12.01.2015 | 22:28
ja sam na miru jer mi je kolinda obecala kako ce drzava u kojoj zivim postati jedna od najbogatijih drzava EU i svijeta. a vi placite!
najjadnije je kada vidim da se po tim stranackim taborima svi toliko vesele, masu balonima, zastavama, pjevaju, skacu, ispijaju sampanjce... u nijednim izborima kod nas mi to nije bilo jasno. kada bi ja recimo dobio posao/zadatak da prejedrim atlanski ocean u 6 metarskoj jedrilici, plakao bi danima! ali valjda sam ja picka
svakako odlicno za nju. funkcija koju mozes obnasati bez velike odgovornosti, placa redovita, puno putovanja, svecanih vecera, i uvijek se mozes praviti pametan i nesto malo laprdati, cestitati blagdane narodu, biti simpatican... nesto kao vjecni primorsko goranski zupan recimo i dosadasnji predsjednik.
sve prvaci bez i jednog meca!
a ako i potonemo, lako se vrati u nato! bitno da se ljudi vesele taj jedan dan, da imaju osjecaj kako smo krenuli nekim novim, boljim smjerom. how yes no!
druga tuzna cinjenica je super prozirna a o njoj se skoro uopce nije pricalo, a to je o cijem se kadru radi. hrvatski clanovi trilaternalne komisije su, lukovic, hanzekovic, i kolinda... troje slucajno odabranih! jedan upravlja zagrebacnom bankom, jedan je eto bas svjeze postao vlasnik EPH, i jedna je eto bas postala predsjednica! dakle ako zelis imati 3 kljucna clana jedne drzave, ovo su te pozicije! eto, potrefilo se!
nastavljamo dalje biti banana drzava u kojoj se raspravlja o definiciji braka, srbima, ustasama, partizanima. drzava u kojoj mozes podignuti sator 3 mjeseca nasred grada a da te niko ne dira, (a mene kazne ako kampiram na plazi), drzava u kojoj kojoj pola prometa malog obrta ili firme posaljes na ovaj ili onaj nacin u drzavnu kasu, a kada ti treba i najmanja pomoc u vidu informacije ne jebe te nitko... i tako dalje u beskonacno.
ali bit ce bolje, kolinda prica dobro engleski, ima, kako ono, ugled u internacionalnim diplomatskim krugovima bla, bla, bla, prd, prd, prd! najbogatija zemlja u EU!
ja sam mislio da jedino mamic moze obecati da ce biti prvak sa dinamom 10 godina za redom.
kada sam spomenuo mamica, simpaticno je bilo gledati sinoc njegovog velikog "neprijatelja", bivseg predsjednika hajduka malesa u stozeru kolinde.
stvarno vise nemaju ni najmanjeg srama svi skupa! na kraju veceri su ispijali sampanjac i smijali se narodu!