19.08.2021 | 10:55
Amerikanci mogu pričati šta hoće, ovo je točno ispalo kao drugi Vijetnam.
Nisu napravili apsolutno ništa.
Ove spike "mi smo obavili to po što smo došli" su tako prozirne i glupe, jer su Osamu ubili još prije deset godina, 2011 - za prvog mandata Baracka Obame.
Znači prošao je i njegov drugi mandat, pa mandat Trumpa, pa tek sada Biden povlači ovaj potez.
Nitko ne govori da oni tamo trebaju biti, neka ti ljudi odu doma - ali postavlja se pitanje zašto su uopće dolazili?
Osamu su ubili u covert misiji za koju regularnu vojsku nisu niti trebali "dizati" u borbenu spremnost; kamoli ih slati tamo.
Za 11. rujan su se prvo išli osvećivati Iraku (!?), pa onda Afganistanu, jer su nakon dugotrajnog nadziranja shvatili da se Osama i ostala vrhuška Al-Quaede nalazi tamo.
A ta njihova uvođenja demokracije su mi "predobra".
Dođu, posišu sve šta valja iz zemlje od prirodnih resursa (bilo legalnih, ilegalnih) - kao krenu uspostavljati novu vladu ili red da bi na koncu ispalo da nisu uspostavili apsolutno ništa.
I onda kada doslovno unište sve, pale transportne avione, helikoptere i paljada.
Kao dijete kada mu se dosadi igrati pa ostavi razbacane Lego kockice i sav taj nered jer mu se eto - više ne da.
I to je njima "obrana domovine".
A mi sada zahvaljujući njihovoj obrani domovine možemo očekivati još jednu migrantsku krizu.
Stvarno mi više idu na jetra i jedva čekam da se Kina postavi kao prva svjetska velesila pa da se bave njima, a ne ostatkom svijeta koji im ne može parirati ni u kojem smislu.
I tu su mi kao neki bully u dvorištu osnovne škole, uvijek odabiru slabije od sebe i mlate li ga mlate.
To je meni Amerika, razmaženo derište koje rata na svom teritoriju vidjelo nije stoljećima.
Dva napada ne računam kao rat (Pearl Harbour i Twin Towers).
Baš me zanima kako bi se njihova javnost ponašala nakon četiri godine rata i bombi koje smo primjerice mi prošli.
Bi li i onda smatrali da se domovina brani 1500 milja od obale USA?
Ma...