Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

05.04.2023 | 16:10
NATO vs Rusija. To ti je kao da Real Madrid igra protiv Hajduka

Pogledajte ove zajednicke vjezbe. Razlicite drzave, oruzja, protokoli i sve stima na terenu.

Rusi ne mogu nazvati top 500m od njih ako ne ukradu SIM karticu iz ukrajinske prodavnice.

05.04.2023 | 16:15
To je indoktrinacija.
Ako netko ima usadjeni stav o necemu i taj stav ne propituje, teskoga je uvjeriti u suprotno bez obzira na ocite dokaze da je u krivu.
Ako se taj proces primjeni zlonamjerno, dobijemo fasizam kao sto smo vidjeli u AU ili NZ.
I kod nas je bilo i ima onih koji bez obzira na ocite dokaze tvrde suprotno. Da li su placeni ili indoktrinirani, nije jasno.
I ovdje se stvara stav kako je Rusija krajnje negativna, a Ukrajina krajnje pozitivna.
05.04.2023 | 16:15
Kakav Real Madrid! Kao Dinamo protiv Hajduka.
05.04.2023 | 16:49
I tako, nakon 13 mjesci i 180 stranica teme napokon smo došli do logike, poluosovina i homokinetičkih zglobova

05.04.2023 | 18:08
Bertone kaže:
I tako, nakon 13 mjesci i 180 stranica teme napokon smo došli do logike, poluosovina i homokinetičkih zglobova

Vrijeme je da se ažurira "Godwinov zakon"
05.04.2023 | 18:19
jura22 kaže:
I ovdje se stvara stav kako je Rusija krajnje negativna, a Ukrajina krajnje pozitivna.

Ne stvara se ovdje na Jabucnjaku takav stav. Za mene osobno Ukrajinci i Rusi nisu bas toliko razliciti narodi. Na mene su pucali i jedni i drugi. Nemam razloga voliti ih, niti mrziti.

Slican je to mindset u jako puno stvari. Korumpirani su do srzi, na obje strane, u svim segmentima zivota. Slicni su i nama, Balkancima. Bili su sa nama u AFG Rusi piloti. Sa njima se zacas dogovoris kada treba nesto zaraditi sa strane Bilo je tu svakakvih poslica i oni u nacelu ne odbijaju nikada nista, jer korupcija im nije nepoznata.

On je u stanju za 50-100$ upaliti taj svoj helikopter i iz jedne baze u drugu dovesti mi meso za rostilj ili tepsiju baklave. Kako on to pravda svom poslodavcu mene ne zanima, ali odradi sto trebas od njega.

S druge strane, niko ne moze osporiti da Ukrajinci nisu napali nikoga. Oni brane svoje, i ja cu uvijek biti na toj strani. Ne moze biti u krivu tko brani svoje. To su pravedni i plemeniti ratovi, koliko rat moze biti opravdan. Hrvatska je bila u jednom takvom ratu.

Ukrajinci su odabrali da se mijenjaju, i sebe i sustav i nacin zivota i razmisljanja. Zele postanu dio nekog boljeg, naprednijeg, zapadnijeg svijeta. Ali to je proces i ne moze se desiti preko noci...

Dok ne skontaju da ni kod nas nije bas sve med i mlijeko
05.04.2023 | 18:31
@Air

Tvoje uvjerenje bi imalo znatno veću težinu kada bi umjesto pojmova: "mnogi pojedinci" i "puno ljudi" mogao napisati konkretni broj, tj. postotak i ponudio dokaze koji govore u prilog tim postocima.
Ovako imamo samo tvoje uvjerenje, a moje uvjerenje je za jako puno ljudi maksimum znanja o auto-mehanici svodi na dolijevanje goriva i tekućine za pranje stakala.

Ali, naravno, nije bit u tome koji postotak stanovništva je sposoban odraditi ne baš trivijalni auto-mehanički postupak, nego ukazati na to da specijalizirana zanimanja imamo sa razlogom, jer ne može svatko biti podjednako dobar u svemu, i nije dovoljno samo par godina amaterskog proučavanja nečega, da bi postao podjednako sposoban kao obrazovani profesionalac.

Uvijek će biti pojedinačnih slučajeva, gdje će neki profesionalac svom poslu pristupati površno, a neki amater, zbog izuzetne motiviranosti, doći do saznanja koja su u neki slučajevima veća od znanja profesionalca (jedan od primjera je opisan u filmu Lorenzovo ulje), ali to su i dalje samo pojedinačni slučajevi, dakle izuzeci, a ne pravilo.
05.04.2023 | 21:08
m@xym kaže:
Dakle, da nastavim u tvom tonu, ti bi, razmišljajući kritički i logički, stvarno mogao zamijeniti bregastu osovinu na svojom automobilu?!
Svaka čast, evo već vidim da se Subaru-ovoj servisnoj mreži tresu gaće...

m@xyme, predugo si na Jabčnjaku aktivan da bi ikog mogao uvjeriti da si tako glup. Dakle, nisi glup, nego se praviš glup pa na ovakav dječiji način izvrćeš što sam napisao, jer te je sramota priznati da si zabudalio. Ne brini, sve je to ljudski...
05.04.2023 | 21:52
Samo jedno potpitanje (nije baš vezano za Ukrajinu)... gdje su spremili ono WMD koje su tražili po Africi i oko nje? Pitam za prijatelja...
05.04.2023 | 22:48
Gjuroo kaže:
Bertone kaže:

Vrijeme je da se ažurira "Godwinov zakon"

Ja ne mogu vjerovati da ljudi ovdje jos uvijek raspravljaju o ovoj temi a istovremeno se ne pridrzavaju za sank.
  • Air
  • Korisnik
  • 72
05.04.2023 | 22:57
m@xym kaže:
@Air

Tvoje uvjerenje bi imalo znatno veću težinu kada bi umjesto pojmova: "mnogi pojedinci" i "puno ljudi" mogao napisati konkretni broj, tj. postotak i ponudio dokaze koji govore u prilog tim postocima.
Ovako imamo samo tvoje uvjerenje, a moje uvjerenje je za jako puno ljudi maksimum znanja o auto-mehanici svodi na dolijevanje goriva i tekućine za pranje stakala.

Polazim od škole koju smo svi prošli.
Mnogi su usvojili neka temeljna znanja dovoljna da mogu popratiti neku uputu kako se radi nešto i to ponoviti. Isto tako mnogi su usvojili osnove nekih logičkih razmišljanja i ako su voljni mogu uz malo truda i odgovarajućih uputa shvatiti mnoge mehaničke sklopove pa tako i bregastu osovinu. Ako te zanima doći ćeš do svog traženog postotka ljudi koji su inženjer i koji bi to mogli.
Ako polazim od sebe rekao bih da kao grafički inženjer (iako na faksu nisam "briljirao" zbog nedostatka znanja iz srednje škole iz matematike i fizike) imam dovoljno znanja da mogu uz upute shvatiti mehaničke sklopove.
Ne bi se štel hvaliti ali pored određeninih rupa u mom znanju (zbog lošeg pristupa u srednjoj školi) uspio sam rastaviti Carl Zeiss mehanički objektiv 180 mm /2.8, popraviti ga i sastaviti nazad (bez uputa i bez alata - alat sam morao sam napraviti).
Na osnovu ovog smatram da mnogi inženjeri mogu rastaviti i sastaviti bregastu osovinu uz adekvatne upute i malo njihvog zanimanja za ono što rade.
Po istom principu, iako ništa nisam znao o motorima sa unutrašnjim izgaranjem naučio sam popraviti neke osnovne kvarove i održaviti motornu kosilicu i motornoj pili. Neka znanja za to sam pokupio i ovdje na jabučnjaku od dobrih ljudi koji nisu škrti za svoje znanje.

Ali, naravno, nije bit u tome koji postotak stanovništva je sposoban odraditi ne baš trivijalni auto-mehanički postupak, nego ukazati na to da specijalizirana zanimanja imamo sa razlogom, jer ne može svatko biti podjednako dobar u svemu, i nije dovoljno samo par godina amaterskog proučavanja nečega, da bi postao podjednako sposoban kao obrazovani profesionalac.

Ne znači da sam ja postao stručnjak za bregate osovine ako ju naučim rastaviti i sastaviti.
Isto tako ne znači da ne mogu razgovarati o tome kako se rastavlja i sastavlja bregasta osovina kad to naučim.
Ali isto tako ne znači da ja ili netko drugi ne može naučiti neko znanje.

Uvijek će biti pojedinačnih slučajeva, gdje će neki profesionalac svom poslu pristupati površno, a neki amater, zbog izuzetne motiviranosti, doći do saznanja koja su u neki slučajevima veća od znanja profesionalca (jedan od primjera je opisan u filmu Lorenzovo ulje), ali to su i dalje samo pojedinačni slučajevi, dakle izuzeci, a ne pravilo.

Nažalost smayoo je upravu:
smayoo kaže:

m@xyme, predugo si na Jabčnjaku aktivan da bi ikog mogao uvjeriti da si tako glup. Dakle, nisi glup, nego se praviš glup pa na ovakav dječiji način izvrćeš što sam napisao, jer te je sramota priznati da si zabudalio. Ne brini, sve je to ljudski...

To se pokazalo i kod Coronavirus teme a evo i sada.
05.04.2023 | 22:59
@smayoo,

Hoćeš reći, ti se možeš praviti blesav i djetinjasto ponavljati jedno te isto, a mi ostali ne možemo?!
Ili možda neki mogu, a neki baš i ne?

Znači, dobri stari aršni, različite duljine, ovisno o potrebi.

Nego, otad je to duljina staža na forumu mjerilo dali je netko glup ili ne?
I, imaš li neki izvor za to, ili si i do toga došao razmišljajući kritički i logički?
06.04.2023 | 09:07
Air kaže:

Ako te zanima doći ćeš do svog traženog postotka ljudi koji su inženjer i koji bi to mogli.

Ne znam friške podatke, ali po statistici iz 2011.g u RH je bilo 16.4% stanovništva sa fakultetskim obrazovanjem.
Čak i da su oni većinom inženjeri, npr. 10% nema nikakvog govora o tome da se radi o "mnogim pojedincima" i "puno ljudi".

smayoo kaže:

Što se to pokazalo sada?!

Da @dpasaric, @smayoo i ti vjerujete kakao je expose.news.com vjerodostojan izvor informacija, a ako i nije, da je informacija koju su objavili, u kojoj tvrde da je Američka vlada ponudila posao u Ukrajini, vezan uz istraživanje COVID-19 zaraze, nekoliko mjeseci prije nego što je ime COVID-19 doneseno kao službeni naziv boleste, vjerodostojna?!!

Iz čega proizlazi da su WEF i ostale bababroge, koje su tako sposobne da su podjarmile cijeli svijet u svoju zavjeru, zapravo tako nesposobni da su se izlanuli i tako jeftino razotkrili sa ovim detaljem?!

A, ja sam eto, zbunjen, kontradiktoran i zabudalio, jer dozvoljavam da postoji mogućnost kako je izvorni zapis imao drugačije ime za COVID-19, koje je tek naknadno promijenjeno.
06.04.2023 | 13:49
drlovric kaže:
jura22 kaže:

Ne stvara se ovdje na Jabucnjaku takav stav. Za mene osobno Ukrajinci i Rusi nisu bas toliko razliciti narodi. Na mene su pucali i jedni i drugi. Nemam razloga voliti ih, niti mrziti.

Slican je to mindset u jako puno stvari. Korumpirani su do srzi, na obje strane, u svim segmentima zivota. Slicni su i nama, Balkancima. Bili su sa nama u AFG Rusi piloti. Sa njima se zacas dogovoris kada treba nesto zaraditi sa strane Bilo je tu svakakvih poslica i oni u nacelu ne odbijaju nikada nista, jer korupcija im nije nepoznata.

On je u stanju za 50-100$ upaliti taj svoj helikopter i iz jedne baze u drugu dovesti mi meso za rostilj ili tepsiju baklave. Kako on to pravda svom poslodavcu mene ne zanima, ali odradi sto trebas od njega.

S druge strane, niko ne moze osporiti da Ukrajinci nisu napali nikoga. Oni brane svoje, i ja cu uvijek biti na toj strani. Ne moze biti u krivu tko brani svoje. To su pravedni i plemeniti ratovi, koliko rat moze biti opravdan. Hrvatska je bila u jednom takvom ratu.

Ukrajinci su odabrali da se mijenjaju, i sebe i sustav i nacin zivota i razmisljanja. Zele postanu dio nekog boljeg, naprednijeg, zapadnijeg svijeta. Ali to je proces i ne moze se desiti preko noci...

Dok ne skontaju da ni kod nas nije bas sve med i mlijeko

Ne trudi se! Nema fajde! Pazi da ti karma ne krene nizastranu jer isto kako njemu ide prema gore tebi će prema dole. Nema tu logike. Ko trebali bi sad Ukrajinci skinuti gače i pjevati "rokni mi ga ne želi mi tila, da mi pukne džigerica bila", ali i nakon toga se sa sigurnošću ne može reći da će prestati ta zamjena teza i da će se prestati od žrtve raditi počinitelja. Na sva pitanja tipa: Ko je koga na kojem teritoriju napao ne piju vode. Jer ko Novi Zeland je fašistički. E jebi ga sad!

Ali veseli me izjava Kineskog veleposlanika u EU. Prijateljstvo s rusima bez limita je bila samo retorika.
06.04.2023 | 15:50
Njemački parlament...

• Air
  • Korisnik
  • 72
06.04.2023 | 16:41
m@xym kaže:
Air kaže:

Ako te zanima doći ćeš do svog traženog postotka ljudi koji su inženjer i koji bi to mogli.

Ne znam friške podatke, ali po statistici iz 2011.g u RH je bilo 16.4% stanovništva sa fakultetskim obrazovanjem.
Čak i da su oni većinom inženjeri, npr. 10% nema nikakvog govora o tome da se radi o "mnogim pojedincima" i "puno ljudi".

Ti si postavio kako osim stručnjak za bregastu osovinu gotovo nitko ju ne zna ili može rastaviti i sastaviti bregastu.
Ja sam naveo tko bi ipak mogao rastaviti i sastaviti bregastu.
U odnosu na tvoj prepostavljeni broj moj pretpostavljeni je mnogo veći od tvoga broja. Pa sam eto tako naveo mnogi pojedinci.

Ali eto ako ti želiš dobiti plus za ovu tezu kako po statistici iz 2011. nije mnogo pojedinaca ja ću ti dati jedan palac gore.

smayoo kaže:

Što se to pokazalo sada?!
....

Iz čega proizlazi da su WEF i ostale bababroge, koje su tako sposobne da su podjarmile cijeli svijet u svoju zavjeru, zapravo tako nesposobni da su se izlanuli i tako jeftino razotkrili sa ovim detaljem?![/quote]

Problem mi je komunikacija s tobom jer imam dojam kao da si jegulja, samo izmičeš od onog istine. Kako?
Pa eto ti knjige Veliki reset - ali ti se i pored nje praviš kao da ono što piše u njoj ne postoji.
06.04.2023 | 18:53
@Air

Gdje sam ja to "postavio"?!

Ako ti nije jasno što je bila poanta mog odgovora, koji si ti komentirao, evo da ponovim:

A, što se brojeva tiče, tvoj pretpostavljeni broj ljudi koji bi znao samostalno rastaviti i sastaviti bregastu osovinu osobnog automobila, je i apsolutno i relativno tako malen, da je smješno koristiti izraze "mnogi" i "puno" za tako male postotke.
Uostalom, čak ni svim profesionalnim serviserima se ne daje takav radni zadatak, s pravom, da nešto ne bi pogrešno napravili.

Problem mi je komunikacija s tobom jer imam dojam kao da si jegulja, samo izmičeš od onog istine. Kako?
Pa eto ti knjige Veliki reset - ali ti se i pored nje praviš kao da ono što piše u njoj ne postoji.

Problem koji imaš u komunikaciji sa mnom je taj što ti moje izjave protumačiš drugačije od onoga što je napisano, i onda komentiraš svoje tumačenje moje izjave, a ne ono što sam ja napisao.

Kako se to točno ja mogu praviti da, ono što piše u knjizi "Veliki reset" ne postoji ako:
- nisam pročitao navedenu knjigu
- nikad nisam komentirao niti spominjao tu knjigu

P.S. Što se tiče palčeva živo mi se hebe.
06.04.2023 | 19:08
dpasaric kaže:
Njemački parlament...

Samo će reći da je i jedan Ivan Pernar bio član parlamenta... A lista idiota koji su ušli u parlament je jako duga i dojmljiva.
06.04.2023 | 20:35
Da bi Nijemci nesto zahtjevali i nekoga vojno uslovljavali, trebalo bi nekada neki rat i pobijediti

Kada napravis globalnu katastrofu, holokaust, izgubis na bojnom polju ono sto sam zapocnes, onda trpis u tisini...
07.04.2023 | 04:51
dpasaric kaže:
Njemački parlament...

Ovo je smiješno! Napravili video gdje jedna glupača iz populističkih bezdana ponavlja svoju mantru (ko i svaki put) stavili još par isječaka ljudi koji ko pričaju nešto (bez tona) titlovali onim što oni misle da bi trebalo da pričaju (kako bi bilo što strašnije). To vidio naš OBJEKTIVNI Davor i evo ga, preokret u savezništvu Njemačke.
Trebali bi se ipak malo više potruditi.
I sve to samo s jednom rečenicom koja se ponavlja ne bili ipak malo krvi poteklo iz nje.
Iz prve ruke moj Davore, Amerikanci su skoro svu vojsku povukli bili iz Njemačke. Ostalo nekih 1/10 vojske i to bi povukli da Russland nije popizdila i krenula na Ukrajinu. Finska je bila i ostala bi neutralna da Russland nije popizdila. Tako da je gospodin Putin iz Russlanda stao i pucao si u nogu. A sve to, jer je ugrožen NATO širenjem na istok.

Fp46X_5WYAMRtOW_2023-04-07.jpeg

Fm7NIgqXgAEOcTK_2023-04-07.jpeg

Polako ga glođu sa svake strane. Ne zna kome da vjeruje. Ne izlazi iz skloništa od straha. Gore ministarstva i lete Influenceri po zraku.
Kinezima je važnija trgovina od krvi! Sve izgleda ko da je Xi otišao do njega da vidi u kakvom je mentalnom stanju.
Da mu nije bilo Wagnera već bi bio gotov. Tako da se velika Crvena Armija prebrojava u šačici Fašista i Kriminalaca koji jedinu životnu šansu imaju u rovu. Iz kojeg ne mogu jer ih iza leđa čeka Friendly Fire.
07.04.2023 | 05:21
drlovric kaže:
Da bi Nijemci nesto zahtjevali i nekoga vojno uslovljavali, trebalo bi nekada neki rat i pobijediti

Kada napravis globalnu katastrofu, holokaust, izgubis na bojnom polju ono sto sam zapocnes, onda trpis u tisini...

Ali Nijemci, bar BRD, nisi nikad trpjeli. Dok je ta sva Američka vojska bila po Ramsteinu, Frankfurtu i Wiesbadenu bilo je para ko pljeve.

A Nijemci u DDR-u su i te kako pušili. Rusima su morali davati love za okupaciju.
07.04.2023 | 06:33
m@xym kaže:
Problem koji imaš u komunikaciji sa mnom je taj što ti moje izjave protumačiš drugačije od onoga što je napisano, i onda komentiraš svoje tumačenje moje izjave, a ne ono što sam ja napisao.

Isto to vrijedi i za tebe. Sad mi je palo na pamet da postoji i treća mogućnost. Možda si disleksičar?
07.04.2023 | 07:43
Procedura je uvijek ista:

U komunikaciji sudjeluju najmanje dvoje. "Odašiljač" je onaj koji šalje poruku i "Prijemnik" je onaj koji prima/razumije poruku. Odašiljač je odgovoran formulirati poruku na način da ga prijemnik razumije. To u kratko znači da se Odašiljač nema što zaliti da njegova poruka nije ili je krivo razumljena.
07.04.2023 | 08:30
tino1 kaže:
Ovo je smiješno! Napravili video gdje jedna glupača iz populističkih bezdana ponavlja svoju mantru (ko i svaki put) stavili još par isječaka ljudi koji ko pričaju nešto (bez tona) titlovali onim što oni misle da bi trebalo da pričaju (kako bi bilo što strašnije).

Ok, u svakom parlamentu ima raznih ekscentričnih "otpadnika", za ovu prvi put čujem i može biti neka njemačka "Pernarica", ali kada malo pogledaš s distance, i taj naš čudnovati Pernar, kakavgod da je, mislim da se ne može reći za njega da je zao. Volim poslušati svakoga.

No, ima njemačka i onu drugu EU zastupnicu, daleko ozbiljniju, po svemu što je bilo tijekom pandemije žena je bila na mjestu, razumna, logična i pravedna, Christine Anderson. No, ona ima drugu potencijalnu "crnu mrlju" jer je svrstavaju u anti-islamiste jer zastupa strožu imigracijsku politiku. E sada, taj dio ne pratim i ne znam što je suvislo ili ne u kontekstu njemačke - jer i taj problem ima lice i naličje. No, spominjem je jer i ona nije na liniji mainstream politike o Ukrajini kakva nam se prodaje kao jedina ispravna...
07.04.2023 | 09:01
dpasaric kaže:
tino1 kaže:
Ovo je smiješno! Napravili video gdje jedna glupača iz populističkih bezdana ponavlja svoju mantru (ko i svaki put) stavili još par isječaka ljudi koji ko pričaju nešto (bez tona) titlovali onim što oni misle da bi trebalo da pričaju (kako bi bilo što strašnije).

Ok, u svakom parlamentu ima raznih ekscentričnih "otpadnika", za ovu prvi put čujem i može biti neka njemačka "Pernarica", ali kada malo pogledaš s distance, i taj naš čudnovati Pernar, kakavgod da je, mislim da se ne može reći za njega da je zao. Volim poslušati svakoga.

No, ima njemačka i onu drugu EU zastupnicu, daleko ozbiljniju, po svemu što je bilo tijekom pandemije žena je bila na mjestu, razumna, logična i pravedna, Christine Anderson. No, ona ima drugu potencijalnu "crnu mrlju" jer je svrstavaju u anti-islamiste jer zastupa strožu imigracijsku politiku. E sada, taj dio ne pratim i ne znam što je suvislo ili ne u kontekstu njemačke - jer i taj problem ima lice i naličje. No, spominjem je jer i ona nije na liniji mainstream politike o Ukrajini kakva nam se prodaje kao jedina ispravna...

Gledaj Davore (sine), AFD "Alternativa za Njemačku" su svi populističko/fašistički seronje.
Ova Anderson je protiv imigracije a ne, kako ti kažeš za strožu imigracijsku politiku. Ako je ona pak protiv ovoga i ovakvog Svjetskog poretka u kojemu Big Pharma i veliki kapital kroji sudbine onda bi morala biti za imigraciju, jer eksplantacija do gladi i svakojaki sukobi tjeraju ljude da bježe sa svojih ognjišta riskirajući svoj goli život.
E ne može biti samo Nijemcima/Amerikancima i Europi a drugi nek se jebu.
Tako da ta populistička govna neka prvo dokažu otkuda im hrpa love kojom mlate (da ne bude da su plaćena od Amerikanaca!) pa nek počnu rješavati probleme u zemljama gdje nastaje potreba za bježanjem (kao u Ukrajini sad) pa onda nek seru dalje. Ovakvo kreiranje problema da bi imalo što srati, je kontraproduktivno. Produktivnost nije bila nikad vrlina Fašističko/populističkog narativa, imaju problem i po njemu jašu ali ni traga nekom mehanizmu koji bi taj problem riješio. Kad bolje razmislim, nije im ni u interesu jer bez problema ne bi imali o čemu srati.

P.S. Davore i ti odavno nisi pritisnuo palac gore, samo da znaš! Bilo bi vrijeme.
07.04.2023 | 11:14
@smayoo,

Ako netko od mojih sugovornika krivo shvati ono što sam napisao, nastojim mu to i objasniti.
Držim da bi bilo normalno da i drugi sugovornici naprave isto ako vide da sam ja neku njihovu tvrdnju krivo shvatio, a ne da se prave blesavi i "diple" jedno te isto.
07.04.2023 | 11:34
dpasaric kaže:
... ali kada malo pogledaš s distance, i taj naš čudnovati Pernar, kakavgod da je, mislim da se ne može reći za njega da je zao. Volim poslušati svakoga.
...

Sad si me piknuo pa te moram pitati - kako ti definiraš osobu da je zla?

PS Kako IP poznajem osobno, po mojoj definiciji zle osobe IP je itekako zao.
PPS Kako ga poznajem IRL tu moram stati sa pisanjem.
07.04.2023 | 11:46
dpasaric kaže:
i taj naš čudnovati Pernar, kakavgod da je, mislim da se ne može reći za njega da je zao

Pernar je destilirano zlo. Po svakoj definiciji zla kao protuteže bilo čemu dobrom.
07.04.2023 | 12:17
Bertone kaže:
dpasaric kaže:
... ali kada malo pogledaš s distance, i taj naš čudnovati Pernar, kakavgod da je, mislim da se ne može reći za njega da je zao. Volim poslušati svakoga.
...

Populisti su svi zli, lažu i seru gluposti tako i Pernar. To je jedino opravdano generaliziranje.
07.04.2023 | 12:34
Bertone kaže:
dpasaric kaže:
...

Ne znam što me sad više brine, to što sam ovo čuo od više ljudi koji ga poznaju ili to što Davor veli da "mislim da se ne može reći za njega da je zao".
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 15 minuta
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!
  • smayoo: Oho! Sretan rođendan i od mene! :)
  • VanjusOS: sretan rođendan @drlovric
  • miomika: nisam znao. Ja sam na A1, tamo još ni ne razmišljaju..
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!
  • smayoo: Stvarno prerano. :/
  • smayoo: O, jebote... :(
  • FiFi: RIP Siniša Švec
  • Borisone: [link]
  • Lihto: prije prodaje
  • Lihto: Jel treba uključiti file vault pa onda formatirati Mac M1 ili je dovoljno erase all content and settings?
  • Beli: Prošla akcija ...
  • Beli: Aplikacija Funkey koja proizvodi zvuk mehaničke tipkovnice od sada je besplatna: [link]
  • dpasaric: Kakav entuzijast!!!
  • zoranowsky: Ajme mrak...
  • Gjuroo: Ludo.
  • hal9000: Izuzetno lijepo za pogledati: [link]
  • cariblanco: Sretan imandan Nikolama...jel vam kapnulo što u čizmu ;)
  • hal9000: Anketa bi trebala imati checkboxes, a ne radio buttons. Za nas koji koristimo više mac-ova. Just sayin'.
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.43 Seconds

Provided by iJoomla SEO