24.05.2022 | 18:54
IgorD kaže:
Ameri su malo sporiji u odgovoru artiljerije od dojave da bi se izbjegla friendly fire, Ukrajinci više riskiraju jer je frka itd.
Talibani pucaju na moju bazu. Koriste prepravljene VBR rakete ruske. Popnu se na brdo, naciljaju vizualno raketu i opale je. Baza je velika ko Split, tesko im je promasiti toliki cilj.
Radar uhvati raketu u letu i nama javlja na zvucnike INCOMING, INCOMING, INCOMING. Tada ti imas 2-3-4 sekunde da se bacis na zemlju. Kasnije su postavili CRAM koji je odredjeni dio tih raketa skidao u zraku.
Ono sto zelim reci da niti minut dva nakon sto raketa padne u bazu (dosta ih i ne eksplodira uopce, ali svejedno imaju trajektoriju), cujes outgoing paljbu. Haubice 777 vec gadjaju to brdo odakle je raketa doletjela. Tako da ne traje to dugo. Naprotiv jako jako kratko. Mislim da su Kanadjani najcesce pucali iz svog yarda.
Odlete i 2-3 Apache cisto da pojacaju opci dojam. Ili AC-130 ako je airborne opali par plotuna po tom brdu, ali rijetko su pucali na nas kada taj avion kruzi iznad bilo koje baze.
Kasnije su Talibani dosli pameti, pa postave rakete sa tajmerima i odu sa brda, pa mi kasnije pucamo na prazno brdo, ali to su vec neke druge price