24.10.2015 | 15:03
smayoo kaže:
Zato i kažem - ako si bio i vidio, daj detalje. Ako ne, o čemu onda pričaš? Ti si taj koji ima neko generalno uvjerenje koje (u ovom partikularnom slučaju) nema veze s istinom.
Uopće me ne zanima što si ti vidio, mene nečiji subjektivni dojmovi ne interesiraju i svaklakop mi nisu primjer ničega, osobito pravila.
Ja govorim logički - nema teorije, ma što ti rekao, da su korejski televizori bolji od kineskih, jer to ni logički ne može biti istina (dapače, logički je istina sasvim suprotna)... kako rekoh, Kina je ta - a ne Koreja! - koja barata sa svom svjetskom naprednom tehnologijom, upravo zahvaljujući svojoj ucjenjivačkoj joint-venture politici. I masa tih high-tech proizvoda kojima se ekipa hvali su isto proizvedeni u Kini, a u to spada i masa tih Appleovih proizvoda na kojima bauljamo po internetu i tu po forumu... ja još imam TV od Philipsa proizveden u Kini, star 28 godina, i isti radi kao prvog dana. Ima daljinski, nema điđa-miđa smart-tipa, ali ukopčaj antenu i deri... i Philips je, kupljen u Mediamarktu u Njemačkoj. Iako do Nizozemske tvornice u Eindhovenu ima parsto kilometara, on ipak dolazi iz Kine...
smayoo kaže:
Pusti te priče... ako ništa drugo, nekada se znalo što je marka i što je smeće, nekada kada sam kupio neki proizvod neke brand-name marke onda sam znao da će on trajati i trajati, danas sve to nakrcano sa sranjima koja nikome ne trebaju i kvari se ako ga krivo pogledaš, a generalno traju otprilike tri dana duže od trajanja garancije...
Ako baš ciljaš na LG - da, bio je i ostalo low-end proizvod, i takav je i danas, i u mobitelima, i u svemu ostalom.
Televizore razlikuju u prvom redu šasije i kvaliteta poluvodičkih spojeva, a obzirom mi je jako dobar frend vrhunski TV-serviser sa preko 30 godina iskustva, svojim servisom i licencom ovlaštenja servisa čak i nekih najskupljih marki na tržištu, nemalo puta smo u njegovo servisu razgovarali o tim stvarima (jer su me zanimale) i podosta dobro sam stekao sliku, na njegovim objašnjenima i iskustvenim razlikama, što je OK i tko do koga uzima šasije, dijelove i šeme, te tko je konstrukcijski kopirao koga... osobito u čemu su low-end ekipe okljaštrile tuđu konstrukciju da prođu jeftinije i imaju jeftiniji aparat, te u čemu su neki drugi išli u suprotnom smjeru... recimo, Bang & Olufsen, čije vrhunske telke idu debelo preko 200.000 kuna, u šasiji su čista kopija Philipsa. No u poluvodičima nisu - jer su veze unutar "Banga" od čistog srebra, izuzetne termo i svake druge stabilnosti i kvalitete, da i njegova cijena nije samo na dizajnu... a o LG-ju bi nam ti mogao reći čija je šasija unutra i na koji način su oni jeftini, a "izvrsni"...
Jer ako mogu birati - NHF! - između tvojeg laičkog smatranja "što si ti bio i vidio" i iskustva profesionalca koji jedan LG TV nacrta iznutra napamet i žmirečki sa svim elementima, uz objašnjenje za svaki što je i u čemu dobro ili loše... mislim da je stvar jasna.