21.11.2017 | 05:47
A šta sam onda krivo polovio, ako ponavljaš ono što sam reko u pet riječi?
I ove idiotarije za drivere, pa to ne bi znao da mi nisi rekao - ali nikako. Ni da ih je ATI mjesečno izbacivao za svoje grafičke, niti da je NVIDIA bila rjeđa - onda kada sam ja bio na PC-u. Niti da bi pri svakoj reinstalaciji Windowsa morao imati drivere za "dobar dan, ja sam PC kompjuter i pokušat ću sada raditi u redu!"
Da ti prevedem: od matične na dalje...
A ako nešto ide u jednom smjeru, ide i u drugom. Znači - krivi driver može upropastiti trenutni rad hardware-a. Ne ga unuštiti da je neupotrebljiv za vjeke vjekova, ali da moraš reinstalirati komp.
To je drugi par postola o kojem sam pričao. A to što se tebi ili treba crtati svaka riječ, ili me jebeš u zdrav mozak, mi stvarno počinje ići na živce i ne znam zašto to radiš.
I šta, sada da ti stavim smješka i sve pet?
Ma daj, cariblanco...
QLED je Samsungov odgovor na OLED, i pitao sam ga šta misli o tome. Mislim, najjača serija 9 QLED stoji 20000 kuna. Plus minus. Slično kao i LG OLED.
Njegov je odgovor bio da nisu uopće bolji od OLED-a, štoviše da je to LED sa nekom Q tehnologijom, samo da blesava masa misli da su nešto novo izmislili.
Njegove riječi.
Čovjek je tehničar Samsunga cijeli radni vijek, a ima 45+ godina.
I sigurno nije diletant.
Tako bi svi serviseri, po tebi svemudrome, bili diletanti, samo zato jer nemaju fakultet. Naravno da ih ima takvih, ali ovaj nije među njima. A kako ga vidio nisi, ne znam odakle ti hrabrost da ga sudiš. I njega, i njegovu stručnost.
Sorry, ali ljudi friško s fakulteta bez prakse nemaju pojma o pojmu. Teoriju znaju, a u našem obrazovnom sustavu ta je teorija iz 80-ih.
U informatici valjda 90-ih, sada ga bubam.
A imamo i ovdje servisera koji je jako pametan. Za fakultet nemam pojma ima li ga, i to uopće nije bitno - ali pljujući po ovome pljuješ indirektno i po njemu.
Po meni.
A to nije ok. Ti sada razmisli o kome se radi.
A on (moj Samsungov serviser) ulaže u svoje znanje i mimo tvrtke, bez znanja šefa - jer vidi da su nove telke kompjutori pa do srpnja 2018 polazi vikendom na tečajeve mrežnih postavki, tako nešto - tu ga nisam slušao jer sam bio gore na katu i sebi rihtao pozadinsko kako mi je reko.
Uglavnom, njegove su riječi da OLED i QLED ekrani, čak i svaki deseti od OLED-a koji se uspiju proizvesti OK, moraju imati softwaresku pločicu unutra koja ih poboljšava, a bez koje bi bili očaj.
Ja to nisam znao, i to sam tu prenjeo. Ti jesi. Možda nisam ciljao na one koji su to znali, jesi li to pomislio? Ali svejedno: OPROSTI!
A ubuduće, nemoj mi govoriti šta jesam - a šta nisam krivo polovio - jer niti si bio tu, niti si ga slušao.
Jedino u što se on ne razumije (a niti ja) je AMOLED.
A koji je tebi Bog da me hvataš za svaku dlaku jajeta već nekoliko dana, u to neću ulaziti. No, da mi brazilska ne treba - ne treba, pa slobodno spremi pincetu. Volim svoje dlake.
I, da mi već polako ideš na jetra,
o bratko - rekli bi Makedonci - ideš...
Sorry, al' daj malo sjaši s mene...
Umjesto da si poloviš ovu info koju sam najviše radi tebe stavio jer imamo iste TV-e, pa da ti ne izgore lampe odmah nakon garancije i da si smanjiš pozadinsko osvjetljenje sa maksimalnih tvorničkih 20 na optimalnih 16, najviše 17 (ja sam na 16 stavio) - jer su dokazali u tom servisu da se TV-i manje griju i manje struje troše za 30%, pa to nadoknadiš na svjetlini ekrana koju staviš na 50+ ako treba, ti me loviš na idiotarije.
Čemu?
Bertone, otprilike.
I još dolazi u petak popraviti onaj stari iz 2014, al' mora pogledati jer je jedna traka 150 ili 200 kn, može biti jeftinija ili skuplja...
Uglavnom, sada imam tri papira da je bio i fale mi još dva za povrat love. Prema Zakonu o zaštiti potrošača. To sam rekao pred njim. Pohvalio me, jer je rekao da ljudi o tome pojma nemaju. Ja si mislim, pohvaliti treba Žapca...
Bez njega to ne bi znao.
I za to njemu palac, a ti cairblanco - slobodno pecaj i dalje.
Možda uloviš i više od jedne gluposti u ovom postu, kada već nemaš šta pametnije za raditi.
A ja ću, sada kada sam si dao oduška jer sam ti onu prešutio, ubuduće se povesti za onim savjetom kojeg si mi baš ti dao: "Šta se živciraš? To je nick, tip kojeg vjerojatno nikada nećeš upoznati i baš te briga tko je iza njega."
Hvala ti na tome.