26.11.2021 | 09:09
dpasaric kaže:
Nema mi to logike da baš "nisu povezani". Ako se time mjeri djelotvornost cjepiva, ako Švicarci temeljem toga daju potvrde, onda to vjerojatno jest dovoljno "ok" pokazatelj da se može uzeti s nekom velikom vjerojatnošću da nećeš biti ugroza drugima - pogotovo kroz prizmu te statistike od svega 0,54% ponovljenih zaraza kod preboljelih.
Pričam jučer sa ženinom sestrom koja radi u SUI, ima državljanstvo i sve. Medicinska je sestra i onaj dio obitelji koji je malo pomaknut. Ne želi se cijepiti. Nema neki razlog osim "da vi znate što ja znam" i slične spike teorija zavjere, ali ništa konkretno neće reći. Za sada nema problema na poslu, mora se testirati redovito i to je to.
No zanimljiv je njen komentar na podjele tamo... većina se cijepila i svi gledaju necijepiše kao "bijelci crnce u američkim južnim državama" - njene riječi. Doslovno su spali na dno kace i kako reče Tino, kao u Amazoni - "ne vide ih". Prestala se družiti s prijateljima (svi cijepljeni, izbjegavaju je), živi samo za posao i pesa doma.
I strašno je to, no to je njen izbor.
I tako je kod nas, nećeš se cijepiti, ok, no onda nam trebaju potvrde i testiranja jer kako drugačije zaustaviti sve ovo? Da se mene pita uveo bih obavezno cijepljenje i testiranje SVIH na ključnim mjestima, bolnice, starački domovi i slično. I mislim da bismo začas došli u neku normalu i vratili se na ustaše i partizane.