06.07.2018 | 00:36
Gjuroo, sve pet - zabio je golčinu samo takvu.
No, sada se ti hvataš za sitnice koje su u ovom trenutku (po meni) manje bitne.
Da ti objasnim zašto to mislim.
Lopta je u igri od trenutka Rebićevog šuta do trenutka njenog ulaska u gol. Izraz
taknuo zanemari, mogao sam napisati
imao dodir, prvi je puknuo glavom, nogom, bilo čime osim rukom - no izraz
taknuo sam napisao namjerno jer lopta nakon golmanova ispucavanja može završiti kod bilo kojeg od 20 igrača na terenu, i bilo koji od njih (ovisno o tome kako ju je golman ispucao: da li ju je ispucao ili dodao rukom prvom obrambenom igraču do sebe, te da li se išao praviti važan i pritom napravio kobnu grešku kao što je Caballero napravio u podcjenivši Rebića) ju je mogao primiti na bilo koji način.
Zato sam napisao "
taknuo".
Jer se smatra u da je lopta u igri tek od trenutka kada ju prvi igrač
dirne.
Ljudi moji, da to nije tako - pa igrači ne bi niti bili potrebni. Golmani bi se mogli napucavati s gola na gol, pa tko precizniji taj pobjeđuje.
Šalu na stranu, slučaj je hio da u Rebićevom primjeru Ante loptu "takne" tako dobro kopačkom (i mislim da je ono bio poluvolej, a ne volej - no kako god bilo da bilo: gol je ispao prekrasan) i lobao Caballera te sjebo koncepciju kompletnoj momčadi Argentine.
Osobno od doba Šukera (maknimo na stranu kakva je on osoba, sjetimo se kakav je osjećaj za gol imao i koliko mu je malo dodira trebalo da učini ono potrebno da Hrvatska povede ili izjednači) igrača sa takvom tehnikom, osjećajem za prostor (da ne bi bilo zabune, ovdje pišem o
devetki, ne o
desetki) nisam vidio u hrvatskom napadu.
Ako prođemo Ruse, mali će se prodati u neki klub tipa Milan (navodno su rossoneri opako zainteresirani za njega), a tko zna - Luka i Rakitić su svim perspektivnim igračima s ovih prostora otvorili vrata dva najbolja španjolska kluba pa ga možda jednog dana gedamo u dresu Los Blancosa ili Barce.
Samo se sjetite novinskih napisa kada je 2012. prešao iz Totenhamma u Madrid, od naših, preko Marce u Španjolskoj, do britanskih tiskovina - SVI su tvrdili da se Mourihno zajebo i da je kupio najgoreg igrača (točnije: da je napravio najlošiju investiciju u povijesti kluba). A kada ono, Mou kao Mou, pokazao je svima šta je vidio u malom žutom. Nisko tešite, izuzetnu nogometnu inteligenciju i pregled igre, mogućnost ubrzavanja ili smirivanja ritma, ukratko motor budućih Galacticosa. Pa sjetimo se, kada je stigao u Madrid nosio je broj 19. Sada nosi, potpuno zasluženo, 10-ku. No, navodno da Neymar razmišlja o dolasku u Real, jer "nije u šoldima sve" a ovaj nije sretan u PSG-u jer nema izazova i kao igrač stagnira, ali Luka navodno nije sretan sa željom koju je Neymar izrazio Perezu da - ako bi došao u Real - hoće dres s brojem 10.
Po meni, može Neymar biti Neymar milijun puta, Luka je tu 10-ku krvavo zaradio, bio motor momčadi koj koja je u pet godina osvojila četiri Lige prvaka - i nema tog Ronalda, neymara ili Messija i je davao sve da bi ta momčad bila - momčad. I zbog njegovih paseva "BBC" Ronaldo, Benzema, Bale, Ronaldo su postali to što jesu, odnosno pojačali su svoj status u Realu, ali i šire.
Inače, držim da je ovo posljednje SP generacije Luke Modrića, Ivana Rakitića, Maria Mandžukića, Čorluke, Vide, itd... i ako sada ne naprave nešto u stilu Vatrenih iz '98., onda moramo čekati barem još osam godina da stasaju "klinci" koji će to opet biti kadar ponoviti.
Tu mislim na Rebića i te dečke koji sada imaju 20+ godina. Talwenta imaju, taj Rebić pogotovo, samo im fali velikih utakmica u nogama. Da razbiju strah od "velikih", i za to treba proći vrijeme.
No, opet sam se ja raspisao, a samo sam htio napisati Gjurii da mislimo isto, samo me krivo shvatio. Moja greška, čovjek treba pisati tako da ga razumiju svi, a ne samo on sam sebe.
I Gjuroo, nemoj misliti da sada provociram, ali što se ove doskočice sa momčadi i ekipe tiče, zar ne zvuči bolje obrnuto?
Ekipa je uvijek momčad, ali momčad nije uvijek ekipa.
Nekako mi je ovo više na tragu toga što si htio reći. No, možda sam subjektivan, a umoran sam sigurno pa mi molim te, nemoj ništa zamjeriti, zaista mi nije bila namjera ikakvo prepucavanje s bilo kime, tek izmjena mišljenja o trenutnom SP-u u Rusiji.
S ovime ću završiti - bome su ušminkali te stadione, zar ne? Nemreš vjerovati da su to nekada bila derutna zdanja u Sovjetskom savezu.