05.04.2023 | 08:19
smayoo kaže:
Ali nije to poanta. Vama (tebi, m@xymu i ostalima) je, dakle, tema deplasirana jer o njoj priča netko na internetu koga vi smatrate nestručnim, nevjerodostojnim, ne-nešto-treće ili sve to zajedno.
Kako ono kažu Englezi; "Fool me once, shame on You, fool me twice, shame on me".
Dakle, ako provjeriš informaciju iz nekog izvora i utvrdiš da je netočna ili u najmanju ruku zavaravajuća, i tako nekoliko puta, koji je smisao u daljnjem prihvaćanju informacija iz tako nepouzdanog izvora?!
Tebi su Davorovi izvori pouzdani?
Meni nisu.
Djuro genijalac je ovdje lijepo objasnio kako novinar koji želi izbaciti "breaking news" može od parcijalnih informacija (koje su, pojedinačno, činjenično točne) složiti zaključak koji je potpuno pogrešan ili dovodi čitatelja u zabludu.
Neki od izvora koje možemo često vidjeti na ovoj temi, ista tako se često nalaze i na drugim popularnim temama, i iz tih izvora uvijek dolaze neke bombastične informacije o Ukrajini, cjepivu, globalnoj ekonomiji, bitcoin trgovini, i uvijek se radi o tome da "nas varaju" ili o postojanju neke zakulisne igre, "igrača u sjeni" i sl.
Jeli stvarno moguće da smo svi mi tako glupi, da su svi službeni informativni kanali svih zemalja u službi jedne "svjetske vlade u sjeni", i da samo ovih par odabranih sa YouTube-a i Twitter-a znaju "pravu istinu" baš o svemu?!
To što su istu temu prije toga pokrenuli USA kongresnici? Ne čini razliku? Ti su kongresnici isto neki šupci i prevaranti? Možda i jesu, hm, ipak su političari.
A to ste zaključili na temelju... čega?
Zaključke o tome kakvi su političari, možeš napraviti nakon par sati gledanja direktnog prijenosa iz Hrvatskog Sabora.
Stranicu koju referencira m@xym, techarp.com uređuje isto jedan novinar opće prakse.
Po čemu je on, Djuro, kompetentniji od onog prvog novinara?
Prvo, stranica koju sam ja referencirao je skroz nebitna, ali, kad već spominješ stranice (izvore), ova koju sam ja referencirao ima članke iz raznih područja tehnike, dok ona koju je Davor referencirao ima samo jednu jedinu temu u svim svojim člancima.
I, drugo, već sam ti rekao da nije bitan izvor, nego ono što tamo piše, a to je da razlog zašto tamo piše COVID-19, iako je datum pored naslova znatno raniji nego datum kada je COVOD-19 službeno tako nazvan, ne mora nužno biti to da je "netko iz sjene" već tada, mjesecima unaprijed, znao kako će se COVID-19 nazvati, pa je onda sve to skupa ništa drugo nego velika zavjera, kako nas ovaj "nezavisni novinar" želi uvjeriti, nego se jednostavno radi o tome da je naziv COVID-19 naknadno promjenjen.
Na, isti način kao što smo i mi mogli otvoriti temu o COVID-19 prije nego se epidemija tako službeno nazvala, i tada je nazvati "nova epidemija", i onda admin, nakon što je donesen službeni naziv epidemije, promijeni riječi "nova epidemija" u COVID-19.
Mislim, ne razumijem, jbt...
? Argument na kojem temeljite svoj stav da je nešto sranje je - da tako piše ili kaže netko drugi koji je jednako (ne)vjerodostojan kao i ovaj prvi. Stvarno? WTF? Nitko više nema vlastite pameti? Kad se to dogodilo?
Za druge ne znam, ali ja argumente za svoje stavove temeljim na logici i na službenim informacijama iz stručnih izvora.
Dozvoljavam da je moja logika možda nekome nelogična, i da netko drugi upravo službene informacije iz stručnih izvora smatra nepouzdanima zato što su političari korumpirani, a doktori uvezani sa političarima, ali nekako sumnjam da je Pfizer (ili tko već) tako moćan da je ušao u sve pore svih zapadnih država i sve relevantne čimbenike natjerao da "pušu u njihova leđa", samo da bi oni eto napravili novi virus, pustili ga namjerno van, a zatim napravili cjepivo koje nije cjepivo, i zaradili brdo love.