Izbori za predsjednicu/predsjednika, komentari ...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izbori za predsjednicu/predsjednika, komentari ...

14.01.2015 | 22:25
zabac kaže:
Hrvatsko društvo nije sazrijelo za pederluk. Valjda nismo zbog toga zaostali? Tada je i veći dio Evrope zaostao, valjda?

da, upravo tako. dok god se na ovaj način i ovakvim rječnikom govori o tome, znači da smo zaostali.
14.01.2015 | 22:32
smayoo kaže:
Daj onda egzaktno odredi koji je to broj ili postotak vjernika na koji se odmosi množina.

Plus / minus sigma, dakle 68,5%. Normala, odnosno prosjek promatrane skupine po Gaussovoj razdiobi. Kao i uvijek kad se govori o sociološkim fenomenima.

14.01.2015 | 22:38
Finn kaže:
zabac kaže:
Hrvatsko društvo nije sazrijelo za pederluk. Valjda nismo zbog toga zaostali? Tada je i veći dio Evrope zaostao, valjda?

da, upravo tako. dok god se na ovaj način i ovakvim rječnikom govori o tome, znači da smo zaostali.

Vjerojatno je rekao to tako zato što se osjećao isprovociranim.
Provokacija je problem društva. Moj diša kaže, možeš biti u konfliktu/isprovociran riječima ili djelima samo ako ti to dopustiš. Odmah dobim fraze od toga, pogotovo ako sam već u određenom stupnju uzrujanosti.

E da, a moj diša je ateista! Ja poštujem njega ko ateista, a on mene kao vjernika. I često diskutiramo o tome i radimo skupa već 8 godina. Idemo na badminton, skupa odemo na teren, on se naljuti na mene, ja na njega. Odemo na kavu, ručak, on zna moje mane, ja njegove ali svijet između nas dvoje funkcionira.
14.01.2015 | 22:39
JOHN kaže:
A tebi se to isto to dogodilo jer si previše slušao i vidio lošega od pojedinaca koji samo u svom nekom izopačenom svijetu misle da zastupaju neku širu zajednicu.

to o čemu ja govorim radi i provodi Crkva, od posvećivanja oružja i ratnih zločinaca do službenih udžbenika iz vjeronauka u kojima se o nevjernicima govori kao bezumnicima koji su krivi za Holokaust.
dakle, nisu problem neki izopačeni pojedinci.
14.01.2015 | 22:39
Kako ne bi ostalona tome što sam rekao prije o primitivizmu, malo sam bacio oko i ustanovi o kak primitivnih i zaostalih država ima još.
Recimo USA je jaaaako primitivna i zaostala u 41 saveznoj državi, a vrlo napredni u ostalih 9.
Jedna Italija za kojom vapi većina stanovnika Istre i okolice (koji su usput rećeno bili "protiv") istospolne zajednice nisu priznate!
Drapati i to legalno se mogu u Belgiji, Danskoj, Francuskoj, Islandu, Nizozemskoj (u kojoj se može još i napušiti kanabisa), Norveškoj, Portugalu, Španjolskoj i Švedskoj. Opet, u 9 država se može dati legalno guza, a u ostalima kako gdje (ili ništa, ili djelomično).
Vidimo kako USA koja je oličenje ili "oličenje" demokracij, zakazuje i kaska za Evropom po pitanju braka istospolnih zajednica.
Čak je i Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu presudio da to nije diskriminacija.
Tko je taj @Finn koji donosi presudu iznad presude i želi nametnuti svoje stavove?
14.01.2015 | 22:46
zabac kaže:
Kako ne bi ostalona tome što sam rekao prije o primitivizmu, malo sam bacio oko i ustanovi o kak primitivnih i zaostalih država ima još.
Recimo USA je jaaaako primitivna i zaostala u 41 saveznoj državi, a vrlo napredni u ostalih 9.
Jedna Italija za kojom vapi većina stanovnika Istre i okolice (koji su usput rećeno bili "protiv") istospolne zajednice nisu priznate!
Drapati i to legalno se mogu u Belgiji, Danskoj, Francuskoj, Islandu, Nizozemskoj (u kojoj se može još i napušiti kanabisa), Norveškoj, Portugalu, Španjolskoj i Švedskoj. Opet, u 9 država se može dati legalno guza, a u ostalima kako gdje (ili ništa, ili djelomično).
Vidimo kako USA koja je oličenje ili "oličenje" demokracij, zakazuje i kaska za Evropom po pitanju braka istospolnih zajednica.
Čak je i Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu presudio da to nije diskriminacija.
Tko je taj @Finn koji donosi presudu iznad presude i želi nametnuti svoje stavove?

- da, USA je zaista primitivna u 40ak saveznih država....
- Jedna Italija za kojom vapi većina stanovnika Istre i okolice nema ugovor sa Vatikanom kao Hrvatska, jer mi smo izgleda veći Pape od samog Pape, pogotovo u kategorijama 'kako zajebat državu', 'zajebi bližnjeg svoga' isl.
- što fali kanabisu?

....a za ostalo mi se u ovom trenutku ne raspravlja..........
14.01.2015 | 22:48
negirati nekome brak/ženidbu i prava koja imaju ostali građani NA TEMELJU SEKSUALNE ORJENTACIJE je definicija diskriminacije, to nije ništa drugo osim diskriminacije. može sedam sudova reći suprotno...
a to što tvoj susjed tuče svoju ženu ili joj ne da izaći iz kuće, ne znači da je to u redu. te usporedbe s raznim zemljama ne mogu ništa opravdati ili dokazati.
14.01.2015 | 22:49
Finn kaže:
JOHN kaže:
A tebi se to isto to dogodilo jer si previše slušao i vidio lošega od pojedinaca koji samo u svom nekom izopačenom svijetu misle da zastupaju neku širu zajednicu.

to o čemu ja govorim radi i provodi Crkva, od posvećivanja oružja i ratnih zločinaca do službenih udžbenika iz vjeronauka u kojima se o nevjernicima govori kao bezumnicima koji su krivi za Holokaust.
dakle, nisu problem neki izopačeni pojedinci.

Što, ti i tvoji ste ratovali na drugoj strano da prozivaš pripadnike Hrvatske vojske ratnim zločincima?
Što se tiće udžbenika, Vjeronauk nije obavezan u osnovnim i srednjim školama. Možeš izabrati bilo koji vjeronauk (OŠ) ili Etiku (SŠ).
14.01.2015 | 22:51
ti se baš trudiš ne razumjeti što govorim ili...?
14.01.2015 | 22:56
Finn kaže:
negirati nekome brak/ženidbu i prava koja imaju ostali građani NA TEMELJU SEKSUALNE ORJENTACIJE je definicija diskriminacije, to nije ništa drugo osim diskriminacije. može sedam sudova reći suprotno...
a to što tvoj susjed tuče svoju ženu ili joj ne da izaći iz kuće, ne znači da je to u redu. te usporedbe s raznim zemljama ne mogu ništa opravdati ili dokazati.

1. Pametniji su rekli da li je to diskriminacija ili ne. Zašto je to teško shvatljivo?
2. Nasilje u obitelji je izraženo, ali u većini slučajeva majke nad djecom, manje muškarca nad ženom, a još manje žene nad muškarcem. I uopće mi nije jasno što želiš time reći, ako susjed tuće ženu, zar misliš da onaj drugi susjed ne bi tukao svog dečka? Maltretiranje bilo kakve vrste na bilo kojim živim bićem nije u redu. Stvarno ne razumijem, homoseksualci su nadbića koja su oslobođena zemaljskih mana, poroka, grešaka.
Sad mi je došlo u glavu, homoseksualizam je tvoj "Bog" kojem se klanjaš i ne daš dirati svoje Božanstvo????
14.01.2015 | 22:57
Kanabis je bio prisutan u mom društvu, kao neka vrsta ma to je samo đir. Jednom probao i dosta. Troje od naše ekipe(a brojalo nas je 10-ak) je skončalo na malo težim stvarima ali je kanabis bio definitvno okidač. Jedan se ubio, drugi predozirao, a treći se traži što mu se dogodilo u životu. Ima kanabis svoje dobre strane(s medicinske strane) ali ima i svoju jako lošu stranu. Ja sam generalno protiv, meni je ostavila dovoljno tragova u životu zbog prijatelja(a bili smo balavci 14-15 godina), a vjerujem i drugima, pogotovo roditeljima djece koja su zbog budalaštine sasvim slučajno pod nos dobile jednu partizanku uz pozdrave "ma to je fora bit će cool".
14.01.2015 | 22:59
Finn kaže:
ti se baš trudiš ne razumjeti što govorim ili...?

Zato i citiram. Što nije jasno? Napisao si "...od posvećivanja oružja i ratnih zločinaca..." (naglasak je na ratnih zločinaca)
Za mene su branitelji heroji, a za tebe ratni zločinci. Očito stojimo na suprotnim stranama. Za tebe je bio pad, a za mene pobjeda. To je bar jednostavno.
14.01.2015 | 23:01
JOHN kaže:
Finn, vidim da si nabrušen ne sve što je vjersko. Žao mi je što tako misliš.
Ti imaš jedan pogled na crkvu, vjernike ili kako ti to obilježavaš, a mnogi poput mene imaju druge poglede spram vjeri. U moje ime nitko ne govori osim ako ga ja nisam opunomoćio. Evo ti primjer, ako je netko izabrao papu, ne znači da se i ja slažem s time. Ako je netko smjestio u moju župu novog kapelana ili župnika, ne znači da se ja stime slažem. Ako je neki svečenik, kardinal ili treći pedofiličar, ne znači da ja to odobravam jer sam KATOLIK.
Ja sam jedan jedini i nisam isti kao i svi drugi katolici bilo onih na papiru ili katolika u duši/srcu.

Ako je netko musliman i pobio milijune ljude terorističkim činom, ne znači da su svi muslimani teroristi. Ako je neki slovenac, bosanac, hercegovac, zagorac i sl. okrao milijune, ne znači da sam i ja takav i da ja to odobravam jer sam jedan od navedenih.

Ako neki vjerski poglavari sa zgnušanjem pričaju o homoseksualcima, ne znači da i ja tako govorim i mislim o njima.

X
14.01.2015 | 23:02
zabac kaže:
Sad mi je došlo u glavu, homoseksualizam je tvoj "Bog" kojem se klanjaš i ne daš dirati svoje Božanstvo????

zabac kaže:
Za mene su branitelji heroji, a za tebe ratni zločinci. Očito stojimo na suprotnim stranama. Za tebe je bio pad, a za mene pobjeda.

evo ga, malo po malo izlazi na vidjelo. da nije žalosno, bilo bi smiješno... već sam peder i četnik.
14.01.2015 | 23:05
JOHN kaže:
Kanabis je bio prisutan u mom društvu, kao neka vrsta ma to je samo đir. Jednom probao i dosta. Troje od naše ekipe(a brojalo nas je 10-ak) je skončalo na malo težim stvarima ali je kanabis bio definitvno okidač. Jedan se ubio, drugi predozirao, a treći se traži što mu se dogodilo u životu. Ima kanabis svoje dobre strane(s medicinske strane) ali ima i svoju jako lošu stranu. Ja sam generalno protiv, meni je ostavila dovoljno tragova u životu zbog prijatelja(a bili smo balavci 14-15 godina), a vjerujem i drugima.

Kanabis definitivno nije okidač, isto kao što ni pivo nije okidač za postajanje alkoholičarom..... ili recimo cigareta.... za.... hmmmm...... piromaniju? ))
Šalu na stranu, pizdarije su da je kanabis okidač, okidač je , najčešće, u glavi
14.01.2015 | 23:05
Finn kaže:
zabac kaže:

zabac kaže:
Za mene su branitelji heroji, a za tebe ratni zločinci. Očito stojimo na suprotnim stranama. Za tebe je bio pad, a za mene pobjeda.

evo ga, malo po malo izlazi na vidjelo. da nije žalosno, bilo bi smiješno...

Kakav je to sarkazam? Posrao si se po Hrvatskim braniteljima.
14.01.2015 | 23:09
papittovenga kaže:
JOHN kaže:
Kanabis je bio prisutan u mom društvu, kao neka vrsta ma to je samo đir. Jednom probao i dosta. Troje od naše ekipe(a brojalo nas je 10-ak) je skončalo na malo težim stvarima ali je kanabis bio definitvno okidač. Jedan se ubio, drugi predozirao, a treći se traži što mu se dogodilo u životu. Ima kanabis svoje dobre strane(s medicinske strane) ali ima i svoju jako lošu stranu. Ja sam generalno protiv, meni je ostavila dovoljno tragova u životu zbog prijatelja(a bili smo balavci 14-15 godina), a vjerujem i drugima.

Kanabis definitivno nije okidač, isto kao što ni pivo nije okidač za postajanje alkoholičarom..... ili recimo cigareta.... za.... hmmmm...... piromaniju? ))
Šalu na stranu, pizdarije su da je kanabis okidač, okidač je , najčešće, u glavi

Ima i do toga da je i u glavi ali ima i toga da ti malo teža kemija spali i mozak, pa ti neće pomoć ni Bog ni otac ni majka.
U svakom slučaju, ne mogu se svi kontrolirat, ni kod pive ni kod žiže, ali je problem kad količina alkohola ili THC ne zadovolji određene potrebe zadovoljstva odnosno prividnog mira, pa odeš stepenicu više.
Kao što se ja recimo ne mogu iskontrolirat da se ostavim cigareta! Ali radim na tome, samo da jednog dana ne bude prekasno.
14.01.2015 | 23:09
zabac kaže:

hrvatskim braniteljima zabac, hrvatskim.....
14.01.2015 | 23:10
zabac kaže:

ne, nisam, to si ti zaključio jer ne možeš očito ništa drugo nego da sam peder i četnik. niti ću se ja tebi opravdavat tko sam, odakle dolazim i gdje sam bio '91., niti ću ti objašnjavat "šta i kako" jer smo na preudaljenim svjetonazorskim pozicijama da bi mi se dalo ulaziti u te rasprave dublje.
14.01.2015 | 23:10
JOHN kaže:
papittovenga kaže:
JOHN kaže:

Ima i do toga da je i u glavi ali ima i toga da ti malo teža kemija spali i mozak, pa ti neće pomoć ni Bog ni otac ni majka.

14.01.2015 | 23:12
papittovenga kaže:
zabac kaže:

Slobono ih malo dignem kad ih baš i ne ide u zadnje vrijeme?
14.01.2015 | 23:12
zabac kaže:
papittovenga kaže:
zabac kaže:

Slobono ih malo dignem kad ih baš i ne ide u zadnje vrijeme?

naravno, samo diži
14.01.2015 | 23:18
Finn kaže:
zabac kaže:

ne, nisam, to si ti zaključio jer ne možeš očito ništa drugo nego da sam peder i četnik. niti ću se ja tebi opravdavat tko sam, odakle dolazim i gdje sam bio '91., niti ću ti objašnjavat "šta i kako" jer smo na preudaljenim svjetonazorskim pozicijama da bi mi se dalo ulaziti u te rasprave dublje.

To ti ja nisam rekao. Ne izokreći. I heteroseksualci mrze vjeru i nisu samo četnici bili protiv Hrvatske.

PS.
Kad se @smayoo sutra probudi i vidi ovaj rusvaj. Ima nam jajca zašrafati.

Gospodo ja idem spavati jer mi je sutra naporan dan i želim Vam laku noć. Neka vas čuva onaj za ko ga mislite da to radi najbolje.
14.01.2015 | 23:21
zabac kaže:

PS.
Kad se @smayoo sutra probudi i vidi ovaj rusvaj. Ima nam jajca zašrafati.

Zašto??? Pa nismo u vikalici
14.01.2015 | 23:22
sad smo na miru, sad nas čuva NATO.
ionako vjerujem da smayoo nikad ne spava...
14.01.2015 | 23:23
Da, definitvno će smayoo imati posla, čudi me da nije počelo brisanje. Sad kad smo si svašta rekli, trebalo bi ići spati, ali s mirom.
Mene samo muči ovaj F12 na veš mašini, već vidim kako mi sutra cure novci kojih je sve manje.
14.01.2015 | 23:33
A ništ' svi si sami cenzurirajte postove i zeznite smayu (smayoo-u, smayoo-a... jbt, kak se to ispravno piše )
15.01.2015 | 05:55
JOHN kaže:
Kanabis je bio prisutan u mom društvu, kao neka vrsta ma to je samo đir. Jednom probao i dosta. Troje od naše ekipe(a brojalo nas je 10-ak) je skončalo na malo težim stvarima ali je kanabis bio definitvno okidač. Jedan se ubio, drugi predozirao, a treći se traži što mu se dogodilo u životu.

S ovim se apsolutno ne slazem. Nije nitko zavrsio na teskim drogama zato jer je zapalio joint, vec iz istog razloga zbog kojeg je zapalio i taj joint. Nije kanabis nikakav "okidac", okidac je negdje sasvim drugdje. To je kao da kazes da je netko postao alkoholicar jer je onomad popio par piva.
15.01.2015 | 07:51
Htio sam dati do znanja da zna biti okidač, a ne da je to uvijek pravilo. Mladost-ludost.
15.01.2015 | 07:57
JOHN kaže:
Htio sam dati do znanja da zna biti okidač, a ne da je to uvijek pravilo. Mladost-ludost.

A i za ovo ne znam sto reci, ili sam ja i u mladosti bio jednako pametan ili sam ostao glup i pod stare dane....ali nisam nista napravio sto ne bih i sada.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 59 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.45 Seconds

Provided by iJoomla SEO