Preporuka za novi televizor
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Preporuka za novi televizor

21.10.2015 | 20:39
Imao sam LG, sada sam na Samsungu, a imam u obitelji i iskustva s Philipsom.

1) Ekran nikada nije dovoljno velik, idi na najveći koji možeš platiti,

2) 4K ti ne treba ako nisi fotograf,

3) DLNA je presudan, ali to danas imaju svi. LG i Samsung imaju i Plex klijent što je bitno ako voliš gledati sadržaj s Maca na velikom ekranu. Philips stariji modeli nemaju, a ovi novi s Androidom vjerojatno podržavaju i Plex.

4) Ako ćeš ga koristiti za igre, provjeri latenciju, mnogi skrivaju taj podatak: www.displaylag.com/display-database/
22.10.2015 | 05:19
Ja se ne bi opterecivao s djidjama kao DLNA, Plex, X, Y ....
Kupio bi posebmo media player ili vec sto, jer to je redovito daleko kvalitetnije rijesenje od bilo cega uguranog u TV. S druge strane, odvojena komponenta je kvalitetnija od integrirane.
22.10.2015 | 08:44
...i to je tvoje mišljenje, Žabac
22.10.2015 | 08:51
Hammer kaže:
smayoo kaže:
Svi (preživjeli) europski i američi brendovi (Grunding i što ja znam koji još), kao i slabiji japanski brendovi (Sharp - koji je jak brend u nekim poljima profesionalne elektronike, ali nikad nije bio neki vodeći u konzumnoj, itd.) proizvode se u Kini. To, opet naglašavam, ne znači da nisu kvalitetni, nego samo znači da su manje kvalitetni od korejskih.

Zbog čega su manje kvalitetni? Kakve veze ima zemlja proizvodnje?

Nema generalno, ali u ovom partikularnom slučaju - to je trenutno tako.
22.10.2015 | 08:52
Da i upscale slike je bolje raditi izvana nekim kompom, a ne u TV-u
Nisu tv-i tako loši kako ti se čini, odrađuju oni to jako dobro, ali opet koliko para, toliko muzike... ja bi radije kad bi sve bilo u TV-u, a ne izvana kutije i kutijice
22.10.2015 | 08:54
rusty kaže:
...i to je tvoje mišljenje, Žabac

Tocno tako.
22.10.2015 | 10:35
havdic kaže:
Nisu tv-i tako loši kako ti se čini, odrađuju oni to jako dobro, ali opet koliko para, toliko muzike... ja bi radije kad bi sve bilo u TV-u, a ne izvana kutije i kutijice

Ja sam odavno rekao da, kad bi Apple napravio iMac 42" s ugrađenim tunerom, ja bi ga prvi kupio, umjesto TV, za dnevnu sobu
22.10.2015 | 12:18
Na mom LG Plex client radi odlicno, takodjer i Smart funkcije. Ljudi su imali problema sa starijim modelima jer je bio neki memory leak, pa su morali restartati browser nakon nekog vremena. Kod mene sve radi besprijekorno.

Isto tako, brzina odziva (u PC i gaming mode) je odlicna, jer cesto igram igre online, gdje bi se to bas primjetilo i osjetilo.

SW se nadogradjuje kroz interface sto je prakticno da ne moram snimati na kartice/stickove i nesto kemijati. Cita sve formate, podrska za titlove, nasa slova, osrednji app store, cita sa mreznih uredjaja...

Toliko su mi dobre smart features na njemu da sam maknuo Roku i ATV koji su bili spojeni za stari TV.

Magic remote je stvarno super i intuitivan. Prekrasna slika. Zvucnici bez veze ali to svakako ne koristim (jos moj ima satro neki 2+1 audio sustav, mos mislit)

Sve u svemu ja sam prezadovoljan mojim LG i kada budemo uzimao novi TV, ponovno ce uci u moj uzi izbor.
22.10.2015 | 12:20
smayoo kaže:

Ja sam odavno rekao da, kad bi Apple napravio iMac 42" s ugrađenim tunerom, ja bi ga prvi kupio, umjesto TV, za dnevnu sobu

Kupio bi ga i ja, samo ako je Retina display da se mogu nastaviti raspravljati s tobom o tome kako se ne vidi razlika
22.10.2015 | 15:52
smayoo kaže:
havdic kaže:

S pc-a sam puštao tv kanale preko hdmi na tv... Slika je očajna... Treba upscale, napravio sam i to, ali i5 de znojio tad sam shvatio da tv to unutar sebe odradi ok... Međutim tv slabo gledam pa bi i meni sad neki monitor odgovarao
22.10.2015 | 16:20
smayoo kaže:
havdic kaže:

42" TV su sada postali low-end klasa, Apple da radi TV vjerujem da bi to bilo nešto u njihovom stilu "nikada niste vidjeli veći", dakle u rangu 100", a možda bi ponudili 50" kao "mini" model za low-end. Tu bi naravno bio i "pro"model za urede od 120".

Sada je srednja klasa 50", viša 65" i visoka 84" i gore. Za nekadašnju cijenu 32" Trinitrona sada se dobije 65" mrcina s apsolutno svim forama. Sve to ide prema onom Star Treku kada kapetan kaže "on screen!".
22.10.2015 | 17:13
Jesu ovo ok specifikacije?

www.panasonic.com/hr/consumer/viera-tele...-47ase650.specs.html
22.10.2015 | 17:45
drlovric kaže:
smayoo kaže:

Kupio bi ga i ja, samo ako je Retina display da se mogu nastaviti raspravljati s tobom o tome kako se ne vidi razlika

• Hammer
  • Posjetitelj
22.10.2015 | 17:49
smayoo kaže:

Mislim da generalnijeg od podjele Kina - Koreja - nema... i jedni i drugi rade i vrhunske stvari, kao i osrednji i nekvalitetni shit. Sve ovisi o specifikacijama naručitelja i onome tko je razvijao. Tako da sigurno ima i puno kineske robe koja je "state-of-the-art" naspram korejske... možemo reći neki konkretan primjer za kojeg to vrijedi, ali generalno - sigurno ne.

Glede Samsunga, zar nisu nedavno imali nekakvu "afericu" sa ugrađenim kamerama koje je Samsung mogao bez znanja korisnika daljinski uključivati (jasno, ako je TV spojen na mrežu), a sve u ime "poboljšanja kroisničkog iskustva", ma štogod to značilo... pa je dosta ljudi odlučilo da im ne treba TV koji možda snima njihovu zabavu sa ženom... vlastitom ili ne, svejedno...

P.S. Osobno, imam Toshibu već godinama - ni najmanje zamjerke!
22.10.2015 | 17:50
dpasaric kaže:
smayoo kaže:
havdic kaže:

42" TV su sada postali low-end klasa, Apple da radi TV vjerujem da bi to bilo nešto u njihovom stilu "nikada niste vidjeli veći", dakle u rangu 100", a možda bi ponudili 50" kao "mini" model za low-end. Tu bi naravno bio i "pro"model za urede od 120".

Sada je srednja klasa 50", viša 65" i visoka 84" i gore. Za nekadašnju cijenu 32" Trinitrona sada se dobije 65" mrcina s apsolutno svim forama. Sve to ide prema onom Star Treku kada kapetan kaže "on screen!".

Kakve klasa ima veze s veličinom ekrana? Veličina ekrana ima veze s veličinom sobe i udaljenošću s koje gledaš tv. Što ti znači da je 42" "low end".?

Ja sam vidio 35" TV s high end specifikacijom kod klijenta na jedrilici. I taj je, s obzirom na skučen prostor, prevelik. Osjećaj je loš. Ko kad sjediš u kinu u prvom redu.
22.10.2015 | 22:19
Danas u boljim televizorima imamo procesore jače nego u nekom kompu, quad core je skoro već standard, a uskoro bu šibali i osmojezgrene procesore.
22.10.2015 | 22:23
cariblanco kaže:
Danas u boljim televizorima imamo procesore jače nego u nekom kompu, quad core je skoro već standard, a uskoro bu šibali i osmojezgrene procesore.

nisu, odakle ti to... za android odnosno ios su sasvim ok, ali nisu za usporedbu
23.10.2015 | 05:48
Pa ja u svom samsungu, starom dvije i pol godine imam quad procesor. Sad neznam baš njegove karakteristike, ali nemaju svi u kompovima četvero jezgrene procesore.
23.10.2015 | 06:09
ma da ima i 16 jezgri
23.10.2015 | 08:58
Hammer kaže:
smayoo kaže:

Mislim da generalnijeg od podjele Kina - Koreja - nema... i jedni i drugi rade i vrhunske stvari, kao i osrednji i nekvalitetni shit. Sve ovisi o specifikacijama naručitelja i onome tko je razvijao. Tako da sigurno ima i puno kineske robe koja je "state-of-the-art" naspram korejske... možemo reći neki konkretan primjer za kojeg to vrijedi, ali generalno - sigurno ne.

A što sam ja rekao? Upravo to. I ovaj konkretan primjer je taj za kojeg to vrijedi.

A da postoji (puno) kineskih proizvoda vrhunske kvalitete, s tim se svakako slažem. Međutim, ako govoriš o TV prijemnicima i monitorima, oni najbolji nisu bolji od osrednjih korejskih, čak i kad koriste korejske panele.

Glede Samsunga, zar nisu nedavno imali nekakvu "afericu" sa ugrađenim kamerama koje je Samsung mogao bez znanja korisnika daljinski uključivati

OK... A kakve to točno veze ima s kvalitetom proizvoda?

P.S. Osobno, imam Toshibu već godinama - ni najmanje zamjerke!

Osim cijene, zar ne? Koliko je koštala ta Toshiba u odnosu na neki usporedivi LG?
23.10.2015 | 09:12
Svi spominjete LG zbog cijene, ali kolko ja pratim PHILIPS ima najpovoljnije televizore.
ili mozda grijesim.
23.10.2015 | 09:18
cariblanco kaže:
Pa ja u svom samsungu, starom dvije i pol godine imam quad procesor. Sad neznam baš njegove karakteristike, ali nemaju svi u kompovima četvero jezgrene procesore.

Kad imas losu jezgru tad ti puno ne pomazu ni 122 lose jezgre. Najbolji ti je primjer odnos Appleovih A CPUova naspram ostalih sa 8 jezgri i slicno.
23.10.2015 | 10:40
Ajmo konkretno, recimo ovaj bi si mogao priuštiti u ovom trenutku: www.lg.com/uk/tvs/lg-43LF540V
23.10.2015 | 11:54
evo jedan philips, doduse 48

www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-48PFK6300/
23.10.2015 | 12:12
metalni kaže:
Ajmo konkretno, recimo ovaj bi si mogao priuštiti u ovom trenutku: www.lg.com/uk/tvs/lg-43LF540V

A što konkretno? Koja te osobina zanima?
23.10.2015 | 12:14
Tito kaže:
Svi spominjete LG zbog cijene, ali kolko ja pratim PHILIPS ima najpovoljnije televizore.
ili mozda grijesim.

Griješiš, naravno. Najjeftiniji televizori su Vivax i ostale slične marke koje se prodaju po Konzumu i Plodinama.

I, ako već razmišljaš o Philipsu, vjerojatno ti je Vivax stvarno bolji izbor, jer je isto govance (u drugačijem kućištu), a još je jeftiniji.
23.10.2015 | 12:16
Vivax je 3. klasa Samsunga.
23.10.2015 | 12:29
smayoo kaže:
metalni kaže:

A što konkretno? Koja te osobina zanima?

Pa ovaj www.lg.com/uk/tvs/lg-43LF540V nije smart (barem koliko uspijevam skužiti - web stranice im baš i nisu jača strana ), relativno velik ekran, cijena od 400EUR...
Zanima me postoji li razlika u kvaliteti panela u odnosu na seriju 6 www.lg.com/hr/televizori/lg-42LF652V-smart-tv ili www.lg.com/hr/televizori/lg-43LF632V-smart-tv ili je razlika u cijeni zbog smart funkcija i 3D, da li ugrađeni media player čita iste vrste datoteka (nigdje nema točne specifikacije šta čita, da li samo avi ili čita i mkv, mp4, da li podržava titlove, da li s našim zakovima....?!)
23.10.2015 | 12:43
Novija generacija sigurno ima noviji panel od stare. Player čita sve uobičajene formate i stalno ga unaprjeđuju, a problema tipično ima s neočekivanim rezolucijama (npr ako nije 1920x1080, nego 1920x1124 ili tako nešto - onda zaglupavi).
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 minuta
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO