09.02.2021 | 16:30
Air
Za ovo je dobrovoljno a za 30 drugih je prisilno.
Bilo je već priče o tome kako je prisilno pa da se ne ponavljamo. Za one koji ne znaju: propisana je kazna od mislim 2000 kn i diskriminacija kod upisa u vrtić i još ponešta.
OK... ja sam se vezao iskljucivo na COVID cijepljenje, ti prosirujes na sva i ona za dijecje bolesti. Pa ta su se cijepiva pokazala ispravnima i bez ikakvih side efekata. U mojoj obitelji to su "ustrcali" svi
Oko cijepiva za COVID se raspravljamo eto gotovo jednako kao i mi ovdje
(moram priznati, za sada sam u manjini
)
Ne bih ulazio u rasprave oko ostalih "30" (nije ih toliko bas
).
Air
1. Zašto bi netko drugi potpisivao odgovornost za nešto što nije napravio?
2. Zašto oni ne preuzmu odgovrnost ako tvrde i dokazali su znanstveno (opet ponavljam tu riječ, da malo bode uho) da je cjepivo sigurno?
Ja jos uvijek ne razumijem (ispricavam se unaprijed) tko su "oni" i koga to "oni" tjeraju da potpise sto?
Sto se lijecnika tice da potpisu odgovornost za uporabu cijepiva, nikada nisu, nikada nece i nema tome potrebe. Zna se tko odobrava lijekove, cijepiva, preparate, a lijecnici ih samo sukladno tome prepisuju sukladno diagnozi.
Odgovornost za cijepivo protiv COVID-a lezi na politici odnosno na onima koji ga odobravaju, te na proizvodacu. Zasto oni ne zele preuzeti odgovornost, ne bih znao i tu se slazemo (aj bar u necemu
). Ali opet ne smatram da je to razlog ne cijepiti se...
Cinjenica je da pandemija vlada, cinjenica je da oduzima veliki broj zivota. Takoder je istina da je smrtnost ispod 2%, sto ne izgleda tako strasno, ali jest strasno u odnosu na broj oboljelih, jer se siri rapidno, jer je nekontrolirana, jer su simptomi kod razlicitih ljudi razliciti, a nekih 15% pa do cak (vidim Island izbacio podatak) 50% oboljelih uopce nema simptome. Ali ti isti su i najveca opasnost. Tako da, eto svijet se bori sa svime time i ponudio je neka cijepiva, sad da li na brzinu sklepana, ili na temelju cinjenice da se COVID virusi u raznim varijantama istrazuju vec 20-ak ili vise godina, ne znam ti reci.
Ali isto vidim da ovdje vecina kriticara ima samo kritike ali ne nudi nikakva druga konstruktivna rijesenja