Za koga novog glasati?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Za koga novog glasati?

• campo
  • Posjetitelj
07.10.2011 | 09:51
Postovi koje treba obrisati su Davorovi moj smayoo
07.10.2011 | 10:22
Dečki, sad bu i mene Smayoo pobrisal, bojim se. Kolko nas tu ima? Davore, koliko ima usera Jabučnjak? Koliko nas redovito zalazi ovamo?
Onda, umišljam da mi ipak razmišljamo malo drugačije, već samim činom odabira kompa i OS-a koji nije mainstream i zbog čega smo nerijetko imali dodatnih problema.
I kaj se događa? Iako nas ima odasvud, NITKO osim jednog konkretnog primjera nije predložio nikog novog. Imamo još jednog relativno poznatog outsidera o kojem (ne)znamo sve.
Pa dobro, kaj mi nemremo bolje? Kaj, da sad budem skroz patetičan, Hrvatska nemre bolje? Od ovog kaj imamo sad? Onda nas treba ukinuti, Josipovića poslat u Beč da im veli da smo se mi tamo 1918. samo šalili i da bi mi da nas prime natrag u Austriju. Oni budu opet imali more, a mi bumo dobri i poslušni i možda i nama uvedu vinjete i ukinu lopovluk u HAC-u.....
Zato ponavljam vrlo konkretno pitanje: zna li itko BILO ŠTO o Lesaru i može li se tom čovjeku vjerovati da se neće odmah prodati jednom od dva velika tabora da ih sad ne imenujem, a koji su nas dotjerali ovdje gdje smo sad...?
07.10.2011 | 10:45
Campo, i Davorovi su postovi među obrisanima. Fascinira me to kako sad i jedni, i drugi misle da sam pripadnih "onog drugog" tabora zato što sam obrisao "vaš" post. Katastrofa.

Ja o Lesaru ne znam ništa osim tračeva. I pozitivnih i negativnih. Ali tračeva. Pa ih ne prenosim.
07.10.2011 | 10:58
Cemu politicke teme na forumu??? I to jos pokrece moderator! Svasta! Da je netko drugi bilo bi obrisano odmah. Smayoo svaka cast ali primjetiti cu kao i drugi da volis malo kenjati!
Odhebite s politkom, ovo je forum za Apple zaljubljenike!
  • campo
  • Posjetitelj
07.10.2011 | 12:24
Ja se isto slažem da ovo nije mjesto za politiku. Ima milijun foruma takve vrste.
07.10.2011 | 15:06
Meni je pak drago vidjeti (kao iznimku, naravno) ovu raspravu i na ovom forumu. Mislim da smo svi suodgovorni za kvalitetu društva u kojem živimo. To što nismo zadovoljni s postojećom političkom situacijom znači samo jedno - trebamo se probuditi i uzeti stvari u svoje ruke. Sadašnji izborni model je loš (visok izborni prag i dr.), ali i nedemokratičan jer nam se samo stavlja da "blagoslovimo" (zaokružimo) nešto što je netko drugi smislio (izborne liste, programi itd.). Ja želim da me se pita! I to na svim razinama odlučivanja: od planiranja, do donošenja i provođenja odluka. Zgodan model demokratizacije društva je provođenje PREDIZBORA. Na taj način građani svojim potpisom daju potoru kandidatima koji se natječu za mjesto na izbornoj listi (14 mjesta - nije svejedno na kojoj su poziciji). Ako s te liste moj zastupnik uđe u Sabor i ne opravda unaprijed dano povjerenje, sigurno neće za 4 godine ponovno dobiti moj glas. Tako će oni koji u Saboru sjede u naše ime, ali zapravo ne glasaju za nas nego po nalogu šefa stranke (ili kluba zastupnika) biti "eliminirani", a ne ostati tamo duživotno... Na ovim izborima će dvije političke opcije imati model predizbora. Volio bih vidjeti i ostale stranke da se odvaže na takvo i toliko uvažavanje volje građana / birača!
07.10.2011 | 16:59
Ladonja?
Plinio troši svoju lovu (u to kako je do nje došao ne ulazim) i podsječa me na političere iz recimo SAD-a. Završio poslovnu karijeru i započeo političku.

Volio bi čuti vaše mišljenje o Ladonji i Pliniu, ako netko zna nešto više.
07.10.2011 | 17:25
Ja sam dosta godina surađivao s Adrisom, pa i s njim osobno. Imam dosta dobro mišljenje i o njemu, i o Adrisu. Problem je što će izaći na izbore samo u osmoj jedinici, a ja nisam u osmoj (ne živim baš u gradu Rijeci, nego u sjevernom prigradu).

Svoj stav temeljim na vlastitom uvidu u to kako se prema radu i firmi odnose zaposlenici TDR-a, Maistre i drugih povezanih firmi, a i kako se te firme odnose prema njima. Jedan uzajaman odnos odgovornosti kakav nisam vidio niti u jednoj drugoj firmi te veličine. Isto tako, te firme se odnose i prema lokalnoj zajednici u kojoj funkcioniraju sa znatno višim nivoom kooperativnosti i odgovornosti od uobičajenog.

Plinio Cuccurin je iznenađujuće jednostavan čovjek koji (što je rijetkost na ljudima njegove pozicije, utjecaja i statusa) više sluša, nego što priča, a kad priča, vrlo je razložan i odmjeren. Po mom sudu, to je vrlo pozitivno. Pogotovo za političara.
08.10.2011 | 01:25
evo od Bosanca jedan prijedlog, za koga treba glasati.nadam se da ce se Campo sloziti samnom.

08.10.2011 | 01:32
A koga da predložim kada nema nikoga tko je OK, a da istovremeno ima snagu i ikakve realne šanse da dobije izbore?

I dati glas nekome tko ti se sviđa jer misliš da je dobar, pošten i pametan je nažalost suludo u ovom trenu! Suludo jer to znači da je to bačen glas, a time onda daješ glas ekipi u Remetincu, a to onda nema nikakvog smisla.

Upravo da se i okupe svi razumni intelektualci u ovom našem virtualnom prostoru i da svi zajedno dogovorimo da ćemo dati glas za Peru Poštenjačinu, ne bi se dogodilo baš ništa. Potpuno smo zanemarivi u statistici. Takve greške sam već radio na izborima.

Dakle samo sam praktičan i surovo realan. Ovo sada je čista matematika. Teške kriminalce treba ukloniti pod svaku cijenu. To što ćemo onda živjeti sa sitnim i srednjim lopovima je sasvim prihvatljiv kompromis u ovoj situaciji gdje ljudi završavaju na ulici svakog dana. Ne prođe deset dana da ne čujem od nekoga da je dobio otkaz ili da ima blokiran račun u banci i tome slično... pronaći osobu koja nema žiro u minusu je pravo čudo, dakle uopće nije vrijeme za ideale, ovo je sada golo preživljavanje.

Da mogu, dao bih glas za Prljavog Harija, pa da to sredi na svoj način.
08.10.2011 | 02:39
Davor je nažalost u pravu! Ljudi koji će glasat za HDZ će glasat za HDZ bez obzira na program i skandale i ono što nudi druga (ne nužno lijeva) strana. Tako da ako birač ne želi da HDZ dođe na vlast, mora glasati za one koji jedini imaju šanse da ih s vlasti izguraju. To što Kukuriku, možda, i nije najbolja opcija, nažalost mu je jedina opcija.

D'Hondtovo pravilo je zajebana stvar!

Zbog njega je HDZ i doša na vlast na prošlim izborima, jer da su SDP i HNS izašli zajedno (broj glasača koji bi iz protesta odbio glasat za neku stranku u toj koaliciji je otprilike isti kao i onaj koji bi baš zbog te druge stranke i glasao za koaliciju) imali bi, čini mi se 3 mandata više nego ovako kako su izašli odvojeno. S ta 3 mandata više za njih a 3 mandata manje za HDZ, Milanović bi bio mandatar umjesto Sanadera.
08.10.2011 | 04:10
Da, upravo o tome govorimo. Kakvi ljudi, kakvi programi, nema toga sada - samo gola matematika.

Kada ova naša "demokracija" postane prava demokracija, a ne plemensko-nepotistička-jami-koliko-možeš-tvorevina, onda ćemo moći raspravljati o tome tko ima bolji program i za što se iskreno i pametno zalaže, pa hajde da mu damo glas, pa će onda ta naša progresivna stranka 21. stoljeća dobiti određen broj mjesta u saboru i moći utjecati na odluke.

No, to su onda već demokratske nijanse, jer bi do tada i opozicija morala biti koliko-toliko zrela i normalna, ono barem toliko svjesna da se ne smije bezočno krasti bez ikakve mjere jer će biti kažnjeni na izborima. No, možda je nekima i 4 godine sasvim dovoljno za krađu po sistemu "nakon mene potop". Nadam se da će i ovi nesretnici koji su nam ukrali dio života postati toga svjesni i da će se nešto promijeniti u njihovim glavama jer se "zločin ne isplati".

Pesimističan dio je to da, ako ćemo suditi po nekim reakcijama prije na Jabučnjaku, taj sistem izgleda tako ne funkcionira. Naime, nema tog skandala, apsurdnog zakona ili krađe koji bi mogao natjerati člana plemena da glasuje protiv poglavice. No, to je već sociološka tema i samo je u ovom trenu treba prihvatiti kao činjenicu.

I zato tu nema razuma, samo matematika. Ne vidim da itko može opravdati raspršivanje glasova u ovoj situaciji. I znam da će neki reći da je ovo sve samo prijetvorna dvostranačka good-cop vs bad-cop igra, ali dajte majkemu da sada malo dođe na red good-cop, tek toliko da narod dođe k sebi. Smanjite krađu na pola da imamo što jesti, pa ćemo kasnije možda i moći razmišljati što dalje.

Alternativa tome je revolucija, no to će ići polako jer ljudi nemaju petlje i previše su komotni - što su pokazale i zadnje naše demonstracije koje je po anketama podržalo 70% građana, ali je na cestu izašlo valjda 1%.

Apsurdi tipa: djelatnik kuka kako mu kasni plaća i kako mu je vlast skrivila ovo ili ono i priča kako ih "sve treba pohapsiti", ali onda kada ga njegov poslodavac pozove da s njim ode na demonstracije protiv te iste vlasti, njemu se ne ide "jer je hladno". Dakle, tako gledano, niti ne zaslužujemo bolje.

Možda nas Amerika preduhitri.
08.10.2011 | 08:43
dpasaric kaže:
I znam da će neki reći da je ovo sve samo prijetvorna dvostranačka good-cop vs bad-cop igra, ali dajte majkemu da sada malo dođe na red good-cop, tek toliko da narod dođe k sebi. Smanjite krađu na pola da imamo što jesti, pa ćemo kasnije možda i moći razmišljati što dalje.

Alternativa tome je revolucija, no to će ići polako jer ljudi nemaju petlje i previše su komotni - što su pokazale i zadnje naše demonstracije koje je po anketama podržalo 70% građana, ali je na cestu izašlo valjda 1%.

Apsurdi tipa: djelatnik kuka kako mu kasni plaća i kako mu je vlast skrivila ovo ili ono i priča kako ih "sve treba pohapsiti", ali onda kada ga njegov poslodavac pozove da s njim ode na demonstracije protiv te iste vlasti, njemu se ne ide "jer je hladno". Dakle, tako gledano, niti ne zaslužujemo bolje.

Možda nas Amerika preduhitri.

Amen
08.10.2011 | 10:07
Ali na taj način neče nikada nastati treći ili četvrti blok.

Možda ako uspijemo ugurat nove ljude u parlament (mislim nove a ne neke koji su izašli iz neke stranke jer nisu mogli biti glavni) njihove ideje će doprijeti do više ljudi i na slijedećim izborim takvi oforme treći blok.

Politika nije ekonomija i u politici se stvari mjenjaju puno sporije. To je i problem sporog ili nikakvog riješavanja krize jer je pokušavaju riješiti politički, a to ne ide.

Mase su inertne i nezainteresirane (osim one ekipe na šanku koja sve zna...) tako da mi ovdije nismo dovoljni ali ako naše ideje prenesemo rodbini, prijeteljima i poznanicima broj se višestruko povečava. A ako oni to prošire još malo dalje, evo nam promjene... ...ili revolucije;-)

To je ustalom način kako se aktualna garnitura uvukla u sve strukture vlasti, i ne, nije se desilo preko noći, gradili su to godinama.
  • campo
  • Posjetitelj
08.10.2011 | 10:29
Prvo ovaj dole nije Bosanac nego Bošnjak kojemu su drage kune i putovnica a pljuje po toj zemlji koja ga hrani. ali njega niko ni u Bosni ne uzima zaozbiljno pa neka "skonta" zašto. Bošnjaci su jedan divan narod ali imaju političare koji ih zaluđuju, ali ne toliko da ne prepoznaju tko za pare radi sve. a što se tiče kukuriku koalicije užas užasa. bili su ti već na vlasti za njih je hdz mila majka
08.10.2011 | 11:13
Apsolutno se slažem sa Mochusom i Campom, POLITICI NIJE MJESTO NA OVOM FORUMU !!!!!!!

Smayoo, ovaj post će se ubuduće koristiti kao 'presedan', tako da si sam sebe uvalio u g*vna....
08.10.2011 | 13:21
Što god to značilo.

Ionako odustajem. Ako ovdje gotovo da uopće nema osobe koja želi razmišljati pozitivno i konstruktivno, onda zaista nema nade i ništa bolje ne zaslužujemo. Nažalost, "good cop" kojeg spominje Davor zapravo ne postoji. Postoje samo Kurta i Murta. Kurta krade više i bezočnije pa Murta djeluje naizgled bolji. Murta možda neće toliko krasti, ali problem je da ne zna što učiniti da nas izvadi iz problema, a i nije ga puno briga, jer je sebe uhljebio. Čak i onda kad Kurta jaše, Murta je sebe uhljebio.
08.10.2011 | 13:27
Super. Sada vrati obrisane postove, pa ću povjerovati da si pozitivan i konstruktivan.
Možda.
08.10.2011 | 14:37
smayoo kaže:
Što god to značilo.

Ionako odustajem. Ako ovdje gotovo da uopće nema osobe koja želi razmišljati pozitivno i konstruktivno, onda zaista nema nade i ništa bolje ne zaslužujemo. Nažalost, "good cop" kojeg spominje Davor zapravo ne postoji. Postoje samo Kurta i Murta. Kurta krade više i bezočnije pa Murta djeluje naizgled bolji. Murta možda neće toliko krasti, ali problem je da ne zna što učiniti da nas izvadi iz problema, a i nije ga puno briga, jer je sebe uhljebio. Čak i onda kad Kurta jaše, Murta je sebe uhljebio.

ne bi se nikako slozio s ovim.
ovdje uglavnom vecina razmislja pozitivno i konstruktivno i sto je najvaznije realno osim nekoliko zatucanih kreatura koje nema smisla komentirati, sami ce se prepoznati (hm..hm..mozda ???) .
dakle murta ce uciniti u ovoj jadnoj situaciji veliku stvar rijesi li nas za vijeke vjekova kurte , pozatvara bandu i zaplijeni im svu imovinu koju su opljackali za ovih 16 godina. "blagostanja"
tek tada za neke slijedece izbore mozemo ponovno otvoriti ovu temu.
08.10.2011 | 14:41
@smayoo - OK, znatiželjan sam, koja je po tvojem mišljenju pozitivna alternativa u ovom trenu?

Ja vidim ove moguće izbore, pa neka to bude mala simulacija ili brainstorm, a vi dopunite izbore koje sam zaboravio.

1) Dati glas sadašnjoj vlasti koja je ogrezla u kriminal (dakle, ovo sada nije stranački napad, nego samo iznosim strogo objektivne činjenice - ono, ljudi su u zatvoru, USKOK ne zna gdje će od posla). Možda čak i u tom odabiru se može naći pozitivna logika, npr: često se može čuti: "Oni su se već nakrali, pa pustimo sada njih, više neće toliko jer su se podmirili, a ako dođu novi, oni sve moraju krasti od nule..." - ili logika kod onih koji su usko vezani s vlašću, pa znaju da im posao, mito i ostala pogodovanja ovise o njima, pa će čisto pragmatično dati glas za svoj novčanik.

2) Dati glas većinskoj opoziciji kako bismo uklonili kriminalce. Problem ovdje je što malo tko vjeruje da su oni znatno bolji od prvih, ali moj subjektivni dojam tijekom ove naše "nezavisnosti" je da su ipak umjereniji, manje bahati i da manje muljaju i kradu. Dakle, nisu netko za koga bi glasovao u idealnim demokratskim uvjetima, ali to se sada zove "izbor manjeg zla".

3) Ne izaći na izbore. To vidim kao davanje glasa za ostanak postojećeg stanja. Dakle, svodi se na 1).

4) Izaći i uništiti listić. Isto se svodi na 1).

5) Pronaći altruista, pozitivca, učenog i finog čovjeka koji ima pravi tim stručnjaka i svoju malu strančicu koja ima program "baš kao da sam ga ja pisao". Super! No, znamo da je nemoguće da dobije više od 5% niti u najluđem mogućem scenariju. Dakle, glas za takve koje bismo iskreno podržali, svodi se na 1).

6) Pobjeći iz države koja se neće oporaviti još najmanje 4-5 godina. Nije lako, pogotovo onima koji imaju obitelj.

7) Podizanje revolucije. Iskreno, simpatiziram ovaj smjer, ali ne u onom staromodnom smislu, već u smislu revolucije u smjeru vlasti naroda korištenjem prednosti informatičke tehnologije. Društvo bez pravih političara moćnika, društvo gdje bi se zahvaljujući ekspertnim sustavima iduće generacije moglo upravljati državom bez silne birokracije i politikanstva, a ljudi bi mogli dati svoje mišljenje o svim bitnim zakonima. To je ono što ja zovem "iState".

I ja ne vidim niti jednu opciju van ovih. I mislim da poznavajući našu realnost, jedino čime možemo u ovom trenu stvari pomaknuti k boljem je opcija 2. I to je onda tek "izlazak na put za put prema...".
08.10.2011 | 14:57
@visko - treća opcija mora nastati i svakako će do nje doći, ali ovo sada nije tren za to.

Priča se sada svodi na ovu jednadžbu:

Recimo da imam Vilu Amalku koja će mi unaprijed reći rezultate izbora točno u postotak i dobijemo ovo:

HDZ 25%
SDP 39%
ostale stare bezvezne stranke 11%
nove pametne mlade snage 5%
nevažeći 1%
nije izašlo na izbore 19%

Ja bih se onda vratio na dan izbora i svoj glas prelio u "nove pametne mlade snage". A ovako, ne želim riskirati jer se ta greška već jednom dogodila - kada su ljudi raspršilli glasove. I to je to - ne može jednostavnije.

Dakle, jednom sam se kockao kao i mnogi drugi - i evo što smo dobili. Sada idem na ziher, pa kada prođemo tu prvu fazu, onda ćemo razmišljati kako dalje. Možda se idućih godina i pojavi neka nova "pametna mlada snaga" za koju bih iskreno dao glas.
08.10.2011 | 15:07
Davore, ali bili su na vlasti četiri godine i nisu nikoga uhapsili niti nikome oduzeli nezakonito stečenu imovinu, zašto misliš da će to sada ućiniti ako opet dođu na vlast?
08.10.2011 | 15:09
Mali intermezzo:
jobs_hope_cash.jpg
08.10.2011 | 15:15
@vicko, da, slažem se, naravno da neće jer su se i do sada uglavnom ponašali kako impotentni filozofi i isprazni blebetavci.

I umjesto da ako dobiju izbore to iskoriste da naprave totalnu dezinsekciju kriminalaca, oni će opet napraviti neki jadni kompromis.

Zato i ne bih njima dao glas u normalnim uvjetima, ali poanta je da ne možemo dalje dok se ne uklone kriminalci, a nada je u tome da ovi neće biti toliko bahati i toliko kradljivi. Iskustvo do sada podupire tu teoriju i to mi je dovoljno za odluku - sve druge opcije su iz moje perspektive veće zlo.
  • campo
  • Posjetitelj
08.10.2011 | 15:25
Vidim da ovdje velika većina i ne zna što je to politika pa sve svodi na nekakve programe e bezvezarije a svi znamo da nema teorije da nam bude bolje dok su strane banke tu da nas deru i dok je na snazi globalizam koji ruši sve pred sobom. Bogastvo koje iznose strane banke iz hrvatske bi bilo dovoljno da ulažemo u sve i da se oporavimo u roku odmah (ovi su pokrali nekoliko milijuna kuna i vi mislite da je to uništilo državu) ali u današnjem svijetu nitko to sebi ne može dopustiti osim Rusa i Kineza tko se pobuni proći će kao gadafi prema tome treba sagledati stvari realno i djelovati u prostoru dopuštenog i mogućeg kao npr Mađarska koja se izvlači iz krize koja je bila gora od grčke zahvaljujući vladi koja je donijela antibanka zakone i slične stvari. to je samo jedan potez hvale vrijedan u europi a bit će ih sve više. dakle očigledno je da SDP i HDZ nemaju hrabrosti za takvo nešto u ovom trenutku jer je takav način diobe vlasti svugdje u demokracijama lijevi i desni a programi im se ne razlikuju niti 1mm u praxi. Kad takav način ne funkcionira onda se medijski potiču klaunovi poput sarkozya ili Berlusconija koji su još gori. znači naši glavni igrači ne smiju ništa napraviti jer bi trebalo prvo napraviti poteze koji bi ugrozili strane zarade a za to se dobija po prstima...
08.10.2011 | 15:30
Bhati i kradljivi ne utolikoj mjeri, ali tašti i narcisoidni, samohvalni i osvetoljubivi DA. Onaj crvendać se trese od pomisli kako bi došao na vlast. Kod sjene bute moralo držati gaće, jer hlača nebute imali. Bogatiji ne budu manje bogati, ali siromašni budu siromašniji.
  • campo
  • Posjetitelj
08.10.2011 | 15:36
a za ovde prisutne boljševike koji bi neistomišljenike čistili nemam riječi i dizali revolucije ali iz kauča a kad je trebala puška nigdje ih nije bilo. u cijelom SDP ima 20 branitelja pa da za njih glasam nema šanse
08.10.2011 | 15:44
@campo - kužim tvoje razmišljanje iz pozicije branitelja, zaista kužim, ali moraš priznati da je to donošenje odluke "u prošlosti". Isto tako mislim da ne stoji ono što kažeš o udjelu branitelja, to najviše ovisi o okolini iz koje jesi. Branitelji iz ovih krajeva su bili uglavnom upravo iz suprotne stranke jer ona prevladava ovdje. Kod tebe je drugačije, pa od tuda i taj odnos.

Mi stalno u Hrvatskoj povlačimo stvari od prije 20 godina, 50 godina, 100 godina... kao da je to danas bitno? To što je bilo je bilo i ne možemo izmijeniti, a trebamo gledati da nam bude bolje.
08.10.2011 | 21:47
Super. Evo nas opet kod đesbijo devesprve...
Evo, kao što vidite, ne brišem više ništa. Evo vam zrcalo, pa se gledajte.

Breed, evo, napiši i ti nešto pozitivno. Da i to doživim prije smrti.

Osobno, pokrenuo sam ovu temu upravo zato što je jasno iz objavljenih istraživanja i općeg ozračja da postoji objektivna šansa da na ovim izborima ispliva neka treća opcija i uđe u Sabor (makar i s minimalnih 5%). Ali odustajem. Očito sam se prevario.
08.10.2011 | 21:57
Ala ego tripa.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 37 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, pontmax1, Riba, Anonimci (928)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 2.02 Seconds

Provided by iJoomla SEO