24.11.2021 | 17:28
Riba kaže:
Mozda si stekao pogresan utisak da ja ne ostavljam mogucnost. Moj fokus interesa nisu lijekovi i cjepiva jer o tome ne znam dovoljno da bih se uopce usudio raspravljati. Sto vise toga funkcionira, tim bolje, medjutim informacije tipa "Japan prestaje s cijepljenjem i prelaze na Ivermektin" sigurno ne pomazu nikome.
U ovom se apsolutno slažem s tobom. To i nije informacija već budalaština koja može nanijeti samo štetu.
Međutim, i naslovi sa FactCheckera mogu ljude dovesti u zabludu tako da i takvim stvarima treba pristupati s oprezom.
To, što onomad Japan nije još bio službeno odobrio Ivermectin, ne znači da ga nisu u međuvremenu odobrili (za sad nemam info ni da jesu ni da nisu). Međutim, isto tako to ne znači da ga nisu odobrili kao "eksperimentalni" tretman, što je danas, jelte, vrlo popularno. Al, opet, ovdje se ne radi o mišljenju nekog nadriliječnika već o ministarstvu zdravstva koje razmatra mogućnosti pozitivnog učinka Ivermectina u svrhu tretiranja korone.
Stvar je u tome što su mainstream mediji i njihovi štovatelji Ivermectin gurnuli u zapećak i prozvali ga "lijekom za konje", a postoje neka svjedočanstva i tvrdnje da taj Ivermectin možda i nije takva budalaština kakvom je prozivaju. Ok, to tvrde oni liječnici koji su "na krivoj strani", pa i njih treba na lomaču zajedno s Ivermectinom.
Možda japansko ministarstvo zdravlja zbilja radi pokus i možda će zaključiti da je to zbilja samo lijek za konje. Ja ne znam, ali ajmo barem vidjeti što će vrijeme pokazati prije nego krenemo bacati kamenje.
Za 2-3 godine ćemo o svemu ovome znati već puno više nego danas.
Ja vjerojatno necu jer imam i pametnijeg posla nego okupirati mozak ovime.
Ma saznat ćeš, htio ne htio
Svi mi imamo pametnijeg posla od ovoga, ali ne možemo ni potpuno ignorirati sve što se događa u svijetu oko nas, pogotovona ovoj razini intenziteta.
Čini mi se da neke zaključke prebrzo donosimo pod bombardiranjem mainstream medija, a mainstream mediji uglavnom služe nečijim interesima, a ti interesi uglavnom nisu interesi svekolikog pučanstva već neke manjine (elite, kajgot...).
Time will tell...
Ja cu opet posegnuti sa svojim oprobanim stavom da o cim manje toga imam misljenje. Oko cjepljenja i lijekova nemam misljenje zbog razloga spomenutog gore, ali o dezinformiranju, a pogotovo ljudskoj zloci i gluposti imam ohoho misljenje.
Eto, i tu se potpuno slažemo.