Koju telku kupiti i još štošta...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koju telku kupiti i još štošta...

24.12.2018 | 09:48
Bertone kaže:
... samo pamtim gluposti i nepotrebne stvari ...

To mi je uža specijalnost...

24.12.2018 | 10:46
Bertone kaže:
Ma ne pratim, samo pamtim gluposti i nepotrebne stvari (kako bi mi žena rekla)

Čekaj... Jesmo li ti i ja oženjeni istom ženom??
24.12.2018 | 13:54
smayoo kaže:

Čekaj... Jesmo li ti i ja oženjeni istom ženom??

Nismo... samo što su nakon 15+ godina braka i troje djece sve su jednake
23.01.2019 | 21:15
Riješio sam pitanje telke! LG 49SK81.., zbog WebOsa. Meni najbliže u STu Santa Domenika za na rate (10) za 6200 kn, istina garancija je samo 2 god. ali se nadam da barem za 5-6 neće krepat. Montiran na zid kako sam bio rekao. Ostale zbog OSa nisam ni gledao a ionako su ekrani uglavnom od LGa , ali ovlaš gledajući nisam primjetio neku razliku među proizvođaćima. Starka zadovoljno prede a ja imam mir. Tekst je dosta velik (titlovi) a ionako većinu funkcija neću ni koristiti. Spojio minija HDMI i isprobao, ako budem stremao preko njega, a Youtube, Netflix i ostalo ima sam TV ako će se koristiti.
23.01.2019 | 22:41
Nemoj HDMI, zašto da mučiš Minija time, stavi Plex server na njega, Plex klijent na LG i vozi preko DLNA!
23.01.2019 | 22:52
Hehe Davore, nisi pratio, ja malo gledam telku tak da je i ovo previše. Moja stara jedva savladava i ovo a i ne zanima ju previše nekaj drugo. Hvala na pokušaju. Minija povremeno koristim za tv ak baš nešto trebam na većem ekranu , jer mi je drugi mini na monitoru glavni.
24.01.2019 | 08:24
Ja sam svojevremeno uzeo LG jer sam birao po dizajnu. Cak je bila ideja uzeti videopanel ali su bili skuplji od televizora.
24.01.2019 | 10:02
Neka te dobro sluzi.
24.01.2019 | 14:28
saint kaže:
Neka te dobro sluzi.

Hvala, nadam se da hoće.
24.01.2019 | 15:10
dpasaric kaže:
Nemoj HDMI, zašto da mučiš Minija time, stavi Plex server na njega, Plex klijent na LG i vozi preko DLNA!

Plex na LGu mislim da i dalje ne podržava DirectPlay opciju već samo Transcode, što radi stres na Plex server strani čak i u LAN situaciji.

xplay.itkey.ru/ bi savjetovao kao alternativu za LG

Ovo gore je netočan navod. webOS Plex app podržava DirectPlay.
24.01.2019 | 20:05
saint kaže:
Neka te dobro sluzi.

I ja se pridružujem ovim željama, a kako imaš samo dvije godine garancije, to ćemo produžiti kad @Bertone uplati misu za tv
24.01.2019 | 22:12
Prije će platiti pivo, a uzdam se u sreću. Model je 2018, 49sk8100pla, premda neznam šta znaće neke od tih oznaka ali mi izgleda solidno, uzak rub ekrana, solidno kučište. Jedino nas smeta Magic daljinski s crvenim kusorom u obliku kapljice. Podsjeća me na wii igrice kad vitlaš s daljinskim. Može se isključiti, ali ne za stalno, pa se malo-malo ponovno pojavi.Iritira.
25.01.2019 | 00:15
Ma to je LG, ne treba misa, dosta je jedan gemišt.
Šalu na stranu, imam doma neki xy LG kojemu je sad deveta godina na leđima i jedini kvar su malo izlizane oznake na daljinskom
25.01.2019 | 08:18
Slažem se, dobar je LG. Evo, naša plazma kupljena 2003-2004 i dan danas radi Nema burn-ina, kontrat i svjetlina postojani. Sve mi je žao kupovati nešto drugo a znam da ovaj vjerojatno neće još dugo.
25.01.2019 | 10:17
jzelko kaže:
Prije će platiti pivo, a uzdam se u sreću. Model je 2018, 49sk8100pla, premda neznam šta znaće neke od tih oznaka ali mi izgleda solidno, uzak rub ekrana, solidno kučište. Jedino nas smeta Magic daljinski s crvenim kusorom u obliku kapljice. Podsjeća me na wii igrice kad vitlaš s daljinskim. Može se isključiti, ali ne za stalno, pa se malo-malo ponovno pojavi.Iritira.

To si u principu mogao birati kod kupnje, barem su nama tako nudili. Kako god bilo, onaj klasični daljinac možeš kupiti posebno. Preko LG trgovačke mreže također, ali meni je bilo praktičnije i jednostavnije naći ga na njemačkom E-bayu. S tim što mi nismo kupovali drugi model, nego isti takav (klasični s tipkama) jer su prvi djeca usmrtila.
25.01.2019 | 13:14
Ja imam LG TV, mozda 3 gopdine star. Nije top of the line, ali neka gornja srednja klasa.

Plex app na WebOS je koma. Ne moze nista vrtiti sto ima titlove bez transcode. A moj NAS snage nema za to :/

Onda sam instalirao XPLAY ruski i radi. Znaci da je do LG, ne do Plex servera.

Na koncu sam odustao od Plex skroz, koliko god lijepo izgledao i ugladjeno, ja nikada nisam uspio napraviti da mi to radi kako ocekujem.

Jedino kada je radio fino je bilo u test fazi kada sam imao dedicated racunalo, da bude Plex server.

Sada sam u Kodi svijetu i radi odlicno sto meni treba.

Odo ja u off, ali osim toga, apsolutna preporuka za LG i kvalitetu TV uredjaja opcenito.
25.01.2019 | 13:42
@ smayoo , da ili ću ga zamijeniti ili uzeti običan daljinac (najvjerovatnije) pa s tim riješit iritaciju.
25.01.2019 | 15:23
Ja izbjegavam smart nesto jer prije ili kasnije nema nadogradnji. Posebni uredjaj mi je daleko bolji.
26.01.2019 | 13:56
drlovric kaže:
Onda sam instalirao XPLAY ruski i radi. Znaci da je do LG, ne do Plex servera.

A kako si ti iz ovoga uspio zakljuciti da je do LG-a, a ne do Plexa.

Istina, Plex server nije problem, ali ako Xplay radi znaci da ga LG moze vrtiti, znaci da je Plexov klijent app lose napisan, a mislim da je Plex odgovoran za to, ne LG.
26.01.2019 | 17:53
Tako isto ljudi zaključuju da je "iPhone sranje" jer npr. (to su kritike koje sam čuo) FB Messenger na iPhoneu loše radi ili WhatsApp na iPhoneu nema mogućnost eksportiranja poruka u ne znam što, nego samo iCloud. Ili, što je ovdje svojedobno bio thread, kako je Mac sranje jer nema drivera za taj i taj Canon printer...
27.01.2019 | 15:31
Na CES-u se pojavila hrpa televizora koji će podržavati airplay, itunes, homekit itd. Znači li to kako će takvi televizori podržavati i homepod? Ako hoće, koji bi to modeli bili? Na to pitanje nisuam uspio naći odgovor. Ne bih otvarao drugu temu jer mi naslov ove savršeno odgovara.
27.01.2019 | 16:13
Ne vjerujem kako ćemo vidjeti HP prijenosnik koji bude AirPlay-em puštao sliku na Samsunk TV.
Uvjek je trebao barem jedan Apple uređaj.
27.01.2019 | 16:22
Ja još nisam vidio HP prijenosnik koji radi išta osim što troši struju, proizvodi buku i toplinu i prikazuje plavi ekran smrti.
28.01.2019 | 01:09
@songoku:

Lose sam se izrazio. Htio sam reci da je problem na klijentskoj (LG) strani jer je Plex server bio podesen dobro.

Masa drugih klijenata je vrtila sadrzaj bez transcode, osim Plex for WebOS.

My bad
31.08.2020 | 12:00
Kako je ovo tema o TV-u i još štošta, malo je dižem iz mrtvih , info za sve korisnike kabelske televizije, odnosno bivšeg BNeta koji je sad u vlasništvu A1.

Kako A1 do kraja godine gasi analogni signal, napokon su se dozvali pameti i korisnicima su omogućili (uz minimalnu mjesečnu naknadu od 15 kn bez ugovora) korištenje CAM modula u TV-u čime se bezbolno zaobilazi korištenje onih retard STB uređaja pa ako volite imati sve na TV-u i koristiti samo jedan daljinski narudžbu možete napraviti na telefon 0800 913 088.
Naručio sam dva, dođu na kućnu adresu za oko tjedan dana i koliko sam čitao po netu problema ima samo sa nekim divljim markama TV-a, ja problema nisam imao i moduli mi uredno rade na LG 32LD350 i Philips 55PUS6704/12 televizorima.

Slikazaslona2020-08-31u10.57.36.png
31.08.2020 | 22:12
Ja bi trebao kupiti 4K TV jer izlazi novi Playstation. Ne sada znam da li uzeti LCD, oled, qled i sl...

Ima li neki znalac da malo uputi sta je od specs vrijedno gledati a sta je manje bitno. Nisam neki rob branda, sada trenutacno imam LG i super sam zadovoljan kvalitetom istog. Ali vec mu je 5-6 godina i FullHD je...
31.08.2020 | 22:31
Kao i kod (android) smartphonea i tableta, vodi računa da uzmeš model s dovoljno memorije i procesora, da ti radi fluidno, jer WebOS smartTV-i, isto kao i Android TV-i, nominalno mogu svašta nešto, a zapravo ne rade kako treba ako im je CPU preslab, a memorija preoskudna i prespora.
01.09.2020 | 00:20
drlovric kaže:
Ja bi trebao kupiti 4K TV jer izlazi novi Playstation. Ne sada znam da li uzeti LCD, oled, qled i sl...

Ima li neki znalac da malo uputi sta je od specs vrijedno gledati a sta je manje bitno. Nisam neki rob branda, sada trenutacno imam LG i super sam zadovoljan kvalitetom istog. Ali vec mu je 5-6 godina i FullHD je...

Mogao bih ti pričati mjesece istraživanja, ali ako hoćeš ukratko - samo kupi najveći koji ti stane u prostor i to je sve što moraš znati, teško da ćeš fulati.

A u malo duže: danas su svi 4K, WebOS radi odlično i nedavno je izdan novi Plex klijent koji je super brz. QLED je top tehnologija, ali samo kao demo, ne vrijedi razlike u novcu niti možeš vidjeti neku stvarnu razliku čak i na demoima, a kamo li na sadržaju kakve danas imamo. Niti na PS-u nećeš vidjeti razliku. Ako je ekran dovoljno velik onda ima drugačiji tip osvjetljenja nego mali ekrani i ne igra toliko da svaki piksel ima svoje osvjetljenje, sasvim je dovoljno da TV podržava HDR. Nemoj kupovati manji od 75", a ako ti stane 82" to je neka zlatna sredina. LG-ijev 86" ima najbolji odnos cijena/veličina i to je moja topla preporuka. I znam da će mnogi to vidjeti kao "razmetljivo", ali nije, zaista nije, to je normalan napredak tehnologije danas, nekada smo radili na 15" CRT monitorima u VGA rezoluciji i to nam je bilo "woooow", a pogledajmo danas? Isto je s TV-ima, nemojte štedjeti na sebi i na uživanju u tehnologiji kada je već tako lako dostupna.
01.09.2020 | 00:42
Bertone kaže:
Kako je ovo tema o TV-u i još štošta, malo je dižem iz mrtvih , info za sve korisnike kabelske televizije, odnosno bivšeg BNeta koji je sad u vlasništvu A1. Kako A1 do kraja godine gasi analogni signal, napokon su se dozvali pameti i korisnicima su omogućili (uz minimalnu mjesečnu naknadu od 15 kn bez ugovora)

Ok, ovo je fora jer bih maknuo jednu kutiju iz sustava, ali mi je neprihvatljiva ideja da mi pretplata poraste za 15 kn jer bih koristio drugi njihov hardver? Ok da jednokratno platim zamjenu uređaja za modul, to može, ali da to plaćam mjesečno mi je iritantno kao koncept. Onda ću radije korisiti postojeći, ionako sam ga sakrio i samo izvukao IR senzor van s produžnim kabelom, pa ga i ne vidim.
01.09.2020 | 02:06
Kaj velite koji je za omjer dijagonala/udaljnenost od televizora po vama preporučljiva?
Kak to da nitko ne ide prema Loewe televizorima?
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 30 minuta
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!
  • smayoo: Stvarno prerano. :/
  • smayoo: O, jebote... :(
  • FiFi: RIP Siniša Švec
  • Borisone: [link]
  • Lihto: prije prodaje
  • Lihto: Jel treba uključiti file vault pa onda formatirati Mac M1 ili je dovoljno erase all content and settings?
  • Beli: Prošla akcija ...
  • Beli: Aplikacija Funkey koja proizvodi zvuk mehaničke tipkovnice od sada je besplatna: [link]
  • dpasaric: Kakav entuzijast!!!
  • zoranowsky: Ajme mrak...
  • Gjuroo: Ludo.
  • hal9000: Izuzetno lijepo za pogledati: [link]
  • cariblanco: Sretan imandan Nikolama...jel vam kapnulo što u čizmu ;)
  • hal9000: Anketa bi trebala imati checkboxes, a ne radio buttons. Za nas koji koristimo više mac-ova. Just sayin'.
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Damirst, Ender, MacSlavko, robee, Anonimci (262)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO