01.09.2020 | 00:20
drlovric kaže:
Ja bi trebao kupiti 4K TV jer izlazi novi Playstation. Ne sada znam da li uzeti LCD, oled, qled i sl...
Ima li neki znalac da malo uputi sta je od specs vrijedno gledati a sta je manje bitno. Nisam neki rob branda, sada trenutacno imam LG i super sam zadovoljan kvalitetom istog. Ali vec mu je 5-6 godina i FullHD je...
Mogao bih ti pričati mjesece istraživanja, ali ako hoćeš ukratko - samo kupi najveći koji ti stane u prostor i to je sve što moraš znati, teško da ćeš fulati.
A u malo duže: danas su svi 4K, WebOS radi odlično i nedavno je izdan novi Plex klijent koji je super brz. QLED je top tehnologija, ali samo kao demo, ne vrijedi razlike u novcu niti možeš vidjeti neku stvarnu razliku čak i na demoima, a kamo li na sadržaju kakve danas imamo. Niti na PS-u nećeš vidjeti razliku. Ako je ekran dovoljno velik onda ima drugačiji tip osvjetljenja nego mali ekrani i ne igra toliko da svaki piksel ima svoje osvjetljenje, sasvim je dovoljno da TV podržava HDR. Nemoj kupovati manji od 75", a ako ti stane 82" to je neka zlatna sredina. LG-ijev 86" ima najbolji odnos cijena/veličina i to je moja topla preporuka. I znam da će mnogi to vidjeti kao "razmetljivo", ali nije, zaista nije, to je normalan napredak tehnologije danas, nekada smo radili na 15" CRT monitorima u VGA rezoluciji i to nam je bilo "woooow", a pogledajmo danas? Isto je s TV-ima, nemojte štedjeti na sebi i na uživanju u tehnologiji kada je već tako lako dostupna.