Za koga novog glasati?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Za koga novog glasati?

08.10.2011 | 23:11
www.index.hr/vijesti/clanak/ne-zanima-ih...rkov-trg/576193.aspx

... idemo?

A jbg, ja ne mogu, u subotu pilim drva, berem masline ili nešto sl.
09.10.2011 | 01:00
@smayoo - ok, to je lijepo, ja bih odmah dao glas za tu treću naprednu opciju kada bi mi netko mogao jamčiti da zbog disperzije glasova neće na vlasti ostati Remetinec garnitura. Nažalost, poučeni iskustvom, to nitko ne može garantirati, a treba uzeti u obzir i to da imamo dijasporu i mrtve koji glasuju za nas ovdje, pa da se opet ne iznenadimo!
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
09.10.2011 | 01:15
dpasaric kaže:
Podizanje revolucije. Iskreno, simpatiziram ovaj smjer, ali ne u onom staromodnom smislu, već u smislu revolucije u smjeru vlasti naroda korištenjem prednosti informatičke tehnologije. Društvo bez pravih političara moćnika, društvo gdje bi se zahvaljujući ekspertnim sustavima iduće generacije moglo upravljati državom bez silne birokracije i politikanstva, a ljudi bi mogli dati svoje mišljenje o svim bitnim zakonima. To je ono što ja zovem "iState".

Možda bi na Jabučnjaku trebalo razraditi ideju iState-a i naravno patentirati je jer će je nadobudni prepisivači iz neke stranke sigurno prisvojiti. To bi bilo loše jer je pitanje hoće li je moći usvojiti, a sigurno je da je ne bi znati razraditi do kraja niti u njezinom duhu rješavati probleme na koje će se u realizaciji ideje nailaziti u hodu.

Ja sam za dolazak pravednije vlasti mirnim putem, Gandhijevski: postom, molitvom i borbom kroz mehanizme demokracije nabrijane informatičkom tehnologijom : )

Računalo i internet u svaku obitelj! Linux na svako računalo! ... Ups!
09.10.2011 | 02:15
dpasaric kaže:
@smayoo - ok, to je lijepo, ja bih odmah dao glas za tu treću naprednu opciju kada bi mi netko mogao jamčiti da zbog disperzije glasova neće na vlasti ostati Remetinec garnitura. Nažalost, poučeni iskustvom, to nitko ne može garantirati, a treba uzeti u obzir i to da imamo dijasporu i mrtve koji glasuju za nas ovdje, pa da se opet ne iznenadimo!

A ja bih odmah dao glas za drugu opciju kad bi mi netko mogao jamčiti da oni zaista znaju što bi trebali raditi da nas izvuku iz gliba ako dođu na vlast i da zaista imaju to namjeru napraviti. Jer, u sadašnjoj situaciji, samo "smanjiti krađu" više nije dovoljno dobro.
09.10.2011 | 02:17
vicko kaže:
www.index.hr/vijesti/clanak/ne-zanima-ih...rkov-trg/576193.aspx

... idemo?

A jbg, ja ne mogu, u subotu pilim drva, berem masline ili nešto sl.

Nažalost, ne djeluju mi puno više artikulirano nego zadnji put.
09.10.2011 | 11:44
smayoo kaže:
Osobno, pokrenuo sam ovu temu upravo zato što je jasno iz objavljenih istraživanja i općeg ozračja da postoji objektivna šansa da na ovim izborima ispliva neka treća opcija i uđe u Sabor (makar i s minimalnih 5%). Ali odustajem. Očito sam se prevario.

Nije fora u tome hoće li Lesar ili Grubišić uć u Sabor. Iskreno, ja se nadam da hoće, ali fora je u tome da njihov ulazak sa po jednim zastupnikom neće promijenit ama baš ništa.

Kao što je i funkcija Predsjednika potpuno suvišna. Ne odlučuje autonomno o ničem osim o vojnim pitanjima. Nije li bolje onda sastaviti Saborski odbor od npr 3 člana di većinu ima oporba i adio mare? Čemu izbori i trošenje novaca na njih kako i kampanje?
09.10.2011 | 20:07
Kod mene je stav identičan Davorovom - da smo 2004. uspjeli izbjeći postojeću garnituru, danas bi vjerojatno mirne duše glasao za jednog od ovih manjih, koji imaju zanimljive ideje... No u postojećoj situaciji, to mi je preveliki rizik, jer znamo da će za ekipu trenutno na vlasti glasati svi oni koji imaju koristi od njih, lažni branitelji, razni lažni socijalni slučajevi, hrpa mrtvih ljudi i naravno emigracija koja pojma nema o dimenzijama bezobrazluka, bahatosti i lopovluka u vladajućoj stranci. I kad se ti glasovi skupe, mnogo ih je... Dakle, nema opcije do manjeg zla - a onda se nadati da će nešto i napraviti.

Oni koji kažu da u prvom (i jedinom) mandatu nisu ništa napravili bi trebali malo pročačkati memoriju, pa pokrenuli su proizvodnju, smanjili kašnjenje plaćanja, uveli nekakav red u zemlju... Ima ih i koji tvrde kako su se i ovi nakrali?! Kako to da u 8 godina od tada, vladajući nisu pronašli ništa? Gle, znamo svi da je Banditos lopina i da je sebe i ekipu obogatio, a grad doveo na koljena - no zašto ga još nisu procesuirali? A budala sad troši preostale naše pare za svoju kampanju i dijeli lovu kao mutav po Bosni i onom kraju...

Kako bilo, oni koji ne žele veće zlo, ali prekriže listić ili ne izađu na izbore - upravo to će postići.

Kad su bili izbori za gradonačelnika u ZG, zaokružio sam za Kregara, djelomično zbog njegovih ideja, a djelomično jer sam išao protiv Banditosa... Što se desilo? Previše ih se NIJE udostojilo pojaviti na izborima - došli su samo brđani i ekipa koja mlati pare od dragog nam B., naravno uz glupu sirotinju koja je popušila novčane poticaje i veselila se kako čovjek uređuje dječja igrališta tik pred izbore... Ljudi su ovce.
  • campo
  • Posjetitelj
09.10.2011 | 21:28
Vanjuška većina će branitelja glasati za hdz jer dobro znamo što su napravili 2000 sjećate se ukidanja mirovine čovjeku bez noge, bile su ukinute naknade za rodilje a znamo kakav nam je natalitet...ali ti ne pripadaš tim skupima pa gledašjednostrano,..sdp je na vlasti u zg koliko već godina? zašto ga se ne procesuira ? kome on odgovara? samo sdp jer i na predsjedničkim izborima pokupio hdz glasove na domoljubne govore a 80 ušo u partiju ( još i shvaćam nekoga tko je bio pedesetih u partiji ali tko je bio 80 tih to može samo budala bez mozga) Čačić je kriminalac, Mesić je oklevetao generale u hagu uz dopuštenje Račana, Milanovićevci su kad su mislili da su dobili izbore pjevali "od vardara" od čega se ježi koža svakome, Josipović je više u Beogradu nego u Zagrebu ,..nažalost lijeva opcija u hrvatskoj je spoj jugoslovena sa mrziteljima hrvatske,..a to šta ti piješ priče iz novina koji su deklarirano na lijevoj strani to je tvoj problem
09.10.2011 | 22:09
)))))))))))
10.10.2011 | 02:09
uff..moram se složiti s campom.....bliskije mi je to razmišljanje. Mišljenja sam da nam je čak, u ovom trenutku bolje jedna desničarska stranka, s jakim vođom, jer smo totalno izgubili kompas, što kroz medije, što kroz forsiranje pristupa u EU. tamo idemo spuštenih gaća, a države niti reda još nismo ni okusili.....

I da......kad bi se mogli ugledati na Mađare, bilo bi to super, ovako opet će nam baciti kost partizani vs. ustaše i mi ćemo se glodati oko toga dok će oni svoje guzice uhljebiti. 15-og bi došao, bio sam i na tzv. "facebook prosvjedima", ali prilično razočaran....

....samo da se nešto promjeni....nabolje...
10.10.2011 | 10:20
campo kaže:
Vanjuška većina će branitelja glasati za hdz jer dobro znamo što su napravili 2000 sjećate se ukidanja mirovine čovjeku bez noge, bile su ukinute naknade za rodilje a znamo kakav nam je natalitet...ali ti ne pripadaš tim skupima pa gledašjednostrano,..sdp je na vlasti u zg koliko već godina? zašto ga se ne procesuira ? kome on odgovara? samo sdp jer i na predsjedničkim izborima pokupio hdz glasove na domoljubne govore a 80 ušo u partiju ( još i shvaćam nekoga tko je bio pedesetih u partiji ali tko je bio 80 tih to može samo budala bez mozga) Čačić je kriminalac, Mesić je oklevetao generale u hagu uz dopuštenje Račana, Milanovićevci su kad su mislili da su dobili izbore pjevali "od vardara" od čega se ježi koža svakome, Josipović je više u Beogradu nego u Zagrebu ,..nažalost lijeva opcija u hrvatskoj je spoj jugoslovena sa mrziteljima hrvatske,..a to šta ti piješ priče iz novina koji su deklarirano na lijevoj strani to je tvoj problem

Ah, kako bezglavo desnicarsko razmisljanje bez ikakvih konkretnih stavova...
Aj ne pucaj po partiji, jer ako itko ima korjene u partiji, to je hdz.
Tko je predao te tvoje ljubljene generale (koji su btw po zakonu osudjeni kriminalci, sto god mi mislili o tome)
Jugoslavena vise nema, a mrzitelji hrvatske su svi koji su protiv vas...dakle, ultra ljevica i ultra desnica su vrlo slicne opcije.
Nazalost, prezatupljeni ste ideologijom da biste to jasno mogli vidjeti...
Kako bi svijet bio lijepo mjesto bez vas...

E, Smayo...zasto smo mi neki ovdje gradjani drugog reda...ako vec treniras strogocu, budi jednak prema svima.
Ovo ti uopce nije fora, znas.
  • campo
  • Posjetitelj
10.10.2011 | 10:25
Ljudi na wall streetu se bune protiv bankara a kod nas hoće to usmjeriti protiv vlade. I ovdje treba prosvjedovati pred Bankama koje imaju hrvatska imena ali su talijanske i austrijske. nisu uložile ni kunu u Hrvatsku. nažalost ovakav hdz i sdp će im omogućiti još veći profit.U mađarskoj im je dat ultimatum i izašli su iz krize koja je bila veća od grčke samo što nisu bili u eurozoni pa to nije zabrinjavalo njemce i francuze. To hrvatskoj treba netko tko će reći dosta a to nisu ni ovakav hdz a sdp još i manje. to je jedna strana medalje a druga je srbija koja nastoji destabilizirati sve susjede a tu ipak biram manje zlo a to je hdz jer smo vidjeli kakav je josipović mlak prema srbima (kao politici naravno nemam apsolutno ništa protiv srba kao ljudi)
  • campo
  • Posjetitelj
10.10.2011 | 10:26
iznesi mišljenje kole bez vrijeđanja..ako to nisi u stanju trebaš se vratiti u vrtić da te teta nauči odgoju
  • campo
  • Posjetitelj
10.10.2011 | 10:31
a o neljudima koje naše generale smatraju kriminalcima nemam riječi. Sa takvima ne mogu stvarno ni biti na istom forumu
10.10.2011 | 10:44
campo kaže:
a o neljudima koje naše generale smatraju kriminalcima nemam riječi. Sa takvima ne mogu stvarno ni biti na istom forumu

Toliko o vrijedjanju...
Ja nista ne "smatram"...samo prenosim izvjestaj iz Haaga...

Znas...izgleda da ljudima treba slijepo vjerovanje u "nesto"...najzajebanije je sumnjati:)
Ali...natrag na temu...ti zaista mislis da je hdz bolja opcija???
Ti si prvi takav s kojim imam mogucnost komunicirati...daj reci, sta ti je u glavi???
Uzasno me zanima.
  • campo
  • Posjetitelj
10.10.2011 | 11:01
Oprosti prijatelju radi što hočeš glasaj za koga hočeš. Dok se radi o različitim mišljenjima mogu polemizirati pogotovu ako svi želimo nešto bolje i poštenije ali oni koji kriminaliziraju generale a samim tim i Domovinski rat e tad mi se povraća. Bio sam više od tri i po godine u ratu na svim bojištima. Nikad nisam vidio ratni zločin i nikad nismo ništa napravili protiv pravila ratovanja (po tome smo jedina vojska) a nije da nije bilo iskušenja ali su nas uvijek uvjerili naši zapovijednici da je bolje biti kršćani a ne barbari kao oni. ovo je moj zadnji komentar na jabučnjaku u temama o politici.
10.10.2011 | 11:15
kole kaže:
E, Smayo...zasto smo mi neki ovdje gradjani drugog reda...ako vec treniras strogocu, budi jednak prema svima.

smayoo kaže:
Evo, kao što vidite, ne brišem više ništa. Evo vam zrcalo, pa se gledajte.
10.10.2011 | 12:03
Ljepota kod ljudi je i različitost mišljenja.
Slažem se s @campo-m.
Tvrdim kako je svako od nas imao barem jednu šansu u životu, da li ste je iskoristili ili niste to je drugo pitanje.
Bilo bi zgodno vidjeti obrazovnu strukturu Jabučnjaka.
10.10.2011 | 13:29
smayoo kaže:
kole kaže:

smayoo kaže:
Evo, kao što vidite, ne brišem više ništa. Evo vam zrcalo, pa se gledajte.

Kole, hraniš mu ego. Vidiš da je počeo hodati po vodi.
  • Dijete
  • Posjetitelj
10.10.2011 | 14:09
Stvarno nemam ideju za koga.. izgubio sam se.. a thread mi nije pomogao osim u zabavnom smislu..
10.10.2011 | 15:50
Pa sve skupa dosta depresivno za ekipu ovdje - koja bi nekom logikom morala biti visoko educirana i razumna.

- imamo dio koji će glasovati protiv HDZ-a,
- imamo dio koji će glasovati za HDZ uvijek i bez obzira na sve, upravo i da jedu malu djecu,
- imamo dio koji će glasovati za HDZ indirektno jer im se ne sviđa opozicija koja ih jedina ima snagu ukloniti,
- imamo dio koji će glasovati za HDZ tako što neće izaći na izbore,
- imamo dio koji će glasovati za HDZ tako što će uništiti listić,
- imamo dio koji će glasovati za HDZ iako ne živi u Hrvatskoj i ne plaća porez ovdje,
- imamo dio koji će glasovati za HDZ iako su mrtvi! (ok, takvih barem nema na Jabučnjaku)

Dakle, ne bih se uopće iznenadio da HDZ opet dobije izbore i da tek onda dobiju krila da sve unište i pokradu baš do temelja!
10.10.2011 | 16:23
mah...kada netko piše ne razlikujući č od ć odmah mi je svega dosta...zbilja nisam to očekivao na ovom forumu...da, komunisti su nasa najveća opasnost. I to svi oni koji su prešli u HDZ kad je trebalo, sa drugaricom Jacom. Hrvatska je dvadeset godina nakon drugog svjetskog imala veci gospodarski rast od Japana (9,6%) u Jugoslaviji. Zbog toga je i nastao problem jer to svi htjeli trositi i eto ti hrvatskog proljeca, pa gusenje i napokon, nakon što je Tito preminuo, uslijedio je raspad. Dvadeset godina nakon raspada, nakon samostalne i suverene lijepe nam naše, glib, jad i ništavilo. Sad se samo dobro moramo paziti da se komunisti ne vrate na vlast...?!?!
A a pro pos teme, Vesna Pusić je jednom rekla da je razgovarala sa mnogim odličnim i sposobnim ljudima ali oni jednostavno nisu zainteresirani za politički cirkus...

(ostatak izbrisao moderator)
10.10.2011 | 22:50
Molim te, saberi se malo! Ovakvih uvreda zaista još nitko na Jabučnjaku nije napisao, a nije ovo prva ovakva polemika.

Iako se s Campom ne slažem, takav stav, odnos i način izražavanja kakav si ti odabrao ne dokazuje ništa. Osim da si ti na najmanje istoj razini primitivizma kakvu drugima imputiraš.

Imao sam stvarno namjeru pustiti ovaj thread da vidim kamo će sve skupa otići, ali ovo je zaista prestrašno. Vidim da si posve nov korisnik i da ti je ovo prvi post. Možda si navikao na takav stil komunikacije drugdje, ali ovdje toga zaista nikad nije bilo.
10.10.2011 | 23:05
dpasaric kaže:
Pa sve skupa dosta depresivno za ekipu ovdje - koja bi nekom logikom morala biti visoko educirana i razumna.

- imamo dio koji će glasovati protiv HDZ-a,
- imamo dio koji će glasovati za HDZ uvijek i bez obzira na sve, upravo i da jedu malu djecu,
- imamo dio koji će glasovati za HDZ indirektno jer im se ne sviđa opozicija koja ih jedina ima snagu ukloniti,
- imamo dio koji će glasovati za HDZ tako što neće izaći na izbore,
- imamo dio koji će glasovati za HDZ tako što će uništiti listić,
- imamo dio koji će glasovati za HDZ iako ne živi u Hrvatskoj i ne plaća porez ovdje,
- imamo dio koji će glasovati za HDZ iako su mrtvi! (ok, takvih barem nema na Jabučnjaku)

Dakle, ne bih se uopće iznenadio da HDZ opet dobije izbore i da tek onda dobiju krila da sve unište i pokradu baš do temelja!

Dobio ili ne dobio ove izbore, HDZ će ostati dominantna politička snaga u Hrvatskoj dokle god bude referencija hrvatske političke scene. Baš ovako kao što je i tebi referencija. Pogledaj malo i sam što si napisao.

Ono što ti ne uviđaš je da SDP neće sigurno "ukloniti" (kako ti to kažeš) HDZ. HDZ-u treba SDP, a SDP-u treba HDZ. HDZ-u treba SDP da bi ljudi kao što je Campo glasao za HDZ (pa makar ovi i jeli malu djecu), a SDP-u treba HDZ da bi ljudi kao što si ti glasali za SDP (pa makar ovi i mudro vrtili palce dok ovi drugi jedu malu djecu). Eto.

Zamisli da si negdje offroad, u bespuću Amazone i pukla ti je poluosovina, mobitela, ni ikakve pomoći nema. Očajan si. HDZ će ti doći i razmontirati kotače, vrata, radio, odnijeti sve iz prtljažnika i pepeljare i ostaviti ti hrvatsku zastavicu da je zatakneš za bočno staklo te ti objasniti da je to sve za tvoje dobro. S druge strane, SDP će ti doći, reći da je HDZ kriv što je pukla poluosovina i onda sjesti za volan, vrtiti lijevo-desno, hopsati na sjedalu i raditi brrrrrm-brrrrrm ustima.

Ni jedno, ni drugo te neće spasiti iz bespuća Amazone. Osuđen si na to da te pojedu pirane. To što mi u drugom slučaju neće odnijeti kotače, vrata, radio i sve iz prtljažnika i pepeljare - ne tješi me baš ni malo. Niti jednu malu mrvicu. Zar nije onda logično da tražim nešto treće?

Jesam li svjestan da to nešto treće odmah u idućem sazivu sabora neće imati većinu? Svjestan sam da vjerojatno neće. Ali neka ima relevantnu manjinu. Neka ima priliku da dobije više prostora i pokaže neku drugu motivaciju i političku inicijativu od ove već viđene pa će u onom idućem sazivu već imati ozbiljne izglede.

Da, u idućem će sazivu s 99,9% vjerojatnosti vladu formirati ili HDZ, ili SDP (s nekim privjescima). Dakle, ovako i onako, još 4 godine u glibu Amazone nam ne gine. Ali ja želim utjecati na to da se stvore uvjeti da to možda budu zadnje 4 godine.

10.10.2011 | 23:42
Vrlo vizualna usporedba! No, da, slažem se da je to tako, ali radije ću biti s nesposobnom poštenjačinom (koliko-toliko) nego s lopovom - a koji je isto tako nesposoban.

A ovaj treći - da, najradije bih dao glas nekom novom i sposobnom, ali kao što smo već prežvakali, bojim se da bi to bio bačen glas uzalud, a nema mi moje Vile Amalke da mi kaže kako će proći izbori i kome je "sigurno" dati glas.

Moguće da su ljudi toliko rezignirani od ljigavih političara da će velik dio bojkotirati izbore, pogotovo mladi kojima se kenja od svega. I onda ovi razni "napredni intelektualci" koji će filozofirati, pa ne dati glas nikome ili glasati za nekog skrivenog dr.sc.mr.fr koji će dobiti 0,1%... itd... i na kraju uopće nije nemoguć scenario da Remetinac ekipa ostane na vlasti.
11.10.2011 | 00:19
E moj Smayoo... Da te ne znam, rekao bih da si nepopravljivi optimist jer si započeo ovu (i ovakvu temu). A nisi optimist već si realist i znaš da se stvari neće promijeniti 'preko noći'. 'Preko noći' se stvari rješavaju samo revolucijom, a malo tko ovdje je spreman prihvatiti tu opciju (Ovo nagađam, al nek me voda nosi. Nek me revolucionari razuvjere.).
HDZ je pokazao svoje grozno lice. To je strašno lice za sve nas. Meni se ta stranka nikada nije sviđala, ali to je subjektivno mišljenje i ništa ne znači. Objektivno je da je pomoću te stranke pokraden hrvatski narod. Iz te stranke se djelovalo protiv naroda. Protiv hrvatskog naroda. Protiv svakog hrvatskog čovjeka i radnika i borca za hrvatski narod i državu. To je takav grijeh da ga ni sam Bog neće oprostiti. I Dante je to znao i lijepo napisao. Možemo svatko ponaosob simpatizirati neku stranku ili pokret, ali nema goreg nego izdati svoj narod. Najviše suosjećam s ljudima koji su dali svoj život za svoj narod. Ne samo onima koji su poginuli već i onima koji su se izložili pogibiji i sakaćenju. Ja nisam imao muda za to i ne vjerujem da ću ikada imati. Zato im skidam kapu.
Međutim, život ide dalje... Rat je prošao. Prošao je rat koji je brutalno oduzimao živote. Ostao je rat koji na drugi način hrvatskom narodu oduzima živote. Možda će me vojnici i ratnici osuditi i mrziti, ali ovaj način umiranja je možda i mučniji. Malo po malo nam isisavaju životnu energiju dok ne klonemo u očaju. To nikako nije u interesu hrvatskog naroda i stranka, koja to čini, nije dobra stranka. Takvu stranku treba odmah ukloniti s političke scene. To je rak koji metastazira. To je stranka koja je hrvatski narod dovela u propast i bijedu. To je stranka koja je stranim bankama dala moć. Uopće nema dileme da tu stranku treba ukloniti s hrvatske političke scene. Da se mene pita, zatvorio bih granice i uveo diktaturu. Ova zemlja ima dovoljno resursa i potencijala da živi sama sa sobom. Al mene se niš' ne pita i stanje je uopće neko globalno. Mo'š mislit. Postali smo mala riba u otvorenom moru. Ono što hrvatskoj državi treba je - promijena. HDZ to nije. Treba izabrati nešto drugo. Još uvijek nam ostaje opcija revolucije ili nečega što će malo-po-malo početi izvlačiti ovu zemlju iz gliba u kojeg nas je HDZ bacio.

Još uvijek mislim da ova(kva) tema nije trebala biti predmet rasprave na Jabučnjaku (TM) jer smo trenutno ionako bombardirani istom temom sa raznih strana. A možda i je... Možda je pritisak već toliko velik da se i ovdje moramo time baviti.

Moj prvi Mac je bio PowerMAC 4400. Zatim sam si kupio G4 na 466 MHz. Provalnici su mi ga ukrali, pa sam si kupio G5 na 1.8 GHz. Prošlo je otad skoro 10 godina i proljetos sam si kupio iMac 2.5 GHz. Bio bih jako frustriran da iMac nije ušao u profesionalno područje jer si nikako ne bih mogao priuštiti Maca koji košta više od 10k kuna.

Svijet se mijenja i mi bismo trebali imati sposobnost da to preduhitrimo. Steve Jobs je to znao...
17.10.2011 | 03:01
Za one koji vole ovakve teme - siguran sam da će ovdje pronaći nešto za sebe: reddit.
17.10.2011 | 11:12
@Campo

Glasao sam za Franju u ono doba, na početku, no 1995. više nisam - zašto? Jer je doveo Lijepu našu u izolaciju. Jer je sakrivao zločine koje su činili naši ljudi (umjesto da ih procesuira). Jer ih je dapače, čak i poticao, zajedno sa aspiracijama na BiH. jer je ON odlučio da će Hrvatsku imati 200 privilegiranih, a mi ostali ćemo biti samo stoka.

Svi ostali njegovi poltroni su samo nastavili njegovim putem. Zločina je u ratu bilo, dokazani su i netko mora odgovarati - generali su najebali samo zato što su Franjo i ekipa zataškali prave krivce. Od svih generala, jedino za Ademija i Čermaka neću ništa loše reći - prvi je albanac koji je toliko volio Hrvatsku da ju je otišao braniti, drugi je poduzetnik koji je imao sve i svejedno se odazvao, za razliku od Todorića, Rajića i ostalih lopina... Kako su im to Hrvatska i hrvati vratili? Čermak si je sam platio branitelje, imao je para, Ademi nije, preživljavao je kak je mogao, srećom je oslobođen. Gotovina? Kukavica koji se pravio frajer, a pritom se skrivao i držao Lijepu nam našu u izolaciji, usput trošeći pare poreznih obveznika? Da je pošten čovjek, pravi veliki hrvat za kojim ga ti i slični smatrate, javio bi se na sud i branio istinom, također mu ne bi žena bila uhljebljena u MORHu kao neraspoređena oficiruša s ogromnom plaćom, za to što sjedi doma.

Dragi moj Campo, iskreno se nadam da ćeš jednom otvoritioči i shvatiti da su svi takvi veliki Hrvati bili jednakiji od nas ostalih, samo zato jer su bili u HDZu ili bliski s Franjom, te da su se na tome i okoristili, debelo okoristili.

Što se tiče branitelja, dragi moj Campo, reci mi, da li si zbilja uvjeren da je branitelja bilo 600.000? I kako je to moguće da je 300.000 od njih privilegije steklo debelo poslije kraja rata? Ne misliš li da tu ima mnogo lopova i prevaranata koji sramote braniteljsku populaciju i pljačkaju Lijepu nam našu? Ne bi li bilo više novaca za prave branitelje da razotkrijemo tu gamad?

Vjerujem da iskreno želiš bolje ovoj državi, no prvo mi odgovori na pitanja iznad, da budem sigurniji.
25.05.2014 | 20:58
damir1 kaže:
smayoo kaže:
Što god to značilo.

Ionako odustajem. Ako ovdje gotovo da uopće nema osobe koja želi razmišljati pozitivno i konstruktivno, onda zaista nema nade i ništa bolje ne zaslužujemo. Nažalost, "good cop" kojeg spominje Davor zapravo ne postoji. Postoje samo Kurta i Murta. Kurta krade više i bezočnije pa Murta djeluje naizgled bolji. Murta možda neće toliko krasti, ali problem je da ne zna što učiniti da nas izvadi iz problema, a i nije ga puno briga, jer je sebe uhljebio. Čak i onda kad Kurta jaše, Murta je sebe uhljebio.

ne bi se nikako slozio s ovim.
ovdje uglavnom vecina razmislja pozitivno i konstruktivno i sto je najvaznije realno osim nekoliko zatucanih kreatura koje nema smisla komentirati, sami ce se prepoznati (hm..hm..mozda ???) .
dakle murta ce uciniti u ovoj jadnoj situaciji veliku stvar rijesi li nas za vijeke vjekova kurte , pozatvara bandu i zaplijeni im svu imovinu koju su opljackali za ovih 16 godina. "blagostanja"
tek tada za neke slijedece izbore mozemo ponovno otvoriti ovu temu.

Gledam TV, slušam, mislim... Volio bih čuti što mislite o svojim stavovima od prije 3 godine...
26.05.2014 | 15:03
Ja se slažem s Ribičičem koji je rekao:
"LJUBLJANA, 30. siječnja 2011. - Izjava nekadašnjeg istaknutog slovenskog političara Cirila Ribičiča kako mu se ponekad čini da bi sastav parlamenta bio bolji kad bi se određivao ždrijebom, a ne na izborima, dobila je nagradu za najduhovitiju izjavu godine u tradicionalnoj anketi mariborskog dnevnog lista "Večer"."

Mislim da bi bolje prošli.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 52 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, Ender, pontmax1, Riba, Anonimci (855)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO