Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

18.10.2022 | 19:09
Koliko mi je poznato, protiv ovih dronova se bore elektronički, ometanjem GPS signala i preuzimanjem nadzora nad njima. No, čital sam neke analize ozbiljnjih PZO časnika koji kažu da bi zapravo najobičniji klasični PZ top tipa bofors bio izuzetno efikasan protiv njih.
Druga opcija bi bili spori propelerci avioni naoružani klasičnim strojnicama. Čak ni ne govorimo o avionima tipa spitfre ili P-51 mustang, nego cessnama koje su naoružane i mogu dugo biti u zraku i patrolirati...
18.10.2022 | 20:17
Djuro genijalac kaže:
Koliko mi je poznato, protiv ovih dronova se bore elektronički, ometanjem GPS signala i preuzimanjem nadzora nad njima. No, čital sam neke analize ozbiljnjih PZO časnika koji kažu da bi zapravo najobičniji klasični PZ top tipa bofors bio izuzetno efikasan protiv njih.

Omesti im signal ima smisla dok su u prilazu gradu, pa da padnu u neku šumetinu, ali ako to naprave nad gradom, nisu li šanse velike da padne na nešto civilno?

Ako ga pak oboriš PZ topom, ista priča, past će negdje i grunuti. Nije su baš neke šanse da eksplodira u zraku ako ne gađaju eksplozivnim zrnom.

Zanimljivo je da dron pogoni boxer motor male kubikaže od samo 548 ccm i težine tek 16 kg.

www.uskowioniran.com/2014/11/takeaways-f...ranian-national.html
18.10.2022 | 20:32
Nije to bas tako jednostavno.

Domet tog topa je 3-4 km, efektivno jos i manje. Znas li koliko komada 40mm Boforsa trebas za zastitis teritorij velicine Ukrajine?

A zamisli te neke spore propelerce ukrajinske vojske (cak i da postoje), vozikaju se uokolo cekaju dron da naidje. Cime bi ga uopce uocili i detektirali da dolazi?

A plus bi ih ruski S300 i S400 poskidali s neba ko zeceve. Ti sustavi pokrivaju po par stotina kilometara neba, tako da zadiru duboko u teritorij Ukrajine i nisu uopce bezazleni.

Malo mi je neozbiljna i djetinjasta ta analiza od strane tih "ozbiljnih" strucnjaka
19.10.2022 | 00:30
Redacted komenitra razne fake snimke i Zelenskog koji snima izjave ispred green screena.

Ovo je stream snimka, pa možete odvrtiti na 30:50 kada počinje emisija.
19.10.2022 | 05:24
Zelenski se ispričava zbog green screena. Stavit će koordinate u lijevi kut svakog videa tako da ga lakše mogu pogoditi.
19.10.2022 | 05:35
Ovaj momak kaže da su Rusi i Ukrajinci jedan narod i da Rusi samo žele da Ukrajina bude ne ovisna od Zapada i NATO-a. Jedna država koja je prijateljski orijentirana prema Rusiji.
Cilj Moskve je prisiliti Ukrajinu da bude prijatelj Rusije.

FfXyyV8WYAIWhAt.jpeg
19.10.2022 | 06:28
tino1 kaže:
Ovaj momak kaže da su Rusi i Ukrajinci jedan narod i da Rusi samo žele da Ukrajina bude ne ovisna od Zapada i NATO-a. Jedna država koja je prijateljski orijentirana prema Rusiji.
Cilj Moskve je prisiliti Ukrajinu da bude prijatelj Rusije.

Pa jasno, prisila je najbolji način da stekneš prijatelja!
19.10.2022 | 07:16
dpasaric kaže:
Redacted komenitra razne fake snimke i Zelenskog koji snima izjave ispred green screena.

Ovi su gori i od ravnozemljaša.

Njih zanima samo "istina", a voditelji u studiju su istovremeno i "eksperti" u području video forenzike, koji ne znaju razliku između green screen grešaka i artefakata video kompresije.

Sa takvim "stručnjacima" i tom "istinom", ovi koji nas "lažu" nam niti ne trebaju.
19.10.2022 | 10:05
tino1 kaže:
Zelenski se ispričava zbog green screena. Stavit će koordinate u lijevi kut svakog videa tako da ga lakše mogu pogoditi.

Ako ne želiš odati lokaciju to je sasvim ok, ali ako je namjerno lažiraš za propagande svrhe, onda mi to ne ostavlja nimalo pozitivan dojam, a i indirektno se ugrožava ljude na toj lokaciji ako se već zna da ga žele pogoditi.

No, nebitno, u video snimkama i gafovima malo tko može sustići dementnog Bidena koji je će u povijest ući kao američki predsjednik za kojeg i naivni vide da je tek marioneta lobija koji njime upravlja.
19.10.2022 | 12:33
Iran uspješno ratuje Proxy rat protiv USA koristeći Ruse ali u Ukrajini.
Ima li još iko ko bi trebao pokrenuti nešto protiv nekoga? U Ukrajini je sad prilika za to.
19.10.2022 | 12:45
m@xym kaže:
dpasaric kaže:

Ovi su gori i od ravnozemljaša.

Njih zanima samo "istina", a voditelji u studiju su istovremeno i "eksperti" u području video forenzike, koji ne znaju razliku između green screen grešaka i artefakata video kompresije.

Sa takvim "stručnjacima" i tom "istinom", ovi koji nas "lažu" nam niti ne trebaju.

Namoj zajebavati, to uopće nije green screen? Ne kužim se u to, tako da mi mogu prodavati muda pod bubrege. Palac braco za ovaj muštuluk.
19.10.2022 | 13:09
tino1 kaže:
Iran uspješno ratuje Proxy rat protiv USA koristeći Ruse ali u Ukrajini.
Ima li još iko ko bi trebao pokrenuti nešto protiv nekoga? U Ukrajini je sad prilika za to.

A baš idealna prilika za isprobati razna nova oružja, prodati par milijuna jednoj i drugoj strani, može u zamjenu za crno zlato itd. Još će ispasti da je i Putin zapravo samo nečija marioneta.
19.10.2022 | 13:10
Jedna ekskluziva. Nekim internim kanalima sam dobio informacije za poslove u Ukrajini. Sve je jos nezvanicno ali americki kontraktori dolaze na ukrajinsko tlo.

Skontali su valjda da sve one Himarse, M777, oklopne transportere, treba neko i odrzavati i servisirati

Za sada se jos uvijek razmatra da li bi mogli/trebali nositi oruzje ili da ukrajinska vojska pruza osuguranje za te civile.

Lako moguce da bi i Academi mogao dobiti nekakav security ugovor. Onda bi imali vojnike placenike na obje strane i samo je pitanje vremena kada ce se direktno sukobiti sa Wagnerom na bojnom polju.
19.10.2022 | 13:42
Korporativni portali napali Milanovića, a on je na sreću domaći glas razuma i ne želi tuđe ratove za profit dovoditi u naše dvorište. Niti jedan od tih novinara koji ga napada ne bi otišao u Ukrajinu i borio se "za pravdu", tj. za američke interese.

Baš mi je drago da sam mu bio dao glas, imao je ispravan stav i oko covida, a sada i oko tuđih ratova.
19.10.2022 | 13:48
@tino1

Nije stvar u tome da li Zelenski koristi green screen (tj. chroma-key) i snima se u studiju umjesto na stvarnim lokacijama (ako je pametan onda to vjerojatno i koristi, iz više nego razumljivih razloga), nego u činjenici da ovi "eksperti" kao "dokaz" korištenja green-screena navode nešto što nema veze sa green-screenom. U konkretnom slučaju, svijetli rub lijevog ramena Zelenskog je po njima, dokaz da se radi o korištenju green-screena, jer se tu navodno vidi zelena boja pozadine ispred koje je Zelenski snimljen.

Zelena (ili bilo koja druga boja, a najčešće se koriste zelena i plava) boja pozadine se jednostavno ne može vidjeti, jer su ona u samom postupku snimanja "izbija" iz slike (sve što je zeleno, postaje "prozirno"), tj. umjesto zelene boje prikazuje se slika koja je umetnuta "ispod" snimke osobe ispred zelene pozadine.
19.10.2022 | 17:23
dpasaric kaže:
Korporativni portali napali Milanovića, a on je na sreću domaći glas razuma i ne želi tuđe ratove za profit dovoditi u naše dvorište. Niti jedan od tih novinara koji ga napada ne bi otišao u Ukrajinu i borio se "za pravdu", tj. za američke interese.

Baš mi je drago da sam mu bio dao glas, imao je ispravan stav i oko covida, a sada i oko tuđih ratova.

Naprotiv, svojim izjavama oko Srebrenice i sličnim, te držanju ljestava ratnim zločincima ponizio je i sebe i sve nas koji smo mu dali glas - a sve zato jer se prodao nekome za nešto para i povlastica. Tog čovjeka, ako bih ga čovjekom nazvao ne želim više nikada vidjeti u političkom životu ove države, plavuša je svojim maturantskim eskapadama manje osramotila ovaj narod.
19.10.2022 | 18:08
Bravo Vanjuska.

Taj lik svojim budalastim ispadima nije dobrodosao ni kod Hrvata ni kod Bosnjaka u BiH. Pa se eto druzi sa Dodikom

Nasao se, igrom slucaja, u drzavnickoj ulozi za koju nije dorastao i pogubio se u svemu tome.
19.10.2022 | 18:20
m@xym kaže:
@tino1

Nije stvar u tome da li Zelenski koristi green screen (tj. chroma-key) i snima se u studiju umjesto na stvarnim lokacijama (ako je pametan onda to vjerojatno i koristi, iz više nego razumljivih razloga), nego u činjenici da ovi "eksperti" kao "dokaz" korištenja green-screena navode nešto što nema veze sa green-screenom. U konkretnom slučaju, svijetli rub lijevog ramena Zelenskog je po njima, dokaz da se radi o korištenju green-screena, jer se tu navodno vidi zelena boja pozadine ispred koje je Zelenski snimljen.

Zelena (ili bilo koja druga boja, a najčešće se koriste zelena i plava) boja pozadine se jednostavno ne može vidjeti, jer su ona u samom postupku snimanja "izbija" iz slike (sve što je zeleno, postaje "prozirno"), tj. umjesto zelene boje prikazuje se slika koja je umetnuta "ispod" snimke osobe ispred zelene pozadine.

Hvala braco, super objašnjeno.
Ne brini za njih i njihovo baljezganje. Da se već u srednjem vijeku znalo da je zemlja kugla, dokazuje i carska jabuka jedna od važnijih insignija moći, oni sve jedno ploča i gotovo.
Ali dečki traže laži u laži.
19.10.2022 | 20:02
Vanjuška kaže:
dpasaric kaže:

Naprotiv, svojim izjavama oko Srebrenice i sličnim, te držanju ljestava ratnim zločincima ponizio je i sebe i sve nas koji smo mu dali glas - a sve zato jer se prodao nekome za nešto para i povlastica. Tog čovjeka, ako bih ga čovjekom nazvao ne želim više nikada vidjeti u političkom životu ove države, plavuša je svojim maturantskim eskapadama manje osramotila ovaj narod.

Daleko da je Zoki savršen, ima gomilu mana, ali je svakako bolji od tada ponuđenih alternativa. U biti, sada mislim da bi jedino bolji bio Kolakušić. Tada to nisam mislio, ali sada, nakon njegovog rada u EU parlamentu, vidim da je čovjek u pravu po bitnim pitanjima (covid, tiskanje novca, samoubilačke EU sankcije) i bez dlake na jeziku.

A ovo za Zokija i te izjave oko Srebrenice, čuo sam da je bio skandal oko toga, ali nisam to pratio jer je to pitanje iz prošlosti, a mene brinu stvari koje se odvijaju sada - znači covid i rat. On je po oba ta pitanja pokazao ispravne stavove.
19.10.2022 | 20:13
"Ukraine claims that the AFU destroyed 223 kamikaze drones in just over a month. They overestimated their drone performance by at least 200. This is a higher number than the number of launched drones. Why would they then beg for air defense if they are so super efficient in destroying them?"
  • Air
  • Korisnik
  • 72
20.10.2022 | 07:54
dpasaric kaže:

Po pitanju "dovođenja rata u naše dvorište" on je po meni ili senilan čovjek (zaboravio je kada 90-tih nama svaka pomoć bila dobrodošla ili dvoličan čovjek (kada treba njemu pomoći tada su svi dobrodošli a kada on treba pomoći nekom drugom tada hladno okreće leđa i čuva svoju guzicu). To po meni nije glas razuma.

Ne zaboravi da u Ukrajini ginu nevini Ukrajinci za svoju zemlju jer ih je napao agresor!
20.10.2022 | 09:26
drlovric kaže:
Jedna ekskluziva. Nekim internim kanalima sam dobio informacije za poslove u Ukrajini. Sve je jos nezvanicno ali americki kontraktori dolaze na ukrajinsko tlo.

Skontali su valjda da sve one Himarse, M777, oklopne transportere, treba neko i odrzavati i servisirati

Za sada se jos uvijek razmatra da li bi mogli/trebali nositi oruzje ili da ukrajinska vojska pruza osuguranje za te civile.

Lako moguce da bi i Academi mogao dobiti nekakav security ugovor. Onda bi imali vojnike placenike na obje strane i samo je pitanje vremena kada ce se direktno sukobiti sa Wagnerom na bojnom polju.

Academi je nešto kao MPRI koji je bio kod nas? Za sve koji ne znaju, tu je objašnjeno: en.wikipedia.org/wiki/Military_Professional_Resources_Inc.
20.10.2022 | 09:35
dpasaric kaže:
"Ukraine claims that the AFU destroyed 223 kamikaze drones in just over a month. They overestimated their drone performance by at least 200. This is a higher number than the number of launched drones. Why would they then beg for air defense if they are so super efficient in destroying them?"

Zato jer troše rakete da bi oborili ove iranske verzije V1. Rakete su, naime, potrošna stavka.

Nego, dolaze izvještaji da je u tijeku rusko povlačenje iz Hersona preko brane u Kahkovki. Teška mehanizacija ne može preko toga i ona ostaje na desnoj obali Dnjepra. Također, Rusi su uspjeli postaviti ponton uz Anotonovski most koji zasad Ukrajina ne dira. Očito im ostavlja odstupnicu.
U međuvremenu, sve je više vijesti o dvorskim borbama između ministartstva obrane i FSB-a koji sad prebacuju odgovornost s jednih na druge za očajan učinak u Ukrajini i gubitak obraza pred cijelim svijetom. Ministarstvo obrane FSB-u predbacuje katastrofalnu procjenu situacije u Ukrajini (puk će dočekat rusku vojsku s kruhom i solju), FSB pak vraća lopticu da su ROS propustile slomiti otpor u prvim danima i osvojiti Kijev.
20.10.2022 | 09:42
Air kaže:
dpasaric kaže:

Po pitanju "dovođenja rata u naše dvorište" on je po meni ili senilan čovjek (zaboravio je kada 90-tih nama svaka pomoć bila dobrodošla ili dvoličan čovjek (kada treba njemu pomoći tada su svi dobrodošli a kada on treba pomoći nekom drugom tada hladno okreće leđa i čuva svoju guzicu). To po meni nije glas razuma.

Ne zaboravi da u Ukrajini ginu nevini Ukrajinci za svoju zemlju jer ih je napao agresor!

Koliko je meni poznato on se vodi stavu da nama nitko nije onda pomogao kada je trebalo, pa kao zašto bi mi sada Ukrajini.
Onda se nitko nije htio miješati(pomoći) u naš rat, pa zašto bi mi sad trebali u tuđi.

Mislim da je Hrvatska dovoljno pomogla, i više nego što smo primili onda. Onda smo bili prepušteni samima sebi, a i danas smo. Moramo zauzeti pozicije i stavove u interesu naših građana, a ne se dodvoravati nečemu od čega apsolutno nećemo imati koristi. Rekao bih da imamo više štete nego koristi.
20.10.2022 | 10:16
Na ovo mogu reći samo jedno: htjeli smo biti članica EU. Od te EU muzemo novce (ne koliko bi mogli, ali to je naš problem, jer smo preglupi) i onda je, barem meni, logično da slijedimo politiku te iste EU kojoj smo htjeli pripadati i čije novce uzimamo. Inače, kako istočni komšija Vučić kaže, 'vrdamo koliko možemo'. Tko god sjedi na dva stolca, na kraju ostane bez ijednog. A glede strane koju bismo trebali zauzeti, mislim da tu nema spora. Imamo imperijalističke težnje jedne države koja želi uništiti drugu i odriče cijelom jednom narodu pravo na postojanje, jezik i kulturu. I mi smo kroz to prošli. I da se ne zaboravi, ako ostavimo Sloveniju po strani, jer smo nakon proglašenja neovisnosti odmah priznali jedni druge, Ukrajina je bila prva zemlja koja nas je priznala. Oni, Island, Vatikan. Mislim da je bio još netko, ali nisam siguran.
20.10.2022 | 11:04
Ja sam mišljenja da mi iz EU izvlačimo onoliko koliko smijemo......
Cijena priznanja kao države kao i cijena članice EU je daleko veća nego bilo kakva korist do sada. Što dalje idemo, u dublja govna ulazimo. Iz jedne juge izašli u drugu ulazimo sve dublje.
Što je naše? Ništa! Da li je moglo biti drugačije? Teško.
Ukrajina prolazi isto što i mi. Dali smo im diplomatsku i humanitarnu podršku, a ostala se ne bi trebala ni spominjati. Mi ni to nismo imali.
Neka ih tamo, ne treba se gurati u prve redove kad se šoraju divovi, pogotovo kad je jedan od njih poremećena ličnost. Ima ih dovoljno većih i ozbiljnijih koji bi trebali biti ispred nas. Tako su se čelnici pozicionirali i neka se tako ponašaju.
Naši predvodnici imaju neviđenu sposobnost stati u prve redove i lupat se o prsa i srat govna, a na kraju govna jedemo mi (običan narod). Tako da....ne treba nam još i ovo. Dakle, Plenki i Zoki, pamet u glavu, ako je imaju, začepit gubicu i baviti se domaćim problemima i interesima
20.10.2022 | 12:01
Vidi se da nisi ni poduzetnik a ni ekonomist! EU je najbolje što nam se moglo desiti. Mi dobivamo po kontigentima onoliko koliko apliciramo. Ta spika je krajnje populistička. Populizam je ona vrsta politike koja za kompleksne probleme misli da ima jednostavna rješenja, bez sagledavanja uzročno- posljedičnih činjenica.
20.10.2022 | 12:21
Ajde molim te ne trabunjaj. Ti si ko mali Ivica.
A što se tiče poduzetništva? Da li si ikada povukao bespovratna sredstva iz EU fondova?
Mi, tvrtka gdje radim, jesmo i imam jako dobro iskustvo stime i to iskustvo mi se nikako nije svidjelo, odnosno sve ono do trenutka predaje samog projekta.
20.10.2022 | 13:20
Djuro genijalac kaže:
Academi je nešto kao MPRI koji je bio kod nas? Za sve koji ne znaju, tu je objašnjeno: en.wikipedia.org/wiki/Military_Professional_Resources_Inc.

Nije bas. Academi je privatna tvrtka. Suradjivao sam s njima. To ti je ex. Black Waters kada je dosao na zao glas u medijima jer su mucili zarobljenike neke i zlostavljali. Samo su napravili rebranding.

U principu rade sav prljav posao za vojsku, a oni sami nisu vojnici vec civili. Mada svi uposloenici su mahom ex. military i ne nuzno Ameri.
20.10.2022 | 13:42
JOHN kaže:
Ajde molim te ne trabunjaj. Ti si ko mali Ivica.
A što se tiče poduzetništva? Da li si ikada povukao bespovratna sredstva iz EU fondova?
Mi, tvrtka gdje radim, jesmo i imam jako dobro iskustvo stime i to iskustvo mi se nikako nije svidjelo, odnosno sve ono do trenutka predaje samog projekta.

Ne trabunjam. Jesam, povukao sam u dva navrata sredstva iz EU fondova. Nisam imao nikakva negativna iskustva. Sama činjenica da sam mogao povući sredstva je već veliki + za EU. Kad si to ti prije ikad dobio nešto kredita a kamo li bespovratno?
A to da je aplikacija zahtjevna je normalno. Ako ti neko daje đabe onda je logično da se ponašaš po njegovim pravilima.
Samo to da možeš u cijeloj EU naručiti nešto i dobiti ga bez carine i gluposti.
Taj paušalni, diletantski pristup ovako važnoj stvari kao EU je trabunjanje!
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!
  • smayoo: Oho! Sretan rođendan i od mene! :)
  • VanjusOS: sretan rođendan @drlovric
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!
  • smayoo: Stvarno prerano. :/
  • smayoo: O, jebote... :(
  • FiFi: RIP Siniša Švec
  • Borisone: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?