Preporuka za novi televizor
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Preporuka za novi televizor

20.10.2015 | 08:41
Jučer mi je nakon 7-8 godina riknuo vjerni Sharp Aquos i sada sam u potrazi za novim televizorom.
Pošto već duže vrijeme nisam pratio tržište televizora i budući da je ponuda ogromna molio bih preporuku za novi uređaj.
Ono što mi je najbitnije je kvaliteta slike, veličina ekrana i konektibilnost, a najmanje su mi bitne SMART TV fore jer za to imam druge uređaje koje to odrađuju puno bolje.
Cjenovni plafon je 400-500 EUR, a minimalno bi uzeo 40" dijagonalu.
Hvala.
20.10.2015 | 08:53
LG
20.10.2015 | 09:42
Imam LG i opet bi ga kupio.
Odnos cijene i kvalitete je dobar, a nije Vivax ili Jing-jang.
20.10.2015 | 10:08
Gledam te LG, svi redom su SMART TV... ?!
20.10.2015 | 10:54
Takoder LG, teleizija je brza i smart funkcije su tu ali nekoristim ih(tesko ih je zaobici u prodaji) ali nikada nisam otvorio niti ednu smart funkciju pa ne predstavlja neki problem. LG paneli su jedni od boljih s obzirom na omjer ulozenog novca.
20.10.2015 | 11:54
Smart je tesko izbjeci. Mozda neki stari modeli.
Baciti oko i na Panasonic jer mislim kako i oni rade panele.
20.10.2015 | 12:07
Imam godinu dana Panasonic TX47AS650. Zadovoljan sam njime. Koštao me 4500kn. Možda 42" varijanta bi bila nešto ispod 4000kn
20.10.2015 | 12:13
Ja imam ovaj (imas ga u 3 velicine mislim):

www.lg.com/hr/televizori/lg-47LB730V-sma...nical-specifications

Kupio sam ga prosle godine, i neki dan mi je uredno povukao najnoviji OS koji imaju i modeli 2015. Ja super zadvoljan, i sa kvalitetom slike i brzinom sucelja.

Konkoretno ovaj model je osisao 95% razvikane konkurencije u 3D kvaiteti i prikazu slike.

Kupio bi opet LG TV.
20.10.2015 | 12:16
metalni kaže:
Gledam te LG, svi redom su SMART TV... ?!

Svi su danas "smart". Kakve veze ima? Ne moraš to koristiti. Ako si htio proći jeftinije jer ne želiš smart funkcije, kasniš s kupnjom jedno 2-3 godine.
20.10.2015 | 13:08
Imam Philips 55 PFS7xxx. Kupio sam ga prosle godine zbog Ambilight-a, 5 godina garancije i akcijske cijene ispod 6kKn. Smart dio TV-a ne koristim (za to imam RPi2). Brzina interface bi mogla biti bolja. Za sliku nemam nikakvih zamjerki. Neki dan sam isprobao 3D i iznenadio se kako je dobro.
20.10.2015 | 13:26
Preporuka Philips ili drugi koji ima obvezato karakteristike:
DVB-T/T2/C/S/S2
više od 800Hz
20.10.2015 | 15:43
JA, da sam mogao, kupio bi video panel, ali ih ima vrlo malo i skuplji su od televizora.
Htio sam televizor bez tunera i zvučnika, ali nema.
Nekad su plazme imale media box, a ponadao sam se kako telkice smanjuju, kako će izbaciti sve iz njih i dio elektronike smjestiti u neku kutiju pokraj.
20.10.2015 | 17:17
Moj glas ide za Philips... Imam ga već par godina i slika je stvarno izvrsna.
20.10.2015 | 17:47
Ne znam zašto nitko nije spomenuo Sony W seriju. Tv je stvarno super. Smart tv sve 5, očitava sve formate, ima DVB-T2/S2, ekran fenomenalan, 3D slika, Wi-Fi..

Moj izbor bi bio neki od Sony W serije.
20.10.2015 | 18:45
Uzmi opet Sharp
20.10.2015 | 21:04
Ranije nisam imao prilike pisati nadugačko pa sam napisao samo "LG". Sad imam malo više vremena da iznesem informacije koje imam.

Korejski brendovi (Samsung, LG) i jaki japanski brandovi (npr. Sony, Panasonic) proizvode se u južnoj Koreji. To znači da je proizvodnja skuplja, ali ne samo to, nego je, objektivno, kvalitetnija.

Samsung i LG svaki proizvode svoje vlastite matrice (panele), za sebe i za druge brandove (prvenstveno Sony i Panasonic). Osim tih, skupljih, postoje još 2 noname tvornice u Kini koje proizvode matrice za sve ostale. Ne znači da one nisu kvalitetne, ali su manje kvalitetne od korejskih.

Svi (preživjeli) europski i američi brendovi (Grunding i što ja znam koji još), kao i slabiji japanski brendovi (Sharp - koji je jak brend u nekim poljima profesionalne elektronike, ali nikad nije bio neki vodeći u konzumnoj, itd.) proizvode se u Kini. To, opet naglašavam, ne znači da nisu kvalitetni, nego samo znači da su manje kvalitetni od korejskih.

Sve u svemu, često se može vidjeti da se proizvodi koji su objektivno nižeg ranga kvalitete (i doslovce duplo jeftiniji u proizvodnji) prodaju za cijenu veću nego što su objektivno kvalitetniji proizvodi (Samsung, LG), samo zato što netko u glavi vuče relikt poimanja kvalitete od prije 30 godina kad je neki tamo "Philips", "Grunding" ili "Telefunken" bio kod nas pojam kvalitete, trajnosti i pouzdanosti.

U smislu kvalitete, između usporedivih modela marke Sony ili Panasonic s jedne strane s usporedivim modelima marke Samsung ili LG nema bitne razlike. Dakle, to su jednako kvalitetni proizvodi. Ali su LG najjeftiniji, Samsung skuplji, a Sony i Panasonic najskuplji, jer (opet) netko vuče u glavi poimanje kvalitete od prije 20 godina kad su se Sony i Panasonic televizori proizvodili u Japanu i kad su bili cutting edge te tehnologije. Tempi passati.

Elem, neki tvrde da Sony ima bolji softver u svojim telkama, nego Samsung ili LG. Ja sam samo vidio Samsung i LG softver. Ima zamjerki, ali to je, overall, jako dobar odnos dobivenog za novac. Sony softver (na novijim telkama) nisam vidio, ali ne kužim koliko bi to morao biti bolji softver (i kako bi uopće mogao biti toliko bolji) da vrijedi toliko veće cijene. Panasonic ima naša susjeda i to je presmiješno koliko je taj softver bugovit. TV se doslovce najmanje jednom dnevno reboota (sam od sebe). Nikakav update nakon što prođe godinu dana više ne stiže. Dakle, TV je još pod garancijom, softver je pun bugova, a oni ga već guraju u zastarjele i više ne popravljaju softver. To ti je Panasonic.

Moj LG je star nekih 7 godina. Nije smart, ima ugrađen media player, firmware se ažurira tako da se skine s njihovog weba i stavi na usb stick koji se onda ubode u TV, a zadnji update su izdali prije jedno 2 godine, dakle kad je moj TV bio 5 godina star, a taj model je bio 6 godina star, odnosno već 4 godine povučen iz proizvodnje. Updateovi su uglavnom dodavali podršku za razne nove codece za media player te još neka unaprjeđenja vezano uz DVB-T. Tako da, kad sam kupio TV, nije reproducirao MP4 filmove s titlovima, nego samo AVI, ali je nakon prvog updatea to proradilo. Danas reproducira i MKV, iako izvorno nije.

Sve u svemu, preporučam LG. Neki preferiraju Samsung, tvrde da njihovi paneli imaju bolju sliku. Meni to nije bitno, ali LG softver (tj. user interface) mi bolje leži, logičniji mi je. Samsung mi je zbrčkan jako. Kao Motorola i Nokia mobiteli. Sony korisnici tvrde da Sony ima puno bolji softver. Kome je to toliko bitno, taj je valjda spreman platiti toliko veću cijenu. Tko kupi Panasonic, taj se za*ebo ljuto, a tko kupi išta od svih ovih Philipsa, Grundinga, Sharpova i što ja znam - duplo tako. Tko kupi Vivax i sl, taj barem zna da je prošao jeftino pa je dobio govance. A onaj tko kupi takvo isto govance na kojem piše neki zvučni, ali davno pregaženi brend - kako da se on utješi?
20.10.2015 | 21:11
Bajdvej, imam tu u radnoj sobi portabl TV s katodnom cijevi iz 1988. godine. Još je bio BEZ DALJINCA (tada je to već bila rijetkost), a kupljen je preko tzv. "konsignacije" (trgovačka varijanta u bivšoj SFRJ, potkraj 80-ih, gdje se moglo kupiti konzumne proizvode legalno uvezene, bez šverca, platiti devizama plus trgovačku proviziju u dinarima) za nevjerojatno sitne pare. Toliko sitne da je moj stari išao kod kolege 4-5 puta provjeriti da li taj TV stvarno radi. Sjećam se kako je bio rekao:
"A to je taj neki korejski, Sma... Sem... kako ono... E! Samsung! Jebiga, kad je tako jeftin, kupit ćemo ga tebi za komodorca pa da ja mogu ponekad pogledati utakmicu. Ako i crkne, ionako košta kao jedna malo jača večera."

Dakle, eno ga, još radi. Sahranio je sve "superkvalitetne" Philipse, Grundinge, Sabe i ne znam koje koji su kupljeni i prije, i poslije njega, i crkli u par godina.
20.10.2015 | 22:36
Vjerojatno taj tvoj Samsung iz '88 godine i je kvalitetan, no iz mog iskustva i mojih prijatelja svi Samsung proizvodi ( TV 5 kom., klima, auto radio, grijalica, mikser, kućno kino, linija, frižider ..) kupljeni u zadnjih 10 -15 godina su pokrepavali, neki brzo, neki još brže, tako da nikako ne bi dao glas za tog korejanca, dok ovaj drugi LG se pokazao sasvim pouzdan ( dva frenda ga imaju nekih 5-6 godina i nikakvih problema)
Osobno imam Pioneer TV star 10 godina i mogu reći da mi je jako žao što ih više nema na tržištu, jer bi on bio moja visoka preporuka - ODLIČAN !!
20.10.2015 | 23:11
Hm, možemo sad raspravljati o tome što tebi (a što meni) znači "brzo krepao". Što se tiče bijele tehnike i malih kućanskih aparata, o tome ne znam ništa, niti sam ikad vidio neki takav proizvod od Samsunga. Znam da ih proizvode, ali, kad smo kod toga, firme u sastavu Samsung koncerna grade i brodove (kakve nijedno HR brodogradilište nikad nije), mostove i nebodere, proizvode aute, avione, itd. No, kad govorimo o firmi Samsung Electronics (koja proizvodi konzumnu, a donekle i profesionalnu elektroniku), moje je iskustvo suprotno: 3 TV-a, nebrojeni tableti i mobiteli, nekoliko HDD snimača, svi još uvijek veselo rade, a starosti su između 4 i 9 godina.
21.10.2015 | 05:57
Kod softvera se mislilo na obradu slike, a ne na sucelje.
Ja imam ovoga www.lg.com/uk/tvs/lg-42SL9000-led-tv
Kostao prije mislim 5-6 godina 5900kn + PDV
21.10.2015 | 09:30
Smayoo, hvala na detaljnom obrazloženju i popratnim informacijama. Izgleda da mi nema druge nego izabrati model LG koji mi najviše odgovara u cjenovnom rangu koji sam spreman platiti.
Naravno hvala i drugima na sugestijama i preporukama!
  • Air
  • Korisnik
  • 70
21.10.2015 | 09:48
Možda bi dio odgovora trebao potražiti u kvaliteti IPS panela, odnosno koliko koji TV gubi na kvaliteti kada se gleda pod malo drugačijim kutom. Zanimljivo je otići u dućane koji imaju izloženo desetak upaljenih TVa. Tada se može vidjeti kako pod malo drugačijim kutom gledanja pojedini (čak i oni najskuplji) gube značajno kvalitetu slike.
21.10.2015 | 09:51
U zadnjih godinu dana moj Panasonic radi ko urica. Niti jednom se nije zblesirao a sve opcije uredno rade. O update-u softvera nisam do sada razmišljao niti ću. Ako u ovih godinu dana radi bez problema, fluidno itd. onda mi update ni ne treba jer pretpostavljam da u naravi može doći samo do hardverske greške. Novim updejtom samo mogu riskirati da mi zaseru uređaj(smart tv opcije i koješta drugo), kao što to Apple vješto rješava na iphonu, ipadu itd., do te mjere da ti počne ići na živce i na kur..... način te primorava na kupovinu novog.

Ne tvrdim da su LG, Samsung itd shit uređaji, a Panasonic sveto pismo. I sam sam pri kupovini bio u dvojbi oko LG i Panasonica. Odluka je pala na Panasonic uz 5 godišnje jamstvo i to je to.
A Philips koji sam prije 8 godina platio 10000kn, a u to vrijeme je bio top model, mogu odgovorno tvrdit da je smeće nad smećem. Presporo prebacivanje programa i raspadanje zvučnika(doslovno) meni je izazvalo veliko razočaranje. Popravak zvučnika 1500kn.
21.10.2015 | 10:35
Evo jedno licno iskustvo a stim shodno i preporuka. Znaci kome se ne cita dalje evo odmah Panasonic a zasto objasnjeno je u linku Panasonic TX-L42E6B LED Smart TV Review. Isto tako sam imao potrebu za dobrim televizorom i nisam nesto obracao paznju na finansije i izbor je pao na 40" Samsung f8000 serija. Stvarno masina sto se tice televizora i tehnologije koja je mogla biti dostupna u to vrijeme. Najbitniji faktor po meni je prikaz i vjerovatno mnogima ali ima nas i oni koji i ne obracaju paznju na to. E sad taj Samsung je otisao u vjecna lovista, kroz nepunih mjesec dana reda. Bum linija preko pola ekrana. Reklamacija odmah, rijeseno u roku par dana ali nemaju zamjenski nego novac ili drugi uređaj u tom cjenovnom rangu il sta vec hocu naravno uz doplatu ako je sta skuplje. Uzmem novac nazad i krene potraznja ponovo. I onda kazem sebi sve su to iste kante sa nekim manjim izmjenama i da ciljam samo dobar panel. Tako dodjem do Panasonica gore navedenog kroz more testova, prelistani stranica foruma itd.. Ima sve one funky opcije, slika odlicna jedini minus (ali kako kome ne i meni) nedostatak DVB-T2. Malo teze dobavljiv ali probaj stvarno odlican tv. Jos jedna preporuka onako vezana donekle za tv. Pobornik sam Nintenda i imas video gdje vrse prikaz nove Zelde na njemu. Sad paralela, Nintendo je mogao uzet bilo koji tv za prikaz nove Zelde ali izgleda da je odabir pao na Panasonic. Zasto, ostaje pitanje za teoreticare zavjere

Cijena oko 1000KM.
21.10.2015 | 12:03
Ja sam isto fantazirao o televizorima koji su u to vrijeme bili 10-ak, 15-ak tisuća kuna i nikako odvojiti novce.
Nakon dugo vremena sam shvatio kako mi televizor nije presudno važan i kako ne treba potrošiti malo bogatstvo.
Išao sam na izgled, dijagonalu i led osvjetljenje. Ovak moj nema vidljivi rub (staklo je preko cijele prve strane), karakteristike isto nisu neke.
Inaće, prvo sam gledao Pioneer plazme koje su preskupe, zatim Philips koji je isto skup. Odabir se sveo na LG ili Samsung.
Kako je LG bio u M-Sanu na popustu i još se neki rabat dobio, tako je i kupljeno.
S druge strane, nikad nisam nadograđivao firmware jer radi, a naučio sam ako nešto radi ne idem gledati zašto radi.
Probao sam uštekati stick i pustiti fil, ali to je očaj živi. Zvuk mi ne treba (ide preko pojačala), tuneri mi isto tako ne trebaju jer ima set-top box. Ako baš hoću pogledati film, imam projektor.
21.10.2015 | 12:06
Kad smo već kod televizora, bezuspješno u Hrvatskoj tražim HDMI na Component konverter.
Da li netko ima/zna gdje bi to mogao kod nas kupiti?
21.10.2015 | 12:41
Osobno imam Samsunga F seriju i jako sam zadovoljan. Meni je doduše primarno bio presudan support za SMART features. Ne žalim ni po čemu što sam uzeo ovaj model. So far, nema probelma.
21.10.2015 | 13:31
zabac kaže:
Kad smo već kod televizora, bezuspješno u Hrvatskoj tražim HDMI na Component konverter.
Da li netko ima/zna gdje bi to mogao kod nas kupiti?

Imam samsung flagship F8000 i uz brdo dodataka ( 2 daljica,dvoje aktivne naočale...etc ) sam dobio i kratki adapter scart to hdmi. Mislim ne treba mi, ali nisam ni znao da takvo nešto uopće postoji, pa možda @zabac ima i taj adapter kojeg ti tražiš.
21.10.2015 | 13:52
Adapter postoji, ali bi ga rado kupio u RH jer ako mi ne vrijedi, mogu ga vratiti.
  • Hammer
  • Posjetitelj
21.10.2015 | 17:49
smayoo kaže:
Svi (preživjeli) europski i američi brendovi (Grunding i što ja znam koji još), kao i slabiji japanski brendovi (Sharp - koji je jak brend u nekim poljima profesionalne elektronike, ali nikad nije bio neki vodeći u konzumnoj, itd.) proizvode se u Kini. To, opet naglašavam, ne znači da nisu kvalitetni, nego samo znači da su manje kvalitetni od korejskih.

Zbog čega su manje kvalitetni? Kakve veze ima zemlja proizvodnje?
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 minuta
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO