Izbori za predsjednicu/predsjednika, komentari ...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izbori za predsjednicu/predsjednika, komentari ...

• Law
  • Korisnik
  • 6
13.01.2015 | 23:43
kinsif kaže:
iiiii eto nas u raspravi o pederima!
za 20 komentara krece rasprava o ustasama i partizanima, pa lock!

Jel ovako?
thumbnail.ashx.jpg

Možda joj hakiralo profil
14.01.2015 | 01:57
Svoje ću mišljenje o bivšem i budućoj predsjednici izraziti izvadcima iz tekstova kolegice Sandre Bartolović.

Prvi se pasus tiče pobjednice na izborima, i redakture suvremene političke povijesti koju nitko, osim dežurnih kroničara, izgleda ne pamti..
.
Riječ je o citatu iz intervjua sa Stipom Mesićem:
"Iritira me kada Kolinda Grabar Kitarović govori o najvažnijem uspjehu Hrvatske – ulasku u nestalno članstvo Vijeća sigurnosti UN-a. Amerika je bila protiv nas. Za nas su glasale sve moguće male države, za što smo se pobrinuli Budo Lončar, Amir Muharemi i ja, a ona kao ambasadorica nije uspjela u tome da nas i Amerika podrži, nego su oni dali potporu Češkoj. Zamjeram joj što sada to pripisuje sebi u zasluge".

Ista je novinarka dala zgodan osvrt na Ivu Josipovića, s kojim se također u potpunosti slažem...

“Mnogi bi ga voljeli da nije htio da ga svi vole.
Tako se ukratko može rezimirati petogodišnji predsjednički opus Ive Josipovića. U povijest ulazi kao prvi predsjednik kojega je narod smijenio i kao šef države koji nije uspio potvrditi mandat.
Ne možeš se protiviti antigay-referendumu i za bliskog suradnika držati Stjepu Bartulicu. Ne možeš se boriti za prava srpske manjine u Hrvatskoj i koketirati s antićiriličarima u Vukovaru. Ne možeš ustvrditi da je Documenta savjest našeg društva i za Mirka Norca, koji je naredio pokolj pedesetero nevinih srpskih civila reći da je "zabrljao". Ne možeš inzistirati na poštivanju zakona i ustavnog poretka i onda otići na noge šatorašima u Savsku 66 zato što oni odbijaju razgovarati u institucijama države prije nego što se prihvate njihovi nerazumni zahtjevi da se smijeni njihov ministar sa suradnicima. Ne možeš u istom danu posjećivati rodne kuće i Tita i Tuđmana samo zato da se nikome ne zamjeriš. Ne možeš htjeti da te smatraju progresivcem dok ti za to vrijeme hvališ Tuđmanovu demokratičnost. Ne možeš očekivati da te zovu socijaldemokratom i ljevičarem dok istodobno podupireš Vladu koja donosi Zakon o radu fatalan za rad i radnike. Ne možeš vjerovati da si predstavnik i zaštitnik naroda ako se onih najugroženijih, obespravljenih, nezaposlenih, ovršenih, blokiranih, očajnih, poniženih sjetiš samo u posljednja dva tjedna kampanje, i to samo zato što su te teme nametnuli suparnici, a sam se nisi ozbiljno i istinski na vrijeme uhvatio u koštac s njima. Ne možeš pisati novi Ustav i dramatično rastućem broju gladnih nuditi konstitucionalnu ekonomiju i rat protiv zakrčenosti sustava. I predug je niz onoga što Josipović nije smio, a radio je, kao i onoga što je morao, ali nije učinio."

Što se svađa oko ljubavi između dva bića na ovaj ili onaj način tiče, na tu se distorziju nemam namjeru osvrtati - jer time bih doprinjeo činjenici da umjesto bitnih stvari, 24 godine nakon osamostaljenja iliti dva desetljeća nakon rata mi i dalje gutamo kretenarije tipa tko je Jugoslaven, a tko Hrvatina - dok se države koje su nam kao svima uzor - tipa Njemačke ili Japana, dva desetljeća nakon rata imale gospodarski razvoj koji mi možemo sanjati još pola stoljeća...
14.01.2015 | 12:19
Tako je Kloba... Sve je točno.
Zato nam nema dalje, previše ljudi ako i znaju da su priče o partizanima i ustašama spin, brije na to jer imaju koristi od toga - samo osobne, njima dovoljno. Oni drugi koji iskreno vjeruju da je to danas važno su za mentalnu ustanovu.
I pređe sve u kritičan broj
14.01.2015 | 13:29
Cariblanco je rekao da se vidi da ima dosta prostora za neku treću stranku.. možda ima, no trenutno nema nikoga (a pitanje je da li bi to itko i mogao s obzirom na trenutnu situaciju) tko bi mogao Hrvatsku izvući iz rupe uvođenjem dugoročne fiksne porezne politike jer je samo to zapravo ono što nam treba, nište više.

Pod drugoročnu poreznu politiku mislim na to da se danas odrede porezi i druga davanja koja moramo plaćati i da se onda bez obzira na sve ne mijenjaju narednih 30-50 godina.

.... iako, gledajući mentalitet rvata, izostanak dugoročnog pamćenja i čime se uglavnom bave kad bi ih na referendumu pitali da li žele fiksnu poreznu politiku narednih 50 godina ili zabranu pederskih brakova, većina bi se odlučila za za ovo drugo

Zapravo, sve je lijepo objašnjeno u ovom glazbenom uratku

14.01.2015 | 16:46
Vanjuška kaže:

Da dodam ispravak - @žabac, ponovno čitajući, vidim da si spomenuo samo naziv "brak", a po cijeloj konstrukciji mi se čini da te ostalo ne smeta, naravno dok te ne diraju, što je sasvim ok. mislim to da te ne smeta. Brak kao naziv zajednice dvoje ljudi ipak nije neka sveta riječ da bi je morali uzurpirati. Svejedno je njima nakon svega kako se to zove, dok imaju ista prava, no ostaje taj neki gorak okus u ustima.

Točno tako @Vanjuška, ako je istospolnim zajednicama važno, važno je i zajednici muškarca i žene.
Ja stvarno nemam protiv njih niišta. Velikom broju državljana RH to smeta. Zar su svi primitivni? To što je netko vjernik, zar je to zlo? Zar vjernici svojoj djeci NE žele sve najbolje?
Je li slobodno mene nešto smeta?
Ispada da sam primitivan jer mi je drago što je Kolinda pobjedila.
14.01.2015 | 19:56
JOHN kaže:
Šta se mene tiče, nek homoseksualci rade što žele u svoja 4 zida. Ja ne izlazim na cestu i ne drpam se sa ženom na svakom uglu da dajem nekome do znanja koliko sam zaljubljen ili što več. To su za mene provokacije.

prvo, ne znam gdje ti to živiš da moraš trpit drpanje homoseksualaca na svakom uglu. to me SILNO zanima. i ne znam šta ti znači "drpanje" - je li to grljenje i ljubljenje ili baš seks, jer ja svakodnevno vidim HETEROSEKSUALNE klince kako se drpaju (mislim na ono prvo, ne na seks) pa me to baš i ne provocira, moram priznat, ali bit će valjda da su kao mali bili pod utjecajem "pederluka" pa su pokupili tu ružnu naviku od "njih". kao što su valjda slijepci oslijepili jer su se samozadovoljavali i sl., ha?

drugo, to što katolici, npr., stalno mašu svojom vjerom i nameću je drugima te diskriminiraju one koji nisu "njihovi", to te, vjerujem, ne smeta i to ne doživljavaš kao provokaciju. to je "normalno"?
14.01.2015 | 20:02
zabac kaže:
Vanjuška kaže:

Da dodam ispravak - @žabac, ponovno čitajući, vidim da si spomenuo samo naziv "brak", a po cijeloj konstrukciji mi se čini da te ostalo ne smeta, naravno dok te ne diraju, što je sasvim ok. mislim to da te ne smeta. Brak kao naziv zajednice dvoje ljudi ipak nije neka sveta riječ da bi je morali uzurpirati. Svejedno je njima nakon svega kako se to zove, dok imaju ista prava, no ostaje taj neki gorak okus u ustima.

Točno tako @Vanjuška, ako je istospolnim zajednicama važno, važno je i zajednici muškarca i žene.
Ja stvarno nemam protiv njih niišta. Velikom broju državljana RH to smeta. Zar su svi primitivni? To što je netko vjernik, zar je to zlo? Zar vjernici svojoj djeci NE žele sve najbolje?
Ispada da sam primitivan jer mi je drago što je Kolinda pobjedila.

Ja smatram da nisi primitivac.
Dobar dio ljudi je sklono kod lamentiranja pričati o velikoj pravednosti, moralnosti, ovome i onome, a sami su isti ili još gori od tih koje ogovaraju. A kada se situacije unesu unutar njihova 4 zida, onda se sva vrata zatvaraju.
14.01.2015 | 20:11
zabac kaže:

ja samo ne razumijem šta to točno sve vas državljane RH smeta. daj, navedi konkretno.
mene nijedan peder ni lezba nikad nisu maltretirali, ne vidim ih svakodnevno kako bludniče po cesti, nisam nikad čuo da su nekog heteroseksualca silovali... ne znam šta da još uopće navedem kao primjer.
dajte mi konačno objasnite šta to vas toliko smeta da ih treba diskriminirat, getoizirat ili nešto još gore.
14.01.2015 | 20:17
Finn kaže:
JOHN kaže:
Šta se mene tiče, nek homoseksualci rade što žele u svoja 4 zida. Ja ne izlazim na cestu i ne drpam se sa ženom na svakom uglu da dajem nekome do znanja koliko sam zaljubljen ili što več. To su za mene provokacije.

prvo, ne znam gdje ti to živiš da moraš trpit drpanje homoseksualaca na svakom uglu. to me SILNO zanima. i ne znam šta ti znači "drpanje" - je li to grljenje i ljubljenje ili baš seks, jer ja svakodnevno vidim HETEROSEKSUALNE klince kako se drpaju (mislim na ono prvo, ne na seks) pa me to baš i ne provocira, moram priznat, ali bit će valjda da su kao mali bili pod utjecajem "pederluka" pa su pokupili tu ružnu naviku od "njih". kao što su valjda slijepci oslijepili jer su se samozadovoljavali i sl., ha?

drugo, to što katolici, npr., stalno mašu svojom vjerom i nameću je drugima te diskriminiraju one koji nisu "njihovi", to te, vjerujem, ne smeta i to ne doživljavaš kao provokaciju. to je "normalno"?

Pitanje je tko si ti i u kakvom ti okruženju želiš živjeti? Ako si gay meni je to okey, ponašaj se civilizirano u javnosti i nemam ti šta zamjerit. To isto vrijedi i za heteroseksualce.
A klinci ko klinci, s odrastanjem dođu k sebi.
Drpanje doživi kako želiš, bio sam dovoljno jasan.
Ako ti smeta moj stav oko toga, iskreno zaboli me ona stvar. Imam svoj stav i točka. Valjda ga smijem imati?
14.01.2015 | 20:30
I, eto, kao što sam već rekao, i još jednom ponovio, bit će nam ovako dokle god je važnije raspravljati o LGBT osobama, ćirilici i sličnim temama, nego o stvarnim problemima.
Upozoravam obje strane da kontroliraju emotivnost svojih izjava. Kad krenem brisati, žalite se upravi vodovoda.
14.01.2015 | 20:32
JOHN kaže:
Pitanje je tko si ti i u kakvom ti okruženju želiš živjeti? Ako si gay meni je to okey, ponašaj se civilizirano u javnosti i nemam ti šta zamjerit. To isto vrijedi i za heteroseksualce.
A klinci ko klinci, s odrastanjem dođu k sebi.
Drpanje doživi kako želiš, bio sam dovoljno jasan.
Ako ti smeta moj stav oko toga, iskreno zaboli me ona stvar. Imam svoj stav i točka. Valjda ga smijem imati?

nisi odgovorio ni na što od upitanog, a dodao si i duple standarde. dakle, svakako si bio dovoljno jasan.
nisu stavovi problem, problem je kad takvim stavovima podržavate homofobiju, diskriminaciju itd.
14.01.2015 | 20:36
smayoo kaže:
I, eto, kao što sam već rekao, i još jednom ponovio, bit će nam ovako dokle god je važnije raspravljati o LGBT osobama, ćirilici i sličnim temama, nego o stvarnim problemima.

mislim da si tu u krivu. ovakve teme su jako dobar indikator društva i ne smatram ih nimalo banalnima i nevažnima, upravo suprotno. puno toga otkrivaju i puno toga mogu anticipirati, a njihovo "zakopavanje" u konačnici može dovesti i do katastrofalnih posljedica.

edit:
kao što je vrlo indikativno i ovo: "Ako si gay meni je to okey (...)". znači, to što sam protiv homofobije, znači da sam vjerojatno gej. NEDAJBOŽE da to znači da sam samo - normalan. (?!)
14.01.2015 | 20:53
Finn kaže:

To nije točno! U stvari, to je demagogija. Na koji način je ovdje pitanje diskriminacije? Pogotovo, diskriminacija onih "koji nisu "njihovi"".
Da li tebe katolici diskriminiraju jer nisi "njihov"?
Obitelj i brak nekome nešto znaći. Oni koji to obevrijeđuju, ne znaći im ništa. Ako već političari nemaju morala i bez skrupula su, barem bi obićan čovjek morao do nećega držati. Trebalo bi mu stalo biti do nećega (ne samo do sebe samog).
14.01.2015 | 20:56
smayoo kaže:
Upozoravam obje strane da kontroliraju emotivnost svojih izjava. Kad krenem brisati, žalite se upravi vodovoda.

Ma žalit ću se sutra serviseru Whirpoola koji mi je popravljao veš mašinu pred ljeto, a koja mi opet javlja grešku F12 i ne povlaći vodu. Lik je gotov kad ga nazovem ujutro.
I sve ću mu reći, i o politici, jabučnjaku i o njegovom fušarenju kad mi je popravljao veš mašinu
14.01.2015 | 20:58
Finn kaže:
smayoo kaže:

mislim da si tu u krivu. ovakve teme su jako dobar indikator društva i ne smatram ih nimalo banalnima i nevažnima, upravo suprotno. puno toga otkrivaju i puno toga mogu anticipirati, a njihovo "zakopavanje" u konačnici može dovesti i do katastrofalnih posljedica.

edit:
kao što je vrlo indikativno i ovo: "Ako si gay meni je to okey (...)". znači, to što sam protiv homofobije, znači da sam vjerojatno gej. NEDAJBOŽE da to znači da sam samo - normalan. (?!)

Ma budi što jesi, sad mi je veči problem veš mašina i žena koja će me izludit zbog greške F12(communication error)
14.01.2015 | 21:25
zabac kaže:
To nije točno! U stvari, to je demagogija. Na koji način je ovdje pitanje diskriminacije? Pogotovo, diskriminacija onih "koji nisu "njihovi"".
Da li tebe katolici diskriminiraju jer nisi "njihov"?
Obitelj i brak nekome nešto znaći. Oni koji to obevrijeđuju, ne znaći im ništa. Ako već političari nemaju morala i bez skrupula su, barem bi obićan čovjek morao do nećega držati. Trebalo bi mu stalo biti do nećega (ne samo do sebe samog).

katolici itekako diskriminiraju Druge, to je svakodnevna pojava. samim nametanjem Svojih vrijednosti kao "pravih", "službenih" itd. već diskriminiraju sve ostale, da ne pričamo o svemu ostalom. nejednom sam se zapanjio količinom netrpeljivosti i isključivosti iz usta vjernika prema Drugačijima - od ljudi za koje sam mislio da su bolji od nekakvih primitivaca.

pa i sam to potvrđuješ: očito polažeš pravo na brak kao heteroseksualnu katoličku instutuciju. šta znači "Oni koji to obevrijeđuju, ne znaći im ništa."? na koga se to odnosi? na one heteroseksualce i vjernike koji varaju bračne drugove? na one heteroseksualce i vjernike koji tuku svoje žene i/ili djecu? na one svećenike koji imaju ljubavnice "po selu"? na one heteroseksualce i vjernike koji se razvedu pa se ponovo vjenčaju u crkvi? na koga se to obezvrjeđivanje odnosi?
nije brak vlasništvo heteroseksualne vjerske zajednice pa tim slijedom ona nema ni pravo uskraćivati ga nekome Drugome.
kao što ni ova država nije vjerska država pa ne bi ni Crkva trebala imati pravo nametati svoje "vrijednosti" kao državne i službene - a NAMEĆE ih.
da stvar bude tužnija, mnogi nevjernici se ponašaju kršćanskije od većine vjernika...
14.01.2015 | 21:34
Homoseksualci su imuni na sva nasilja?
Zašto navodiš "heteroseksualne vjerske zajednice"? Zar ne postoje i heteroseksualne zajednice?
Zašto je čudno kako su državljani RH pretežno katolici?
Kako to Crkva nameće svoje vrijednosti?
14.01.2015 | 21:45
Finn, vidim da si nabrušen ne sve što je vjersko. Žao mi je što tako misliš.
Ti imaš jedan pogled na crkvu, vjernike ili kako ti to obilježavaš, a mnogi poput mene imaju druge poglede spram vjeri. U moje ime nitko ne govori osim ako ga ja nisam opunomoćio. Evo ti primjer, ako je netko izabrao papu, ne znači da se i ja slažem s time. Ako je netko smjestio u moju župu novog kapelana ili župnika, ne znači da se ja stime slažem. Ako je neki svečenik, kardinal ili treći pedofiličar, ne znači da ja to odobravam jer sam KATOLIK.
Ja sam jedan jedini i nisam isti kao i svi drugi katolici bilo onih na papiru ili katolika u duši/srcu.

Ako je netko musliman i pobio milijune ljude terorističkim činom, ne znači da su svi muslimani teroristi. Ako je neki slovenac, bosanac, hercegovac, zagorac i sl. okrao milijune, ne znači da sam i ja takav i da ja to odobravam jer sam jedan od navedenih.

Ako neki vjerski poglavari sa zgnušanjem pričaju o homoseksualcima, ne znači da i ja tako govorim i mislim o njima.
14.01.2015 | 21:48
zabac kaže:
Zašto navodiš "heteroseksualne vjerske zajednice"? Zar ne postoje i heteroseksualne zajednice?

zato što su heteroseksualni vjernici stali u "obranu" braka, a ne netko drugi.

zabac kaže:

ja se tome nisam čudio, niti sam implicirao da je to čudno.
jedino što to nije točno jer su Hrvati samo formalno pretežno katolici - deklarativno, ali nisu stvarno.

zabac kaže:

vrlo nekršćanski.
14.01.2015 | 21:56
Finn kaže:
zabac kaže:

zato što su heteroseksualni vjernici stali u "obranu" braka, a ne netko drugi.

zabac kaže:

ja se tome nisam čudio, niti sam implicirao da je to čudno.
jedino što to nije točno jer su Hrvati samo formalno pretežno katolici - deklarativno, ali nisu stvarno.

zabac kaže:

vrlo nekršćanski.

Onda su definitvno po tebi svi religiozni ljudi najveća govna čovječanstva. Svaka čast.
14.01.2015 | 21:58
JOHN kaže:
Finn, vidim da si nabrušen ne sve što je vjersko.

ne, nimalo. nabrušen sam na svakodnevnu praksu nametanja vjernika svojih "vrijednosti" svima drugima i na praksu Crkve - nipošto na vjeru i vjernike u nekom individualnom smislu.

ja sam ti povukao paralelu s tvojim stavom da je mahanje homoseksualnizmom provokacija i rekao da je jednaka provokacija mahanje vjerom, čemu smo svakodnevno svjedoci, ali protiv toga se ne diže opći bunt. tim gore što katolička Crkva svoju vjeru želi održavotvoriti i nametnuti ju svima drugima, za razliku od homoseksualaca.
ako je vjera nešto vrlo intimno, šta ju onda stalno nekome morate nabijati na nos?
kada ste bili proganjani ili se osjećali ugroženima, i vi ste se borili za sebe. tako se i ugroženi i diskriminirani homoseksualci bore za sebe.
ako se nećemo držati duplih standarda i biti licemjerni ili superiorni, onda je to analogija.
14.01.2015 | 22:01
JOHN kaže:
Onda su definitvno po tebi svi religiozni ljudi najveća govna čovječanstva. Svaka čast.

ne znam kako si izvukao taj zaključak, ali kada koristim množinu naravno da ne mislim doslovno.
samo, rekao bih da su mnogi religiozni ljudi najveća govna čovječanstva - kao što su i mnogi nereligiozni ljudi najveća govna čovječanstva. jer su mnogi ljudi najveća govna čovječanstva.
kao što je Ban rekao: ljudi su pokvarena rasa, prljava i zla...
14.01.2015 | 22:07
Finn kaže:
JOHN kaže:

ne, nimalo. nabrušen sam na svakodnevnu praksu nametanja vjernika svojih "vrijednosti" svima drugima i na praksu Crkve - nipošto na vjeru i vjernike u nekom individualnom smislu.

ja sam ti povukao paralelu s tvojim stavom da je mahanje homoseksualnizmom provokacija i rekao da je jednaka provokacija mahanje vjerom, čemu smo svakodnevno svjedoci, ali protiv toga se ne diže opći bunt. tim gore što katolička Crkva svoju vjeru želi održavotvoriti i nametnuti ju svima drugima, za razliku od homoseksualaca.
ako je vjera nešto vrlo intimno, šta ju onda stalno nekome morate nabijati na nos?
kada ste bili proganjani ili se osjećali ugroženima, i vi ste se borili za sebe. tako se i ugroženi i diskriminirani homoseksualci bore za sebe.
ako se nećemo držati duplih standarda i biti licemjerni ili superiorni, onda je to analogija.

Pa bori se, to je tvoje pravo. Ja ti to ne branim, diskutiramo, ali je neprihvatljivo da sve vjernike trpaš u isti koš. Navedi ime i prezime protiv koga se boriš i na koncu se izbori. Zato imamo izbore i biramo po svom nahođenju. A to što se netko da mantrat to je isključivo njegov problem i nikako ne postaje moj jer se slučajno zovemo jednako, vjerujemo u nešto što nam je zajedničko, imamo iste ili slične navike i dr.
14.01.2015 | 22:09
U obranu braka su stali i heteroseksualne NEvjerske zajednice. Pojedinci drugih vjera. U stvari, stali su obični građani koji nemaju nikakvu pripadnost, niti takav osjećaj. Skoro 750.000 punoljetnih građana RH je podržalo referendu.
Očito bi njih trebalo diskriminirati jer su priglupi, primitivni, zaostali i ništ koristi. Skoro 950.000 punoljetnih građana je bilo za. Skoro 1/4 Hrvatske je priglupa, primitivna, zaostala i ništ koristi, a usput su i katolici valjda.
@Finn, oćito treba sagledati širu sliku. Hrvatsko društvo nije sazrijelo za pederluk. Valjda nismo zbog toga zaostali? Tada je i veći dio Evrope zaostao, valjda?
14.01.2015 | 22:11
Finn kaže:
JOHN kaže:

Homoseksualci itekako mašu svojim zastavama, ali ne vidim kako vjernici nanašaju križeve po cesti.
Po čemu zaključuješ kako Crkva želi SVIMA DRUGIMA nametnuti svoju vjeru? Nisam vidio kako ljude na silu vuku u crkve i prisiljavaju ih na kršćanstvo.
Znaći, dva muška kad sline pretaču je OK, ali kad se vjernik prekriži, to je katastofa?
Homoseksualci nisu diskriminirani, nego se tako žele prikazati. Ni u Evropskim zemljama nisu dobili puno više nego u RH.
14.01.2015 | 22:14
JOHN kaže:
ali je neprihvatljivo da sve vjernike trpaš u isti koš.

da ponovim:
ne znam kako si izvukao taj zaključak, ali kada koristim množinu naravno da ne mislim doslovno.
14.01.2015 | 22:17
Finn kaže:
JOHN kaže:

samo, rekao bih da su mnogi religiozni ljudi najveća govna čovječanstva - kao što su i mnogi nereligiozni ljudi najveća govna čovječanstva. jer su mnogi ljudi najveća govna čovječanstva.
kao što je Ban rekao: ljudi su pokvarena rasa, prljava i zla...

Ja se nebi složio sa Banom. Problem je što su prljavi i zli previše eksponiraju i stvaraju loš primjer drugima. A za to smo si sami krivi jer im dajemo pažnju. Isto tako kao što ti vjeru želiš prikazati kao zlo, a ja se moram odupirati tome, a najbolje je da nisam reagirao na to jer sam ti omogučio pažnju i raspravu koju nisam trebao. A tebi se to isto to dogodilo jer si previše slušao i vidio lošega od pojedinaca koji samo u svom nekom izopačenom svijetu misle da zastupaju neku širu zajednicu.
14.01.2015 | 22:17
Finn kaže:
JOHN kaže:
ali je neprihvatljivo da sve vjernike trpaš u isti koš.

da ponovim:

Daj onda egzaktno odredi koji je to broj ili postotak vjernika na koji se odmosi množina.
14.01.2015 | 22:22
JOHN kaže:
Isto tako kao što ti vjeru želiš prikazati kao zlo

valjda se izgubilo u prepisci pa opet ponavljam:
14.01.2015 | 22:25
Daj onda egzaktno odredi koji je to broj ili postotak vjernika na koji se odmosi množina.

Plus / minus sigma, dakle 68,5%. Normala, odnosno prosjek promatrane skupine po Gaussovoj razdiobi. Kao i uvijek kad se govori o sociološkim fenomenima.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 12 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO