Svaka čast ljudi. Naravno, malo nas je na jabučnjaku da bi bili presudni faktor političkog odlučivanja u državi, ali sam izuzetno sretan kad na jednom mjestu, u jednom jebenom postu pronađem toliko razmišljanja istovjetnih mojima.
Nakon ovih nekoliko postova još mi je draže što sam dio ovog communityja.....
Jedino se ne slažem da gey parovi svoju vezu zovu brakom (neka ju zovu kako god žele drugačije i ne im braniti to).
Uostalom, zbog kakvih sve gluposti Švicarci idu na referendum.
S ostalim se slažem.
Ja se jedino ne slažem s ovim što veliš o gay parovima.
@Smayoo Oba tvoja posta ovdje su sasvim na mjestu i slažem se s tobom u potpunosti. Za promjenu
@Kinsif Također si sve lijepo napisao, sve je jasno. Odosmo k vragu, neće još dugo.
@žabac Uz rizik da se potegne rasprava u neželjenom smjeru, moraš shvatiti da s obzirom na tvoju vjeru i "Ljubi bližnjeg svoga" filozofiju, ne bi smio drugima uskraćivati bilo kakva prava, kao što ih ni drugi tebi ne uskraćuju. Sve ostalo je kratkovidno. misli što želiš o pederima i crncima i židovima, ali im dozvoli da budu ljudi kao i ti, da vole i žive. Točka.
Glede toga, pogledaj video u ovom postu ispod i reci mi, bez zvuka gledajući, praveći se da ne znaš o čemu se radi, tko je tu bolestan? Pa si zamisliš malo u mraku sobe prije spavanja, ako si čovjek, a ne zvijer shvatiti ćeš koliko si bio u krivu s tim stavom. Ili samo ignoriraj sve i nastavi po starom, tako i tako će se svijet i dalje kotrljati. Peace bro.
Da dodam ispravak - @žabac, ponovno čitajući, vidim da si spomenuo samo naziv "brak", a po cijeloj konstrukciji mi se čini da te ostalo ne smeta, naravno dok te ne diraju, što je sasvim ok. mislim to da te ne smeta. Brak kao naziv zajednice dvoje ljudi ipak nije neka sveta riječ da bi je morali uzurpirati. Svejedno je njima nakon svega kako se to zove, dok imaju ista prava, no ostaje taj neki gorak okus u ustima.
Dakle, ignoriraj moj rant iznad, ali neću ga brisati, možda pomogne ili odmogne nekome drugome.
@vanjuska, bilo bi super kad nebi jos dugo, ali mislim da nema tu katarze. pa mi zivimo vec 25 godina u iskecivanju da ce nesto puknuti! nece nista puknuti, nastavit cemo zivjeti u nedogled na tom rubu gdje imas dovoljno da zivis nekako, a ne zalis se jer se bojis da ces pasti sa ruba. savrsena pozicija za kontroliranje! pa daj kruha i igara, pa kao neke izbore... proljev!
pametni parazit ne ubija tijelo kojim se hrani! potrebni smo svim tim uhljebima.
nedavna reklama ine je bila toliko odvratno istinita!
lijepo sazeto!
@Vanjuška, znaći, ti si i za poligamiju, sex sa životinjama i tko zna žto još. To je pravo na život i na slobodu odabira. Neke zemlje to ne brane.
Kad se kod nas desi Pariz, brzo budete počeli "vjerovati" i slobode ma kakve one bile.
@Vanjuška, znači, ti si i za poligamiju, sex sa životinjama i tko zna žto još. To je pravo na život i na slobodu odabira. Neke zemlje to ne brane.
Kad se kod nas desi Pariz, brzo budete počeli "vjerovati" i slobode ma kakve one bile.
Ova tema je predugo bila fina i civilizirana. Bilo je vrijeme za jedan ovakav post.
Ja sam za to da se jebe tko s kim hoće, da se ženi tko s kim i koliko hoće, da jede tko god što god, koliko i kad hoće i da se odijeva kako god tko kako, koliko i kada hoće, dokle god nitko u tome nije prisiljen na činjenje ili trpljenje nečeg što ne želi. Kako za životinje ne možeš pouzdano znati da li trpe prisilu ili sudjeluju svojevoljno, isto kao ni za djecu, smatram da te slobode ne smiju uključivati ni životinje, ni djecu. Doduše, kad se radi o prehrani, i biljke, i životinje jedemo bez njihove suglasnosti pa, ako bi htio biti do kraja principijelan, morao bi prijeći u frutarijance, ili u one što gledaju u sunce. Ali jbg, to samo znači da imam još prostora za razvoj.
Smayoo svaka ti čast. U par riječi si nam opisao tužnu stvarnost jedne lijepe zemlje sa puno potenciala, i jednim jedinim hendikepom, glupim i nacionalističkim narodom. Ne mogu vjerovat koliko smo mi glup narod. Šta bi se trebalo dogoditi pa da shvatimo da nas ti "odlikaši", "kleptomani" i "diletanti" samo trebaju za izvor sredstava i platformu za njihov ego.
Kad vidim Zabćevo izlaganje, pitam se odakle mu tolika volja za ignoriranjem činjeničnog stanja. Pa ta Kolinda je bila prva savjetnica Sanaderu kad je nemilice krao i prodavao ovu državu. Pa ko još normalan može vjerovati da nije ništa znala, ako stvarno nije onda je nesposobna.
Zašto nije odgovoprila na onih 10 pitanja? Pa zar stvarno ima još neko ko misli da je njih osim njihove karijere briga za bilo šta?
Kako dalje? Pa neće nam valjda stavilti onoga tembela od Karamarka za premjera? Ako to naprave onda bježite glavom bez obzira.
Šta se mene tiče, nek homoseksualci rade što žele u svoja 4 zida. Ja ne izlazim na cestu i ne drpam se sa ženom na svakom uglu da dajem nekome do znanja koliko sam zaljubljen ili što več. To su za mene provokacije.
Da svojim djelovanjem ne izaziva zgražanje i vrijeđanje (bilo kakav javni sramotni istup, sexanje i sl. scene) kojima mogu utjecati na zdravo okruženje i to naročito djece u neposrednoj blizini. Poljubac, držanje za ruku svakako dopuštam, al ništa više preko toga.
Smatram da homoseksualcima treba omogučiti sklapanje zajednice, ali ne nikako posvajanje djece. Jednostavno, barem trenutno nisam to u stanju prihvatiti.
Dokle god je ljudima važnije da gay parovi nemaju pravo vjenčanja i odgajanja djece (...) od toga da im djeca žive bolje od njih, da budu makar jednako vrijedni i sposobni u usporedbi s njihovim vršnjacima iz zapadnih zemalja EU (...) takvu ćemo i vlast imati.
Nakon ovih izbora vidi se da ima puno praznog prostora za treću stranu ( Sinčić, Holy ), sad zašto to nitko ne koristi, nije mi jasno? Ne vjerujem da nemamo dosta pametnih ljudi za tu opciju. Vjerojatno su ti ljudi nesposobni da se organiziraju. Netko je rekao da se ljudi dijele u tri skupine ; na one koji kreiraju procese, one koji sudjeluju u procesima i na one koji promatraju procese. Znači Sinčić je bio dovoljno hrabar, da kreira jedan takav proces...većina tih poštenih intelektualaca, jednostavno nema muda za to. Izbore ne želim posebno komentirati, sve je manje-više viđeno, ali moram komentirati reakcije gubitničke strane. Stvarno mi nije jasno, kako velika većina vodećih političara se može spustiti na toliko nizak nivo. Šta se ti ljudi nikad u svom životu nisu bavili nekim sportom!!! Veličina čovjeka se vidi u porazu. Što god mislio o Josipoviću...kapa mu do poda na dostojanstvu, koje je pokazao nakon poraza.
Nakon ovih izbora vidi se da ima puno praznog prostora za treću stranu ( Sinčić, Holy ), sad zašto to nitko ne koristi, nije mi jasno? Ne vjerujem da nemamo dosta pametnih ljudi za tu opciju. Vjerojatno su ti ljudi nesposobni da se organiziraju.
Zašto SU ti ljudi nesposobni da se organiziraju? Zašto koristiš treće lice, a ne prvo? Zašto sebe izuzimaš, odnosno zašto smatraš da ti nemaš odgovornost djelovati?
oba kandidata nisu bila moj izbor mada smatram da je Josipovic ipak manje zlo od Kolinde. Ne zato sto su oni takvi nego zbog masinerije koja stoji iza njih
ono sto me sokira do te mjere da sto bi reko maminjo "nabijem nak... svo hrvatstvo" je bacanje petardi i pucanje iz VATRENOGA ORUZJA u momentu kada DIP objavljuje prve rezultate.
Možda bi trebali uvesti obavezno testiranje inteligencije na glasačkim mjestima, pa kada netko ostvari više od 100 može dobiti glasački listić.
Ne bih ja testirao glasače već političare. Njima bi trebalo dati da polažu otprilike onakve testove kakve velike firme daju svojim potencijalnim zaposlenicima.
Samo da još dodam;
Ja vidim Jadranku Kosor kao moguću osobu za koju bih ja osobno glasao! Nije baš sredina centra, ali je dovoljno centar da bude prihvatljiva. Šteta je samo što gotovo sigurno ona neće ulaziti u takve pothvate i osnivati nekakvu stranku. Ne treba njoj to više!
Da, slažem se, Jadranka je i po meni jedna staložena i razumljiva osoba koja je imala za cilj poboljšati nasljeđe(usrano nasljeđe) koje je dobila. A i po intervjuima kojima sam gledao i sve to čini se najbolji izbor za bilo koju poziciju. Žalost je što nam treba više takvih ljudi, i da takvi ljudi vladaju. A ne simpatizeri juge i ljudi koji štite ubojica i ljudi koji su pokrali cijelu državu.
Jedino se ne slažem da gey parovi svoju vezu zovu brakom (neka ju zovu kako god žele drugačije i ne im braniti to).
Uostalom, zbog kakvih sve gluposti Švicarci idu na referendum.
S ostalim se slažem.
Ja se jedino ne slažem s ovim što veliš o gay parovima.
S ostalim se slažem.
Mene smeta jer iz toga proizlaze i prava. Zašto bi sustav lezbi (koja je zdrava žena) plačao umjetnu oplodnju jer se ona eto "boji" pimpeka.
Mene smeta jer iz toga proizlaze i prava. Zašto bi sustav lezbi (koja je zdrava žena) plačao umjetnu oplodnju jer se ona eto "boji" pimpeka.
Zato što njena seksualna orijentacija nema nikakve veze s tim. Plaćao bi joj umjetnu oplodnju isto kao i ženi koja se ne "boji" pimpeka, ali nije našla muškarca s kojim bi provela život.
Nakon ovih izbora vidi se da ima puno praznog prostora za treću stranu ( Sinčić, Holy ), sad zašto to nitko ne koristi, nije mi jasno? Ne vjerujem da nemamo dosta pametnih ljudi za tu opciju. Vjerojatno su ti ljudi nesposobni da se organiziraju.
Zašto SU ti ljudi nesposobni da se organiziraju? Zašto koristiš treće lice, a ne prvo? Zašto sebe izuzimaš, odnosno zašto smatraš da ti nemaš odgovornost djelovati?
Zato što smatram da bi na početku mogao napraviti više štete nego koristi. Ovdje ne mislim reći onu poznatu, "vi samo počnite s revolucijom, a ja ću već doći",nego da sam jednostavno svjestan svojih mogućnosti i podržao bi tu opciju s svojim doprinosom.
rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice [link]
drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada
Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo
Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj