16.12.2021 | 00:18
dpasaric kaže:
Vanjuška kaže:
dpasaric kaže:
Kakav sada zaključak iz toga izvesti?
Ja bih baš volio čuti od tebe i Aira što nam je činiti?
Zbilja? Ne se cijepiti? OK! Maske? Recite, zbilja ne znam više što da radim.
Proaktivno bih zagovarao cijepljenje, ali ne uz ucjenu i prisilu. To je i napravilo sav taj otpor i kaos polarizacije u društvu. I na to sam upozoravao ovdje da će se dogoditi i točno je tako i bilo. To je bio jako-jako-jako glup potez. Da nije bilo toga ne bi bilo niti demonstracija niti inicijative za referendum, niti toliko otrova među ljudima sada.
Provodio bih testiranja na ključnim mjestima kao što su bolnice i domovi za starije.
Provodio bih smislene mjere koje su dosljedne i koje bi poštovao i sam vrh svojim primjerom, a onda bi se i građani ponašali odgovornije, nije čudo da su svi frustrirani kada im se brane neke niskorizične stvari, a onda gledaju elitu kako se zabavlja bez ikakve odgovornosti.
Transparentno bih komunicirao o cjepivima i nuspojavama. Sustavno bih na razini Stožera hendlao svaku "teoriju zavjere" koja se pojavi, ali argumentima, a ne patronziranjem i praznim frazama. Korak po korak vraćao povjerenje javnosti.
Priču o ugovorima za cjepiva i testove dao na uvid javnosti i dokazao da nema pogodovanja i profitiranja ikoga na zdravlju građana.
Do sada si po mom mišljenju precizno i rječito opisivao sve ključne događaje vezano za ovu situaciju oko Covida pa me ovaj tekst u najmanju ruku zbunio, na način da bi ovim riješio sadašnji problem sa Covidom.
Mislim Davore kako provedbom ovoga ne bi riješio pandemiju.
U puno zemalja su postigli ekstremnu procjepljenost a zaraza i dalje "bukti" prema sadašnjim pristupom medicinara, za koji su drugi medicinari dokazali da nije znanstveni pristup, naprotiv. Političari su donosili i dosljedno provodili mjere koje su odredili, primjer NZ ali problem nije riješen.
To što netko zna više ili manje o cjepivima i prljavim odnosima između političara, medicinske struke, znanstvenika i farmaceuta u ovoj priči ne otklanja djelovanje virusa osim u jednom dijelu a to je da prema nekim znanstvenim spoznajama nema toliko zaraza virusom i niti smrti od posljedica virusa da bi se dizala ovolika panika i pompa.
Sustavno bih na razini Stožera hendlao svaku "teoriju zavjere" koja se pojavi, ali argumentima, a ne patronziranjem i praznim frazama. Korak po korak vraćao povjerenje javnosti.
A što kada bi transparentnim pristupom došao do spoznaje da je jedina teorija zavjere da se cijepljenjem ljudi čipiraju, a da ostale nisu teorije nego samo praksa? Jer na to upućuju mnoga znanstvena istraživanja i izjave / tvrdnje mnogih svjetski stručnjaka i sudova.
Kada kažeš vraćao bi povjerenje javnosti, nije mi jasno na kakvo povjerenje i prema komu se odnosi to povjerenje? U što ili koga bi to trebala vjerovati javnost?