Automobili (i sve oko toga...)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Automobili (i sve oko toga...)

29.01.2019 | 19:23
Riba kaže:
JOHN kaže:
Ja osobno nikada nisam bio miljenik automatika. Uvijek sam imao osjećaj da u nekim situacijama nezna jel bi/nebi šaltao. No s godinama se to nekako mijenja. Recimo, žao mi je što nisam uzeo svoj s automatikom (7G-Tronic).

Što se vožnje tiče nisam neki militantni protivnik automatskog mjenjača, ali sve je to lijepo i krasno dok ne krepa. A kada krepa (a hoće) onda te ostavi pored ceste i servis istog te odere k'o zeca. Uopće nije vrijedno te gnjavaže, tako da kada je god moguće molio bih ručni mjenjač.

Ma ubi me stani-kreni vožnja po Zagrebu i u sezoni na Krku. NEMREM VIŠE.
Ručni mjenjač bi super lego u drugom autu.....neki hot hatch, tipa Hyundai i30 N.
30.01.2019 | 07:51
JOHN kaže:
Riba kaže:
JOHN kaže:
Ja osobno nikada nisam bio miljenik automatika. Uvijek sam imao osjećaj da u nekim situacijama nezna jel bi/nebi šaltao. No s godinama se to nekako mijenja. Recimo, žao mi je što nisam uzeo svoj s automatikom (7G-Tronic).

Što se vožnje tiče nisam neki militantni protivnik automatskog mjenjača, ali sve je to lijepo i krasno dok ne krepa. A kada krepa (a hoće) onda te ostavi pored ceste i servis istog te odere k'o zeca. Uopće nije vrijedno te gnjavaže, tako da kada je god moguće molio bih ručni mjenjač.

Ma ubi me stani-kreni vožnja po Zagrebu i u sezoni na Krku. NEMREM VIŠE.
Ručni mjenjač bi super lego u drugom autu.....neki hot hatch, tipa Hyundai i30 N.

Ma radje stani-kreni voznja sa rucnim, nego kreni-stani-stani-stani voznja sa automatskim.
31.01.2019 | 11:14
Jel itko pomislio da bi ovaj put moglo biti drugačije? Ja priznam da jesam.
Ako je vjerovati testiranju.....autorepublika.com/2019/01/31/alfa-romeo-...e-43-000-kilometara/
31.01.2019 | 14:05
Pa to više govori o tome da ameri imaju nesposobne servisere od toga da auto ne valja
01.02.2019 | 12:26
Bertone kaže:
Dragi BMW

Umjesto što pratiš trendove i kao rezultat toga praviš ovakve nakarade od auta:

x8-ii.jpg

Od prijatelja iz Birminghama čul dobru foru na račun ovog: BMW = Big Mouth Werke....

Po naški: Auti s velikim čubama...... (AVČ tj. AUČ)
01.02.2019 | 14:02
01.02.2019 | 17:58
Dajte meni da jednog udomim, meni ne smetaju velike čube...mogu biti velike kao na onoj fejk fotki np
02.02.2019 | 02:07
James Batchelor (Carbuyer) se ovaj put doista potrudio oko testa Kone

04.02.2019 | 10:10
#Uzdah...

10.02.2019 | 21:35
Evo jedne, koja može i u ovu temu, i u humor.
Radi se o (svojedobnoj) reklami za rabljene ("pre owned") Aston Martine...

ATT00013.jpg
10.02.2019 | 22:45
11.02.2019 | 18:13
7F7A62E2-C433-4ABA-A07A-4CF2E778B241.jpeg
17.02.2019 | 15:34
Pitam se, što može poći po krivu...? www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/stizu-d...iti-cuvanje/8387507/

I kako ćeš auto oduzeti leasing kući, službena vozila.... itd?

Opet se kreće u otkrivanje tople vode, a stvar je vrlo jednostavna. Iskorijenite droge, i bit će puno manje problema. Prestanite svaku nesreću pripisivati neprilagođenoj brzini, nego se potrudite ustvrditi zašto je brzina bila neprilagođena.

Kako cijene droga padaju, a njihova dostupnost raste, broj nesreća sa smrtnim ishodom se povećava. Jesam li ja jedini koji tu vidi jednostavnu uzročno-posljedičnu vezu?!
17.02.2019 | 15:54
Ma nisi jedini. Oko sebe vidim da ih ima sve više , koji ko fol samo malo probaju. Kao , opušta ih, smiruje a , kažu, i zdravo je , jer dokazano korisno djeluje u mali količinama i bla bla. Više mlađih, ali ima ih i srednje dobi.
17.02.2019 | 16:09
Ne pratim opće statistike pa ne vidim tu uzročno-posljedičnu vezu. Puno sam na cesti (50-60.000 km godišnje) i ono što se meni čini je:

- ograničenja su neujednačena - imaš 60 ograničenje mjestimično na autocesti A7 - riječkoj obilaznici i npr. na D8 - jadranskoj magistrali. Na A7 na tim mjestima *SVI* voze 90-100, po kiši i po bilo kojem vremenu, i nema nezgoda nikakvih, a kamoli sa smrtnim posljedicama (osim kad se nađe netko tko misli da može tuda voziti 200), a na D8 tamo gdje piše "60", po mokroj cesti već sa 80 možeš lako izletjeti iz zavoja i završiti u moru

- Policija u pravilu nikad ne stoji s radarom na mjestima koja su poznata kao opasna, nego na mjestima gdje je njima zgodno isključivati iz prometa i gdje znaju da će moći naplatiti puno kazni (jer svi voze iznad ograničenja)

- niti Policija, niti itko drugi ne poduzima sustavne mjere podizanja prometne kulture - npr. ogromna masa ljudi ne zna voziti u kružnom toku, a nitko ih niti ne pokušava educirati (kako su uopće položili vozački?), ne zna koristiti trake za ubrzanje i usporavanje na brzim cestama, ne zna najosnovnije pravilo desne strane...

- ima propisa koji su van pameti, svi to znaju i slažu se, već desetljećima, ali ništa se ne mijenja - na primjer na pješačkom prijelazu kod škole, koji je iznimno prometan svaki dan, cijeli dan i svako toliko se dogodi neka nesreća, NE SMIJE SE staviti niti semafor, ni usporivače prometa, niti išta slično, jer se radi o, nominalno, državnoj cesti, a ta škola, odnosno mjesto - nije, opet nominalno - grad.
17.02.2019 | 16:21
Meni se čini da je i to uzrok i onoga što je đuro spomenuo.
17.02.2019 | 18:17
Uzrok čega? Da su ograničenja nejednačena, da policija mjeri brzinu tamo gdje može ubrati više kazni, a ne tamo gdje je opasno, ili da ima propisa koji su van pameti?
17.02.2019 | 18:21
Smayoo,

Mislim da mogu reći da u prosjeku jednom mjesečno svjedočim SULUDIM naguravanjima i pretjecanjima. Moji favoriti: jurnjava po zagrebačkoj obilaznici gdje se po zaustavnoj traci pretječe mene i nekog tko je u lijevoj. Ja u desnoj vozim 110 km/h, ovi u lijevoj idu 130-ak km/m, a kamikaza s desna ide 150 i onda se naglo ubacuje skroz lijevo, i kad dostigne idućeg, blica, daje lijevi žmigavac itd...
Da murja stane tamo gdje je njima najzgodnije, to je živa istina. I sam sam ih ne jednom upozorio da nek stanu kod vrtića, a ne na kraj kilometar i pol dugog pravca gdje su tri kuće i fakat niko nije ugrožen ako se umjesto 60 dovezeš sa 70 km/h, ali kod vrtića je to itekako bitno....
Da ne govorim o idiotima, nema drugog izraza, koji u gradu skakuću lijevo-desno, silno se guraju i naguravaju i onda su na idućem semaforu 2 auta ispred mene, a stalno rade neka sranja....

I tako.... Država je takva kakva je, pa je onda i prometna kultura na isto niskoj razini. Imaš ekipu koja gazi ljude i slobodna je (znamo nekoliko takvih slučajeva), imaš druge koji se bahate po cesti non-stop i nitko im ne može ništa? Da mene kamera snimi na aleji Bologne da idem 80 gdje je 60 dopušteno, Država bi me je_ala ko sansku kozu dok ne bi naplatila i globu i sve ostalo.
Ali, imaš ovu ekipu ko onaj kaj na Ilici tam na zavoju gdje je bil TOZ pobil one ljude i, koliko znam, to se razvlači...
17.02.2019 | 18:24
smayoo kaže:
Uzrok čega? Da su ograničenja nejednačena, da policija mjeri brzinu tamo gdje može ubrati više kazni, a ne tamo gdje je opasno, ili da ima propisa koji su van pameti?

Ima izuzetno puno ekipe koja vozi a da je na tabletama ili nečem drugom, a ne nužno na cugi. Polako sve više žalim za vremenima kad si na cesti s velike udaljenosti prepoznal pijanca koji je lijepo i PREDVIDIVO vijugal.

Sad ima kolko hoćeš ekipe koja dr_a po mobitelima, najela se tableta i onda posve nenadano skrene ili napravi neko drugo sranje...
17.02.2019 | 19:21
Djuro genijalac kaže:

Poći će sve po krivu jer neće policija oduzimati aute već sud (temeljem prekršajnog ili kaznenog zakona).

Djuro genijalac kaže:

I kako ćeš auto oduzeti leasing kući, službena vozila.... itd?

Lako, kao i bilo kojem drugom poduzeću... samo treba odmah nakon oduzimanja napisati dopis kojim ih se obavještava da je vozilo oduzeto zbog toga i toga , a oni nek poslije putem suda ganjaju korisnika ukoliko im ne nastavi plaćati rate leasniga.

Djuro genijalac kaže:

Opet se kreće u otkrivanje tople vode, a stvar je vrlo jednostavna. Iskorijenite droge, i bit će puno manje problema. Prestanite svaku nesreću pripisivati neprilagođenoj brzini, nego se potrudite ustvrditi zašto je brzina bila neprilagođena.

S ovim se slažem, masa zavoja ima krivi nagib, masa umjetnih ili prirodnih prepreka/objekata je uz pješačke prijelaze, a tamo ne bi smjeli biti jer zaklanjaju pogled, masa prometnica je prljava, masa asfalta je katastrofa kvalitete, masa... ma masa okolnosti utječe da dođe do prometne nesreće no najlakše je okriviti vozača.

Djuro genijalac kaže:

Kako cijene droga padaju, a njihova dostupnost raste, broj nesreća sa smrtnim ishodom se povećava. Jesam li ja jedini koji tu vidi jednostavnu uzročno-posljedičnu vezu?!

Krivo, droge nisu problem... problem su Ožujsko, Karlovačko ili bilo koje drugo jer dok nam djeca prije crtanih na TV-u gledaju reklamu "Popij pivu sa mamom i tatom" neprimjereno je kriviti opojne droge za stanje u prometu (i društvu općenito)

Alkohol je kriv, ne droge (u ukupnom broju prometnih sa poginulim osobama)... opojne droge kod korisnika izazivaju ili otupljenost/usporenost (marihuana) ili poboljšavaju koncentraciju i izdržljivost (kokain) dok alkohol otupljuje osjećaje i reakcije dok istovremeno konzumentu daje privid suprotnog.

Djuro genijalac kaže:
Smayoo,
Mislim da mogu reći da u prosjeku jednom mjesečno svjedočim SULUDIM naguravanjima i pretjecanjima. Moji favoriti: jurnjava po zagrebačkoj obilaznici gdje se po zaustavnoj traci pretječe mene i nekog tko je u lijevoj. Ja u desnoj vozim 110 km/h, ovi u lijevoj idu 130-ak km/m, a kamikaza s desna ide 150 i onda se naglo ubacuje skroz lijevo, i kad dostigne idućeg, blica, daje lijevi žmigavac itd...

Ok, takvih dnevno sretneš koliko? Jednog, možda dvojicu ako si baksuz. Istovremeno na istoj toj obilaznici sretneš njih 20 koji su slučajni vozači pa ako im svjetle vure misle da su upalili svjetla, a vani magla ili sumrak/mrak... i onda takvi naravno voze 70-80 km/h lijevom prometnom trakom pa te pitam tko je od te dvije skupine opasniji u prometu?

Uz to, pogledaj po Zagrebu koliko ima vozila auto-škola koje imaju upaljena samo prednja dnevna svjetla pa kad ih tako uče u auto školi što možeš očekivati u budućnosti kad počnu samostalno voziti.

Djuro genijalac kaže:

Da murja stane tamo gdje je njima najzgodnije, to je živa istina. I sam sam ih ne jednom upozorio da nek stanu kod vrtića, a ne na kraj kilometar i pol dugog pravca gdje su tri kuće i fakat niko nije ugrožen ako se umjesto 60 dovezeš sa 70 km/h, ali kod vrtića je to itekako bitno....
Da ne govorim o idiotima, nema drugog izraza, koji u gradu skakuću lijevo-desno, silno se guraju i naguravaju i onda su na idućem semaforu 2 auta ispred mene, a stalno rade neka sranja....

I tako.... Država je takva kakva je, pa je onda i prometna kultura na isto niskoj razini. Imaš ekipu koja gazi ljude i slobodna je (znamo nekoliko takvih slučajeva), imaš druge koji se bahate po cesti non-stop i nitko im ne može ništa? Da mene kamera snimi na aleji Bologne da idem 80 gdje je 60 dopušteno, Država bi me je_ala ko sansku kozu dok ne bi naplatila i globu i sve ostalo.
Ali, imaš ovu ekipu ko onaj kaj na Ilici tam na zavoju gdje je bil TOZ pobil one ljude i, koliko znam, to se razvlači...

Je, i ja bi volio da zaustavljaju slalomaše na zelenom valu, ali jbg, gdje ih zaustaviti a da je sigurno za slalomaša, policiju i ostale sudionike u prometu.

Djuro genijalac kaže:

Ima izuzetno puno ekipe koja vozi a da je na tabletama ili nečem drugom, a ne nužno na cugi. Polako sve više žalim za vremenima kad si na cesti s velike udaljenosti prepoznal pijanca koji je lijepo i PREDVIDIVO vijugal.

Sad ima kolko hoćeš ekipe koja dr_a po mobitelima, najela se tableta i onda posve nenadano skrene ili napravi neko drugo sranje...

Sa ovim se slažem, ali to je lako rješivo tj. onaj tko je propisao takve lijekove bi trebao biti dužan obavijestiti policiju da je toj i toj osobi propisao takve lijekove i pacijenta upoznati da je za vrijeme trajanja terapije dužan pohraniti vozačku u policiji.

... ili da ponovim ono s početka:

17.02.2019 | 20:16
Bertone kaže:
Djuro genijalac kaže:

Poći će sve po krivu jer neće policija oduzimati aute već sud (temeljem prekršajnog ili kaznenog zakona).

Onda nikom nikad nijedan auto neće biti oduzet...

Djuro genijalac kaže:
Smayoo,

Sorry što malo brljam (odgovaram dvojici u istom postu).
Ja sam takvo što doživio dvaput u životu. Jednom u Beogradu, a drugi put u Milanu. Na ZG obilaznici nisam nikad, a vozim ZG obilaznicom najmanje 1x tjedno u prosjeku. Jesi li siguran da nisi pretjerao s "jednom mjesečno"?

Bertone kaže:
Je, i ja bi volio da zaustavljaju slalomaše na zelenom valu, ali jbg, gdje ih zaustaviti a da je sigurno za slalomaša, policiju i ostale sudionike u prometu.

Čuj... kako to uspijevaju talijanski Carabinieri? Pa čak i ne samo Carabinieri, nego i najobičnija regionalna Polizia stradale? Kako uspijeva Gendarmerie u Austriji?

Da se razumijemo, nisam od onih koji a priori i bez argumenata pljuje po Policiji. Uglavnom smatram da ljudi u velikoj većini rade svoj posao u teškim uvjetima i uz slabu potporu i ljudi, i vlasti. Ali u ovom konkretnom slučaju nemam za njih ni zrno razumijevanja. Aktivno izbjegavaju raditi na tome da unaprijede nadzor prekršitelja tamo gdje to ne može donijeti financijski prihod. Jer sve vlade koriste prometnu policiju kao sredstvo punjenja budžeta, a ne sredstvo povećavanja sigurnosti u prometu.
17.02.2019 | 23:08
smayoo kaže:

Čuj... kako to uspijevaju talijanski Carabinieri? Pa čak i ne samo Carabinieri, nego i najobičnija regionalna Polizia stradale? Kako uspijeva Gendarmerie u Austriji?

A vjerojatno nemaju tako kvalitetne političare i rukovodeći kadar u policiji kao mi
18.02.2019 | 01:43
Mene je policija kaznila na parkiralištu škole. To treba znat!
A to što na pješačkom pored škole svako malo netko pizdi(trubi, škripi gumama, galami) ili zaustavlja auto nasred ceste da izbaci djecu, to nije problem.
Alkiće i narkiće posebno tretirat, treba ih drapat bez milosti.
18.02.2019 | 02:05
Bilo bi lijepo da su stvari tako jednostavne kako neki ovdje opisuju... Naime, prvo, policija NE naplacuje kazne, vec PROVODI naplatu na temelju tzv. "otvorenog naloga nadleznog prekrsajnog suda", a sukladno zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Taj otvoreni prekrsajni nalog je prilog dnevnom radnom nalogu svake patrole prometne policije (kada govorimo o prometnoj policiji, jer postoje razne varijante istoga za razlicite odjele policije). Od tuda i dolazi cinjenica da se naplata na licu mjesta moze provesti jedino ako prekristelj na to pristane. Ako prekrsitelja ne pristaje na naplatu na licu mjesta, na temelju zapisnika i prekrsajne prijave, sve ide nazad na prekrsajni sud. Dakle, samo sud moze kaznjavati, ne policija

Dnevni radni nalog decidirano navodi na kojem podrucju i na kojim mjestima ce se uspostaviti tzv. kontrolna tocka. Dakle, ta i ta patrola mora kontrolirati promet na toj i toj kontrolnoj tocki. Tako da taj koji stoji tamo nije tamo zato eto sto je njemu lakse tu nego negdije drugdje, vec za to postoje razlozi (a razlozi su za daljnju raspravu, svakako). Razlozi su opisani u standardnim operativnim postupcima prometne policije (koji su u skladu sa odredenim zakonima) i koji vrlo dobro definiraju na koji nacin policija SMIJE iskljuciti vozilo iz prometa, odnosno to mora biti na nacin da se ne ugrozava sigurnost ostalih sudionika u prometu, samog vozila koje se iskljucuje iz prometa (iz bilo kojeg razloga), te i same prometne policije. Ta mjesta zasigurno nisu zeleni val, obilaznice i autoputi a nazalost, bar u Zagrebu, nisu niti vecina vrtica i skola, jel eto netko kada je gradio te ustanove, nije bas u projektu zamislio da bi bilo dobro i pokriti taj aspek. Naravno, tu stoji i cinjenica da bi mogli bar preventivno vidljivo stajati u krugu vrtica i skola, pa bi vozaci vjerojatno usporili i bili oprezniji kada bi ih vidjeli. No, to iziskuje vece ljudske resurse, koje nasa policija nazalost nema zbog poznatih nam razloga, proracuna jel.

U slucaju da prometna ili bilo koji odjel policije, zapazi vozilo (vozaca) koji svojim radnjama ugrozava sigurnost prometa na cestama, odnosno dovodi u opasnost zivote ljudi i imovinu, a nisu steceni uvijeti za sigurno iskljucenje iz prometa, onda se pristupa pratnji tog vozila te mu se u pokretu signalizira da je pracen (bilo zvucnim ili svjetlosnim signalima - isto je takoder propisano). Vozac je duzan u tom slucaju usporiti, propustiti vozilo policije ispred sebe, te pratiti ih do mjesta gdje ce biti na siguran nacin iskljucen iz prometa (ovo ce te najlakse prepoznati u presretacima na obilaznicama i autoputevima). Ako, opet, taj vozac ne postupi sukladno opisanome, onda se pristupa potjeri, jel. A to onda sve zavrsava sa ne prekrsajnom prijavom, vec i krivicnom. Tako je to zakonom opisano i u Italiji i u Austriji i u Hrvatskoj. No u Hrvatskoj, dakle opet zbog poznatih nam razloga, proracuna jel , nazalost policija ima upute da smanji potrosnju goriva tijekom radnog dana na minimum (ne salim se, ovo je istina), tako da i oni moraju vagati kada krenuti u pratnju prekrsitelja, a kad ne. Nazalost vecinom se odluce da ne, da li zbog straha od sefova i kako ce opravdati to ili vlastite ljenosti... hmmm. Ima svega tu.

Tako da ti momci i cure na cesti, mislim da su u svemu ovome najmanje krivi. Riba smrdi od glave, ne od repa, kak se veli.

Eto, do sada ste vjerojatno vec skuzili da sam nekad ikad i ja bio policajac, doduse ne u prometnoj
18.02.2019 | 08:34
JOHN kaže:

Ti si odabran, odabran da širiš vijest kako policija ipak kažnjava u zonama osnovnih škola
18.02.2019 | 09:39
Da ne brljam s kopiranjima. @smayoo

Stari, velim prosječno. Vidio to već 5-6 puta sigurno, a u taj prosjek brojim i idiotska polukružna okretanja na Obilaznici gdje su rupe u onoj pregradnoj ogradi na sredini. Da ne spominjem da sam nebrojeno puta vidio presretače od murje koji se bez grama srama polukružno okreću na obilaznici...

Ove obilaske po zaustavnoj viđam i kad se šleperi pretiču pa je delta ve onog lijevog u odnosu na desnog cca 0,5 metara na godinu pa pretjecanje traje par minuta. Da o onim koji po desnoj dojure i onda se na pas mater guraju ulijevo po principu pusti me ili se sudaramo ne govorim...

Što se tiče lokacije policije i njihovih zasjeda. Da,to su zasjede. Sori Moonlike, ali kad mi murjak iskače na cestu iza živice visine 2 metra, to je zasjeda i taj je postupak opasniji od eventualnog prekoračenja brzine koje on nadzire....

Dakle, istinit slučaj. Lokacija Krapinska ulica na Donjoj Bistri koja dolazi od Zagorske magistrale. Tko pozna tu cestu, zna da se radi o cca kilometar dugom pravcu koji je pregledan kao avionska pista. Oni stoje na kraju, na T križanju gdje se mora ili desno, ili lijevo.

Istovremeno, dječji vrtić u Poljanici, udaljenost cca 1,2 km je iza zavoja. Onuda vozači dojure nerijetko brže od 70 km/h. LJudi parkiraju uz ogradu, dakle uz sam rub ceste (u tom trenutku nije bilo parkinga)i djecu odvodiš u vrtić dok ti na metar i pol auti prolaze sa cca 20 m/s a zona vidljivosti je MANJA od 20 metara (već spomenuti zavoj).

Dakle, ja dolazim po Krapinskoj i prolazim kraj njih i onda mi vrag ne da mira, okrećem se i dolazim do njih.

Dalje ide transkript:

Ja: Dečki, dobar dan!

Ekipa (zbunjeno): Dobar dan.....?

Ja: Dečki, smijem vas pitati kaj vi tu delate?

Ekipa (sad spremno, gotovo odrješito odgovara): Nadzor brzine prometa!

Ja: Odlično, a zakaj to ne delate kod vrtića, nego tu, gdje je dragom Bogu svejedno jel se neko vozi 50 ili 60 km/h?!

Ekipa (sad malo zatečeno): A tamo ne možemo vršiti nadzor....

Ja: Kako ne bi mogli?!?!

Ekipa: He, ne znate vi kako to radi....!

Ja: Mislim da znam....

Ekipa: Ne, ne, ne... Vidite (gotovo očinskim tonom), naš uređaj mjeri brzinu laserom. Da bi on radio, trebamo dugu čistinu. A kod vrtića nema čistine! (dosta zadovoljan odgovorom koji naglašava ispravnost postupka).

Ja: Dečki, mi se ne razumijemo. Ja govorim o nadzoru, a vi o naplaćivanju. Iskreno, mene boli qurac za to što nemrete niš naplatiti kod vrtića. Vi se tam sparkirajte, svi će vas vidjeti i usporiti. I vi ste svoju zadaću obavili, povećali ste sigurnost u prometu. Ali ne, vama je bitnije tu nekom jadniku uzeti 500 kuna, a to kaj neko možda zgazi dijete kod vrtića vas ne zanima, jer mu ne možete izmjeriti brzinu da bi mu naplatili globu. Sve se svodi samo na uzimanje novaca, a ne na povećanje sigurnosti prometa...

Ekipa (sad jako pokunjeno): Mi stanemo gdje nam se kaže...

Ja: Znam, i ovo nije kritika vas osobno, nego sustava koji je sam sebi svrha... Niš, uživajte i ugodan ostatak dana....
18.02.2019 | 10:09
@Djuro genijalac

Da se ne ponavljam pa je lakse kopirati
Dnevni radni nalog decidirano navodi na kojem podrucju i na kojim mjestima ce se uspostaviti tzv. kontrolna tocka. Dakle, ta i ta patrola mora kontrolirati promet na toj i toj kontrolnoj tocki. Tako da taj koji stoji tamo nije tamo zato eto sto je njemu lakse tu nego negdije drugdje, vec za to postoje razlozi (a razlozi su za daljnju raspravu, svakako)

Tako da tvoj opisani razgovor govori u prilog vec napisanom Da bi oni promjenili poziciju, moraju dobiti, pazi sad, pismeno odobrenje sefa smjene u protivnom se to smatra povredom dnevnog radnog naloga. Osim u slucaju da uvide prekrsaj pa krenu u pracenje, potjeru ili kako sam vec opisao.

Što se tiče lokacije policije i njihovih zasjeda. Da,to su zasjede. Sori Moonlike, ali kad mi murjak iskače na cestu iza živice visine 2 metra, to je zasjeda i taj je postupak opasniji od eventualnog prekoračenja brzine koje on nadzire....

Ne iskace on iz zivice, vec se ti vozis na nacin da ga ne vidis na vrijeme Naime postoji propis koja je namanja udaljenost od vozila koje policajac zeli zustaviti. Naravno da nemoze izbaciti "palicu" na 20 m...

Da se razumijemo, ne branim ja njih... ima ih koji zaista zele raditi svoj posao i dobri su policajci, a ima i onih drugih naravno... kao i svugdje. Sustav je los...
18.02.2019 | 10:41
Bertone kaže:
JOHN kaže:

Ti si odabran, odabran da širiš vijest kako policija ipak kažnjava u zonama osnovnih škola

Ja sam ustvari bio primjer kako institucije rade svoj posao!
Uplatio sam im i bakšiš, da imaju za cugu više.
20.02.2019 | 16:59
Pitanje za autoentuzijaste.
Kad bi htjeli nekom ljubitelju formule 1 kupiti (iznenađenje za rođendan) karte za utrku Formule 1 negdje ne predaleko od Rijeke, a da je zanimljiva (atraktivna) staza (hungaroring je navodno dosadan? tako kažu, ne kužim se niti pratim), koja bi to mogla biti utrka?
20.02.2019 | 17:17
Sto je Rijeci relativno blizu a ulazi u kategoriju legendarnih staza je definitivno Velika Nagrada Italije, Imola.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.56 Seconds

Provided by iJoomla SEO