13.10.2022 | 13:45
dpasaric kaže:
Tako da u konačnici, što se ljudstva tiče, opet dolazimo na moje djetinjaste, ali vrlo logične, usporedbe sa Starcraftom: visokomotivirani Protoss može pobiti 10 zergova u obrani, ali na kraju padne od 11-og.
Taj tvoj Starcraft ocajnicki treba update. Imas neku inacicu iz 1960
Prosla su vremena velikih ofanziva, da bi brojevi vojnika bili kljucni na nacin kako ti to zamisljas.
Danas ratuju i pobjedjuju mali mobilni timovi vrhunski obucenih vojnika. Imaju potporu zracnih i topnickih trupa, na mjestima gdje udare na tvrdo.
Neprijatelj ne moze da ih uvati ni za glavu ni za rep. Konstantno se krecu i koordiniraju sa ostalim rodovima vojske. To je to novo umrezeno bojiste sa realtime informacijom kao umnoziteljem sile.
Situacije gdje izvidnicki dron salje informacije recimo i artiljeriji kao i operateru drona, sto strahovito smanjuje vrijeme reakcije. Recimo HIMARS je izmedju ostalog i mrezni hub koji proslijedjuje informacije tog tipa dalje.
Vojnik imena Alpha 1 samo kaze "trebam pomoc" a posada Himarsa ili M777, vec ima podatke gdje se on nalazi i sta je njegov drone oznacio. Za 10-20 sec visoko precizna granata je rijesila problem vojniku Alpha 1 i oni odose dalje sa svojom misijom. JEDNA granata ili raketa, a ne krkansko rafalanje sto rade Rusi.
To su tipovi obuke koje prolaze ukrajinske trupe u NATO zemljama. Brzo mobilno ratovanje uz preciznu topnicku potporu. Idealno bi bilo da mogu imati i zracnu potporu, ali ne postoje realni uvjeti za to.
Ja bi uvijek radije isao u bilo kakvu borbu sa 50-ak vrhunski sposobnih ljudi nego da nas je 250 koji nemamo pojma sta radimo, i samo se molimo Bogu da ne pogodi mene vec nekog drugog