24.07.2018 | 10:21
Dijete, to stoji.
Samo, dečki nisu u najjačoj spremi kada dolazi SP. Baš naprotiv. Da objasnim. Sada niti jedna ekipa, pogotovo ovi pretendenti na naslov ilitiga "velike momčadi" - nisu tehnički mogli biti u najjačoj fizičkoj spremi jer je puno, jako puno od njihovih igrača (primjerice kao naš Modrić i Lovren, igralo sezonu od prošlog ljeta do finala Lige prvaka - dugu 11 mjeseci) i logično je da su bili umorni od (pre)duge sezone (cca 70 odigranih utakmica po igraču koji je standardni prvotimac) već na pripremama za ovo Svjetsko Prvenstvo u Rusiji.
Zato postoje priče, još uvijek u fazi
navodno, da bi se SP, EP, Copa America, Prvenstvo Azije i Pacifika svi pomakli s kraja tekuće na početak iduće nogometne sezone. No, to mali vremenski period pauze, pa ne ulazim koliko bi igrači zaista imali odmora.
Možda nisi toliko pratio, ali Hrvatska je jedina ekipa koja je da bi osvojila medalju odigrala (u minutama) umjesto sedam odigrala osam utakmica.
Inače da bi došao do finala ili u utakmicu za broncu (uključujući i te tekme) momčadi igraju sedam utakmica. Po tri u skupini, četiri u nokaut fazi ako ekipa dođe do utakmice za medalju.
No mi smo igrali tri produžetka po 30 minuta i tako zbrojeno odigrali cijelu dodatnu utakmicu. Uzmi taj umor i pridodaj ga umoru kojeg sam naveo na početku. Pa vidiš u drugom poluvremenu protiv Engleza Modrića da se u pauzama (kada nije aktivan igrač, primjerice lopta je kod suca, Dalić nešto priča o taktici i i slično) drži za koljena i izgleda kao da će povratiti - znaš da je gotov i da diše na škrge.
Ali onda ga vidiš deset minuta kasnije (u produžetku) i da k'o jureći vlak sprinta na loptu koja doslovce juri prema našem korneru samo da bi je zaustavio i da bi spriječio korner za Engleze i izborio makar aut. No, Modrić kao Modrić, napravio je čak i bolje čak i sa svojim fenomenalnim pregledom igre stvorio naš protunapad.
Eto, i to ti znači "ginuti na terenu".
Ponavljam, znam da je fraza izlizana do bola i da ljude zna raživcirati.
Ali ovdje je stvarno imala smisla.
Nadam se da sam ti zorno predočio ove izlizane fraze, no stvarno je tako bilo - imaš replaya koliko hoćeš - pogledaj na YouTubeu.