17.06.2018 | 11:55
Da ne ulazimo sad u demografske analize za koje nitko ovdje nema argumenata, vezano na Tinovu izjavu:
tino1 kaže:
Moje iskustvo je kad bi u nekom ZG autu napravio istu grešku ko u RI autu niko nije ni zatrubio. To ukazuje na prisutnost Profilne neuroze kao jedne kolektivne bolesti. Isto tako se odnosi na znanje ulica u ZG ako ih ne znaš gledaju u tebe ko u vanzemaljca, ko biva vidi seljačine kako je nepismen ne zna ni ulice u ZG. Ali ni ovo nije generalno ima i u Zagrebu dobrih i susretljivih vozača.
To je upravo i moje iskustvo. Čak se ne mora raditi o grešci nego o agresivnijoj vožnji (iskoristiš malo veći razmak u susjednoj traci pa se ubaciš i možda prođeš kroz zadnju sekundu zelenog na semaforu pa te ovaj iza, koji je ostavio veći razmak - mrzi, i sl.). Ako imaš ZG registraciju, nitko ne trubi, niti psuje i dovikuje. Ako imaš neku drugu - truba i "mater blitvarsku" dobiješ barem jednom u danu kad sam u Zagrebu.
Isto tako je i u Rijeci.
Vozio sam, naime, nekoliko mjeseci tokom 2011. godine, rent-a-car zagrebačke registracije pa su mi se Riječani tako izdašno naj**ali majke purgerske da sve nisam mogao vjerovati. To je bilo najmanje duplo od uobičajene dnevne porcije majke ustaške koju dobijem kad se vozim po Beogradu...
Tako da bi možda tu profilnu neurozu trebalo uvesti u karton obaveznih cijepljenja. Za one koji se, je l', ne boje autizma.