Malo o biciklima
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Malo o biciklima

15.06.2018 | 10:40
Tito kaže:
Smayoo... ja sam jednostavno glup. Pa ce mi to biti opravdanje da vozim nogostupom. I zelio bi te sresti na nagostupu. Koliko si biciklista odvalio laktom ovaj tjedan?
(...) a frustrirane pojednice stvarno rijetko susrecem.

Ovaj tjedan nisam pješačio po Zagrebu pa nisam susreo nikog. Zadnji put je jedan čoban dobio lakat prije cca godinu dana. I onda se samo požurio izgubiti da ga ne iscipelare ostali jer je netom prije toga cura u zadnji čas odskočila na kolnik da je ne sruši, a on je to popratio s "kamo gledaš, glupačo".
To što si ti pristojan pa voziš (po tvom viđenju) polako i kažeš "hvala", ne mijenja činjenicu da uzurpiraš tuđi prostor i ugrožavaš sigurnost pješaka. Kako si i sam priznao, očito si jako glup kad misliš da to nečim možeš opravdati.
  • Air
  • Korisnik
  • 70
15.06.2018 | 10:58
zabac kaže:
Kakve veze ima da li vozim ili ne vozim bicikl?

Što kaže zakon:
Vozači bicikla dužni su se kretati biciklističkom stazom ili biciklističkom trakom, a ako one ne postoje, što bliže desnom rubu kolnika.

Vozač motocikla ili mopeda i osobe koje se prevoze na tim vozilima moraju, za vrijeme vožnje na cesti, na glavi nositi propisanu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu. Zaštitnu kacigu za vrijeme vožnje na cesti, na glavi moraju nositi i vozači bicikla mlađi od 16 godina.

Biciklom na cesti smije upravljati osoba koja je navršila 14 godina.
Djeca s navršenih devet godina koja su u školama osposobljena za upravljanje biciklom i za to im je izdana potvrda, smiju samostalno upravljati biciklom na cesti, a druga djeca s navršenih devet godina samo u pratnji osobe koja je navršila 16 godina.

Bicikl nema što tražiti na nogostupu u niti jednoj varijanti osim valjda onih trokolica ja kikiće.

Mislim da se desila pogreška u razumijevanju zakona.
Zakon propisuje obveze i zabrane.
Ako zabrana ne postoji tada nije zabranjeno.

Slijedom toga nigdje u navedenim točkama nije navedeno da je zabranjeno biciklima kretati se nogostupom (primjerice kao što je mopedim), dakle, biciklima je dozvoljeno voziti nogostupom.
Stoga je navedeni zaključak kako bicikli nemaju što tražiti na nogostupu netočan.

Žao mi je Žabac mislim da ti se desila pogreška u tumačenju zakona.
Dakle trebaš prvo promjeniti zakon
15.06.2018 | 11:13
Air kaže:
zabac kaže:

Što kaže zakon:
Vozači bicikla dužni su se kretati biciklističkom stazom ili biciklističkom trakom, a ako one ne postoje, što bliže desnom rubu kolnika.

Vozač motocikla ili mopeda i osobe koje se prevoze na tim vozilima moraju, za vrijeme vožnje na cesti, na glavi nositi propisanu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu. Zaštitnu kacigu za vrijeme vožnje na cesti, na glavi moraju nositi i vozači bicikla mlađi od 16 godina.

Djeca s navršenih devet godina koja su u školama osposobljena za upravljanje biciklom i za to im je izdana potvrda, smiju samostalno upravljati biciklom na cesti, a druga djeca s navršenih devet godina samo u pratnji osobe koja je navršila 16 godina.

Bicikl nema što tražiti na nogostupu u niti jednoj varijanti osim valjda onih trokolica ja kikiće.

Slijedom toga nigdje u navedenim točkama nije navedeno da je zabranjeno biciklima kretati se nogostupom (primjerice kao što je mopedim), dakle, biciklima je dozvoljeno voziti nogostupom.
Stoga je navedeni zaključak kako bicikli nemaju što tražiti na nogostupu netočan.

Zanimljivo... ako je tako onda smayine uvrede da sam glup, a svi biciklisti divljaci zvuce jos jadnije...
  • Daddo
  • Posjetitelj
15.06.2018 | 13:15
Air kaže:
zabac kaže:

Što kaže zakon:

Mislim da si krivo protumačio što je bicikl. Bicikl je vozilo te kao takav dužan je kretati se kolnikom ili biciklističkom stazom ukoliko ista postoji. Bicikl u vožnji nema što tražiti na pločniku namijenjenom pješacima. Ako želiš biciklom po pločniku - siđi i guraj, jednako kao što ćeš i na zebri u slučaju nepostojanja biciklističke staze biti zakonski dužan sići s bicikla i pregurati ga da pređeš cestu.

To je teorija. Praksa je da su biciklisti kamikaze ni više ni manje no vozači motornih vozila ili pješaci pa se ponašaju kao da je cijeli svijet njihov i da kompletan promet MORA biti podređen upravo njima.
  • Air
  • Korisnik
  • 70
15.06.2018 | 13:40
[quote="Daddo" post=168444][quote="Air" post=168441]zabac kaže:

Mislim da si krivo protumačio što je bicikl. Bicikl je vozilo te kao takav dužan je kretati se kolnikom ili biciklističkom stazom ukoliko ista postoji. Bicikl u vožnji nema što tražiti na pločniku namijenjenom pješacima. Ako želiš biciklom po pločniku - siđi i guraj, jednako kao što ćeš i na zebri u slučaju nepostojanja biciklističke staze biti zakonski dužan sići s bicikla i pregurati ga da pređeš cestu.

To je teorija. Praksa je da su biciklisti kamikaze ni više ni manje no vozači motornih vozila ili pješaci pa se ponašaju kao da je cijeli svijet njihov i da kompletan promet MORA biti podređen upravo njima.

Prihvaćam to ako navedeš bilo koju rečenicu kojom se zabranjuje kretanje bicikla po nogostupu, u protivnom nisi u pravu.
Dakle, do daljnjeg nisi u pravu, nego samo imaš želje kao svi mi .

Biciklist nisu svi isti kao i vozači i kao pješaci.
Uredu je da si ljut, revoltiran i sl. ali upoćavanje (osim ako se radi o političarima ) nije ispravno jer se tako svi nađemo u nekoj od skupina ni krivi ni dužni.
  • Daddo
  • Posjetitelj
15.06.2018 | 13:59
www.zakon.hr/z/78/Zakon-o-sigurnosti-prometa-na-cestama

Nogostup je posebno uređena prometna površina namijenjena za kretanje pješaka, koja nije u razini kolnika ili je od kolnika odvojena na drugi način.

Vozilo je svako prijevozno sredstvo namijenjeno za kretanje po cesti, osim diječjih prijevoznih sredstava, prijevoznih sredstava na osobni ili motorni pogon za osobe s invaliditetom ili starije osobe, ako se pritom ne kreću brzinom većom od brzine čovječjeg hoda.

Cesta je svaka javna cesta, ulice u naselju i nerazvrstane ceste na kojima se obavlja promet.

Ako ti definicije toga što zakon smatra vozilom i što je nogostup nisu dovoljne da shvatiš da kao ne-pješak nemaš što tražiti na nogostupu, onda ti niti zakonom predviđena kazna ni smayin lakat neće pomoći.

Možemo raspravljati o (be)smislenosti navedenog zakona i koliko su biciklisti/pješaci/vozači MV-ova u pravu ili krivu, no sasvim je jasno iz definicije nogostupa da je isti namijenjen kretanju pješaka. Biciklist biciklom može na njega samo i jedino kao pješak (a to podrazumijeva guranje bicikla).

Zaboravio: PJEŠAK je osoba koja sudjeluje u prometu a nije ni vozač ni putnik u vozilu ili na vozilu.
15.06.2018 | 14:33
Pa stavio Vam (@Air, @Tito) je čovjek (@damir1) link, ali nitko ne čita i ne želi sam potražiti u zakonu kaznenu odrebu nego čeka gotov odgovor

Predviđene kazne
Imajte na umu da za upravljanje biciklom vrijede prometni propisi kao i za sva ostala vozila. To znači da ne smijete upravljati pod utjecajem alkohola u koncentraciji iznad 0,50 g/kg, kretati se po nogostupima, prelaziti biciklom preko pješačkog prijelaza i kretati se zabranjenim smjerovima.

Kazna za vozača bicikla za vožnju pod utjecajem alkohola je 500 kuna, a za kršenje ostalih navedenih odredbi novčana kazna iznosi 300 kuna.

@Tito, što se mene tiče vozi gdje želiš i kako želiš, ja sam tolerantan i prema tebi kako i prema @smajinim laktovima... ono što sam napisao da djete treba voziti ispred tebe se odnosi i na nogostup jer tako imaš mogućnost uočavanja potencijalne opasnosti po dijete (neki drugi @smajoo-laktaš) ili ga pravovremeno upozoriti da ne ugrozi pješaka... pa pobogu i u auto školi kad učiš/polažeš za motor ne voziš iza instruktora u autu već ispred njega.
15.06.2018 | 15:11
Tito kaže:
Zanimljivo... ako je tako onda smayine uvrede da sam glup, a svi biciklisti divljaci zvuce jos jadnije...

Nije tako, QED. I ne vidim što se sad duriš? Ja sam napisao da si ili glup, ili se praviš glup, a ti si sam izabrao da si glup. Duri se onda na sebe, ne na mene.
15.06.2018 | 16:24
smayoo kaže:

Zato što radije pješačim, a i zato što u Zagrebu nema "rent-a-bike" usluge kao što je ima u mnogim europskim gradovima. Da je ima, koristio bih i bicikl u dijelovima grada gdje ima biciklističkih staza.

Isprika što upadam u ovu žestoku razmjenu mišljenja, samo sam te željela uputiti u ovo:

www.nextbike.hr/hr/zagreb/
15.06.2018 | 16:34
Baš čitam kako @Air širi demagogiju.
Sad da ja njega pitam gdje izričito piše da političari ne smiju krast?
Ja nisam našao pa je krađa od njihov strane potpuno legalna.
15.06.2018 | 17:31
zabac kaže:
Baš čitam kako @Air širi demagogiju.
Sad da ja njega pitam gdje izričito piše da političari ne smiju krast?
Ja nisam našao pa je krađa od njihov strane potpuno legalna.

Tako je Žabac, veliki vođa. Političari smiju krast! Jer nije izričito zakonom zabranjeno. Jedina kozmetička greška je da je krađa općenito zabranjena! Ali to se može izmijeniti. Ja bi to ustavom uredio i to na ovakav način:
- političari smiju krasti. Po gotovo ako su na vlasti. Onda smiju i silovati.
- Biciklisti ne smiju ni krasti a po gotovo ne voziti. Ako se slučajno nađu na trotuaru onda im sljedi lakat (možda od Smayoo-e, ako je smayoo pri ruci) ako ne, onda smrtna kazna. Đubrad pederska, oni bi vozili! E nećeš.
- svakako urediti prihvatilišta za preodgoj u njih bi trebalo internirati sve bicikliste a i njihove obitelji, tu bi se vršio preodgoj.

Živio Žabac.
15.06.2018 | 17:33
Od kud si sad pedere izvukao.
15.06.2018 | 17:46
za svaki slučaj.
15.06.2018 | 17:55
Ti si inaće radikal ili samo petkom?
15.06.2018 | 18:18
Samo petkom.

Ali nekad i drugim danima, ovisi.
15.06.2018 | 21:53
15.06.2018 | 21:55
dubazg kaže:
smayoo kaže:

Da je ima, koristio bih i bicikl u dijelovima grada gdje ima biciklističkih staza.

Isprika što upadam u ovu žestoku razmjenu mišljenja, samo sam te željela uputiti u ovo:

www.nextbike.hr/hr/zagreb/

Ideš. Fakat. I to ne samo u Zagrebu! I stand corrected, što bi rekli Englezi. Hvala na informaciji, dobro je znati.
16.06.2018 | 06:44
To je pravo skupo a i nepraktično. Predpostavimo ideš s nekim na kavu i iznajmiš bike npr Kralja Tomislava a imaš samo ovu variantu od 5 kn/30 min. a ideš negdje npr. Trešnjevka sjever, treba ti da dođeš tamo 15 min (jer trotuar tabu, lakat itd.) sjedneš popiti kavu (30-45 min) i razguliš nazad (jer si tu parkirao)= 30 kn. A da ne govorim da i ako izabereš neko mjesto gdje se nalazi primo/predajna postaja, ne budeš mogo predati bike jer su sva mjesta zauzeta. To sigurno ne šljaka u Zagrebu!
To je tipično hrvatski, i mi smo urbani sve jedno šta ne znamo kako se to radi.
  • Daddo
  • Posjetitelj
16.06.2018 | 07:53
@Tino1 - meni su tvoji upisi žalosni, jako. Ekipa koja razguljuje i koja gonja biciklo po nogostupu uvijek bolje zna i hrvatski i biznis i Zagreb, te je urbanija od onih koji zapravo u tom Zagrebu žive i čije ulice svakodnevno koriste.
16.06.2018 | 15:44
Kad smo već kod toga, zar postoji propisan jezični dijalekt kojim se služe ljudi koji zapravo u Zagrebu žive i rade?
Da je tako, bojim se da bi Zagreb i danas imao 15000 stanovnika, kao prije 150 godina...

Ili sam možda pogrešno shvatio tvoj post? Što ti točno znači da netko zapravo u Zagrebu živi? Mislim... u odnosu na one koji "zakrivo" žive u Zagrebu?

tino1 kaže:
A da ne govorim da i ako izabereš neko mjesto gdje se nalazi primo/predajna postaja, ne budeš mogo predati bike jer su sva mjesta zauzeta. To sigurno ne šljaka u Zagrebu!

www.nextbike.hr/hr/zagreb/cestapitanja/

23. Što trebam učiniti ako nema praznih mjesta u stalcima?
Ukoliko se dogodi da nema slobodnih mjesta u stalcima. Tada bicikl morate zaključati s mehaničkim lokotom za stalak na stanici ili za najbliži nextbike bicikl koji je u stalku te povrat obavezno ručno napraviti na terminalu ili mobilnom aplikacijom ili pozivom na govorni automat na 01 777 6534.
16.06.2018 | 18:51
ok. ali svejedno. Trebalo bi napraviti kalkulaciju i vidjeti isplativost. Ali ja sam skoro pa siguran da se to ne isplati ni organizatoru a ni korisniku. Možda već postije neki pokazatelji?
@Daddo Business je business sve jedno dali se biciklo gonja ili vozi. Žao mi je što sam te rastužio.
  • Daddo
  • Posjetitelj
16.06.2018 | 19:42
@Smayoo: Shvatio očito nisi, a protumačio si krivo moj upis. Ideja da netko tko NE živi u gradu o kojem priča i ne prolazi svakodnevno njegovim ulicama može taj grad i njegove (trenutne) potrebe poznavati bolje od stanovnika istog i onih koji u njemu jesu je - nakaradna. A upravo takvi su najglasniji i ONI znaju. To je otprilike ekvivalent dijaspore koja glasa ili onih koji iz Irske viču što bi trebalo...
16.06.2018 | 21:10
Dapače, čak je produktivno da neko ko nije u rutini procjeni situaciju, nekad rutina zna biti uzrok za ne pronalaženje najjednostavnijih rješenja.

Svakako je u Zagrebu, kao milijunskom gradu i glavnom gradu, potreban potpuno novi i pametan prometni sistem. Zastoji u su svakodnevni i činjenica. Da to ustanovim ne moram živjeti u Zagrebu, dosta mi je da svaki put stojim u stop and go, a ja idem često u Zagreb.

Ali u pravu si, frustrira kad neko ko nije iz grada, pametuje šta i kako.
Ali ni od tebe nije došlo ništa pametnoga osim izražavanje žalosti i frustracije. Ajmo napraviti jedam kvalitetan brainstroming. Ako od žalosti imaš resursa za to. Pa onda to ujediniti u jedan koncept, kalkulirati i prestaviti Zagrebačkom gradonačelniku (100% Purgeru) i vidjeti dali će to zaživiti. Od toga možemo postati samo pametniji.
  • Daddo
  • Posjetitelj
16.06.2018 | 21:50
Za početak, dignute su cijene parkiranja. Bicikli postoje baš kao i staze za njih. Javni prijevoz je smiješno jeftin s obzirom na prostor na kojem djeluje i broj linija koje pokriva ( 360 kn mjesečna prijevozna karta, 10 kn 90 minuta, 4 kn 30 minuta). Dodatno, nerijetko je i znatno brži od varijante automobil + parking. Prigradska željeznička linija te do centra grada vodi iz Gajnica ili Sesveta za 15 minuta. S istoka na zapad grada možeš javnim gradskim prijevozom za 10 kn.

Postoji čak i car sharing ( www.spincity.hr ) ako ti baš nužno treba automobil.

Ono što Zagreb čini problematičnim je činjenica da su zagrebačke prometnice u katastrofalno lošem stanju. To možemo zahvaliti dvjema stvarima - Zagreb je ogromno gradilište plus infrastruktura (toplovodi, odvodnja) je dotrajala.
16.06.2018 | 23:25
Eto, onda, kad je komentiranje prometne situacije u Zagrebu ekskluzivno pravo Zagrepčana, i to samo onih koji "zapravo" tamo žive, neću ni ja više na tu temu, makar ne "gonjam biciklo".
17.06.2018 | 00:37
Za Zg trebaja samo par stvari:

1. Svakome tko priča ili tipka na mobitel dok (ne)vozi uzeti auto na 14 dana, kaznu ne treba naplatiti ali treba naplatiti čuvanje auta recimo 50 kn/dan, mobitel mu ostaviti pa nek si ga gurne znate već kam)
2. Ograničiti brzinu kretanja po svim cestama na 40 ili 50 km/h (nema veze kaj je to Slavonska ili Av. Dubrovnik (prekoračenje brzine opet uzeti auto na 14 dana, naplatiti čuvanje, kazna ne)
3. Tko uđe u križanje, a nemre ga proći za vrijeme trajanja intervala znate već što da se ne ponavljam
4. Maknuti sve prometne znakove i ostaviti samo semafozirana križanja, ne treba postojati ni znak zabranjenog parkiranja jer ako si krkan pa se naprakiraš kao idiot ode auto na 14 dana bez obrazloženja

Aneks mjera:
5a. biciklistima oduzeti bicikl na mjesec dana
5b. pješacima koji glavinjaju gdje stignu uzeti cipele na mjesec dana

Evo, ja ću biti ministar prometa

E da, zamalo sam zaboravio na CVH, firmu zatvoriti i vlasnike zajedno sa upravom poslati na guljenje krumpira.
17.06.2018 | 07:57
smayoo kaže:
Eto, onda, kad je komentiranje prometne situacije u Zagrebu ekskluzivno pravo Zagrepčana, i to samo onih koji "zapravo" tamo žive, neću ni ja više na tu temu, makar ne "gonjam biciklo".

Ti možeš, jer znaš Metropolu bolje od nekih purgera.
Ali i ja ću pa makar crkli od žalosti.

U Zagrebu je katastrofalna prometna situacija.
Slilo se u jedan grad koji je bio tamam za 500.000 stanovnika i do 2 miliona na udare. To je normalno da bez drastičnih izmjena u konceptu neće moći proći.
Zagrebčani su užasno nervozni i odmah trube kad vide da im neko smeta pogotovo ako ima neku registraciju koja nije plemićkog podjekla.
Tome je uzrok ili da im je pun kurac prometa po Zagrabu ili da žele pak dati do znanja da ostale seljačine nisu za veliku metropolu jer za to moraš biti Zagrebčanin. Moje iskustvo je kad bi u nekom ZG autu napravio istu grešku ko u RI autu niko nije ni zatrubio. To ukazuje na prisutnost Profilne neuroze kao jedne kolektivne bolesti. Isto tako se odnosi na znanje ulica u ZG ako ih ne znaš gledaju u tebe ko u vanzemaljca, ko biva vidi seljačine kako je nepismen ne zna ni ulice u ZG. Ali ni ovo nije generalno ima i u Zagrebu dobrih i susretljivih vozača.
17.06.2018 | 08:01
Meni nije jasno kak Kradonačelniku još nije sinulo da ima nevjerojatni prometni koridor kroz grad koji stoji neiskorišten, a potencijal za mlaćenje love je nevjerojatan. Govorim o Savi unutar nasipa. Da se Sava regulira okolnim tokom kao Sena u Parizu, imaš mjesta za ne jednu, nego DVIJE brze ceste iz kojih možeš zrakasto izlaziti svakih 300-400 metara prema željenom dijelu grada. Tu bi trebalo napraviti nekih 7-8 mostova, ali onda si stvar rasteretil dramatično pa ekipa ne mora ulaziti u Zagreb sa zapada po Aleji Bologne u stajati od Podsuseda.
I sad zamisli koliko se tu love da maznuti: regulacioni vodotok od Podsuseda do Sesveta, desetak mostova sve skupa, pa dvije četverotračne ceste, a da ne spominjemo parcele uz samo obalu koje bi postale šetnica...

Ali, to je ozbiljan projekt koji bi sigurno EU poduprla i čija bi realizacija trajala 10-ak godina, dakle Kradonačelnik ne bi bil zainteresiran jer bi do njegove omiljene faze (izdavanje dozvola kumovima za štandove na šetnici) trebalo jako puno vremena....
17.06.2018 | 08:08
tino1 kaže:

Zagrebčani su užasno nervozni i odmah trube kad vide da im neko smeta pogotovo ako ima neku registraciju koja nije plemićkog podjekla.
Tome je uzrok ili da im je pun kurac prometa po Zagrabu ili da žele pak dati do znanja da ostale seljačine nisu za veliku metropolu jer za to moraš biti Zagrebčanin. Moje iskustvo je kad bi u nekom ZG autu napravio istu grešku ko u RI autu niko nije ni zatrubio. To ukazuje na prisutnost Profilne neuroze kao jedne kolektivne bolesti.

Posve krivo. Trube, guraju se i zatvaraju te oni koji samo IMAJU ZG tablice. Evo, recimo, Sesvete imaju ZG tablice, a tamo je semafor više kao smjernica nego prometni zakon. Da ne spominjem ono seljačko uguravanje u križanje i onda čekanje da se skrene, jer zašto bi se čekalo idući ciklus pa da se dođe na red?!

Da si došao u ZG prije 25 godina, onda bi vidio da se u Zagrebu ponaša(lo) prema strancima kao u Beču. Staneš, propustiš, pustiš, ne trubiš, jer vidiš da osoba nije iz Zagreba...

A danas je tak kak je, pa vidiš da postoji radio koji pušta ćirilicu?!?!?!? To je prije, u Jugi, bilo nezamislivo. Sad je, otkako smo zbacili mrski jaram Beograda i Srbije i postali svoji na svome - realnost. I vjeruj mi da se iz gotovo svih auta koji se ponašaju ovako kako to mene smeta, a tebe vrijeđa čuje baš ta ćirilica kako trešti 100/h.

jbg
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 3 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 2.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO