07.11.2019 | 16:05
LongVillage kaže:
Ne, varaju na fakin Nutelli i na sitnicama (a svaka sitnica, kada je u dovoljnoj količini, više nije sitnica!...), no auto će za tebe napraviti isti kao za onoga iz Berlina??
Uspoređuješ namaz od šećera i palminog ulja sa automobilom.
Jesi li ti to ozbiljno?!!
Kao prvo, o Nutelli uopće nismo pričali, a kao drugo različite vrste Nutelle za različita tržišta, proizvode se u različitim (i zemljopisno udaljenim) postrojenjima.
... razlike koje se namjerno rade i do krajnjih granica štedi koliko se može i ako može, često su nevjerojatne... kao npr. kako je lim na Mercedesima za američko tržište tanji nego za njemačko tržište... tebi je možda nebitan podatak o 0,2 mm tanjem limu, no pomnoži to sa tisućama vozila i računica u težini lima je jasna za Mercedes... a rade to jer mogu i jer im američke norme to ne brane.
Ako u specifikacijama Mercedesa za Američko tržište stoji da im je lim tanji 0.2 mm, ako to nije protivno Američkim zakonima, i ako je automobil prošao homologaciju, u čemu je problem?!
Da li je taj američki Mercedes manje kvalitetan od Njemačkog? Da li će se prije pokvariti?! Da li će preći manje kilometara od njemačke verzije?
Nitko ne kaže da ne postoje razlike u istim modelima za različita tržišta, ali to ne znači automatski i manju kvalitetu.
Naravno, to ne znači da i automobilskoj industriji ne postoji "sindrom Nutelle", pa npr. tvornice istog proizvođača iz različitih zemlja, koje proizvode automobile za različita tržišta, ne proizvode jednako kvalitetna vozila, ali tvrditi da iz iste tvornice izlaze namjerno kvalitetna i namjerno nekvalitetna vozila, to je ipak malo pretjerano.
Ne čitaš sa razumijevanjem. Ako proizvođač veli da je djelatni rok cjepiva 3 godine, onda je jasno da do isteka tog roka novo cjepivo NIJE POTREBNO, jer ga ima u organizmu, i da djeluje! Jer da je cjepivo nestalo, ne bi imalo što djelovati!. I tu je tvoja kvazi-farmako-analitika promašena, jer logika veli da ako cjepivo traje - znači da ga još ima u organizmu, da ima nečega što djeluje - i da nove doze zato još nisu potrebne
Kao što rekoh, nisam stručnjak za cjepiva, ali ta "tvoja" logika nema veze s mozgom.
Nije cjepivo to koje djeluje na uzročnike bolesti, nego imunološki sustav organizma koje je napadnut.
Kad bi bilo tako kako ti kažeš, onda bi bilo dovoljno cijepiti se kad osjetiš prve simptome bolesti, i stvar riješena, međutim u stvarnosti se moraš cijepiti prije potencijalne zaraze, kako bi organizam stigao stvoriti anti-tijela. Osim toga, nuspojave kod cijepljenja pojavljuju se neposredno nakon cijepljenja i traju par dana, dok se sadržaj cjepiva ne izbaci iz organizma.
Ljudi se moraju cjepiti svake godine protiv gripe, ne zato što je cjepivu od lani prestao "djelatni rok" nego zato što se svake godine pojavljuju novi sojevi gripe, na koje antitjela stvorena cjepivom od prethodne godine ne djeluju.
I, koliko vidim, što se tiče cjepiva za pse, vani postoje i krugovi koji sumnjaju da je uopće potrebno cijepljenje pasa svake tri godine, i spominju se neka istraživanja koja tvrde da pretjerano cijepljenje može biti i kontra-produktivno.
Ti stvarno ne čitaš ili ne razumiješ... što mojim psima, koji imaju hrvatske čipove i podliježu hrvatskim zakonima (i iz njih proizvedenih kaznenih odredbi za nepridržavanje istih) znači online kupnja i mogućnost izbora, a o kojoj ti bajaš?? Pa ne govorimo o kupnji baterijske lampe ili casea ili powerbanka za mobitel... govorimo o specifičnosti hrvatskih pravnih nezakonitosti kroz konkretni primjer obveze cijepljenja pasa SVAKE GODINE samo da se po sili zakona uzme novac (i jasno, pritom se ne poštuje ono najvažnije - preporuka lijeka od proizvođača... zamisli da ti u bolnici dobivaš duple doze lijekova samo zato da to bolnica naplati i zaradi od HZZO-a??)...
Ja ne mogu sam cijepiti pse i upisivati to u knijižicu, a da si cjepivo naručim preko Alibabe... da mogu, ti bi bio u pravu.
Ti stvarno ne čitaš ili ne razumiješ.
Tko priča o tvojim psima i njihovom cjepivu?!
Ja sam komentirao dio tvog odgovora koji se odnosio na cijenu kave u Metro-u u Hrvatskoj i u Austriji.
Naravno da su naši trgovci takvi kavi jesu, i nastoje nas oderati na sve moguće načine, ali, barem kada je riječ o nečemu što se bez problema može kupiti u drugoj državi, razumna osoba će uvijek radije to napraviti nego hraniti naše trgovinske lobije.
A, što se tiče pasa i cjepiva, organizirajte se i pobunite, pa možda bude nekog rezultata, kukanjem na forumu sigurno se ništa neće promjeniti.
P.S. Zaboravih spomenuti, dvadeset godina sam vozio "češki" automobil prepun "deutche wagen" mehanike i tehnika, i jedan od dijelova koji mi se pokvario (i ne samo meni, nego i još nekim ljudima koje poznam) je upravo "deutche wagen kvaliteten" koji proizvodi BOSCH. Toliko i "njemačkoj kvaliteti"