20.08.2021 | 14:48
Ja hrvatsko drzavljanstvo imam, a nista od tog drzavnog aparata ne koristim. Dodjem na ljetovanje ko turista. Potrosim pare i odem, kao i svi ostali.
Cak niti djeciji doplatak ne uzimamo iako je dijete rodjeno u Splitu. Mnogi su se fiktivno prijavljivali radi toga na neke divlje adrese, mi eto nismo. Ne znaci mi to u zivotu nista.
Na hrvatske izbore ne izlazim. Sto bi ja krojio sudbinu drugim ljudima. Ne glasam ni u BiH doduse, al to nema veze
U pregovorima sam stan u Strozancu pored Splita, zgradu tek grade pa cu se za godinu dana preseliti tamo. Otvoriti ponovno tvrtku i nastaviti pruzati usluge svojim americkim klijentima. Placat cu nuzni zakonski minimum drzavi da bi poslovanje bilo legalno. Sebe prijaviti na minimalac. Nema tu neke velike pameti
Ne smatram da sam parazit po bilo kojem osnovu. Cak donosim pare (legalne, sa podrijetlom) u Hrvatsku.
Vi koji ste tako veliki zagovornici tog bajnog socijalisticko/solidarnog uredjenja zdravstvenog i mirovinskog fonda, imam super prijedlog za vas.
Odite sutra ujutro odmah svom poslodavcu i recite da vas prijavi na duplo veci iznos nego sto realno primate, razliku doplatite iz svog dzepa i uzivajte u jos vecim pogodnostima i blagodatima te dijeljene solidarnosti nego sto vec sada imate
Ja volim imati 1000000 neke valute na privatnom bankovnom racunu ili zdravo seljacki zakopano u zemlji da me ceka za buducnost, nego uplaceno u drzavni proracun pa da oni odlucuju kada i koliko i hoce li mi ista dati.
Zasto je to tako tesko za razumjeti i prihvatiti?
Sutra vladajuci mogu pomjeriti mirovinsku granicu na 70-80 godina, a moj otac umro u 55. recimo. Ne bi po ovim danasnjim primio niti jednu jedinu mirovinu, a od 18. godine je radio kao policajac. I gdje su npr njegove pare sto su se izdvajale cijeli radni vijek?