09.05.2021 | 20:17
Kloba kaže:
A zašto se na Jabučnjaku preferiraju Talijani nije teško zaključiti. Jabučnjak je, ako uzmemo onaj core same stranice, zapravo Rijeka i okolica. A tamo više cijene Talijane.
"Core" same stranice su Riba i Davor, pri čemu je Davor - alfista, a Riba je godinama vozio Audi
.
Ja sam isto Riječanin i - da - iz niza vlastitih iskustava
prezirem njemačke auto marke, što nikako ne znači da imam takav stav prema Nijemcima ili Njemačkoj općenito. Ali nije da preferiram talijanske aute. Moja preferencija su - Japanci. Kao što je, je l', opće poznato, mi smo ovdje uz more tradicionalno orijentirani Japanu, još od stoljeća sedmog.
U nekakvoj usporedbi njemačkih i talijanskih tehničkih proizvoda, ja sam više puta rekao i uvijek sam spreman ponoviti - moje iskustvo je da su u prosjeku talijanski inženjeri puno kreativniji i inovativniji. Nijemci su dobri organizatori i replikatori, ali, barem u onim poljima tehnike o kojima nešto znam i pratim, zadnja inovacija koja je došla iz Njemačke bila je prije sedamdesetak godina.
Da se razumijemo, ne mislim niti da su Japanci nešto puno kreativniji od Nijemaca, ali su im auti puno, puno bolji u onim aspektima koji su meni bitni - trajnost, pouzdanost, kvaliteta.
A problem kojeg imaju Talijani (u pogledu tehničkih proizvoda) je tradicionalni mediteranski šlamperaj.