06.07.2021 | 23:45
@jura22
Znači, moraju opravdati djelovanje cjepiva, na način da napuhuju broj zaraženik, a umanjuju broj umrlih?!
A, zašto to isto ne rade npr. izraelci, koji imaju više cijepljenih (u postotku) od Velike Britanije, i nemaju veliki broj novozaraženih, ni umrlih?!
Veliš, nije im "Veliki Brat" na vrijeme rekao šta trebaju raditi?!
U prethodnom odgovoru kažeš: Ako svaki kašalj proglase koronom, naglo raste broj zaraženih, a sada pričaš o lažno pozitivnim kojih ima 3 do 5 posto i lažno negativnih 1 posto, a ja ti govirun o tome da je broj novozaraženih u Velikoj Britaniji u zadnjih dva mjeseca 1000 posto.
Čitaš li ti uopće ono što pišeš, ili samo lupaš riječi onako kako ti dođu na pamet?!
I kakve veze ima ovaj člank, gdje djeca pokušavaju izbjeći školu lažiranjem testova?!
Što on dokazuje?!
Naravno da ja nisam meritum, niti sam uvijek u pravu, ali, ako ti je promaklo, pročitaj odgovore drugih forumaša na neke tvoje provale, da vidiš koliko ih se slaže sa tvojim mišljenjima.
Evo, ja ću ti dati jedan primjer koji nema veze sa koronom (dogodio se prije pojave korone), pa mi reci svoje stručno mišljenje.
Moj pokojni otac je umro od upale pluća. Par godine prije smrti imao je jedam veći i par manjih moždanih udara, od kojih se oporavio, a nakon toga dobio je Parkinsovu bolest, pa nakon toga zalegao u krevet, jednu upalu pluća preživio, a druga ga je otpremila u vjećna lovišta, imao je 87 godina.
E, sad, da li je on umro od upale pluća?
Vrlo vjerojatno.
A da li bi on tu upalu pluća dobio da nije ima Parkinsovu bolest i ležao u krevetu.
Vjerojatno ne bi, jer zdrava osoboa ne leži u krevetu, ne spušta joj se voda u pluća, a i ako leži, može iskašljati tekućinu van (moj stari to nije mogao jer mišići nisu imali snage za to).
Znači, upala pluća je posljedica Pakrinsove bolesti, pa onda možemo reći da je to uzrok smrti.
A Parkinsova bolest je došla negdje u periodu oporavka od moždanog udara, pa su i posljedice moždanog udara priodnijele takvom krajnjem ishodu.
Ono što želim reći, je to da je čak i doktorima teško reći da je nečija smrt posljedica samo jedne bolesti, jer u nekim godinama, jedna bolest doprinosi pojavi druge, a smrt obično dođe kao posljedica svega skupa.
Da je recimo moj otac doživio pojavu korone, da li stvarno misliš da bi sa koronom uspio preživjeti i prvu upalu pluća?! Umro bi vjeroatno i puno prije, ne zato što je korona tako smrtonosnoa, nego zato što su kronični bolesnici osjetljivi i na bolesti od kojih zdrave osobe u pravilu ne umiru.
I da je moj otac umro sa indiciranom koronm, zar misliš da tijelo ne bi trebalo staviti u posebni lijes, da se spriječi rizik širenja virusa?
Ti kad ga lupneš onda ga pošteno lupneš---