28.06.2021 | 10:06
@Dijete, sve kužim. I ja sam negrad imao PC - Doom 3, Half Life 2, FarCry, Prince of Persia...
To sam igrao na ATI 9800 Pro, pa reko "moram ja imat mrcinu od kompa" i pljunuo pet tisuća kuna samo na NVIDIA 6800 Pro koja je tada bila najjača grafulja. Di je još prateća memorija (Cruicial Ballistix dvije pločice po ne sjećam se ni sam više koliko RAM-a i para). Pa HDD koji je morao biti najveći (500 GB - možeš misliti koliko mo koštao tada), pa pržilice dvije koje su mogle crtati i gornji dio DVD-a crno-bijelo.Htio sam Plextor ali nisam mogao naći pa sam uzeo prve lošije. Onda napajanje skupo ko vrag. A di je tek periferija, koja je morala biti Logitech i to najskuplja.
Cca 20 000 kn bi pljunuo na sve to - samo radi igrica.
MAK me, kada je čuo koliko sam para dao i na šta, htio premlatiti.
Ne doslovno, ali verbalno.
I to mi je radio non stop neko vrijeme.
Zvao me - budalom.
"EJ, BUDALO" - kad bi se prodero, znao bi da misli na mene...
Pa bi mi objašnjavao kako je svojevremeno predlagao da se Večernji List prebaci na sustav od glave do pete i da bi to bio puno pouzdaniji sustav od PC idiotarija koje smo imali, s izuzetkom par Macova u Grafici i Infografici te Fotorubrici.
Ali mu glavonje nisu dale.
No meni je šlag na tortu bio kada bi iz svoga ruksaka izvadio izgledom ganc novi Appleov Pro laptop, onako bi se se šeretski nacerio i procjedio: "To sam dobil' od direktora zastupnika za s kojim sam prijatelj. On je sebi uzeo najnoviji pa mu ovaj više nije trebao" - i onda bi me još šutnuo dok sam psihički bio "na podu" zaključivši na glas: "Pih, neznalico. PC plaćat tu lovu. Kak da te zovem nego budala".
Ali razovarati s njim ili ga slušati kako priča s nekim u stankama između posla u Večernjaku mi je bio uvijek gušt.
Čovjek enciklopedija.
Koji ima smisao za humor da se valjaš od smijeha.
Anyway - tema su igrice? (Budala, jbg)
Imam pitanje - ne želiš si kupiti PS5, ili ga nema tamo?