21.07.2018 | 08:43
zabac kaže:
Što je to točo kriminal?
Niti Todorić nije kriv za Agrokor, već oni koji su ga pustili da se razmaše. To su oni isti koji plaču za gore spominjanim pentagramom.
Žabac, ovo je istinita priča kad si već potegnul Gazdu. Prije xy godina, dolazim doma i uz cestu štand s jagodama. Lokalci (živim u okolici Zagreba) prodaju SVOJE jagode koje su uzgojili u plasteniku.
Ja: Molim Vas jednu mjericu.
Gđa dvije stavlja u vrećicu.
J: Gđo, oprostite, rekel sam jednu.
G: Sinek, jel imaš decu doma? Zemi si dvije, bute ih pojeli. Nema problema.
J. Gđo, fala lepa, ali ne treba.
G: Sinek, ma zemi samo, poklanjam ti drugu.
J: Ma fala, ali kaj bute vi? Ak tak sve ispoklonite, koja je vaša računica?
G: Zemi samo, ne stignem ih prodati, buju se pokvarile jer ih s ničim ne špricam, bolje da se pojedu.
J: Ma fala još je'mput, ali kaj to nemrete prodati?
G: A kome da prodam? Prodajem tu na cesti, ako niko ne stane, kaj bum s tim?
J: A nekakav dućan ili nekaj?
G: A ko?!
J: A kaj ja znam, prvi mi pada na pamet Konzum..?
G: Onom lopovu više ne dam ni crno pod noktom. Nek krepa!
(Znamo kad je sezona jagoda, početkom lipnja. To je bitno, jer sad slijedi završni udarac)
G: Prošle godine sam dala jagode u Konzum. Znate kad mi ih je platil lopov? Oko Uskrsa! (I opet, znamo kad je Uskrs, kraj trećeg, početak četvrtog mjeseca). I još mi je platil 80 posto od duga..!
Zel sam te dvije mjerice, platil joj obadvije i otišel s kendlom u grlu.
Evo Žabac, sad ti meni reci tko je kriv za to? A to je Gazda SUSTAVNO radil sa svima s kojima je imal posla. On je SUSTAVNO kršil zakon o PDV-u. I Uredno plaćal globe. Jer su one bile i još uvijek jesu istaknute u apsloutnom iznosu, a ne u postotku od prekršaja. Pa je njemu 150-200 tisuća kuna mjesečno bil kikiriki, a mračil je milijune. Da je zakon propisival globu u recimo iznosu od 30 posto prekršaja u kojem je zatečen, vjerojatno bi mu brzo prisjela takva praksa.
Ali to se nije dogodilo pa je nastavil i dalje cijediti ljude oko sebe.
Tak da mogu samo kopirat twit od jučer:
'Domovinu se voli.
Državu se pljačka.'
To je na ovim prostorima modus vivendi. I ne prihvaćam tezu da je Gazda sve to delal jer mu je bilo omogućeno. Na snazi je isti set zakona i za sve ostale ljude u RH (građane te iste države, namjerno izbjegavam opis Hrvati) pa ih poštuju. Kakvi god da jesu ti zakoni, poštuju ih ljudi.
Nebuš mi valjda rekel da je Al Capone švercal cugu zato kaj je bil jako žedan, a ne zato da nezakonito zgrne ogromnu paru?!
A Mamić je uspostavil svoj robovlasnički sustav s igračima koji mu plaćaju doživotne rente zato da se dečki ne pokvare, kaj ne? A on je skupljal tih 20-25 posto i onda s njima školoval djecu, kupoval lijekove za one koji nemaju i vozil se u staroj škodi octaviji TDI kojoj je zadnji desni amortizer puštal ulje, jer je altruist par excellence...
Ali čekaj, on se vozil u bentleyu kabrio, najskupljem autu koji je mogel kupiti kod nas. Hm, onda sam nekaj pomiješal.
Isto ko i onda kad je Šuker vozil Mercedes McLaren na minhenskim regama po Zagrebu, jer bi porez i trošarine bile puno skuplje u RH. A ruku je držal na srcu kad god je svirala Lijepa Naša...
A ova fiksacija s pentagramom mi fakat nije jasna. Zbilja ne kužim koji je to argument u korist ili protiv bilo čega? Pa američke su snage cijeli Drugi svjetski rat ratovale pod petokrakom zvijezdom. I kaj sad? Buš i njih optužil za neznam kaj?
Ja konkretno nikad nisam bil u Partiji (niti bilo ko od mojih), deda je sa 17 godina prošel Križni put jer su ga pokupili u krivom trenutku na krivom mjestu, preživel je streljanje kod Zidanog mosta (sa 17 je ostal potpuno sijed preko noći), ali ovo kaj se sustavno radi od 1990. nije niš bolje od toga. Samo kaj je malo slabije u intenzitetu, jer je rastegnuto na dulji vremenski period, ali je mentalni sklop POTPUNO isti.
Ako se ne slažeš s menom, onda si protivnik Rvacke, mrziš Hrvate, jugonostalgičar i ne znam kaj.
Halo, kume, imamo državu 27 godina. I sve i jednu od tih 27 godina RH d.d. posluje s GUBITKOM. Ajmo još jednom, vodimo posao koji 27 godina, otkako je osnovan, posluje s GUBITKOM. Vrlo lako se da ustanoviti tko je bio CEO svo to vrijeme. Ajde mi, molim te, pokaži jednog obrtnika, poduzetnika, privatnika koji će DVADESET I SEDAM godina gomilati gubitke prije nego nešto proba poduzeti. Ili će promijeniti direktora. Ili djelatnost. Ili zatvoriti posel.
O tome se radi. A ako ti misliš da mi koji ukazujemo na to da je u pitanju drek, a ne pita patimo jer nema pentagrama, onda si u debeloj samozabludi.
I kad već potežeš pitanje Uljanika, opet postavljam pitanje: tko je bio na vlasti kad su odobravana sredstva koja se upumpavaju u Uljanik i sva druga brodogradilišta? I tko je sad na vlasti kad se o tome raspravlja? Pripadnici iste Partije koja je na vlasti od 1945. Nemoj si samo tepati da je jedna opcija iole bolja od druge. Jer su izašli iz istog lonca