24.11.2021 | 12:34
Riba kaže:
Procitao sam, jesi li ti?
"The official guidance for doctors from the Japanese Ministry of Health states that "compared to standard treatment and placebo, ivermectin did not reduce deaths, shorten the hospitalization period and improve time of virus disappearance."
Japan's Health Minister Norihisa Tamura said that it is necessary to wait for the proof of the effectiveness of the drug before making any change to the guidance.
On August 4, Tamura met with the health and labour committee of the Lower House of parliament. He told a lawmaker who asked about ivermectin: "If the evidence is clearly established, we can say something," but clinical trials are still underway."
Da. Tu se još uvijek priča o ranoj fazi i logično je da nisu mogli ništa potvrditi ili negirati. To je period od 4.8. do 7.9. kad je objavljen Fucktchecker članak.
"The official guidance" je vjerojatno došao od WHO koji svima daje
smjernice.
Dakle,
službena smjernica (na svjetskoj razini) je da je Ivermectin
bullshit.
No, Japanci su ipak odlučili sami provesti istraživanje da vide jel to baš
bullshit ili nije.
Slučajno ili ne, od 7.9. do danas, njihova krivulja je poljubila dno. Ok, to zbilja ne mora imati nikakve veze s Ivermectinom već sa samoubilačkom mutacijom virusa.
Ono što sam htio reći je:
1. Japanci su odlučili koristiti Ivermectin kao eksperimentalni lijek, pa da vide što će se dogoditi...
2. Naslov članka na FactCheckeru je
misleading
Možebitno je da ni dan danas Japanci nisu uveli Ivermectin kao službeni lijek već svaki pacijent mora pristati na taj tretman na svoju odgovornost. Otprilike kao i na (eksperimentalno) cijepljenje, zar ne? Oš-neš Bangladeš.
Razlika između cijepljenja i tretmana Ivermectinom je ta što je cijepljenje
approved, a Ivermectin iz nekog razloga nije.
U ovoj priči o Japanu ne govorimo o tome da su neki "pobunjeni građani" odlučili uzeti stvar u svoje ruke, pa se roknuti Ivermectinom, već govorimo o tome da su
liječnici odlučili ponuditi Ivermectin kao alternativnu terapiju.
To onda baš i nije više priča sa margine interneta već je, u najmanju ruku, znanstveni eksperiment kao što je slučaj i sa cjepivom. Dakle, postoji mogućnost da tretman Ivermectinom ima neki benefit.
Ne znam je li se u zadnja dva mjeseca ista promijenilo. Na stranicama Japanskog ministarstva nema ni rijeci o tome:
www.mhlw.go.jp/english/new-info/index.html
Znajući kako svijet funkcionira, ne bi me čudilo da je iza kulisa WHO "zamolio" Japan da ne priča puno o tretmanu Ivermectinom (pogotovo ako je uspješan). S druge strane, nije službeno odobren, pa nema potrebe to ni pisati.
Također, možda je ta priča s Ivermectinom potpuno promašena, al, evo, ja sad barem imam lika iz prve ruke koji je uspješno prošao taj tretman.
Jebga, možda će i njemu s vremenom narasti njuška i povećati mu se neki organ na konjsku dimenziju. Bu'mo vid'li.