Lion izlazi danas!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Lion izlazi danas!

25.07.2011 | 11:25
@ Excalibur , ako ti je radi, radit će i dalje. Mene je zezao od prvog dana jer taj model nije baš najsretniji za Mac. Malo je radio pa opet prestao. Printer radi ok, samo skener zeza, ali to je stara stvar kod Macova sa skenerima.
Kao što Đuro reče, već duže na misli imam Brothera. Samo čekam da kap prelije čašu !
25.07.2011 | 12:11
@ Đuro, migriram, za koji sat bum znal kak stoji stvar.
25.07.2011 | 17:01
Snow Leopard u HR više nije dobavljiv. Što ponegdje ima na lageru, to je to. Dakle, kome treba radi Lion upgradea neka se snađe!
25.07.2011 | 18:25
Evo jedno pitanje vezano za Spaces i Mission Control.
Ja u Mission Controlu ne vidim Spacese, vidim samo aplikacije u Spaceu u kojem se trenutno nalazim? Ima li koja postavka gdje se aktivira prikaz Spacesa?
25.07.2011 | 19:10
Evo da sam sebi odgovorim, a možda nekome i pomognem.... Path Finder! Valjda treba pričekati novu verziju........
25.07.2011 | 19:10
Vidiš ih na vrhu ekrana od Mission Controla.
25.07.2011 | 20:59
Kad se vec spomenuo Path Finder - ako nekoga zivcira novi poredak ikona u Sidebaru Findera, Path Finder ih prikazuje na stari nacin (Devices, Shared, Places) Ako je netko pak navikao da mu diskovi budu na vrhu, a nema Path Finder, moze ih smjestiti na vrh drag and dropom
25.07.2011 | 20:59
Sad kad sam skinuo novi Path Finder 5.7.5, sve je ok....
  • Sank
  • Moderator
  • 221
25.07.2011 | 21:29
tino1 kaže:
Kolko joj/mu je godina? Stvarno super slika!

Cura ima 7 godina i obožava crtati i slikati. Ima već dosta radova i na iPadu
25.07.2011 | 21:35
Ne mog vjerovat, kako je delfina naslikala! Talentirana je stvarno. Svaka čast. Pozdrav
25.07.2011 | 21:49
Dečki kod mene lion ne šljaka nikako! Radna memorja je uvjek 50% zauzeta 2 GB, temperatura uvjek >75°C! Sporo otvara sve, ona loptica se stalno vrti! Jučer sam dokumente iz Dropbox-a nakon obrade probao spasiti ”Nema nijesta na SSD-u, izaberite neki drugu medij”, možeš zamisliti koje sranje radiš 2 sata, i kad trebaš spasiti tako nešto, bacijo bi ga kroz prozor! Ventilator se ne gasi, ne mogu ga držati kako je vruć! Nije mi dao da otvorim Jabučnjak, dok nisam napravijo neki devar sa 1Password-om (ne mogu se više ni sjetit šta)! Hoču normalno raditi i živjeti bez budalaština!
Ima li pomoći?
Ima li šanse da se vratim SL!

Jao, šta je ovo!?
25.07.2011 | 22:38
Ja brojim 23. dan uptimea na Lionu, instalirao sam ga na 5 strojeva i svuda radi savršeno.

Ovi su strojevi u pitanju: Mac Pro 3.0, Mac Pro 2.8, Mac mini 2.4, MacBook Pro 17" 3.06 i MacBook Pro 15" i7.

Niti najmanji problem nisam imao do sada!
25.07.2011 | 23:12
Instalirao sam ga 3. put sa CD-a. Nakon skidanja i instaliranja ITunes - a kaže da mi ovo ne radi „/System/Library/Extensions/CDSDAudioCaptureSupport.kext“
1. Šta je to?
2. Kako to, šta god je, popraviti?
3. Kako na SL?
4. To šta kod tebe rade svi instalirani lavovi, frustrira me samo još više.
Kako si to postigao, majke ti?
25.07.2011 | 23:54
@ tino 1, i kod mene radi bez problema na vanjskom disku , čista instalacija, a na kompu upgrade. Problem sa skenerom niti ne računam jer na vanjskom i on radi. Pretpostavljam da imaš neki konflikt na kompu i da bakupiraš podatke i napraviš čistu instalaciju.Nešto te kolje, samo treba otkriti što.
26.07.2011 | 00:10
Meni je dosta sporo sve radilo nakon updatea pa sam napravio reset PRAMa i NVRAMa i sad je sve super:
support.apple.com/kb/ht1379

Jedino što imam problem sa WiFi konekcijom, ali vidim da nisam jedini. Nadam se da će uskoro neki patch jer svako malo puca veza.
Ima još netko tih problema?
26.07.2011 | 00:19
PRAM nema veze s tim, normalno da radi sporo nakon updatea jer mu treba jedno sat vremena da napravi novo indeksiranje, zar ne gledate gore u Spotlight da je busy?
26.07.2011 | 00:19
Kod mene na MacBook Pro upgrade na Lion prošao odlično. Sve super radi. Nisam primjetio nikakve probleme sa wirelessom.
26.07.2011 | 00:22
Ja sam dozivio prvu major krsionu Liona maloprije. Isao apdejtati Perian, apdejt prosao, a onda se skrsio System Preferences, pa povukao menubar za sobom, pa Finder i na kraju nisam mogao ni terminal upaliti da ga restartam od tamo. Pomogao je jedino "magic button" - nasilno gasenje
26.07.2011 | 10:05
Pa Perian je diskutabilan za Lion. Imaš gore link za za sve appove za Mac te koji su za ili nisu.
roaringapps.com/apps:table
dao sam ga još jednom, a možda bi ga trebalo staviti u Cvrkutalicu ili Novosti itd.
26.07.2011 | 11:48
Update na oba sroja je prošao like a charm, jedino što me osobno muči je prilagođavanje sistemu, mail mi je previše iPadish i nepregledan..... i još mi se desi da odskrolam prema gore
26.07.2011 | 12:11
dpasaric kaže:
PRAM nema veze s tim, normalno da radi sporo nakon updatea jer mu treba jedno sat vremena da napravi novo indeksiranje, zar ne gledate gore u Spotlight da je busy?

To je bilo nakon indeksiranja. Našao sam u nekom članku da je dobro napraviti taj reset, i još repair permissions. Meni sada sve radi savršeno.

Ali imam problem kada je spojen eksterni monitor. Tada sve opet uspori. Radi se o MBP 13", sa NVidia 320 i 4GB RAM-a. Ovo je čudno pošto je na SL sve radilo bez problema.
26.07.2011 | 12:26
jzelko kaže:
Pa Perian je diskutabilan za Lion. Imaš gore link za za sve appove za Mac te koji su za ili nisu.
roaringapps.com/apps:table
dao sam ga još jednom, a možda bi ga trebalo staviti u Cvrkutalicu ili Novosti itd.

Znam za taj web, no nakon sto mi je ponudio update automatski sam pretpostavio da je update zbog bolje podrske za Liona Enivej, radi
26.07.2011 | 15:38
Ja sam za sada primjetio jedan problemčić - nakon što pogledam sliku ili film za quick look, jedno sekundu-dvije ne reagiraju tipke sa strelicama za kretanje.
27.07.2011 | 10:40
Dobar Dan Svima,

kupio sam Lion, napravio nadogradnju na Snow Leopard i desio mi se problem da je bootcamp particija na kojoj je bio instaliran windows 7 nestala...u disk utility-ju je hidden-a i sada ima promijenjen nayiv u disk0s4...nevidljiva je i nedostupna...

Da li neko ima rješenje kako da vratim particiju u stanje u kavom je bila ili kako da spasim podatke sa perticije?

Hvala svima unaprijed.

Srdačan poydrav,

Slađan Liješnić
27.07.2011 | 11:30
Hmm, nemam odgovor, ali mogu reći svoje iskustvo - također imam Boot Camp particiju i sve je u redu kao i prije upgradea. Kada ti je nestala, pri instalaciji Snow Leoparda već ili nakon instalacije Liona?
27.07.2011 | 23:02
Nije to neki teški bed, samo je promijenjen type code particije u MBR (master boot record). Ako si vičan korištenju alata kao što je disk editor i hex dump, to ti je 5 minuta posla. Ali ako nisi to nikad radio, potraži nečiju pomoć jer nabadanjem napamet možeš napraviti još puno više štete.

Ne znam za neki disk editor na Macu (nije mi nikad zatrebao) pa bi zato moj put bio da kreiram bootabilni medij sa SyMon alatom (symon.da.ru/), bootam to i u sklopu njega ima hex editor za prčkanje po MBR odakle se može popraviti krivi byte za tip particije.
29.07.2011 | 09:48
Ima li ikakve šanse Downgrade na Snow Leopard! Ovo se ne može više izdržat! Ne radi nikako! Samo čekanje, uvjek loptica koja se vrti, i kod najjednostavnijih programa!
MS je mila majka, nikad nisam ništa lošije imao za raditi!
Sve sam probao, prepeglao ga 3. puta na Mac-a. Neznam više šta!
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
29.07.2011 | 11:15
evo MAK je stavio link u vikalici:
www.pcmag.com/article2/0,2817,2389334,00.asp
29.07.2011 | 11:15
Moje skromno iskustvo:

Sve radi savrseno, rekao bi leti!
Možda je malo zbunjujuce u pocetku, ali jako dobro.

Za sada jos nisam radio sa CS5 paketom na njemu, ali app-ovi kao mail, numbers, safari i sl. radi sve kako treba, jako mi se sviđa opcija full screen, Launchpad tako-tako možda se s vremenom pokaže korisnim.....

Inace instalirano na:

MacBookPro3,1
Intel Core 2 Duo 2.4 GHz
4 GB RAM-a
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 6 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.51 Seconds

Provided by iJoomla SEO