09.07.2018 | 13:07
Ma dobro... Sav taj folklor oko bahaćenja i
trash talk služe samo za dizanje samopouzdanja igračima (ili pokušaj destabiliziranja protivničke momčadi). Bilo bi kontraproduktivno da neki izbornik kaže kako mu je momčad loša i kako vjeruje da će izgubiti utakmicu
Ovih dana si malo razmišljam kako vjerojatno ni sam Dalić ne može vjerovati dokle smo dogurali. Na stranu sad kvaliteta igrača, snimanje protivnika i odabir taktike... To svi imaju. Da bi momčad poput naše došla ovako daleko (ili daj Bože da osvojimo Prvenstvo), ta momčad mora VJEROVATI da to može. Realno, mi nemamo niti pobjednički mentalitet niti neku tradiciju pobjeđivanja na velikom natjecanju. Zbilja nam je uspjeh kvalificirati se na Prvenstvo, a kamo li proći skupinu.
Uspjeh iz '98. je narednim generacijama napravio veći teret nego poticaj, a taj uspjeh je nastao zahvaljujući spletu okolnosti, prkosu, ponosu i činjenici da nismo imali što izgubiti. Opet, ne želim omalovažiti ni nekoliko vrhunskih igrača ni Ćiru galvanizatora
No, po pitanju galvaniziranja, Ćiro je u ono doba imao lakši posao jer su svi ionako bili nabrijani. Dalićev posao je po tom pitanju puno teži. "Nacionalni ponos" je poprilično izblijedio unazad 20 godina i vjerojatno s te strane više i nema prevelikog motiva. Ovu momčad je trebalo
uvjeriti da su dovoljno kvalitetni da dođu do najdalje stepenice. I čini se da je upalilo
Mislim da je naša momčad s Ćorlukom, Srnom i Duduom bila kudikako jača od ove, ali, eto, nikad nisu postigli neki zapamćeni rezultat. Naravno, u svemu tome je i faktor Mamića, ali ne bih sad ulazio u to...
Neka pati koga smeta, tu smo gdje smo i neka bolji pobijedi