11.05.2021 | 10:03
smayoo kaže:
dpasaric kaže:
Idem vidjeti koliko dođe za neku koja se još proizvodi... na Njuškalu skinut original s udarene je nemalih 2.100 kn, a novi je 5.475 kn. Ipak jeftinije nego Subaru. Kod Subarua mi je problem i što nema dobrih majstora u Rijeci, svega je jedan i taj je na glasu kao skup i loš, tako da većina servisira u Zagrebu.
Kakav je svijetleći element u tom faru za Alfu kojeg si gledao? Klasična H4 (ili neka) žarulja sa žarnom niti, ksenonska žarulja ili LED integrirani modul?
U vezi majstora za Subaru, ne znam, ja sam od više vlasnika Subarua (i to prije kupovine) čuo upravo obratno, a kasnije sam se i osobno uvjerio kako kod riječkog (lovranskog) majstora uvijek ima barem 2 Subarua ZG registracije na servisu. Do sad nisam imao nego redovne servise, nisu to ni ikakvi spomena vrijedni kilometri pa niti prilike za neku bilo kakvu primjedbu. Nadam se da neće ispasti da je tvoja informacija točna, ali - kažem - meni je servis uvijek bitan faktor kod izbora auta i upravo to sam - ne provjerio - nego mi je to bio kvalifikacijski kriterij prije odluke da se uopće interesiram za Subaru.
Kako se spominje Subaru Rijeka.
Moram reci da sam od istoga dobio dosta informacija prije kupovine WRX Sti, te da je covjek napravio neke provjere i uputio me na sta da gledam i obratim paznju.
Cak sam ga i prije koji tjedan kontaktirao jer sam morao zadnje i prednje pakne narucit iz USA, posto je u njemackoj Wrx Sti ravan sljetanju na mjesec... imaju dijelove al krive brojeve. (naravno mogu sve napravit u Subaru servisu al prednje i zadnje plocice su sa zamjenom 1200€
).
Drugim rijecima prije kupovine sam razgovarao sa vlasnikom servisa Rijeka/Lovran ako se ne varam za lokaciju jedno 2-3 sata i dobio jako puno informacija. Jedino mi je zao sto se nalazim u Hamburgu pa mu samo vozilo nemogu bas lagano odvest na servis ali vrlo rado bi.
Sto se tice los - to je individualno. Ako netko ima puno posla recimo 1000 vozila za servis u godini i problema sa 20 ljudi... ok
Netko opet moze imati 200 vozila godisnje i problema sa 20 ljudi
.
Cijene, cijene su regulirane i koliko sta kosta... jedino ako majstor zeli mijenjati ono sto ne treba i isto naplacivati, to je nesto sasvim drugo.
Uglavnom kad netko kaze da su servisi losi to dode od ljudi koji nikada u zivotu nisu posjetili nekakav oficialni servis, ili od konkurencije koja jos uvijek iza kuce u dvoristu popravlja prijateljima auta na kanalu.
Ukratko po mome iskustvu tesko za reci da je Subaru Rijeka los servis. Ako nista drugo vlasnik je bio jako usluzan i ljubazan, te ne vidim zasto ga nebi i sam posjetio ili preporucio.