14.07.2018 | 05:47
Ali stvarno, dobro ste potegli pitanje Kalinića.
Zamislite si kako se on sada osjeća negdje. Mogao je biti dio svega toga, doslovno živjeti san, nabiti si cijenu (ako mu je samo do love) - a sada je negdje na nekom godišnjem odmoru i osjeća se ko - idiot...
A sve zato jer nije htio uć ko zamjena. Šta bi Ćorluka trebao reći? Donio je reprezentaciji znatno više, ali ovo je Lovrenovo vrijeme a Čarli svejedno govori kako mu je čast i na klupi sjediti kada je reprezentacija u pitanju.
Kada razmislim (možda sam totalno fulao stvar, a možda i nisam) pokušavam skužiti zašto im je neslužbena himna "Nije u šoldima sve" od Grdovića, ili kako se već stvar zove - pojma nemam.
Mislim da je netko među njima rekao nešto tipa: "OK, dečki. U klubovima radimo za pare, i svi ih imamo i više nego dovoljno. Ovo je nešto drugo, ovo je reprezentacija za koju igramo sa svim srcem, a ne zbog plaće. Pogledajmo kako taj naš narod živi, ajmo im unjeti malo sreće u živote." - i tako je došlo do te pjesme.
Mislim, sada svi mediji rade bajke oko repke, a i ja sam bio dio te mašinerije.
Možda je sve iznad ravno onoj "i onda je svizac zamotao čokoladu", a možda i ima nešto u tome.
Eto, samo sam to htio podjeliti.
EDIT:
Kad već dijelim, da podjelim i razlog zašto mislim da se netko s malo više soli u glavi možda dosjetio tako nečega. Svima nama koji pratimo sport je za rukometaše bilo čudnovato kada su se Balić, Metličić i njihova generacija htjeli prozvati "Kauboji". Svi smo se pitali kakve veze Hrvatska ima s divljim zapadom?!
Ali, zapravo - kada sam negdje pročitao logiku iza nadimka, ima smisla - nema šta.
Uglavnom, nisu htjeli biti Pakleni, samo zato jer se rimuje sa Vatreni i jer i jedno i drugo podsjeća na mjesto koje nitko od nas ne bi htio vidjeti.
Oni su se prozvali
Kauboji jer su držali da je Hrvatski rukometni savez divlji zapad, gdje je sve katastrofa, i da oni jednostavno moraju - kao nekada ljudi na američkom zapadu - čeličnom voljom i čistom silom uzeti ono što misle da im pripada.
A mislili su da im pripada zlato.
Kada znaš priču iza priče, ima logike - zar ne?