06.07.2018 | 14:21
Normalno da možemo do prvog mjesta, a možemo i popušiti od Rusa. Da bi bio prvak, obično ti treba čvrsta ekipa, super vratar i jedan dobar golgeter. Mislim da imamo čvrstinu, počeli smo igrati poput Njemaca, super odgovorno i dogovorena se taktika ispoštuje do kraja.
Imamo dobrog vratara ( Suba ) još samo da nekog krenu golovi i sve je moguće.
Pošto je vrijeme Svjetskog da malo razjasnimo neke stvari oko igre, koje nisu česte a mogu se dogoditi.
Znači lopta nije u igri kad je; aut, korner, gol-aut, kad je slobodni udarac ili indirekti udarac ili kad padne zgoditak...ok ima još i zamjena igrača, ili kad sudac gleda VAR.
Kad je lopta u igri može se desiti zaleđe nekog napadača. Kod zaleđa je računa da najmanje DVOJICA igrača moraju biti iza lopte. Zašto sam veliko napisao dvojica, zato jer je u 99,9 % slučaja to vratar i igrač. Primjera radi, netko predribla vratara na 20 m a na golu je ostao jedan vratarev igrač. Sad taj koji je predriblao vratara ide na gol a ide i jedan njegov igrač koji je iza njegove linije i sad ako ovaj doda svom igraču, automatski je to zaleđe, pošto je samo jedan igrač iza lopte. Znači onaj obrambeni koji je bizu gola, a vratar je ostao iza njih.
Iz auta nema zaleđa, ali nema niti gola ako nitko ne takne tu loptu.
Vratar ispucavajući loptu s peterca nemože zabiti gol, ako nitko tu loptu ne dira, dok kad ju ispucava iz ruke može postići pogodak.
Ako se dosudi indirektan udarac u 16m na udaljenosti koja je manja od propisane na koju staje živi zid (9.15m) onda se živi zid postavlja na gol liniju.
Igrač izvodi kazneni udarac i lopta pogodi stativu ili vratnicu i opet se vrati njemu i on puca i zabija pogodak, to nije pogodak jer se računa da je dva puta igrao s loptom. Druga je stvar kad bi vratar dotaknuo loptu i skrenuo je u okvir vrata, pa da se njemu ponovo vrati. Tada bi se računao pogodak.
Na jednoj utakmicu moguće je maksimalno isključiti iz igre tri igrača jedne momčadi, ako bi se trebao isključiti četvrti onda se utakmica prekida i rezultat je 3:0
Kod izođenja svih udaraca iz prekida, lopta mora mirovati.
Kod izvođenja kaznenog udarca, vratar mora biti na gol-liniji i nebi smio izlaziti van, prije nego li napadač uputi udarac. To je pravilo, ali vidimo da se sitnice toleriraju i malo koji vratar ne izađe van, samo je bitno da to bude u milisekundama i da nije baš toliko očito, pa to za sada prolazi.
Igrač koji izvodi kazneni udarac i ima zalet premo lopti, može imati promjenu ritma kretanja, ali nesmije potpuno stati, pa opet krenuti da puca kazneni udarac.
Možda se još nečeg sjetim, za sad toliko i držite palčeve našima
p.s. Ja imam i rezervne "naše", u igri su još Šveđani...tko zna možda se nađemo u polu-finalu.