11.07.2017 | 21:26
Eto, Žabac. Hvala ti na lijepim željama. Nisam se sprdao s Bleiburgom, nego s sa svima vama koji odmah skačete na sam spomen Bleiburga ili Jasenovca i odmah bi se nešto tukli. Daj, čovječe... šala mala. Što te to puca da si tako bijesan? Ta negativna vibra samo tebi samom škodi...
Bez šale sad, ja sam bio u Bleiburgu, i u Jasenovcu, i u Auschwitzu, i na Ovčari, i u Potočarima, i na Golom otoku, i u Kerestincu (da čujem, tko zna što je tamo bilo?). Bio sam i u Lipi, i u Sobolima (znate li gdje je to i što se tamo dogodilo)? I to ne samo onda kad su me kao klinca vodili sa školom, nego puno kasnije, sam.
Nisam bio ni u kakvoj masovki, nisam mahao nikakvim zastavama ni transparentima. BIo sam tamo jer najiskrenije vjerujem da BILO TKO tko je kadar zlostavljati (a kamoli ubiti) nekog tko nije naoružan, ne može se ni braniti (a kamoli da ga napada) - ne zaslužuje da ga se smatra ljudskm bićem. Jbms POTPUNO da li se on pri tom za nešto svetio, koje sulude razloge i opravdanja ima za svoj čin, kojom zastavom maše, u koju crkvu ide ili ne ide, kojim jezikom priča, kojim pismom piše, pa čak i da li je pobio 5, 50, 500 ili 5000 ljudi. Za mene su sve te stvari beznačajne u kontekstu toga da se radi o krvožednom bezumnom zločincu.
Dakle, ne inputiraj mi da se sprdam s takvim stvarima. Ne sprdam se s tim. Nego s tobom i ostalima koji bi do smrti i još tri života tu kost glodali. I bome ću se sprdati i dalje. Dokle god se ne otkačite od toga. Zašto, više, truješ i sebe, i sve nas tom mržnjom. Izliječi se od toga, čovječe!
Imao je moj susjed na Krku psa. Bobi se zvao. Kad god si mu rekao "Bobi, mačka!", on bi se razlajao da ga se čulo do Crikvenice. I da si to napravio 10x na sat, svaki put isto. Neumoran je bio. Cijeli dan je mogao lajati...