuta se proteglo na 52? Ili?
20.07.2011 | 19:57
ne postoji još neki popis kompatibilnih aplikacija za Lion, kao što je postojao za Snow Leopard?
20.07.2011 | 20:01
Zeza !
Pomogli trikovi s kextima !
  • Sank
  • Moderator
  • 221
20.07.2011 | 20:05
Prvi dojmovi su ok, osim što su npr. nestali driveri i manager za WD MyBook vanjski disk bez upozorenja, Thunderbolt, Firefox, Dropbox za sad rade ok. iWork Pages i Numbers su se odmah updateali sa App Storea da podržavaju autosave, a update od Liona je odmah ponudio skidanje Remote Desktop Clienta i novih iTunes 10.4.

Problem koji mi se javio sa 10.6.7 je i dalje ostao, a to je da se svako toliko iMAC smrzne premda ni jedan od procesa u Activity monitoru ne prelazi neko normalno zauzeće procesora. Povremeno neke aplikacije jave u Activity monitoru da Not responding, ali se odmrznu nakon nekog kraćeg vremena. Bijah na čisto instalirao dobiveni 10.6.4 ali bez uspjeha. Hardware test i to detaljan nije pronašao nikakav problem. Sorry za OT, ali bojim se da mi ipak nešto krepava na tom iMacu, a još je tako mlad, kupljen pred Božić prošle godine.
20.07.2011 | 20:14
jel se moze nekako napraviti clean instal
20.07.2011 | 20:23
Evo i mene. Slijedeći naputak s neta, skinuti sam image raspakiral i zapržil na disk. I da, može se napraviti clean install, ali on, iako je OS na disku svejedno povuče s neta nekih 600 Mb nečega. Dakle, nije samo upgrade, može se napravit clean install od nule. Mene muči nekaj drugo; nema više front rowa pa mi daljinski, ako nisam nekaj krivo shvatil sad služi samo za ukras i nema ni iSynca.......
Zato mi se mail.app jako dopada....
20.07.2011 | 20:30
Nema iSynca????!!!!!!

Pa što će mi onda?

Za mene onda definitivno postoji najmanje 999 načina kako bolje potrošiti $30.

999. način je "baciti ih niz vjetar".
1000. je "kupiti 10.7. Lion"

20.07.2011 | 20:31
Finn kaže:
ne postoji još neki popis kompatibilnih aplikacija za Lion, kao što je postojao za Snow Leopard?

Ovaj popis sam počeo pratiti još prije par mjeseci i mislim da ću još malo pričekati.
20.07.2011 | 20:49
Nervira me kuglica - scroll na misu.... sada je obrnuto, kada scrollam dole ide gore i obrnuto
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.47 Seconds

Provided by iJoomla SEO