21.04.2015 | 14:06
iAnte kaže:
smayoo kaže:
Imaš po Zagrebu itekako kuda voziti bicikl. Vozi ga onuda gdje imaš uvjeta.
Smayoo u ZG gotovo da i nemamo gdje voziti bicikl. Godinu dana sam išao na posao biciklom kroz ulicu koja je imala biciklističku stazu. Ali ta je staza...
U Zagrebu postoje značajni dijelovi grada gdje je sve propisno pripremljeno i obilježeno za bicikliste. Ako tvoja ulica nije takva, ako ima označenu biciklističku stazu a netko stavi terasu kafića na nju, jbg. Buni se, žali se, zovi policiju, piši peticiju. Ja ću ti pomoći i podržati te.
Ja, kao pješak uvažavam označenu biciklističku stazu i pazim na nju. I upozoravam druge pješake na nju. I očekujem isto od biciklista. Nogostup je ZA PJEŠAKE. TOČKA!!
Ako netko drugi, kao pješak, ne doživljava biciklističku stazu, upozorite. Zvonite, vičite, trubite... Što god hoćete. I, ponavljam, ja ću vas u tome podržati. Ali onaj koji mi zuji nogostupom pokraj mog petogodišnjeg djeteta, pa da je ne znam koliko "obazriv" (tko ima dijete od 5 godina, zna da ne možeš biti dovoljno "obazriv"), dobije od mene lakat u zube, pa onda možemo, po želji, dalje zvati policiju. Eto.