10.10.2011 | 23:05
dpasaric kaže:
Pa sve skupa dosta depresivno za ekipu ovdje - koja bi nekom logikom morala biti visoko educirana i razumna.
- imamo dio koji će glasovati protiv HDZ-a,
- imamo dio koji će glasovati za HDZ uvijek i bez obzira na sve, upravo i da jedu malu djecu,
- imamo dio koji će glasovati za HDZ indirektno jer im se ne sviđa opozicija koja ih jedina ima snagu ukloniti,
- imamo dio koji će glasovati za HDZ tako što neće izaći na izbore,
- imamo dio koji će glasovati za HDZ tako što će uništiti listić,
- imamo dio koji će glasovati za HDZ iako ne živi u Hrvatskoj i ne plaća porez ovdje,
- imamo dio koji će glasovati za HDZ iako su mrtvi!
(ok, takvih barem nema na Jabučnjaku)
Dakle, ne bih se uopće iznenadio da HDZ opet dobije izbore i da tek onda dobiju krila da sve unište i pokradu baš do temelja!
Dobio ili ne dobio ove izbore, HDZ će ostati dominantna politička snaga u Hrvatskoj dokle god bude referencija hrvatske političke scene. Baš ovako kao što je i tebi referencija. Pogledaj malo i sam što si napisao.
Ono što ti ne uviđaš je da SDP neće sigurno "ukloniti" (kako ti to kažeš) HDZ. HDZ-u treba SDP, a SDP-u treba HDZ. HDZ-u treba SDP da bi ljudi kao što je Campo glasao za HDZ (pa makar ovi i jeli malu djecu), a SDP-u treba HDZ da bi ljudi kao što si ti glasali za SDP (pa makar ovi i mudro vrtili palce dok ovi drugi jedu malu djecu). Eto.
Zamisli da si negdje offroad, u bespuću Amazone i pukla ti je poluosovina, mobitela, ni ikakve pomoći nema. Očajan si. HDZ će ti doći i razmontirati kotače, vrata, radio, odnijeti sve iz prtljažnika i pepeljare i ostaviti ti hrvatsku zastavicu da je zatakneš za bočno staklo te ti objasniti da je to sve za tvoje dobro. S druge strane, SDP će ti doći, reći da je HDZ kriv što je pukla poluosovina i onda sjesti za volan, vrtiti lijevo-desno, hopsati na sjedalu i raditi brrrrrm-brrrrrm ustima.
Ni jedno, ni drugo te neće spasiti iz bespuća Amazone. Osuđen si na to da te pojedu pirane. To što mi u drugom slučaju neće odnijeti kotače, vrata, radio i sve iz prtljažnika i pepeljare - ne tješi me baš ni malo. Niti jednu malu mrvicu. Zar nije onda logično da tražim nešto treće?
Jesam li svjestan da to nešto treće odmah u idućem sazivu sabora neće imati većinu? Svjestan sam da vjerojatno neće. Ali neka ima relevantnu manjinu. Neka ima priliku da dobije više prostora i pokaže neku drugu motivaciju i političku inicijativu od ove već viđene pa će u onom idućem sazivu već imati ozbiljne izglede.
Da, u idućem će sazivu s 99,9% vjerojatnosti vladu formirati ili HDZ, ili SDP (s nekim privjescima). Dakle, ovako i onako, još 4 godine u glibu Amazone nam ne gine. Ali ja želim utjecati na to da se stvore uvjeti da to možda budu zadnje 4 godine.